85% του δημοσίου χρέους ανήκει στο ΠΑΣΟΚ!

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Προ ημερών ο Γιώργος Παπανδρέου στο διάγγλεμά του για την ανακοίνωση νέων σκληρών φοροεισπρακτικών μέτρων, και λίτότητας, κατηγόρησε την ΝΔ ως την αποκλειστική υπεύθυνη για την δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας. Προσβάλλοντας την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού επέρριψε στην ΝΔ την διαμόρφωση των "πρακτικών" και της "κατασπατάλησης" του "δημόσιου πλούτου", την στιγμή που ο ίδιος μετείχε ως υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που τις καθιέρωσαν!


Ας εξετάσουμε λοιπόν την αλήθεια των αριθμών:


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κρατικού προυπολογισμού σε αναφορά του πρώην υπουργού Μ. Τζίμα:

Το 2004 το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε:

Δημόσιο χρέος της τάξεως των 185 δις ευρώ!

Την περίοδο του 2004-2009 οι τόκοι από το χρέος του ΠΑΣΟΚ ανήλθαν στα 50 δις ευρώ!

Οι μεταχρονολογημένοι λογαριασμοί από τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΠΑΣΟΚ για την περίοδο 2001-2003 στα 10 δις ευρώ!

Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων που άφησε το ΠΑΣΟΚ το 2004 στα 7 δις ευρώ

Τα χρέη των νοσοκομείων στα 2,8 δις ευρώ!

Συνολικά οι επιπρόσθετες δαπάνες του παρελθόντoς που καλέσθηκε να πληρώσει η ΝΔ ως κυβέρνηση ανήλθαν στα 70 δις!

Η κυβέρνηση της ΝΔ δανείστηκε 20 δις ευρώ επιπλέον. Δηλαδή, 4 δις ευρώ τον χρόνο με το επιτόκιο της Ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας του 0,5%!

Το ίδιο ποσό των 4 δις ευρώ δανείστηκε τον Νοέμβριο του 2009 το ΠΑΣΟΚ από την διεθνή αγορά ομολόγων με επιτόκιο... 6,3%!

Με ποια προοπτική επανέφερε ο ΠΑΣΟΚτζής ψηφοφόρος τους ΚΛΕΦΤΕΣ, και φυσικά, ΨΕΥΤΕΣ του ΠΑΣΟΚ;

ΕΨ

1 comments:

Ανώνυμος 21 Ιουνίου 2010 - 1:36 μ.μ.  

Φίλε μου ξέχασες να πεις από που προέρχονται τα 185 δις.Και δεν γνωρίζεις το Τζίμα καλά νομίζω.Αυτός να δεις πόσα άρπαξε ως δήμαρχος της Δράμας.Ακόμα δε μας εξήγησε πώς είχε καεί το κτίριο της ΔΕΚΠΟΤΑ που είχε μέσα όλα τα έγγραφα των οικονομικών του δήμου.Και έξτρα από αυτό να μας πει για πριν το 2004.Για την τριετία 90-93 δε μας είπε πώς ο μητσοτάκης που τώρα θέλει να στηρίζει την κορούλα του 9πλασίασε το χρεός.Ναι το εννιαπλασίασε.Οπότε μην βγήκε τώρα ο δοσίλογος να μας πει ότι η ΝΔ είναι καλή και το ΠΑΣΟΚ κακό.Από τότε που στη Δράμα κυβερνά η ΝΔ η Δράμα είναι σε διαρκή ύφεση.Όχι να μας πούνε ότι ο Τζίμας είναι και ευεργέτης.Μην τρελλαθούμε τώρα.