Παρότι καλοκαίρι, το νέο μουσείο της Ακροπόλεως παραμένει κλειστό τις Δευτέρες!

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Εχθές Δευτέρα 1 Ιουνίου επιχειρήσαμε με φίλους να επισκεφθούμε το καινούριο μουσείο της Ακροπόλεως. Εκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι παρότι ήταν η πρώτη ημέρα της καλοκαιρινής περιόδου το πολυδιαφημισμένο μουσείο είναι κλειστό τις Δευτέρες. Δυστυχώς δεν είμασταν οι μόνοι αφού στον λίγο χρόνο που παραμείναμε στον χώρο αρκετές ομάδες ξένων τουριστών διαπίστωναν ότι δεν θα μπορέσουν να επισκεφθούν ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου.

Πέρα από το γεγονός ότι το μουσείο θα έπρεπε να είναι ανοικτό 7 ημέρες την εβδομάδα κατά την τουριστική περίοδο, η σήμανση και μόνο αποτελεί εθνική ΝΤΡΟΠΗ!!!

Πιστοί στην αρνητική παράδοση που διέπει την λειτουργία κάθε δημόσιας υπηρεσίας, η μοναδική σήμανση σχετικά με τις ώρες και ημέρες επισκέψεως στο μουσείο ήταν μια σελίδα τυπωμένη με μικρα γράμματα και τοιχοκολλημένη με σελοτείπ αρκετά μέτρα μακριά από την είσοδο. Ειλικρινά μας πήρε 5 λεπτά να την εντοπίσουμε.Κάποιος είχε σχολιάσει με τον δικό του τρόπο το αίσχος του Υπουργείου Πολιτισμού!!!


Δοκιμάσαμε λοιπόν να επισκεφθούμε τον περιβάλλοντα χώρο της Ακροπόλεως, το θέατρο του Διονύσου κτλ. τα οποία ήταν... ανοικτά!!! Η είσοδος κοστίζει... 12 ευρώ! Περιττό να προσθέσω ότι προτιμήσαμε να "χαζέψουμε" τα κανάλια έξω από την "πολυδιαφημισμένη" οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου λίγο πιο πάνω, πάρα να δώσουμε 60 ευρώ!

Από την μια τα αίσχη με τους ναυτεργάτες να αποκλείουν χιλιάδες τουρίστες από το λιμάνι του Πειραιά! Από την άλλη οι παραπάνω γελοιότητες! Αναρωτιέται κανείς για πόσο ακόμη θα μας ανέχονται οι τουρίστες και θα μας σέβονται οι ξένοι;

ΕΨ