Εξωγήινοι και λαθρομετανάστες

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

"Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Στίβεν Χόκινγκ δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι μια επίσκεψη εξωγήινων θα ήταν σαν την άφιξη του Κολόμβου στην Αμερική, «κάτι που δεν εξελίχθηκε και πολύ καλά για τους αυτόχθονες κατοίκους». Ο ίδιος επεσήμανε ότι αν και η πλειοψηφία της εξωγήινης ζωής είναι σε μικροβιακή μορφή, οι ανεπτυγμένες μορφές ζωής θα είναι πιθανότατα «νομάδες, σε αναζήτηση κατακτήσεων και εποικισμού».

Τα σχόλια του διάσημου επιστήμονα αναθέρμαναν τη συζήτηση περί αναζήτησης εξωγήινης ζωής στο ινστιτούτο SETI, σκοπός του οποίου είναι ακριβώς αυτός. Θα πρέπει οι αστρονόμοι να σταματήσουν την εκπομπή μηνυμάτων στο Διάστημα, με τον φόβο προσέλκυσης επικίνδυνων εξωγήινων; "
Πηγή


Φυσικά, δεν υπάρχει επιστημονική ή μαθηματική μέθοδος που να βεβαιώνει αυτήν την πρόβλεψη. Πηγάζει όμως από την απλή λογική και την ανθρώπινη ιστορική εμπειρία τόσο επιτακτικά, που ακόμη και ένας ορθολογιστής επιστήμονας της εμβέλειας του Χόκινγκ την υιοθετεί. Το ίδιο σοβαρά την εκλαμβάνουν και ο ευρύτερος επιστημονικός χώρος που επιδίδεται στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Γεννάται λοιπόν το απλό ερώτημα; Χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τον μαζικό εποικισμό και την φυγή του νέου εργατικού δυναμικού της στο εξωτερικό;
Φυσικά και όχι!

Άρα οι αυτοί που μας κυβερνούν είναι επικίνδυνοι για την πατρίδα και κοινοί προδότες!

Ο μόνος λόγος που η υποθετική αυτή διαπίστωση για τους εξωγήινους δεν αποτελεί κοινωνικό ταμπού είναι διότι δεν υπάρχουν ακόμη συμφέροντα που να επωφελούνται από την παρουσία τους... Ειδάλως θα έτρεχε σήμερα η κ. Αλ Σαλέχ να υπερασπτεί τα δικαιώματα των ανύπαρκτων φίλων μας από το υπερπέραν!

ΕΨ

2 comments:

http://eglimatikotita.blogspot.com/ 2 Μαΐου 2010 - 5:44 μ.μ.  

καλή η προσέγγιση..Ξέχασες και τις ΜΚΟ προστασίας εξωγήινων δικαιωμάτων

Ελληνόψυχος 2 Μαΐου 2010 - 6:08 μ.μ.  

Χεχε, το σκεπτόμουν αλλά έλεγα να μην το παρατραβήξω...

Όλοι γεννιόμαστε ίσοι σε αυτή την γη... και πέρα από αυτήν!