Ιδρύονται Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και Τουρισμού

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

"Στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκαν για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων τα οποία υπογράφονται από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τους συναρμόδιους υπουργούς και συνιστώνται δύο νέες Γενικές Γραμματείες.

Με το πρώτο σχέδιο Π.Δ. συνιστάται Γενική Γραμματεία μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Εσωτερικών. Στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής ανήκουν:

«1) Η εισήγηση για τον σχεδιασμό και χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα

α) της μετανάστευσης και της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία,

β) της ιθαγένειας.

2) Η εποπτεία και ο συντονισμός της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής από τις συναρμόδιες υπηρεσίες α) για την μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη, β) για την ιθαγένεια.

3) Η άσκηση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 2 του παρόντος.

4) Η εποπτεία και μέριμνα για την εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου μεταναστευτικής Πολιτικής». Ακόμη, η Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών."


(πηγή)

Με αλλά λόγια δημιουργείται μια βιομηχανεία εισαγωγής και νομιμοποίησης αλλοδαπών ψηφοφόρων και φθηνού εργατικού δυναμικού. Πουθενά στις αρμοδιότητες της νέας θέσης δεν αναφέρονται η πάταξη της λαθρομετανάστευσης και η ΑΠΕΛΑΣΗ των λαθρομεταναστών. Πωςένα κράτος μπορείνα ασκήσει μεταναστευτική πολιτική όταν δεν μπορεί να ελέγξει την ροη λεθρομεταναστών στα διάτρητα σύνορα του;

ΕΨ

1 comments:

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2010 - 8:35 π.μ.  

ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.
ΤΩΤΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1127668

http://jungle-report.blogspot.com/2010/02/blog-post.html