Ραγδαίες οι εξελίξεις στον απόηχο της ψήφισης των μέτρων του ΔΝΤ

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Σημερα στην Βουλή ο καραγκιόζης πρωθυπουργός Γιωργάκης Παπανδρέου ξεστόμισε ένα κάρο μωρουδιακά ψεύδη. Μεταξύ άλλων μας υπενθυμίσε ότι έιναι έλλην της διασποράς διότι ο μπαμπάκας του (κλαψ κλαψ, λυγμ λυγμ) εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα δύο φορές.Τι μας την θύμισες βρε Τζέφρυ την πικρή αυτή ιστορία; Τότε που οι συνταγματάρχες άφησαν τον μπαμπάκα σου να διαφύγει μετά από προτροπές τον Αμερικανών πατρόνων του και ΣΟΥ. Αν είχαν πράξει αυτό που άρμοζε σήμερα δεν θα μας ταλαιπωρούσε αυτή η οικογένεια προδοτών κλεφτών και λαοπλάνων που ακούει στο όνομα Παπανδρέου.

Στο πλευρό του αβάπτιστου συντάχθηκε ολόκληρο το κόμμα του Καρατζαφέρη, αλλά και η Ντορούλα η οποία έφαγε πόρτα από την Νέα Δημοκρατία.

Ο βουλευτής Μ. Βορίδης προέβη σε μια συγκινιτική ομιλία (δάκρυσα πολύ ρε παιδιά) με ιδιαίτερη αναφορά στους... γονείς του! Βέβαια, το κόλπο το έχει πρώτος χρησιμοποιησειαμερικανός πολιτικός προ ετών που δώρησε 800 δις δολ στις φαρμακοβιομηχανίες με σύνθημα ότι αγαπάει την... γιαγια του!Από το ΠΑΣΟΚ οι Δημαράς, Οικονόμου και Σακοράφα τέθηκαν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, διότι ψήφισαν παρών.

Τα μέτρα ψηφίστηκαν με 172 ψήφους υπέρ! Όμως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι για αυτά τα μέτρα απαιτούνται 180 ψήφοι με βάση το Σύνταγμα:

Το άρθρο 28 του Συντάγματος παράγραφος 2 αναφέρει:

1. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται. από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των Βουλευτών.

Τώρα κατανοούμε όλοι γιατί ο Τζεεαααφρυ δεν πήγε απευθείας στο ΔΝΤ αλλά μέσω Τρικάλων... σε μια κοινή συμφωνία με την Ε.Ε..

ΕΨ