Μείωση του δημόσιου ελλείμματος 34% στο πεντάμηνο

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010


"Στα 9,544 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους) την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2010 μειωμένο κατά 34,76% έναντι ελλείμματος 14,628 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος."

Πηγή Καθημερινή

Θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση το πόσο εύκολα μειώθηκε το έλλειμμα! 5 δις μείωση στο πενταμηνο μέσα σε ένα χρόνο είναι εντυπωσιακή για τα ελληνικά δεδομένα. Εκτός και αν τελικά η εκτίναξη του περυσινού ελλείμματος ήταν πλασματική αφού αφορούσε επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων, μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες και την χρηματοδότηση δημόσιων επενδύσεων που αθροίζονται σε 7 δις περίπου!

Υποθέτω ότι την μαύρη τρύπα των νοσοκομείων που αγγίζει τα 5,2 δις θα την αποπληρώσουν με το χρήμα από το ΔΝΤ-EE εκδίδοντας ομόλογα νοσοκομειακών χρεών. Όμως η μαύρη τρύπα συνεχίζει να καίει κρατικό χρήμα στα δημόσια νοσοκομεία την στιγμή που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους λαθρομετανάστες!

"Κατάθεση στη Βουλή ρύθμισης των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές αναλώσιμων υλικών αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Αφορά χρέη που αγγίζουν τα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μετρητοίς αναμένεται να καταβληθούν τα 240 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα θα αποπληρωθούν με τριετή ομόλογα Δημοσίου." (πηγή)


ΕΨ