Επιννόηση του Παυλόπουλου ο εξελληνισμός των ονομάτων των ελληνοποιηθέντων λαθρομεταναστών

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Σχόλιο ΕΨ: Ας μην τα ρίχνουμε όλα στο ΠΑΣΟΚ! Όπως είχα γράψει και παλαιότερα (αλλά ποιος ακούει...;) η ελληνοποίηση του ονόματος ήταν εφεύρεση του πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου στα πλαίσια του νόμου Ν. 3731/2008, ΦΕΚ Α 263/23-12-2008:

Κεφάλαιο Πρώτο
Αρθρο 1, Παρ. 5

5. Με την αίτηση για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει και τον εξελληνισμό του ονόματος και του επωνύμου του, αν αυτά είχαν μεταβληθεί ή αλλοιωθεί στη χώρα από την οποία προέρχεται.

Μπορεί οι φίλοι του Αντώνη Σαμαρά να έχουν ξεσπαθώσει τελευταία, αλλά η ΝΔ εξακολουθεί να έχει στις τάξεις της, προδότ..., εμ... εκσυγχρονιστές ισάξιους με αυτούς του ΠΑΣΟΚ!

Λίγο αργά δεν θυμηθήκατε την έκθεση Ντογιάκου και την νοθεία των εκλογών του 2000;

***

Ο Χασάν θα «βαφτιστεί» Βαγγέλης και ο Γκεόργκε από τη Γεωργία τι άλλο, παρά Γιώργος


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Να κρύψουν τα ίχνη της στρατιάς των εισαγόμενων ψηφοφόρων που θα αλλοιώσουν λόγω του αριθμητικού μεγέθους τους (θα ξεπεράσουν τους 533.000), τη σύνθεση του εκλογικού σώματος βιάζονται στο ΠΑΣΟΚ.
Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής που συμπεριλήφθηκε στο Προσχέδιο του «Καλλικράτη», δίνεται η δυνατότητα στους αλλοδαπούς που θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια να «εξελληνίσουν» τα ονοματεπώνυμα τους. Σε απλά ελληνικά, ο Χασάν θα «βαφτιστεί» Βαγγέλης και ο Γκεόργκε από τη Γεωργία τι άλλο, παρά Γιώργος. Η παρ. 6 του άρθρου 94 με την οποία προστίθεται νέες αρμοδιότητες στους δήμους εν όψει των (εξ)αναγκαστικών συνενώσεων είναι αποκαλυπτική και φανερώνει την πασοκική κουτοπονηριά.

Όπως αναφέρει, επιτρέπεται: «Ο εξελληνισμός του ονοματεπωνύμου Ελλήνων του εξωτερικού, ομογενών αλλοδαπών(;) που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και παλιννοστησάντων ομογενών, που έχουν την ελληνική ιθαγένεια». Επειδή ομογενής αλλοδαπός που πρόκειται να πολιτογραφηθεί Ελληνας δεν υπάρχει ούτε σαν ορισμός, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αφορά τους μυριάδες πρώην λαθρομετανάστες που με μια πενταετία νόμιμης παραμονής στη χώρα μας γίνονται πατριωτάκια μας…
Δεν είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαφανίζει «ελληνοποιηθέντες» αλλογενείς.

Πριν περίπου 11 χρόνια, η τότε υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου είχε με σχετική διάταξη επιτρέψει να αλλάξουν επί το ελληνικότερο, χιλιάδες ονόματα Τσετσένων, Αμπάχζιων, Οσετών κι άλλων φυλών του Καυκάσου. Εν μια νυκτί τα -οφ και -ιτς έγιναν -όπουλος και κυρίως -ίδης. Ένα χρόνο αργότερα οι αερομεταφερόμενοι υπήκοοι της πρώην ΕΣΔΔ μέσω των Κυπριακών Αερογραμμών έγιναν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ του έδωσαν τη νίκη, αφού η διαφορά του με τη ΝΔ ήταν της τάξης του 1,04%, περίπου 77.000 εκλογείς. Ακολούθησε το πόρισμα – βόμβα του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που υπολόγιζε σε 150.000 τους παρανόμως ελληνοποιηθέντες πολίτες χωρών της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενωσης.

Παράλληλα, οι εκθέσεις των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης αποκάλυψαν εκτεταμένο κύκλωμα στελεχών του ΠΑΣΟΚ το οποίο βάπτιζε «Ελληνες» Ρώσους κακοποιούς και Λιβανέζους επιχειρηματίες. Την ίδια περίοδο καταβλήθηκε προσπάθεια να μην έρθει στο φως ή να παρουσιασθεί ετεροχρονισμένα στη Βουλή το πόρισμα του διπλωμάτη με βαθμό πληρεξουσίου υπουργού Β. Χαρ. Δημητρίου, το οποίο συντάχθηκε μετά από ΕΔΕ που διεξήγαγε ο ίδιος στα προξενικά γραφεία της χώρας μας στην Μόσχα, την Τιφλίδα, τη Μαριούπολη και το Νοβοροσίσκ.

Σύμφωνα με την έρευνα:

* Πολιτικοί (που δεν κατονομάζονται αλλά φωτογραφίζονται επαρκώς) μεσολαβούσαν για παράνομες ελληνοποιήσεις.
- Εκδόθηκαν χιλιάδες πλαστά έγγραφα για να «ελληνοποιηθούν» δήθεν ομογενείς.
- Δεκάδες δισκέτες αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές που αποδείκνυαν ότι στις εκλογές του 2000 έγινε νόθευση της λαϊκής ετυμηγορίας με λαούς του Καυκάσου έκαναν «φτερά».
Τώρα όπως φαίνεται ετοιμάζουν νέο γύρο κλοπής της λαϊκής ψήφου, εφαρμόζοντας την ίδια τακτική: δηλαδή την ελληνοποίηση αλλοεθνών!

3 comments:

pikos 13 Απριλίου 2010 - 5:19 μ.μ.  

Οι μετανάστες να εξελληνίσουν τα ονόματά τους, αλλά τα -ογλού δεν συγκίνησαν ποτέ κανέναν από τους κατά τα άλλα ευαίσθητους πολιτικούς μας, ώστε να ενημερώσουν όσους δεν γνωρίζουν πως επιβλήθηκε η κατάληξη αυτή στα ελληνικά ονόματα και να ξαναχρησιμοποιήσει ο κόσμος τα αρχικά ονόματα.

Έτσι όταν ακούνε οι ξένοι Νταβούτογλου, Τούρκογλου από την μία και Εμφιετζόγλου Κούρτογλου από την άλλη δεν τους κάνει καμιά διαφορά.


Υ.Γ. Βέβαια δεν ξέρω και θα ήθελα να με ενημερώσει η αρμόδια για αυτά τα θέματα κα Ρεπούση, μήπως η κατάληξη -ογλού "ήτον της μοδός εις τα μικρασιατικά παράλια" κάτι σαν τα αγγλιστί ονόματα σήμερα (π.χ. Άντζελα, Τζων, Μάικ) και αποτελούσε επιλογή των Ελλήνων αυτή η μετατροπή. Διόλου απίθανο με τόσα που έχουμε ακούσει.

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2010 - 7:17 π.μ.  

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ A.E. το κόμμα σου λαέ...ποσα παραδείγματα ακόμη χρειάζεται ο Έλληνας για να καταλάβει ότι ο δικομματισμός αλληλοσυμπληρώνεται και δουλεύει ως σύστημα ασφαλειας;

Ελληνόψυχος 15 Απριλίου 2010 - 11:50 π.μ.  

Piko,

Όπως θα καταννοείς αυτά γίνονται μόνο όταν πρέπει να καλυφθούν οι πραγματικές διαφορές. Παρεπιπτόντως, η προ-γιαγια μου ήταν -ογλού, και έζησε το περισσότερο μέρος της ζωής της στην Καππαδοκία. Ποτέ της δεν έμαθε... τουρκικά! Σε όλη της την ζωή μόνο ελληνικά μιλούσε, και μάλιστα έγραφε σε άπταιστα αρχαία ελληνικά!

Ανώνυμε,

Όσα και παραδείγματα και να δώσουμε όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το πρόβλημα, δεν ύπαρχει αναζήτηση για την πηγή του. Πάντως εγώ σκοπεύω να ανεβάσω ακόμη ένα τρανταχτό εντός των ημερών...