Η τέχνη του "σερβιρίσματος" και η αποτυχία των επιχειρήσεων κατά των Σομαλών πειρατών

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010


Σε χθεσινές του δηλώσεις ο συντονιστής των επιχειρήσεων κατά των Σομαλών πειρατών, Υποναύρχος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού Peter Hudson, δήλωσε ότι η στρατηγική των ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα αναγκάζοντας τους πειρατές να εκτείνουν την ακτίνα δράσης τους μέχρι και 1000 ν.μ. από τις αφρικανικές ακτές!

Στην ουσία οι πειρατές έχουν πολλαπλασιάσει των αριθμό των εξορμήσεων και έχουν διευρύνει το πεδίο δράσεως τους! Αυτή την στιγμή τελούν υπό κατάληψη 8 πλοία με 160 ομήρους! Είναι λοιπόν άκρως γελοία η παραπάνω τοποθέτηση που επιχειρεί να παρουσιάση την παταγώδη αποτυχία της διεθνούς δύναμης σε επιτυχία!

Να σημειωθεί ότι η διεθνής δύναμη απαρτίζεται από υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία, έναντι πειρατών εξοπλισμένων με καλάσνικοφ, φορητές ρουκέτες, και ψαροκάικα.

Με δεδομένη την πλήρη διάσταση στην ισσοροποία δυνάμεων ο λόγος της αποτυχίας είναι απλός. Η διεθνής κοινότητα δεν είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τους πειρατές με δεδομένα πολεμικής σύρραξης αλλά επιλλέγει κριτήρια και διαδικασίες του κοινού ποινικού δικαίου.

(Οι πληροφορίες από το ΒBC)

ΕΨ