Πως το ΠΑΣΟΚ καλύπτει το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Θέλετε να μάθετε πως καλύπτονται τα σκάνδαλα και οι μεγαλοκαρχαρίες του συστήματος.

Ιδού λοιπόν:

Ο επόπτης

Για να μπορέσουν να αποδοθούν στους δικαιούχους τα χρήματα από το αποθεματικό του ομίλου ΑΣΠΙΣ, πρέπει πρώτα να γίνει μια καταγραφή των οικονομικών της εταιρίας. Την εκκαθαριστική εποπτεία το κράτος την αναθέτει στον... πρώην δικηγόρο του Π. Ψωμιάδη και φίλο του αρμόδιου υφυπουργού Σαχινίδη, ο οποίος αφού χρειαστεί πάνω από ένα χρόνο για να βγάλει το πόρισμά του, θα αμοιφθεί με τουλάχιστον 5 εκ. ευρώ από το ... αποθεματικό! Μετα το πέρας αυτής της διαδικασίας είναι άγνωστο πότε θα αρχίσουν να αποζημιώνονται οι ζημιωθέντες, δεδομένης της κωλυσιεργείας των δικαστικών και δημοσιονομικών διαδικασιών.

Ο Εισαγγελέας

Το κράτος στέλνει μια υπόθεση κολοσσό σαν αυτή της ΑΣΠΙΣ στην Δικαιοσύνη. Μια υπόθεση της οποία ο όγκος απαιτεί ένα ολόκληρο επιτελείο από εισαγγελείς, γραμματείς και υπαλλήλους. Αντί αυτών, το κράτος αναθέτει την υπόθεση σε ... έναν και μόνο εισαγγελέα ο οποίος θα πρέπει να πάρει καταθέσεις από χιλιάδες μάρτυρες! Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να παρατεθούν σχετικά με αυτό το θέμα αλλά προς το παρόν το ας το αφήσουμε ως έχει...

Το νομοσχέδιο Σαχινίδη

Ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σαχινίδης θα φέρει νομοσχέδιο με το οποίο θα ακυρώση το προηγούμενο νόμο του Παπαθανασίου ο οποίος υποχρέωνε το κρατος να εγγυηθεί για τις ασφάλειες ζωής σε περίπτωση που Ασφαλιστική εταιρία διέκοπτε την λειτουργία για διάφορους λόγους. Άρα νομικά ο ασφαλισμένος δεν θα έχει απολύτως καμία κάλυψη από τον μελλοντικό νομο του ΠΑΣΟΚ.

Στην θέση του νόμου του Β. Παπαθανασίου, ο Σαχινίδης θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα καινούριο ταμείο στο οποίο θα συνεισφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες για να καλύψει τυχόν παρόμοιες περιπτώσεις κατάρρευσης ασφαλιστικών εταιριών. Οι ασφαλιστικές εταιρίες αντιστέκονται σφοδρά σε μια τέτοια ιδέα και δίχως συμφωνία το ταμείο δεν πρόκειται να δημιουργηθεί. Ακόμη όμως και αν επιτυγχανθεί μια τέτοια συμφωνία, τα θύματα της ΑΣΠΙΣ θα λάβουν το 30% των χρημάτων τους σε δόσεις του 10% τον χρόνο αρχίζοντας από το 2014.

Όσοι είχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν πληρούν τις προυποθέσεις για να ξεκινήσουν πρόγραμμα σε άλλη ασφαλιστική έχουν αφαιθεί επί ξύλου κρεμάμενοι. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου θα υπάρξει ανάληψη των συμβολαίων από τα κρατικά ταμεία... Το πότε παραμένει άγνωστο! Μέχρι τότε το κράτος αδιαφορεί παντελώς για την τύχη και τις ανάγκες όσων εξ αυτών χρειάζονται άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κωλυσιεργει εως ότου ανατραπεί ο νόμος Παπαθανασίου!

Στην ουσία το θέμα έχει ήδη θαφτεί, και η κυβέρνηση εμπαίζει τους ασφαλισμένους μπροστά στα μάτια τους.

Αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση οι ασφαλισμένοι έχουν στην διάθεση τους την λεγόμενη μέθοδο του "καρότου και του ξύλου". Μόνο που το "καρότο" το έχουν ήδη φάει οι "λαγοί" της υπόθεσης...

ΕΨ