Ρήξη και ανατροπή, ή προσέγγιση και συγκυβέρνηση;

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Δήλωση του Γιάννη Κουριαννίδη στον Ελεύθερο Κόσμο σχετικά με τις πληροφορίες περί αιτήματος διαγραφής του από τον Άδωνι Γεωργιάδη:

«Αναφορικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με επικείμενη... διαγραφή μου από τον ΛΑΟΣ (!), θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στερούνται πάσης αληθείας, αφού, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχω στα χέρια μου κανένα έγγραφο του κόμματος που να με εγκαλεί για κάποια παρατυπία μου, και φυσικά είναι εντελώς ανυπόστατη, αν όχι ύποπτη, και η εμπλοκή του ονόματος του εκδότη του «Ελευθέρου Κόσμου» στην υπόθεση, ο οποίος ούτε καν μέλος στο κόμμα μας είναι και επομένως πολύ περισσότερο αναρμόδιος για να μου γνωστοποιήσει την υποτιθέμενη... διαγραφή μου! Η παρουσία μου και συμμετοχή μου στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Κώστα Πλεύρη στη Θεσσαλονίκη, πράγματι έγινε παρά τη σχετική απαγόρευση του Άδωνι Γεωργιάδη, που υποτίθεται ότι μου μετέφερε κομματική εντολή, κάτι για το οποίο όμως δεν είχα την παραμικρή ένδειξη. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι η όποια φημολογία αναπτύσσεται βλάπτει σοβαρά το κόμμα μας και πρέπει να μην υιοθετείται άκριτα.»

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι επιβεβαιώνεται η εντολή απαγόρευσης που δόθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Μια εντολή που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά στοιχείων που συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι όντως υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια του Γ. Καρατζαφέρη να απομακρύνει το "σκληροπυρινικό" πατριωτικό σκέλος, από το προφιλ του κόμματος.

Η ύποπτη αποχή των στελεχών του ΛΑΟΣ από οποιαδήποτε μορφή κινητοποιήσεως ενάντια στο νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες. Τα ψέμματα του Άδωνι Γεωργιάδη, και οι φθηνές δικαιολογίες που προέβαλλε για να καλύψει την υπαναχώρηση στο θέμα της διεξαγωγής ενός συλλαλητηρίου. Τέλος, η σταδιακή προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ.

Είναι σίγουρο πια ότι ο Γ. Καρατζαφέρης δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την προβολή που απολαμβάνει το κόμμα του από τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης. Επιπλεόν ένα πολιτικό λίφτινγκ θα του επιτρέψει να προσσεγγίσει περισσότερους ψηφοφόρους στοχεύοντας στην νοοτροπία που διέπει τον μέσο Έλληνα μπροστά στην κάλπη.

Ο Γ. Καρατζαφέρης γνωρίζει καλά ότι με το ποιόν των κομμάτων που βρίσκονται εντός του κοινοβουλίου, ουσιαστικές κοινοβουλευτικές πολιτικές επιλογές που να εκφράζουν τον πατριωτικό χώρο δεν υπάρχουν. Όπως απέδειξαν και οι κινητοποιήσεις, οι "σκληροπυρινικοί" εκπροσωπούν μικρό αριθμό ψηφοφόρων και οι διαρροές λόγω αντιδράσεων θα είναι μικρές. Το ίδιο δηλαδή που συμβαίνει με τους ψηφοφόρους των μεγάλων κομμάτων, οι οποίοι παρότι γκρινιάζουν για όλα και για όλους, συνεχίζουν να ψηφίζουν τους ίδιους ανθρώπους.

Δυστυχώς όλα είναι θέμα αριθμών. Η μέχρι τώρα πορεία του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και η γνώση των εγχώριων πολιτκών μηχανισμών επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να λάβουν χώρα η "Pήξη και η Aνατροπή"! Έτσι ο Γ. Καρατζαφέρης στοχεύει κυρίως στην απόσπαση των ποσοστών αυτών που θα οδηγήσουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Γι αυτό τον λόγο μέσα στα πλαίσια μιας ήπιας "εποικοδομητικής" κριτικής που ασκεί, χτίζει "γέφυρες" με τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Αντιθέτως, οι κινητοποιήσεις και οι "αγριάδες" δεν χτίζουν αλλά καίνε "γέφυρες"...

ΕΨ