Το παραμύθι του Πολυπολιτισμού

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Δεδομένου ότι οι ορδές των τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών δεν αφομοιώνονται στο λεγόμενο "melting pot" της δεκαετίας του 1980, η βιομηχανία της παγκοσμιοποίησης εφεύρε μια καινούρια θεωρεία: Τον πολυπολιτισμο! Την συνύπαρξη δηλαδή πολλών πολιτισμών στον ίδιο χώρο.

Μια βόλτα στο δυτικό κέντρο της Αθήνας αρκεί για να κατανοήσει κανείς ότι η θεωρεία του πολυπολιτισμού που έχει διαδοθεί ευρύτατα στον δυτικό κόσμο για οικονομικούς λόγους είναι ένα διάτρητο παραμύθι.

Αν ίσχυε το παραμύθι, τότε θα περίμενε κανείς ότι θα υπήρχαν ακόμη κάποια στοιχεία που να θυμίζουν ότι οι περιοχές βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ελλάδος. Αυτό που συμβαίνει όμως είναι ότι οι εισαγόμενοι “πολιτισμοί “ απλά εκτοπίζουν τον ελληνικό. Η ένταξη του φαινομένου ενισχύεται από το γεγονός ότι οι εισαγόμενοι πολιτισμοί έχουν ιδιαίτερα απόλυτα και επιθετικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα οι απόλυτες αντιλήψεις και ο θρησκευτικός επεκτατισμός των μουσουλμάνων, αλλά και οι ακραία ανταγωνιστικότητα των Ασιατών οι οποίοι εργάζονται 14 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα.

Μπροστά σε αυτά τα επιθετικά στοιχεία, η ελληνική αλλά κυρίως η ευρωπαική Αρχή, αντί να επενδύει σε προγράμματα προσαρτήσεως των νέων λαθροεποίκων στην υπάρχουσα κουλτούρα, ήθη και κοινωνικά δεδομένα, επιδιώκει να ελαστικοποιήσει, και αποδομήσει τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της ήδη προοδευτικής ελληνικής κοινωνίας ώστε να δεχθεί ανέπαφο το νέο εργατικό δυναμικό. Αυτή η τακτική προσδίδει ότι πίσω από την στρατηγική μεταναστεύσεων κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα που ενδιαφέρονται για το άμεσο κέρδος και όχι την κοινωνική συνοχή!

ΕΨ

1 comments:

fairy 15 Μαρτίου 2010 - 7:34 μ.μ.  

Δυστυχώς... σωστός για πολλοστή φορά!