Στο Ellada λιγους μήνες; Μιλάς Ελληνικά λιγους μηνες; Δώρο μια ιθαγένεια!

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010Προπαγάνδας συνέχεια από το χαζοκούτι...

Οι αλλοδαποί μαθητές των διαπολιτισμικών ΛΥΚΕΙΩΝ βρίσκονται στην Ελλάδα "μόλις λίγους μήνες"! Τα ελληνικά τους είναι σπαστά αφού ουσιαστικά ήρθαν στην Ελλάδα από 15 χρονών και άνω. Πως είναι δυνατόν να μας λένε ότι αισθάνονται Έλληνες, και να αποτελούν αυτοί οι άνθρωποι παράδειγμα προς συζήτηση για την απόδοση της Ιθαγένειας σε αλλοδαπούς;

Κι όμως με την παραφροσύνη του νομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ είναι εφικτό!

Με βάση τους συσχετισμούς που κάνει η εκπομπή, αναρωτιέται κανείς πως ακριβώς συνδέεται το θέμα της ιθαγένειας με την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας; Με ποια λογική η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, στην προκειμένη τα Ελληνικά, αποτελεί κριτήριο για την απόδοση Ιθαγένειας.

Δηλαδή οποιος μιλά ελληνικά είναι Έλληνας???
Τι σόι σκεπτικό είναι αυτό; Μήπως να την δώσουμε και από τα Φροντιστήρια ξένων γλωσσών την ρημάδα την ιθαγένεια;

Κι ένα ακόμη ρητορικό ερώτημα. Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν εγχειρίδια για αλλοδαπούς από 45 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ χώρες; γιατί πρέπει να πληρώνει ο ΕΛΛΗΝΑΣ φορολογούμνος γι αυτό! Για να μάθει την γλώσσα κάποιος σε μια ξένη χώρα πληρώνει αδρά.

Τις ασυναρτησίες της ειδικής, όχι απλής Γ.Γ. Υπουργού Παιδείας Θάλειας Δραγώνα δεν θα χάσω χρόνο να τις σχολιάσω.

ΕΨ

1 comments:

Γιώργος 12 Φεβρουαρίου 2010 - 11:37 μ.μ.  

Πότε θα αντιδράσουμε; Πότε θα τους πλακώσουμε στις κλωτσιές; Τι περιμένουμε; Μας τα παρουσιάζουν όλα φυσιολογικά, και θέλουν να πιστέψουμε ότι για το χάλι της χώρας φταίμε αποκλειστικά εμείς. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. !!!! Φρένο στην αλητεία τώρα. Όχι άλλη ανοχή στους κοπρίτες. ΓΚ. Τρίπολις.