"Παράπλευρες απώλειες" της ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Άγριο έγκλημα με θύμα μία 58χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου και δράστη έναν 17χρονο αλλοδαπό έγινε γύρω στις 02:30 στη Σκιάθο. Ο αλλοδαπός ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος στο ξενοδοχείο, χτύπησε θανάσιμα με γεωργικό εργαλείο την 58χρονη, η οποία κοιμόταν σε δωμάτιο του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια, τραυμάτισε σοβαρά το 63χρονο σύζυγό της και ελαφρά την 20χρονη κόρη τους. Ο δράστης και το θύμα φέρεται να είχαν οικονομικές διαφορές. Ο αλλοδαπός δράστης προκάλεσε φθορές στο χώρο του ξενοδοχείου και σε δύο αυτοκίνητα. Ο δράστης αναγνωρίστηκε από την κόρη του θύματος, ενώ μετά την πράξη του διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται. Προανάκριση για τη δολοφονία διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου.

Πηγή

ΕΨ: Δεν υπάρχει τουριστική επιχείρηση και εστιατόριο στην Σκιάθο (αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια) που να μην απασχολεί Αλβανούς, Ρουμάνους και λοιπούς αλλοδαπούς προερχόμενους από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Οι Ελληνες εργαζόμενοι σπανίζουν! Όπως φαίνεται όμως τα φθηνά εργατικά και η απληστία των ημεδαπών εργοδοτών πληρώνεται... Ένας ιστορικός ή οικονομολόγος θα θεωρούσε τέτοια και άλλα παρόμοια περιστατικά ως παράπλευρες απώλειες μιας στυγνής οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Δυστυχώς κανείς από αυτούς τους εργοδότες δεν καταννοεί ότι εγκληματεί εις βάρος της χώρας και του έθνους!

Προ ημερών παρακολουθούσα την συνομιλία εστιάτορα με πακιστανούς που ήρθαν για να πληρωθούν για κάποια εργασία που τους είχε αναθέσει. Μάλωναν και απαιτούσαν με περίσσιο θράσος περισσότερα χρήματα διότι δεν θεωρούσαν ότι η δωρεάν σύττιση πρέπει να αφαιρεθεί από την πληρωμή τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Ου μπλέξεις!

2 comments:

Ανώνυμος 12 Απριλίου 2010 - 3:11 μ.μ.  

"Δυστυχώς κανείς από αυτούς τους εργοδότες δεν καταννοεί ότι εγκληματεί εις βάρος τους της χώρας και του έθνους!"...και εις βάρος του εαυτού του όπως φαίνεται τελικά!

Όσοι θέλουν εύκολο κέρδος πρέπει να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και το όποιο κόστος...ίσως και με την ίδια την ζωή τους.
Την ευθύνη την φέρουν στο ακέραιο κάτι ψευτο-έλληνες που στην προσπάθεια τους να μαζέψουν πέντε τάληρα παραπάνω απαξιούν να προσλάβουν έλληνες με νόμιμο μισθό, ασφάλιση και όλα τα εργασιακά δικαιώματα. Με το που ακούν κάτι τέτοι βγάζουν καντήλες. Το αποτέλεσμα; νάτα. Τους αλλοδαπούς δεν τους βάζει κανένας με το ζόρι σε αυτές τις δουλειές. Υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται μόνο την τσέπη τους.

Εσύ που παρακολούθησες την εν λόγο ομιλία του εστιάτορα. Οι Πακιστανοί σου φάνηκαν γιά νόμιμοι; και εάν όχι τότε η δουλειά που τους ανέθετε ο εστιάτορας σημαίνει εκμετάλευση. Φώναξες την αστυνομία να μαζέψει τα πακιστάνια και τον έξυπνο τον εστιάτορα;;;

Ελληνόψυχος 12 Απριλίου 2010 - 3:37 μ.μ.  

Έτσι ακριβώς είναι...

Φυσικά και ήταν παράνομοι. Και να φώναζα την αστυνομία νομίζεις πως θα ερχόταν για να ελέγξει;
Λίγο αργότερα εβλεπα κάποιους άλλους Ινδούς ή πακιστανούς να παραλαμβάνουν κιβώτια γεμάτα λαθραία CD (αργότερα τα πωλούσαν στις καφετέριες) στο λιμάνι τους Πόρου, μπροστά στα μάτια των λιμενικών. Τους πλανόδιους δεν τους μαζεύει κανείς. Ούτε καν μια κατάσχεση. Ουδείς ασχολείται!