Η Ελλάδα της ακρίβειας

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Με αφορμή τις πρόσφατες αλματώδεις αυξήσεις των τιμών, ο Θ. Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η Ελληνική αγορά λειτουργεί υπό πλήρη απελευθέρωση, δίχως ελεγκτικά όργανα, αγορονομίες, και ρυθμιστιούς μηχανισμούς. Ανέφερε λοιπόν ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα ώστε να επέλθει πτώση των τιμών.

Οι πρόσφατες αυξήσεις οφείλονται στο σκεπτικό της ενίσχυσης των τιμών εν όψη του αποπληθωρισμού που έπεται από την πολιτική και τους όρους που επιβάλλει το ΔΝΤ.Η ληστρική ακρίβεια που παρατηρείται στην ελληνική αγορά από την εποχή του ευρώ, οφείλεται σε αυτή ακριβώς την παραδοχή του Θ. Πάγκαλου που ερμηνεύει την απελευθέρωση της αγοράς ως παντελή απουσία ελεγκτικών μηχανισμών. Μέσα στην αδηφαγιά που έχει κυριεύσει την ελληνική κοινωνία, ο κοσμάκης έχει μάλλον ξεχάσει ότι ο σοσιαλισμός έχει τόση σχέση με την απελευθερωση της αγοράς, όση έχει ο Θ. Πάγκαλος με την έννοια της δίαιτας.

Και μιας και είναι καλοκαιράκι, να έχετε υπόψη ότι το αντηλιακό που αγοράζετε στην Ελλάδα για 20 ευρώ, πουλιέται στην Γερμανία για 10 ευρώ, και στην Πορτογαλία για 13! Αν "καείτε" φέτος το καλοκαίρι, ξέρετε ποιον "προοδευτικό" σοσια-ληστή να ευχαριστήσετε!

ΕΨ