Τα κέρδη της Finansbank και η τροποποίηση του ονόματος της Εθνικής τραπέζης της Ελλάδος

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010


Πριν λίγο καιρό είχαν προκύψει στην μπλογκόσφαιρα πληροφορίες συμφωνα με τις οποίες η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έχει ξεκινήσει να αφαιρεί το όρο της Ελλάδος από της ταμπέλες της. Η χρονική συγκυρία κατά την οποία λαμβάνουν χώρα όλα αυτά δεν είναι τυχαία.

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της Εθνικής οι εν Ελλάδι εργασίες της παρουσιάουν μεγάλες ζημείες, ενόψει της οικονομικής και πιστωτικής κρίσης που διέρχεται η ελληνική αγορά. Αντίθετα η τουρκική θυγατρική της Εθνικής Finansbank εμφάνησε τεράστια κέρδη, τα οποία αγγίζουν το 40% των εσόδων. Τα κέρδη της Finansbank βαπτίστηκαν ως σωτήρια από τα διάφορα δημοσιεύματα του κοινομικού τύπου.

Το γεγονός ότι η Τουρκική τράπεζα έχει αρχίσει να διαδραματίζει ένα τόσο σημαντικό ρόλο στην απόδοση της Εθνικής, ίσως να έχει αρχίσει να επιρρεάζει την στρατηγική της τράπεζας η οποία με στόχο την δυείσδηση στην Τουρκική αγορά θεωρεί σκόπιμο να αλλάξει το "προφίλ" της κατά τρόπο που δεν θα προβάλει την εθνική της ταυτότητα. Υποθέσεις βέβαια αλλά ένα και ένα κάνουν δύο...

ΕΨ