ΠΑΣΟΚ και υποκρισία!

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010


Προ ημερών ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας στον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα και το περιοδικό Stern με αφορμή τα πρόσφατα αρνητικά και εξευτελιστικά δημοσιεύματα του Γερμανικού τύπου για την Ελλάδα.

Θα ήταν αξιέπαινη η ενέργεια του Φ. Πετσάλνικου αν δεν αγνοούσε το άλλο σκέλος της πηγής του "κακού", που βρίσκεται εντός ιδίου του κόμματος του. Ήδη από τα τέλη του καλοκαιριού, το ΠΑΣΟΚ και η, υπό τον έλεγχό του, μηχανή πληροφόρησης υποσκάπτουν την αξιοπιστία της χώρας και την εξευτέλιζουν στα μάτια των εταίρων μας. Η συκοφαντική εκστρατεία πυροδοτήθηκε μέσω των αλλεπάλληλων αναβαθμίσεων του ελλείμματος, και έπειτα με αστραπιαίες ανακοίνωσεις περί ψευδών δημοσιονομικών στοιχείων που ακολούθησε την εκλογή μιας κυβερνήσεως που σε άλλους τομείς κινείται με ρυθμούς χελώνας. Όλα αυτά την στιγμή που η κυβένρηση ετοιμαζόταν να δανειστεί 4 δις ευρώ από την διεθνή αγορά. Τώρα επανέρχονται με την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία.

Οι ενέργειες αυτές κατά “περίεργο“ τρόπο ωφελούν τις Γερμανικές τράπεζες οι οποίες κερδίζουν με ποικίλους τρόπους από τα πάθη της Ελλάδος, μέσω του υψηλού δανεισμού, των CDS, αλλά και της εξασφαλίσεως κρατικής βοήθειας προς την Ελλάδα η οποία θα καλύψει την αποπληρωμή των δανεικών που μας έχουν χορηγήσει. Αλλά ας μην ξεχνούμε ότι οι σχέσεις του κόμματος με τα Γερμανικά συμφέροντα είναι μακρές και βαθιές.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον υποκριτικό να διαμαρτύρεται ο πρόεδρος της Βουλής όταν το ίδιο το κόμμα του σιγοντάρει τους Γερμανούς, και προσβάλει την Ελλάδα με δηλώσεις αλλά και μέσω της οικονομικής πολιτικής που έχει ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Διότι η μεγαλύτερη προσβολή των τελευταίων ημερών δεν ήταν οι δηλώσεις των Γερμανών δημοσιογράφων και αξιωματούχων. Ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο BBC με τις οποίες επιρρίπτει τις ευθύνες της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης κυρίως στην σπατάλη της προηγούμενης κυβερνήσεως, και κάνει λόγο για διαφθορά αγνοώντας ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ήταν εκείνο που ανήγαγε την διαφθορά σε εθνικό σπορ!

Το αστείο είναι ότι τώρα το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει το επικοινωνιακό του κύρος εμφανιζόμενο ως προασπιστής των ελληνικών δικαίων!

Εντέλει τι είναι άραγε χειρότερο; Ένας ξένος που προσβάλει την τιμή σου, ή ένας συγγενής που υποτιμά την μνήμη και την νοημοσύνη σου. Δυστυχώς όμως λίγοι είναι αυτοί που διακρίνουν την υποκρισία διότι το μεγάλο φαγοπότι του ΠΑΣΟΚ είχε πολλούς καλεσμένους.

ΕΨ