Όταν ο Γ. Καρατζαφέρης "χαιδευε τα αυτιά" των αναρχικών

Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010


Το κείμενο έφερε ξανά στο φως η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής

(οι υπογραμμίσεις και τα κεφαλαία ανήκουν στον συντάκτη του κειμένου)

Α1» 11 Ιουνίου 2005, σελίδα 3:

«ΟΙ ΚAΜΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ – ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.


Ποιος είπε ότι οι αναρχικοί και η Επαναστατική Αριστερά εμφορούνται μόνο από ακραίες θέσεις; Υπάρχουν πράγματα που συμφωνούμε. Στο βάθος ίσως αυτά στα οποία έχουμε κοινή αντίληψη να είναι περισσότερα απ’ αυτά στα οποία δεν έχουμε την ίδια προσέγγιση. Οι τακτικές διαφέρουν.

Πληροφορήθηκα, ευρισκόμενος στο Στρασβούργο, όπου ζήτησα να μην προχωρήσουν σε μέτρα κατά της τρομοκρατίας με μονόπλευρη ανάγνωση του προβλήματος, ότι ομάδα νέων έθεσε εκτός λειτουργίας τις κάμερες παρακολουθήσεως των πολιτών.

Έπραξαν πολύ καλά. Θα έλεγα ΑΡΙΣΤΑ, αν φρόντιζαν για την αποτελεσματική και ολοκληρωτική παύση τους. Τα περί φθορών ξένης περιουσίας και οι συνήθεις λόγοι υπεράσπισης της καταπίεσης των λαών, είναι ανίσχυρα μπροστά στο δικαίωμα για αυτοδιάθεση και σεβασμό των προσωπικών δεδομένων ενός εκάστου. Πολύ θα ήθελα να ήμουν μαζί τους σε ανάλογες έμπρακτες διεκδικήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους που συμβαίνει να είναι τα ίδια για όλους. Το ΟΡΓΟΥΕΛ 1984 μπορεί να εντυπωσίασε ως μυθιστόρημα, αλλά δεν θα το αφήσουμε να εφαρμοστεί στην κοινωνία μας.

Αν οι λαοί φοβούνται. Αν το κεφάλαιο εξυπηρετείται. Αν το προλεταριάτο λύγισε, ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι που στέκονται ακόμη όρθιοι και αγωνίζονται για τα δικαιώματα ΟΛΩΝ.

Ποσώς ενδιαφέρομαι πως τους αποκαλούν οι βολεμένοι και οι φοβισμένοι. Μου αρέσει όταν κάποιος αντιστέκεται. Στην απαιτητική εποχή που ζούμε οι εξουσιαστές δεν χαρίζουν τίποτε. Ούτε αυτοί ούτε τα ντόπια όργανά τους. Αν θέλουμε, ότι θέλουμε, πρέπει να το διεκδικήσουμε ΕΞΩ από τους νομιμοφανείς αποκρουστικούς κανόνες που έχουν θεσπίσει για την απόκρουση αυτών των διεκδικήσεων.

Προς το παρόν προέχει η ελευθερία μας. Και αυτή ποδηγετείται από τις κάμερες. Αύριο το ψωμί μας. Σήμερα οι κάμερες. Αύριο οι βιτρίνες των σούπερ μάρκετ. Σήμερα οι αναρχικοί. Αύριο όλοι μαζί.

Η κοινωνία δεν επιβιώνει χωρίς επαναστάσεις. Και οι επαναστάτες δεν έχουν το δικαίωμα στην πολυδιάσπαση. Αυτό είναι εργαλείο των εξουσιαστών. Όσοι αντιστεκόμαστε δεν το χρειαζόμαστε.Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ”


***

ΕΨ: Κατά τα άλλα "Πρόεδρε" όταν βγαίνουν στον δρόμο οι δεξιοί και οι εθνικόφρονες, είναι ακραίοι και παριστάνεις πως δεν τους ξέρεις! Μην τυχόν και βλάψουν την εικόνα σου και χαλάσει η μαγιά με το ΠΑΣΟΚ! Όσο για τις επεφημίες προς τους αναρχικούς και την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, τα λόγια περιττεύουν. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει κύριοι!

2 comments:

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2010 - 11:04 μ.μ.  

Αυτός ο "κύριος" δεν ενίσχυσε με κανέναν τρόπο την πορεία των πατριωτών Ελλήνων έναντι του λαθρονομοσχεδίου! Αντιθέτως, ενισχύει τις καταστρεπτικές διαθέσεις κάποιων αναρχοτραμπούκων, που με το πρόσχημα της "επανάστασης" καταστρέφουν την δημόσια περιουσία.

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2010 - 11:13 μ.μ.  

Ας τα βλέπουν αυτά κάποιοι θιασώτες του ΛΑΟΣ, εντός και εκτός ΥΤ, οι οποίοι με την στράτευσή τους στο συγκεκριμένο κόμμα έχουν αποστρατεύσει την πνευματική τους αυτονομία και ευθυκρισία! Οι κομματικές παρωπίδες δεν ευνοούν την αναζήτηση της αλήθειας! Ας μην το ξεχνούν κάποιοι αυτό!