Η ΕΥΠ είχε σημαντικά στοιχεία για τον Μαζιώτη από το 2007, δήλωσε ο Ιω.Κοραντής

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Από το spynews-gr

Στην αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ είχε σημαντικά στοιχεία για τον Ν.Μαζιώτη και υπήρχαν υποψίες για συμμετοχή του στον Επαναστατικό Αγώνα, ήδη από το 2007, προχώρησε με δηλώσεις του στον BHMA FM 99,5 ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής.
Ο κ. Κοραντής τόνισε ότι μετά την επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία το Ιανουάριο του 2007, με εντολή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρα η παρακολούθηση του Μαζιώτη πέρασε από την ΕΥΠ στην Αντιτρομοκρατική.

«Αυτό να ξεκαθαρίσουμε πως έχει η εικόνα, η ΕΥΠ πράγματι παρακολουθούσε τον Μαζιώτη μέχρι και λίγες μέρες μετά από τη βόμβα, το RPG, τη βολίδα εναντίον της Αμερικάνικης Πρεσβείας, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2007, τότε την παρακολούθησή του Μαζιώτη ανέλαβε η αντιτρομοκρατική προς την οποία βεβαίως έδωσε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία όπως τα έδινε μέχρι τώρα η ΕΥΠ και σταμάτησε από πλευράς ΕΥΠ η παρακολούθηση του Μαζιώτη και διεκόπη συνεπώς μεταξύ ΕΥΠ και Μαζιώτη η περαιτέρω σχέση» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κοραντή, η ΕΥΠ παραχώρησε το φάκελο και όλες τις πληροφορίες που είχε για τον Ν.Μαζιώτη στην Αντιτρομοκρατική.

Ο ίδιος δήλωσε, δε, άγνοια κατά πόσο η παρακολούθηση του κατηγορούμενου για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα συνεχίστηκε από την Αντιτρομοκρατική.
Για τον Ν.Μαζιώτη είπε ότι «ήταν ένα άτομο που εκινείτο κατά τρόπο, αφ’ ενός μεν συνωμοτικό και θα σας πω ότι ήταν πολύ δύσκολο να τον παρακολουθεί κανείς».
Τέλος διευκρίνισε ότι η εντολή για μεταβίαβαση του φακέλου του Ν.Μαζιώτη στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δόθηκε από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα.

***

ΕΨ: Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνει και η μαρτυρία του Γ. Πρετεντέρη σε πρόσφατο δελτίο του ΜΕΓΚΑ, σύμφωνα με την οποία εδώ και πολλά χρόνια η Αντιτρομοκρατική θεωρούσε τον Μαζιώτη ως το κεντρικό πρόσωπο πίσω από τον Ε.Α.. Οι συνομιλίες το δημοσιογράφου με τους άνδρες της υπηρεσίας σηματοδοτούν ότι είχαν την επίβλεψη της υπόθεσης τα τελευταία χρόνια.

2 comments:

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2010 - 9:02 μ.μ.  

Οι έρευνες Κοραντή/ΕΥΠ είχαν φθάσει πολύ βαθιά σε πολλές υποθέσεις...τόσο που άρχισαν να ενοχλούνται πολιτικοί παράγοντες.(EΨ, θα θυμάσαι για πιο λόγο "συνταξιοδοτήθηκε" άρον άρον;)

Ελληνόψυχος 15 Απριλίου 2010 - 9:36 μ.μ.  

Πως να μην θυμάμαι αγαπητέ; To θέμα είναι ο λαός θυμάται άραγε;

Πρώτη αρχή ενός πολιτικού είναι να προστατέψει τον... θεσμο του πολιτικού! Η "διαρροή" του Κοραντή ήταν κόκκινο πανί γι αυτούς!

Θυμάμαι όταν βγήκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση στον Χατζηνικολάου αν δεν απατώμαι. Όλοι είχαν βγάλει τον σκασμό όταν μιλούσε. Κυριολεκτικά, δεν τον διέκοπτε κανείς!