Από την συγκέντρωση των Ασφαλισμένων και Διαμεσολαβητών της ΑΣΠΙΣ

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Την περασμένηΤετάρτη 10 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα η πρώτη συγκέντρωση Διαμεσολαβούντων της Ασπίς σε συνεργασία με τους ασφαλισμένους της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Ο αριθμός των πελατών που παρεβρέθει ξεπέρασε τους χίλιους.

Εκεί παρεβρέθησαν και κάποιοι βουλευτές συμπεριλαμβανομένου και του Μάκη Βορίδη ο οποίος ήταν από τους μόνους πολιτικούς που δεν γιουχαΐστηκαν. Πολλοί αναγκάστηκαν να διακόψουν την ομιλία τους και να φύγουν εκνευρισμένοι από την έντονη αντίδραση του ακροατηρίου. Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο εκρηκτική που ίσως να κινδύνευε και η σωματική τους ακεραιότητα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παρεβρέθηκε ούτε ένας παράγοντας από το υπουργείο Οικονομικών!

Απών ήταν και ο ΔΣ της εταιρίας Παύλος Ψωμιάδης εις βάρος του οποίου έχουν κατατεθεί αγωγές από ιδιώτες θύματα της εταιρίας με στόχο να παγώσουν την πώληση ακινήτων και άλλων περουσιακών στοιχείων της εταιρίας αλλά και του ιδίου του π. Ψωμιάδη και να επισπεύσουν τις διαδικασίες της εκποιήσεως. Στους πελάτες-θύματα συγκαταλλέγονται και δικηγόροι όπως ο Πέτρος Σελέκος που έχουν αναλάβει να διεκδικήσουν συλλογικά τα δίκαια των πελατών.

Αν και το κράτος έχει δεσμεύσει τα ακίνητα της ΑΣΠΙΔΑ, έγινε λόγος για πρόσφατη μεταβίβασει δύο ακινήτων μεγάλης αξίας, στην Μύκονο και την Κηφισιά από την σύζυγο του Π. Ψωμιάδη στα παιδιά τους. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα 12 εκατομμυρία μετοχές της Advantage Holding, αξίας 4,8 εκατ. ευρώ, "μεταβιβάστηκαν σε συνταξιούχο που διαμένει στο Φάληρο και η οποία εμφανίζει ανύπαρκτο εισόδημα."

Αγανακτισμένοι από την εγκατάλειψη της υπόθεσης από το κράτος, που δεν εχει μεριμνήσει ως όφειλε ούτε για ασφαλισμένους που έχουν ανάγκη άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι πελάτες της εταιρίας αποφάσισαν την δημιουργία του "Σωματείου Ασφαλισμένων στην ΑΣΠΙΔΑ" που απο κοινούμε τους ασφαλιστές θα διεκδικίσει τα δίκαια τους.

Στόχος είναι η άμεση αποζημείωση των συμβολαίων, ή η εξαγορά τους μέσω της επαναλειτουργίας της εταιρίας υπό επιτήρηση, που φαίνεται ο μόνος πρακτικός τρόπος να λυθούν άμεσα τα προβλήματα, μιας και στην Ελλάδα δεν προβλέπεται διαδικασία διαδοχής η οποία να επιβλέπει την τακτοποίηση των χρεών των εταιριών που κλείνουν. Η άδεια λειτουργίας της εταιρία έχει ανακληθεί οριστικά από τις 20 Σπετεμβρίου 2009.

Γι αυτό τον λόγο όπως δήλωσε ένας εκ των ασφαλιστών κατετέθει μέσω Προέδρου του Συλλόγου των Ασφαλιστών, Ελένης Γρυπάρη, αίτημά στον αρμόδιο επίτροπο της Ε.Ε. T. Kukal. Ο επίτροπος δεσμέυθτηκε ότι θα επιδιώξη την εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών, παρότι υπό το παρόν καθεστώς η εποπτεία είναι αρμοδιότητα του κάθε κράτους μέλους.

Οι παθούντες καλούνται να υποβάλλουν αιτήματα διαμαρτυρίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Markt-info@ec.europa.cu

Παράλληλα θα οργανωθεί και διαδήλωση έξω από την Βουλή. Είναι προφανές ότι η αρχική υπομονή και εμπιστοσύνη που είχαν επιδείξει πολλοί από τους πελάτες θύματα προς το πρόσωπο του Π. Ψωμιάδη, έχει αντικατασταθεί με οργή! Οι παθόντες ξεπερνούν το 1 εκατομύριο και δεν διεκδικούν πια μονο τα συμβόλαι τους αλλά και την παρδειγματική καταδίκη των υπευθύνων με πρώτο αό όλους τον Π. Ψωμιάδη. Τόσοι πολλοί είναι οι άμεσα πληγέντες που αν καταφέρουν να οργανωθούν ίσως θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδα που θα κινδυνεύσει ... το καταχρηστικό και διεφθαρμένο "πολίτευμα".

ΕΨ