Το σκάνδαλο του κτηματολογίου και ο ελεγχόμενος Τύπος

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Τώρα που η Ελλάδα απειλείται από εταίρους, κερδοσκόπους, και εγχώριους υπονομευτές με χρεωκοπία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποφαίνεται ότι λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να κλέισει τις μάυρες τρύπες, να μειώση το ελλειμα, και να πατάξη την διαφθορά. Αν η διαφθορά ευθύνεται για το ελληνικό δημόσιο χρέος, γιατί δεν γίνεται λόγος στην Ελλάδα για τα σκάνδαλα;

Δυστυχώς διότι τα σκάνδαλα αποτελούν μόνο όπλο εκβιασμού στα χέρια των επιχειρηματιών που ελέγχουν την ενημέρωση. Τούτος είναι και ο λόγος που οι υπεύθυνοι ουδέποτε καταδικάζονται, νομικά ή πολιτικά. Διότι το σκάνδαλο παύει να απασχολεί την επικαιρότητα και τα θεσμικά όργανα του κράτους όταν ικανοποιηθούν τα "αιτήματα" αυτού που πυροδοτεί τα δημοσιεύματα.

Για παράδειγμα, η αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου ήταν μέρος της διαμάχης του συγκροτήματος Μπόμπολα με τον Θ. Ρουσόπουλο και τα συμφέροντα που υπηρετούσε. Μόλις παραιτήθηκε ο Ρουσόπουλος επανήλθε η ειρήνη! Το σκάνδαλο κουκουλώθηκε επιμελώς. Σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί την εξεταστική επιτροπή για να "εκβιάσει" την συναίνεση της ΝΔ στο κυβερνητικό έργο, αλλά και για επικοινωνιακούς λόγους. Μην περιμένει κανείς ότι οι απατεώνες θα δουν το προάυλιο του Κορυδαλλού.

Όμως η συγκάληψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στην Ελλάδα δεν είδε καν τα φώτα της δημοσιότητας. Του περίφημου σκανδάλου του Κτηματολογίου. Η Ελλάδα αναγκάζεται από την Ε.Ε. να πληρώνει πρόστιμα για την μη περαίωση του έργου του κτηματολογίου, και την κατάχρηση κοινοτικών κονδυλίων. Την ίδια στιγμή τα ελληνικά δικαστήρια αθώοναν υποδηγματικά όλους τους κατηγορουμένους. Η περυσινή αναίρεση της αθωοτικής απόφασης του εφετείου από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, θα έπρεπε να χτυπά καμπανάκια στα αυτιά του Τύπου και της κοινωνίας για το εύρος της διαφθοράς όχι μόνο στην δημόσια διοίκηση αλλα στους κόλπους της Δικαιοσύνης. Όμως η τέταρτη εξουσία ήταν απασχολημένη με τρομοκρατες, κουκουλοφόρους και αλλεπάληλες δημοσκοπίσεις σε μια προσπάθεια να χαράξει την τροχειά της εκλογικής νίκης για το ΠΑΣΟΚ. Ηταν Νοέμβριος/Δεκέμβριος του 2008!

Το σκάνδαλο αφορούσε την κατάχρηση 3,1 δις ευρώ. Αρχικά είχαν παραπεμθεί στην δικαιοσύνη ο σύζυγος της Φ. Γεννηματά και άλλοι 13 κατηγορούμενοι. Το όνομα του αρμόδιο υποργού Λαλιώτη είχε επίσης εμπλάκει στο σκάνδαλο. Εντέλει κατηγορίες αντιμετώπισαν μόνο δύο άτομα (για 3,1 δις)! Οκτώ χρόνια μετά την παραπομπή τους οι εφέτες εκριναν ότι χρησιμοποιήθει το λάθος άρθρο για την παραπομπή, και αντί του 256, έπρεπε να παραπεμθούν με βάση το άρθρο 390. Βάση του άρθρου 390, το αδίκημα των κατηγορουμένων ήταν πλημμέλημα και όχι κακούργημα. Έτσι η κατάχρηση των δισεκατομμυρίων παραγράφηκε! Για περισσότερα διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο του politis-gr

Δεν παραγράφηκε όμως μόνο για τους νομικούς αλλά και για τον Τύπο. Έτσι φθάνουμε σε δημοσιεύματα από φιλοΠασοκικές εφημερίδες όπως το Βήμα, οι οποίες εμπαίζουν την μνήμη των αναγωνστών τους χαριτολογώντας την επιλογή κουμπάρων από την υπουργό περιβάλλοντος Μπιρμπιλή στην θέση του πρόεδρου και ΔΣ στην «Κτηματολόγιο ΑΕ». Ο λόγος για τον κ. Απόστολο Αρβανίτη, κουμπάρο του υφυπουργού κ. Γιάννη Μανιάτη.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Λάμπρος Κιτσάρας παραιτήθηκε εν μέσω διαμαρτυριών για τις πρόσφατε προσλήψεις εκτος ΑΣΕΠ στην εταιρία. (πηγη)

Σε άλλο δημοσίευμα το Βήμα αναφέρει ότι:
"σε συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων του ΤΕΕ (μηχανικοί), του ΔΣΑ (δικηγόροι), του ΓΕΩΤΕΕ (γεωτεχνικοί) και του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθηνών- Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, κατά την οποία διεφάνη ότι καθοριστικός ανασταλτικός παράγοντας για την προώθηση του Κτηματολογίου είναι τα πάσης φύσεως οικονομικά συμφέροντα."
(πηγή)

Η εικόνα που σχηματίζεται είναι ότι οικονομικά συμφέροντα τρίτων δυσχαιρένουν το έργο της εταιρίας. Ουδείς λόγος για την διαφθορά που διέπει την λειτουργία της καθιστώντας την ως μια αναποτελεσματική μάυρη τρύπα για το Δημόσιο. Σημειώνεται επίσης " δεκαπέντε χρόνια μετά την έναρξη σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, έχει ολοκληρωθεί μόνο το 17% του έργου από πλευράς δικαιωμάτων και από πλευράς έκτασης της χώρας μόλις το 6%."

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι τα ίδια "οικονομικά συμφέροντα" δυσχαιρένουν και το έργο της δικαιοσύνης οδηγώντας σε αθώοση τους κτηγορουμένους στο σκάνδαλο.

Δυστυχώς δύσκολα θα βρείτε πληροφορίες σχετικές με το θέμα, πέραν κάποιων αξιοσημείωτων άρθρων στην μπλογκοσφαιρα. Σιγή που αποδεικνύει την διείσδυση των εν λόγω "συμφερόντων"!

ΕΨ

2 comments:

Σταύρος Γ@μάτος 2 Φεβρουαρίου 2010 - 5:25 μ.μ.  

Γιατί να μην παραγραφεί?
Αυτοί τα τσέπωσαν, εμείς το πληρώσαμε!
Τέλεια!
Τι παραγραφές και πράσινα(κυριολεκτικά)άλογα?
Ας τους έφερνε στο σκαμνί ο ΚΚ και να δω πιός θα τολμούσε να του κουνηθεί από τους ΠΑΣΟΚοληστές!
Αλλά κι αυτός έφαγε, έφαγε, έφαγε και (ΤΟ) έσκασε!!!

gamostavros.blogspot.com

Ελληνόψυχος 2 Φεβρουαρίου 2010 - 8:24 μ.μ.  

Αυτό πιστεύω κι εγώ! υπάρχει μια αμοιβαιότητα μεταξυ΄των δύο κομμάτων. Μια ανοχή του τύπου, ασε με και σε αφήνω.