"Πράσινο" αντάρτικο στα μέτρα

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Από την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Της Λώρας Ιωάννου

Δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν οι πολίτες στο νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση...

Η πρώτη σοβαρή ήττα ήρθε από την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με “θύμα” την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη αναγκάστηκε πέντε λεπτά προτού… σφυρίξει τη λήξη της συνεδρίασης η πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Βάσω Παπανδρέου να αποσύρει την επίμαχη διάταξη για τα φάρμακα.


Οι πιέσεις που είχε δεχτεί από νωρίς το πρωί ήταν ασφυκτικές, όπως και το μήνυμα που της διαβιβάστηκε: ότι τουλάχιστον δέκα βουλευτές θα καταψήφιζαν τη συγκεκριμένη διάταξη στην ολομέλεια της Βουλής! Στο ενδεχόμενο να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση από τους ίδιους τους βουλευτές της, η κ. Κατσέλη έκανε πίσω…

Η υποχώρηση της υπουργού Οικονομίας έκανε έξαλλο τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Παπουτσή, οι φωνές του οποίου ακούστηκαν μέχρι τον διάδρομο. “Έχω 160 βουλευτές, και δεν μπορώ να περάσω ένα νομοσχέδιο;” Φώναζε, αποδοκιμάζοντας τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη επειδή δεν κατάφερε να “μαζέψει” τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Η είδηση έφτασε αστραπιαία στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα, αφήνοντας άφωνο το σύνολο των υπουργών. “Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα συγχαρητήρια δέχτηκε προχθές -κατά τη διάρκεια του υπουργικού- η Λούκα επειδή εισηγήθηκε τη διάταξη με τα φάρμακα. Όλοι την επαινούσαμε επειδή θα έπεφταν οι τιμές των φαρμάκων κατά 20%”, έλεγε, έκπληκτος, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης! Με αυτή την εντύπωση έμειναν τουλάχιστον οι υπουργοί. Διότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ξεσήκωσαν τον κόσμο για να αποσυρθεί το συγκεκριμένο μέτρο κατάλαβαν το αντίθετο: ότι οι πολίτες θα πλήρωναν ακριβότερα τα φάρμακα!

Η αλήθεια είναι ότι η Βάσω Παπανδρέου πρωτοστάτησε στο “αντάρτικο” για το σύνολο των οικονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση.

Η συνέχεια εδώ