Έργα, συμπέθεροι και υποψηφιότητες

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010


Τώρα που μπαίνει το χέρι του κράτους στο πορτοφόλι του Έλληνα, ο Ελλήνας ξυπνά και ψάχνει να βρει αυτούς που έφαγαν το δημόσιο χρήμα, και εφτιαξαν περιουσίες με τα δανεικά του κράτους.

Η πλάκα είναι όμως πως όχι μόνο δεν θα πάνε φυλακή όλοι αυτοί αλλά ο λαουτζίκος θα τους ξαναψηφίσει. Η αναφορά δεν γίνεται μόνο για τους νυν πολιτικού αλλά και για τους επιχειρηματίες που συνεγράστηκαν μαζί τους.

Κόντρα στην αντίληψη του ότι οι επιχειρηματίες ανήκουν στην μια ή την άλλη παράταξη, οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τις κρατικές επενδύσεις φροντίζουν να παίζουν και στα δύο ταμπλώ. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens, αλλά δεν είναι η μόνη. Το διπλό παιχνίδι αποτελεί τον κανόνα. Για παράδειγμα, η οικογένεια Μπόμπολα συνέχισε να λαμβάνει έργα επί ΝΔ, ο Παύλος Ψωμιάδης τα έσκαγε σε όλους τους πρασινομπλε!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Γιάννη Πολυχρονόπουλου. Ο επιχειρηματίας (κατασκευή Βιολογικού καθαρισμού στην Ψυτάλεια, Πρόεδρος του Βιομηχανικού παρκου Σχιστού κτλ.) είχε για χρόνια στενές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. Όταν όμως εξελέγει ως κυβέρνηση η ΝΔ, ο επιχειρηματίας κατά καλή του τύχη... συμπεθέριασε με τον βουλευτή και πρώην υπουργό... Βασίλη Μιχαλολιάκο!

Ο Πολυχρονόπουλος αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του "Πειραικού συνδέσμου". Ο επιχειρηματίας συλλέγει ψήφους ακόμηκαι πληρώνοντας ο ίδιος τις συνδρομές των μελών που οφείλουν στον σύνδεσμο. Για ποιο λόγο όμως τον ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θέση. Διότι απλούστατε η προεδρία του συνδέσμου είναι ένα σημαντικό βήμα προς την Δημαρχία Πειραιώς. Θα είναι ειρωνικό να πάρει και το χρίσμα ενός λαού που ψάχνει τα χαμένα...

ΕΨ