Ξαφνικά τα παπαγαλάκια της παγκοσμιοποίησης ανεκάλυψαν τον "επικίνδυνο Αλβανικό εθνικισμό"

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Γράφει ο Σταύρος Τζίμας στην Καθημερινή σε άρθρο με τίτλο "Επικίνδυνοι εθνικισμοί":

"Στη Χειμάρρα, όπου κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο, συνήλθε την περασμένη εβδομάδα μυστικά το «Μέτωπο για την Εθνική Ενωση», που εξέδωσε διακήρυξη υπέρ της ένωσης των Αλβανών της Βαλκανικής σε ένα κράτος. Παράλληλα, τούτες τις μέρες δεν υπάρχει βράχος και τοίχος στον αλβανικό Νότο που να μη φέρει συνθήματα όπως «Σ’ αγαπώ, Τσαμουριά» κ.ά., ενώ αποτέλεσμα της ατμόσφαιρας εθνικισμού θεωρείται και στα Τίρανα η ακύρωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο η ελληνοαλβανική συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών. Περιθωριακές καταστάσεις, συμπτωματικές μιας αναχρονιστικής βαλκανικής πραγματικότητας, θα πει κανείς. Λάθος. Ο αλβανικός αλυτρωτισμός δεν έχει πάψει να θεωρεί ότι τα ιστορικά του δίκαια δεν έχουν εκπληρωθεί. Αν θυμηθούμε τι προηγήθηκε της εξέγερσης στο Κόσοβο και την ΠΓΔΜ, μάλλον πρέπει να ανησυχούμε" (πηγή: Καθημερινή)

Καλέ ξύπνησε το αγόρι μας;


Όταν τα φωνάζουμε εμείς τόσα χρόνια που έχουν μπουκάρει εκατομμύρια Αλβανοί στην Ελλάδα, παπαγαλάκια σαν τον Σταύρο Τζίμα μας φωνάζουν ακραίους, φασίστες, αυγά του φιδιού, επικίνδυνους εθνικιστές και άλλες φαντασιοπληξίες της αριστεράς! Φαντασιοπληξίες τις οποίες τα τελευταία χρόνια τα παπαγαλάκια έχουν καταφέρει να διοχετεύσουν στην αντίληψη του Ελληνικού λαού.

Ξαφνικά όμως τώρα που μοιάζει να εξαυλώνεται η ευνομία και η σταθερότητα στην Ελλάδα τα εύπορα παπαγαλάκια και οι ακόμη πιο εύποροι πατρόνοι τους φαίνεται ότι αρχίζουν να ανησυχούν και αυτοί για ένα σενάριο που με βάση τα ιστορικά δρώμενα, είναι προδιεγραμμένο. Συνάμα, οι κλιμακούμενες απειλητικές κινήσεις της Τουρκίας και η εμφανέστατη πια συνεργασία μετάξυ Άγκυρας και Τιράνων μοιάζουν να φοβίζουν ακόμη και τους διεθνιστούληδες της Καθημερινής (...ενώ αποτέλεσμα της ατμόσφαιρας εθνικισμού θεωρείται και στα Τίρανα η ακύρωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο η ελληνοαλβανική συμφωνία για...) .

Και φτάνουμε στο ρητορικό ερώτημα το οποίο ο κ. Τζίμας δεν τολμά να θέσει! Δίχως αυτό όμως, το άρθρο του είναι ανούσιο!!!

Ποια θα πρέπει να είναι η αντιδράση της Ελλάδος απέναντι στον "επικίνδυνο εθνικισμό" των Αλβανών αγαπητέ κ. Τζίμα;

Μήπως η απόδοση της Ελληνικής ιθαγενείας στους Αλβανούς λαθρομετανάστες, που θα δημιουργήσει μια επίσημη Αλβανόφωνη (διότι δια της "φωνής" θα μας την φέρουν) μειονότητα; Άραγε με αυτή την τακτική, η Ελλάδα δεν ακολουθεί με μαθηματική ακρίβεια τα βήματα των "σ[β]λαβομακεδόνων" γειτόνων μας οπως εσύ τους απεκαλεσες, αλλά και των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο;

Αλλά φαντάζομαι ότι αν ο κ. Τζίμας επεκταθεί επί αυτού του θέματος, κινδυνεύει να αδράξει και εκείνος την ταμπέλα του "επικίνδυνου εθνικιστή" από τους καθόλα συμπαθείς συναδέλφους του!

ΕΨ