Την εισαγωγή λαθρομεταναστών στις στρατιωτικές σχολές προωθεί το ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα 14-04-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Σχέσεις ΥΠΕΘΑ και Συνήγορου του Πολίτη-Προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων

Σειρά ζητημάτων αρμοδιότητας του ΥΠΕΘΑ συζητήθηκαν σε κοινή συνάντηση στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Συνηγόρου του Πολίτη, που πραγματοποιήθηκε χθες, με αντικείμενο τις εκθέσεις του ΣτΠ.

Η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν διακηρυγμένες προτεραιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς, από τις πρώτες κιόλας ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ για άμεση συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη, προκειμένου να συλλεγούν τα εκκρεμή ζητήματα και να δοθούν λύσεις σε χρονίζοντα θέματα αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ.

Η εισαγωγή αλλογενών Ελλήνων πολιτών στις στρατιωτικές σχολές


Ήδη, στην προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπέγραψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος,
καταργείται ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση όχι μόνο της ελληνικής ιθαγένειας αλλά και του ελληνικού γένους των υποψηφίων. Εξισώνεται κατά τον τρόπο αυτό η μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών, καθώς η ύπαρξη ελληνικής καταγωγής από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται συνταγματικά μόνο για την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και για καμία άλλη δημόσια θέση.
Πηγή

***

ΕΨ: Ο συνήγορος του Πολίτη πιθανώς να επικαλείται την ιδιότητα των στρατιωτικών σχολών ως ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Όμως οι ΑΣΕΙ δεν παρέχουν απλώς εκπαίδευση και ένα χαρτί, αλλά ένα στρατιωτικό αξίωμαμε στόχο την στέλεχωση των Ελληνικών ενόπλεων δυνάμεων με άνώτατους αξιωματικούς.

Σήμερα στην Σχολή Ευελπίδων έχουν την δυνατότητα να φοιτούν στελέχη ξένων ενόπλεων δυνάμεων. Ποιος λοιπόν ο πραγματικός στόχος αυτής της κίνησης; Η σημαντική απάλειψη αφορά την προυπόθεση του ελληνικού γένους τον εισαχθέντων, διότι απέκλειε τους αλλογενείς λαθρομετανάστες που λαμβάνουν την ελληνική ιθαγένεια με βάση τον νέο κώδικα του ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς το ΠΑΣΟΚ και πρότινος η ΝΔ επιθυμούν να επισπεύσουν τις διαδικασίες εισαγωγής των ελληνοποιηθέντων λαθρομεταναστών στις νευραλγικές θέσεις του κράτους με σαφή προτεραιότητα στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις!

Τέλος ο Συνήγορος του Πολίτη είναι στελεχωμένος με μια στρατιά από προασπιστές του πολυπολιτισμού. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στην συγκεκριμενη Αρχή επί των υπηρεσιών του κράτους, προσδίδει την πλήρη ταύτιση της κυβερνήσεως με το μοντέλο του πολιπολιτισμού!