Ο Χρυσοχοίδης "έλυσε" το πρόβλημα της λαθρομεταναστέυσεως. Η Τουρκία θα δέχεται τουλάχιστον.... 1000 λαθραίους τον χρόνο!

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010


Η ανακοίνωση του Υπ. Προ Πο σχετικά με το μνημονίο συνεργασίας μετάξυ Ελλάδος και Τουρκίας για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης αναφέρει ότι:

"

Τουλάχιστον 1000; Τώρα μάλιστα! Σωθήκαμε κύριε Χρυσοχοίδη. Κάθε χρόνο ο αριθμός τον λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται να εισέρχονται στην Ελλάδα υπερβαίνει τις 150 χιλιάδες. Η Τουρκία δέχθηκε 2206 λαθρομετανάστες πέρυσι ενώ οι συλληφθέντες λαθρέμποροι ανήλθαν στους 2211. Με άλλα λόγια, ο αριθμός που απεδέχθει η Τουρκία είναι αστείος και ανούσιος!

Στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής όμως είναι καταστροφικός! Με το συγκεκριμένο μνημόνιο ο Χρυσοχοίδης ακυρώνει το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής που υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου το οποίο αφορούσε όλους τους λαθρομετανάστες που εισέρχονται αποδεδειγμένα από την Τουρκία. Η άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει το πρωτόκολλο εγγυμονούσε τον κίνδυνο να παγώσει η διαδικασία ένταξης της στην Ε.Ε.. Με βάση το νέο μνημόνιο συνεργασίας ποθ θέτει όρια, αν η Τουρκία δεχθεί τουλάχιστον 1000 λαθρομετανάστες θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρωτοκολλο Παπανδρέου, δίχως να κινδυνεύει η ενταξιακή της πορεία στην Ε.Ε.

ΕΨ