Οι αριθμοί για τα περί θυσιών των βουλευτών

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010
Σε μια πρωτοφανή λογομαχία του Άδωνι Γεωργιάδη με τον αδελφό του Λεωνίδα, ο βουλευτής το ΛΑ.Ο.Σ. υπεραμυνθηκε των συναδέλφων του κάνοντας λόγο για περικοπές στις απολαβές των βουλευτών μέχρι και 40%.

Ας εξετάσουμε τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας.

Απόσπασμα από το Πρώτο Θέμα

"Αναλυτικά τα μέτρα, όπως τα ανακοίνωσε ο κ. Πετσάλνικος, είναι:

- Μειώνονται κατά 10% τα έξοδα παράστασης που προβλέπονται για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.

- Για τους Βουλευτές θα ισχύσει και για το 2010 η μείωση της Βουλευτικής αποζημίωσης κατά 5%, η οποία αντιστοιχεί μηνιαία σε 390 €.

- Επιπλέον μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα των Βουλευτών για οργάνωση του γραφείου και έξοδα κίνησης. Η μείωση αυτή ανέρχεται σε 220 € μηνιαίως.

- Μειώνεται κατά 15% η αποζημίωση για συμμετοχή στις Επιτροπές της Βουλής, ποσό που αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε μείωση 200 € μηνιαίως.

Από τα μέτρα αυτά η μείωση συνολικά των μηνιαίων αποδοχών των Βουλευτών υπολογίζεται περί τα 800 € και για τον Πρόεδρο της Βουλής περί τα 1.030 € μηνιαίως."

Και συνεχίζουμε:

"Ο πρόεδρος της βουλής Φ.Πετσάλνικος ξεκαθάρισε ότι δε θα γίνει μείωση των αποδοχών των βουλευτών αλλά μόνο 45 ευρώ από κάθε επιτροπή (από τα 300 που παίρνουν για ΚΑΘΕ συνεδρίαση) θα κοπεί!

Πόση είναι η βουλευτική αποζημείωση;

Βασικός μισθός 6.000 ευρώ που φθάνει στα 8.500 ευρώ με τις συμμετοχές σε επιτροπές.

Σε αυτά να υπολογίσετε και τα μπόνους : αποσπασμένο προσωπικό από το δημόσιο (4 άτομα), αυτοκίνητο και δωρεάν εισητήρια."

Πηγή: Κεφαλλονιά Press


Αρα, 6000 μισθός, και 800 ευρώ περικοπές και φορολογηση! Το 40% αποτελεί προιόν της φαντασίας του βουλευτή.

Όσο για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, αυτό δεν αποτελεί περικοπή αλλά εξίσωση των βουλευτών με τους υπόλοιπούς πολίτες.

Πέρα από τα bonus, αν υπολογίσουμε και την μεγάλη απάτη που ακούει στο όνομα έξοδα παράστασης και συμμετοχή σε επιτροπές, οι μηνιαίες απολαβές αγγίζουν τα 8000 με 10000 ευρώ τον μήνα.

Ο απλός πολίτης διαιρωτάται: η παράσταση δεν θα έπρεπε να είναι μέρος του βασικού μισθού ενός βουλευτή; Αν δεν συμμετέχει στην Βουλή, τι προσφέρει άραγε; Ποιος ο λόγος να πληρώνονται επιπλέον οι βουλευτές για τις παραστάσεις; Σε ποιον άλλο κλάδο ο εργαζόμενος πληρώνεται επιπλέον για να παρουσιαστεί στην δουλειά του;

ΕΨ

3 comments:

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2010 - 12:46 π.μ.  

ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΩΫΣΗ!!!

Καμερον:"Οι αξίες μου είναι Εβραϊκές"

http://epirus-ellas.blogspot.com/2010/05/blog-post_9892.html


http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/05/blog-post_5511.html

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2010 - 2:20 μ.μ.  

Μεγαλος λαοπλανος ο Αδωνις και το κομμα του, απο τη μια λενε μισος ο μισθος, απο την αλλη κλεγοντε. μαθε και λιγα απλα μαθηματικα ρε Αδωνι που το βρηκες το 40%.
Απογοητευση τελικα ειχαν δικιο οσοι τον βρηζανε.

Ελληνόψυχος 7 Μαΐου 2010 - 3:06 μ.μ.  

Δυστυχώς, σε αυτά τα συμπεράσματα καταλλήγω κι εγώ. Και με την λογική αλλά και περαν αυτής, τελευταία με ενοχλεί πολυ το ύφος του.

Προσωπικά προσπαθησα για πολύ καιρό να μην καταλλήξω σε αρνητικά συμπεράσματα. Αλλά μετά από όλα τα ψέματα, και ειδικά στο θέμα των κινητοποιήσεων, δεν μπορώ να μην δω την αλήθεια!