Φάπα στον Καλλικράτη!

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

...από την Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής, η οποία πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη από τις εξελίξης του "Καλλικράτη":

Προ μηνών, στελέχη της τοπικής αυτοδίοικησης προσκείμενα στην ΝΔ εκδήλωναν την ανησυχία τους για την αναδιάρθωση που προωθεί το ΠΑΣΟΚ ισχυριζόμενοι ότι ο σχεδιασμός των νέων Δήμων και περιφερειών ευνοεί εκλογικά το κυβερνών κόμμα.

Όμως συνάμα εξέφραζαν την ελπίδα ότι ο Καλλικράτης θα σκάσει στα χέρια της κυβέρνησης διότι θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις μέσα από τους τοπικούς φορείς του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί άυξηση και όχι μείωση των κονδυλίων στα πλάισια του νέου νόμου.

Εχθές τα γεγονότα δικαίωσαν αυτές τις εκτιμήσεις!

Η εισαγωγή του επί της αρχής απορριπτικού ψηφίσματος που εξέδωσει η ΤΕΚΔΝΑ σχετικά με τον Καλλικράτη γράφει τα εξής:



"Απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποδοχή του νομοσχεδίου είναι:


1. Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ θα πρέπει να είναι πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των νέων δομών της Τ.Α. και όχι πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων (1 δις 800 εκατ. Ευρώ), όπως έχει εξαγγελθεί.

2. Να υπάρχει ρητή εξασφάλιση των πόρων για την υποστήριξη του επιχειρησιακού σχεδίου. Επ΄ αυτού παρατηρούμε ότι στο προσχέδιο υπήρχε διάταξη για το επιχειρησιακό σχέδιο που προέβλεπε έως 31\12\2010 να υπάρχει υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τη χρηματοδότηση και τη διάρθρωση του σχεδίου αυτού. Στο οριστικό νομοσχέδιο έχει αφαιρεθεί η διάταξη αυτή προκειμένου να μην υπάρχει δέσμευση για τους πόρους. Αντιθέτως προβλέπεται εξουσιοδοτική διάταξη.

Ζητούμε την κοστολόγηση των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων και την πρόβλεψη των αντίστοιχων πόρων μέσα στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στην Βουλή.

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΔΚΕ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΤΕΔΚΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΕΔΚΝΑ"

ΕΨ