ΜΑΤ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους για να εμποδίσουν την καταγραφή των αποδοκιμασιών εις βάρος του Απόστολού Κακλαμάνη

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Στην "σοσιαληστρική" Ελλάδα του Giorgo, και της "ελεύθερης" ενημέρωσης...

«Δημοσιογράφοι» φωνάζαμε, μπουνιές, κλωτσιές και χτυπήματα από τις ασπίδες των ΜΑΤ δεχόμασταν.

Σαν σακιά μας πέταξαν πάνω στις αναποδογυρισμένες καρέκλες και στο πάτωμα, μάς πίεζαν με τις ασπίδες τους και μάς γρονθοκοπούσαν άγρια σε συνδυασμό με ένα απίστευτο υβρεολόγιο που μάλλον τους εμψυχώνει τέτοιες στιγμές. Ήμασταν δύο δημοσιογράφοι, ο υπογράφων, ο συνάδελφος από το star Βαγγέλης Γκούμας και ο εικονολήπτης του ίδιου σταθμού Γ. Σ.

Στη στοά Κοραή λίγο μετά το τέλος της πορείας για την πρωτομαγιά έγιναν όλα αυτά, αλλά είχαν ξεκινήσει μισή ώρα πριν στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κοραή, όταν οι τελευταίοι διαδηλωτές συνάντησαν τον πρώην πρόεδρο της βουλής και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη και άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν. Είχε εγκλωβιστεί αλλά και αυτός δεν ήθελε να φύγει και οι αποδοκιμασίες συνεχώς μεγάλωναν. Για αρκετά λεπτά ακολούθησε ένα λεκτικό χάος τον κατηγορούσαν για τα πάντα συχνά τον έβριζαν και από μακρυά που και που του πετούσαν κανένα μπουκάλι νερό.

Σε καμία περίπτωση πάντως όσο στενό κι αν ήταν το “μαρκάρισμα” του πλήθους δεν τον χτύπησαν μόνο μια στιγμή τον κατάβρεξαν με νερό. Σίγουρο επίσης ήταν ότι ένιωθε χαμένος και ότι πολλοί από αυτούς που τον αποδοκίμαζαν δεν επέτρεψαν σε άλλους να χρησιμοποιήσουν βία. Έτσι μετά από ένα μπρος πίσω που έκανε – πάντα – με κόσμο γύρω του, κάποια στιγμή είχε φτάσει μέχρι και το πεζοδρόμιο έξω από την βιβλιοθήκη επέστρεψε προς την Κοραή με αποτέλεσμα να ενταθούν οι αποδοκιμασίες.

Στην στοά της Κοραή, και πίσω από μια ομάδα των ΜΑΤ βρήκε προσωρινή προστασία αφού οι αστυνομικοί έδειχναν να αιφνιδιάζονται και δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν. Έτσι και πάντα με αποδοκιμασίες βρήκε οριστικό καταφύγιο στην τουαλέτα ενός από τα καφέ της στοάς όπου και έμεινε σχεδόν μισή ώρα. Μέχρις ότου δηλαδή η αστυνομία καταφέρει να καταστρώσει κάποιο σχέδιο διαφυγής του πρώην προέδρου της Βουλής.

“Το Πασόκ είναι εδώ ενωμένο ΔυΝαΤό” ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι 150 περίπου συγκεντρωμένοι αλλά και οι θαμώνες των καφέ. Την ίδια στιγμή και από τον ίδιο χώρο ο ανταποκριτής του BBC έδινε την ζωντανή του ανταπόκριση στο Λονδίνο. Τους προπηλακισμούς είδε και ο συνάδελφος Βαγγέλης Γκούμας που μαζί με τον εικονολήπτη του κάλυπταν την πορεία και μπήκαν στην στοά για να συνεχίσουν και αυτοί το ρεπορτάζ.
Σχεδόν μισή χρειάστηκε η αστυνομία για να καταστρώσει το σχέδιο “απελευθέρωσης” από την τουαλέτα του κ. Α. Κακλαμάνη το οποίο συνοψίζεται ως εξής. Ήρθε προς ενίσχυση της υπάρχουσας αστυνομικής δυνάμεως άλλη μια διμοιρία, η μία παρατάχθηκε σε γραμμή από την τουαλέτα ως έξω από το καφέ και η δεύτερη προσπάθησε να κρατήσει μακριά τους συγκεντρωμένους που δεν σταμάτησε στιγμή να αποδοκιμάζει βουλευτή και και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Μετά την έξοδο – φυγάδευση του κ. Κακλαμάνη από την αστυνομία άρχισαν οι σκηνές που περιγράφουμε παραπάνω. και μπορείτε να δείτε στο βίντεο

Όσο για τον κ. Κακλαμάνη θα ήθελα να του πω ότι λυπάμαι για το περιστατικό που έζησε αλλά δεν μπορώ να μην του πω και μια παροιμία. “Τα στερνά τιμούν τα πρώτα”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ
Πηγή

Α ρε λαμόγια! Θα γίνει το "μπάμ" και δεν θα ξέρετε από που να κρυφτείτε! Όσο για τον Α. Κακλαμάνη, αν είχε το παραμικρό ήθος θα ανεξαρτητοποιούταν από το ΠΑΣΟΚ!

2 comments:

ephee 2 Μαΐου 2010 - 7:03 μ.μ.  

Λοιπόν, άκου που είναι οι αντιφάσεις και παρατηρήσεις μου:

Όνομα πολιτικού και η λέξη ευθιξία, δεν πάνε στην ίδια πρόταση αν δεν υπάρχει και η λέξη "ανύπαρκτη" (ευθιξία)

Άραγε πως είναι να περπατάς στο δρόμο και να σε φωνάζουν όλοι ψεύτη και κλέφτη;

Γιατί να χολοσκάσω για τους δημοσιογράφους; Αν δεν κάνω λάθος, συμφωνείς ότι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της όλης κατάντιας.

Αλήθεια, τα άτομα που φώναζαν "ΚΛΕΦΤΕΣ & ΨΕΥΤΕΣ" στην επόμενη προεκλογική περίοδο θα σφίξουν το χέρι του κλέφτη στην περιοδεία του;

Τώρα που μάθαμε ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας, μήπως αντί για μπουκαλάκια με νερό να τους πετάγαμε γεμάτους ουροσυλλέκτες; (think about it.. )

Και τέλος κάτι άσχετο: Αυτός που γράφει είναι δημοσιογράφος; Επαγγελματίας;!;! που έχει τελειώσει το δημοτικό;;;!!!

Ελληνόψυχος 2 Μαΐου 2010 - 7:24 μ.μ.  

Έχεις απόλυτο δίκιο!

Στι ενστάσεις σου θα ήθελα να προσθέσω και καμπόσες για αυτούς που προπηλάκισαν τον Κακλάμάνη, αλλά προ μηνών τον ψήφιζαν και του έριχναν και τον σταυρό. Όμως τελευταία παρατηρώ στον εαυτο μου μια βαρεμάρα προς την τάση του να... επαναλαμβάνομαι!

Καιρός να μάθουν οι δημοσιογράφοι τι σημαίνει αστυνόμευση διότι μέχρι σήμερα δεν ίσχυε για τους ιδίους.

Χεχε, στο ρητορικό ερώτημα περί δημοτικού,...πολλές είναι οι πιθανότητες, φαντάζομαι!