Τραγέλαφος το νομοσχέδιο τακτοποίησης των ημιυπαιθρίων του ΠΑΣΟΚ

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Πιστό στις "νομιμόφρονες" πεποιθήσεις της Μπιρμπιλή το νέο νομοσχέδιο δεν νομιμοποιεί καμία αυθαιρεσία!

Με την τακτοποίηση το ΠΑΣΟΚ απλώς παρέχει εγγύηση ότι δεν θα επιβληθούν επιπλέον πρόστιμα και κατεδαφίσεις επί των παραβασιών για τα επόμενα 40 χρόνια!

Τραγελαφικές καταστάσεις αφού δεν παρέχεται κανένα απολύτως κίνητρο στους "παραβάτες" καθώς με το παρόν καθεστώς ουδείς τιμωρείται για τις αυθαιρεσίες. Ποιος λοιπόν ο λόγος να πληρώσει κάποιος πρόστιμα δίχως να επιφέρει την νομιμοποίηση των παραβάσεων, όταν μπορεί να συνεχίζει να απολαμβάνει ατιμώρητος την αυθαίρετη κατασκευή του; Πόσο μάλλον όταν στην Ελλάδα η εκάστοτε κυβέρνηση συνηθίζει να αναιρεί τις διατάξεις τις προηγούμενης. Έτσι με την δήλωση και την τακτοποίηση της παραβάσεως ουδείς εγγυάται ότι η επόμενη κυβέρνηση ή ο επόμενος υπουργός δεν θα επιβάλει επιπλέον πρόστιμα αναδρομικά, εφόσον συνεχίζει να υφίσταται η μη νομιμότητα του ακινήτου.

Ενδιαφέρον αποτελούσαν οι διατάξεις της ΝΔ για τις αλλαγές χρήσης, όμως και εδώ η Μπιρμπίλω τα έκανε θάλασσα αφού από το νέο νομοσχέδιο εξαιρούνται οι επαγγελματικοί χώροι, όπου και παρουσιαζεται η μεγαλύτερη ανάγκη του μέτρου (ημιυπόγεια κτλ.) Παράδειγμα τούτων των παλλινοδιών αποτελεί η επιλλογή του ΠΑΣΟΚ να άφησει ξεκρέμαστους όσους έχουν ήδη καταβάλει χρήματα για την τακτοποίηση επί ΝΔ, μιας και αφενός αλλάζει την "συμφωνία" μετά εορτής και αφετέρου δεν επιστρέφει τα χρήματα τους!

Επιπλέον η κυβέρνηση δηλώνει ότι τα λεφτά που θα αποκομίσει από το νέο μέτρο θα διατεθούν για την ανάπλαση των περιοχών που έχουν πληγεί από τις αυθαιρεσίες!!! Να σημειωθεί ότι κλειστοί ημιυπαίθριοι υπάρχουν σε όλες τις πολυκατοικίες της Ελλάδος! Αυτή η λοιπόν η αόριστη και ανούσια δήλωση μπορεί να ερμηνευθεί ως ανάθεση "έργων" σε εταιρίες που "περιστοιχίζουν" το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του!

"Μπράβο" βρε Μπιρμπίλω, "καλά" τα κατάφερες! Αναρωτιέμαι πόσοι Έλληνες θα δώσουν τα ζεστά τους λεφτουδάκια για να φάτε εσύ και η παρέα σου;

ΕΨ

2 comments:

KOSTAS 13 Απριλίου 2010 - 10:52 π.μ.  

Αυτό θα αποτελέσει το όπλο αυτοκτονίας του ΠΑΣΟΚ.
ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΟΣ ΈΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΈΧΑΣΕ

Ελληνόψυχος 13 Απριλίου 2010 - 11:28 π.μ.  

Έχει και συνέχεια, θα τα γράψω σήμερα...