Επαναστατικός Αγώνας: Πόσο βαθιά φτάνει η τρύπα του λαγού;

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010


...στον σκληρό δίσκο του οποίου βρέθηκαν προκηρύξεις, προσχέδια προκηρύξεων, λίστα με πιθανούς στόχους (πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες, δημοσιογράφους), οδηγίες για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών καθώς και λίστα 13 επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες.

Στη λίστα με τους πιθανούς στόχους παρατίθενται ονόματα ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης (μεταξύ αυτών και πολιτικών που διετέλεσαν στο παρελθόν υπουργοί Δημόσιας Τάξης), επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δίπλα σε κάθε όνομα αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με τον βαθμό θωράκισης του αυτοκινήτου τους και το μέγεθος της αστυνομικής συνοδείας που διαθέτουν. Το χρηματικό ποσό που βρέθηκε σε σάκο στο πορτ μπαγκαζ του Γουρνά ανέρχεται σε 119.000 ευρώ, σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων των 50, 100 και 200 ευρώ.

Τα χρήματα, κατά πληροφορίες, δεν ήταν προσημειωμένα, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για μέρος των λύτρων της απαγωγής Μυλωνά, τα οποία όπως αναφέρει η αστυνομία, έχουν καταλήξει στο «επαναστατικό ταμείο». Θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για λεία ένοπλης ληστείας.

Στους σκληρούς δίσκους που βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του Lancia υπάρχουν ηλεκτρονικές και κωδικοποιημένες σημειώσεις με τις κινήσεις χρηματικών ποσών, το άθροισμα των οποίων ανέρχεται στις 249.000 ευρώ.

Μεταξύ των ευρημάτων συγκαταλέγονται τρία πλαστά δελτία ταυτότητας με ίδια φωτογραφία (του Κωνσταντίνου Γουρνά), αλλά δύο ονόματα: «Δημοσθένης Μανδαλώζης» (οι δύο) και «Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος» (η μία). Στην περίπτωση του Δημοσθένη Μανδαλώζη είχε δηλωθεί απώλεια από άτομο με το ίδιο ονοματεπώνυμο.

(Πηγή)


Οι πληροφορίες που είχαν στην διάθεση τους τα φερόμενα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα υποδεικνύουν ότι η οργάνωση ενδέχεται να έχει συνεργάτες στα σώματα ασφαλείας, ή σε άλλες καίριες κρατικές θέσεις. Οι πληροφορίες αυτές είναι σχεδόν αδύνατον να ανευρεθούν από έναν απλό πολίτη! Τα στοιχεία αυτά συνηγορούν υπέρ της θεωρίας που υποστηρίζει ότι οι εν Ελλάδι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι διαπλεκόμενες με κύκλους εντός της κρατικής μηχανής.

Η περίπτωση της πλαστής ταυτότητας είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. H συγκυρία με την δήλωση για απώλεια, υποδηλώνεί ότι ίσως να μην είναι συμπτωματική η επιλογή του πλαστού ονοματος.

Τέλος, το ύψος των ποσών που είχαν στην διαθεσή τους οι ανεπάγγελτοι τρομοκράτες αλλά και ο οπλισμός τους υποδεικνύουν ότι πίσω από την δράση τους βρίσκονται καλά οργανωμένα δίκτυα, είτε με το οργανωμένο έγκλημα, είτε παραπέρα... Παρόμοια αναπάντητα ερωτήματα είχαν προκύψει γύρω από την χρηματοδότηση των μελών της 17Ν, οι οποίοι ως ανεπάγγελτοι είχαν συγκεντρώσει μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Όπως και να έχει, η τρύπα πάει βαθιά!
Με βάση το παρελθόν..., η έρευνα μάλλον όχι!

ΕΨ

1 comments:

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2010 - 11:44 μ.μ.  

Για τα χρήματα υπάρχει λογική εξήγηση...ληστείες. Θυμήσου την περίπτωση γιου γνωστού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.