Η ποινικοποίηση του πατριωτισμού

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Όπως όλοι γνωρίζουν, στα πλαίσια της χθεσινής προγραμματισμένης συγκέντρωσης στην Λάρισα προς τιμή των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α.., τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον μελών του Πατριωτικού Συνδέσμου Λάρισας, της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπων συλλόγων εφέδρων. Έγιναν προσαγωγές 5 ατόμων μεταξύ των οποίων o Πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου Αστέριος Χάμος και ο Ηλίας Παναγιώταρος, εκ των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Σήμερα πέντε εθνικιστές και ένας...σκύλος (!), διώκονται με την κατηγορία της "στάσης"!!!

Τα γεγονότα προσδίδουν τα πραγματικά κίνητρα της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.. Πριν την έλευση των αστυνομικών όλα εξελίσσονταν ομαλά δίχως επεισόδια. Κατά την άφιξη τους, τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από την πατριωτική συγκέντρωση, και για ασήμαντη αφορμή έκαναν χρήση δακρυγόνων για να την διαλύσουν. Έπειτα ακολούθησαν την πορεία, την ακινητοποίησαν σε στενό και επιτέθηκαν απρόκλητα. Από την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άτομα.

Το αστυνομικό δελτίο αντέστρεψε τα γεγονότα αναφέροντας ότι τα μέλη του πατριωτικού συλλόγου "κατά την πραγματοποίηση πορείας σε κεντρικές οδούς της πόλης, επιτέθηκαν απρόκλητα κατά των Αστυνομικών Δυνάμεων, που εκτελούσαν υπηρεσία λήψης μέτρων στην εν λόγω συγκέντρωση".

Δίχως αμφιβολία, κύρια μέριμνα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. ήταν η δημιουργία βίαιων επεισοδίων προκειμένου να συλληφθούν τα οργανωτικά στελέχη της εκδηλώσεως.

Η συγκεκριμένη τακτική έχει δύο στόχους:

Βραχυπρόθεσμα, οι σύλληψεις εθνικιστών εξυπηρετούν επικοινωνιακούς σκοπούς αντισταθμίζοντας τις πρόσφατες συλλήψεις των αναρχικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα".

Μακροπρόθεσμα, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να περιορίσει τις μαζικές αντιδράσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν τα αντιλαϊκά και αντιεθνικά μέτρα που λαμβάνει. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις αποτελούν τον μοναδικό ουσιαστικό μοχλό πίεσης έναντι της κυβέρνησης. Στο στόχαστρο λοιπόν βρίσκεται ο "σκληρός" πατριωτικός και εθνικιστικός πυρήνας ο οποίος ενδέχεται να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Προς το παρόν, αν και με δυσκολία, το ΠΑΣΟΚ ελέγχει ακόμη τις επιτροπές και τα συνδικάτα των εργαζομένων. "Ελέγχει" επίσης μεγάλη μερίδα των "αντιεξουσιαστών" και της Αριστεράς που αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με την κυβέρνηση. Ακόμη, είναι προφανές ότι εξασφάλισε την αποχή του ΛΑ.Ο.Σ. από οποιαδήποτε οργανωμένη μορφή κινητοποιήσεως σε ανοικτό χώρο. Οι φιλήσυχοι ψηφοφόροι της ΝΔ ουδέποτε βγαίνουν στους δρόμους. Πέραν τούτου άνωθεν του κόμματος κρέμεται λαιμητόμος υπό μορφή εξεταστικών επιτροπών, αλλά και απροθυμία να αναλάβει την διαχείριση της κρίσεως.

Απομένουν λοιπόν οι εθνικιστές. Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγματεύσεων, ο Χρυσοχοϊδης έχει επιλέξει την οδό της βίαιης καταστολής, της φυλάκισης και της τελμάτωσης της ηγεσίας του χώρου σε ένα νομικό κυκεώνα, μέσω ψευδών κατηγοριών. Με την τακτική αυτή το ΠΑΣΟΚ, ποινικοποιεί εμπράκτως τον πατριωτισμό και τους εθνικιστές. Όπως είδαμε, από το στόχαστρο του Χρυσοχοϊδη και των ένστολων υποτακτικών του δεν διαφεύγουν ούτε τα κατοικίδια!

Τα χθεσινά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά καθώς εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο διώξεων και συλλήψεων που έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους μήνες. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται:

- τα επεισόδια στην ίδια πλατεία προ δύο μηνών όπου τραυματίσθηκαν 4 άτομα μετά από επίθεση αντιεξουσιαστών υπό την προστασία της ΕΛ.ΑΣ..

- η σύλληψη των "αυτόνομων εθνικιστών" στους Αμπελόκηπους και η φυλάκιση του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου,

- η προσαγωγή πατριωτών στον Άγιο Παντελεήμονα και η κράτηση του εκδότη Σάββα Χατζηπαρασκευά.

Με αυτή την τακτική οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αποξενώνουν τους Έλληνες που είχαν το θάρρος να την στηρίξουν και να σταθούν στο πλευρό της τις δύσκολες ώρες. Επιπλέον, πέρα από τις αρνητικές επιπτώσεις επί του ηθικού όσων αστυνομικών διατηρούν ακόμη γνήσιο πατριωτικό φρόνημα, το νέο προφίλ που καλλιεργεί ο Χρυσοχοϊδης αποστρέφει τα νέα ελληνόπουλα που ονειρεύονται να ενταχθούν στο Σώμα, ανοίγοντας τις πόρτες στην νέα γενιά των λαθραία εισαγώμενων ελληνοποιημένων.

ΕΨ