Η διάλυση των Ενόπλεων Δυνάμεων

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο Ε. Βενιζέλος, οι Ένοπλες δυνάμεις δέχονται το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

Στις μεθοδευμένες κινήσεις του υπουργού εντάσσονται μεταξύ άλλων, η διάλυση των Στρατιωτικών σχολών, η αινιγματική διαταγή για αφαίρεση των διακριτικών σημάτων από τις στολές (!), οι περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, ειδικά των υπαξιωματικών και χαμηλόβαθμων στελεχών, η εισαγωγή αλλοεθνών στις σχολές αξιωματικών κτλ. κτλ.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα του ασφαλιστικού. Όσοι έχουν συμπληρώσει τις προυποθέσεις για συναταξιοδότηση, εγκαταλείπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να προλάβουν να συνταξιοδοτηθούν με βάση το παλαιό καθεστώς μισθών και συντάξεων.

Ενδεικτικά, τον τελευταίο μήνα, μόνο από τις Ειδικές δυνάμεις, αποχωρούν 37 ταγματάρχες! Έτσι, το στράτευμα θα αναγκαστεί να προάγει άμεσα στελέχη για να καλύψει τις κενές θέσεις. Τα κενά και οι αναδιατάξεις που θα προκαλέσουν τα νέα οικονομικά μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνδιασμό με την ευρεία αγανάκτιση, θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά. Ειδικά σε ώρες εσωτερικής και εξωτερικής κρίσης! Θα έλεγε κανείς, ότι η αποσύνθεση των ΕΔ είναι σχεδόν προσχεδιασμένη...

ΕΨ