Ήρωες υπάρχουν ακόμη!

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010


Τριανταέξι χρόνια πέρασαν από την μοιραία 20η Ιουλίου 1974! Μια τέτοια ημέρα πολλά θα μπορούσε να γράψει κανείς. Υπάρχει όμως κάτι που ελάχιστα συζητείται και ακόμη λιγότερο αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι.

Με βάση τα στρατιωτικά δεδομένα και σε συνδυασμό με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των ηρώων της ΕΛΔΥΚ, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η τραγική τούτη ημέρα θα μπορούσε να αποτελεί μια από τις ενδοξότερες τις σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Η Ελλάδα, είχε το στρατηγικό πλεονέκτημα στην Κύπρο και υπερείχε σαφέστατα σε αναβαθμισμένο και σύγχρονο εξοπλισμό. Τα ανδραγαθήματα των ηρώων της ΕΛΔΥΚ αποτελούν περίτρανη ένδειξη της μαχητικής υπεροχής των Ελλήνων, που με μηδενική υποστήριξη, και εν μέσω της προδοσίας από τα Γενικά Επιτελεία των Αθηνών, κατόρθωσαν να αποδεκατίσουν τους εισβολείς.

Έπειτα επήλθε η προδοσία της πολιτικής ηγεσίας Καραμανλή που καθήλωσε τις ένοπλες δυνάμεις υπό τον φόβο μιας νέας ανατροπής και επέβαλε την εγκληματική για την Κύπρο εκεχειρία που έδεσε τα χέρια των ΕΛΔΥΚαριων. Μια εκεχειρία που οι Τούρκοι αγνόησαν παντελώς και χρησιμοποίησαν για να συνεχίσουν την απόβαση και την προώθηση τους ανενόχλητοι.

Αν η Ελλάδα είχε πολεμήσει το 1974, σήμερα θα γιορτάζαμε την 20η Ιουλίου ως ακόμη μια ένδοξη ημέρα στην ελληνική Ιστορία. Μια τέτοια νίκη θα είχε σφραγίσει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για δεκαετίες.

Το ίδιο ισχύει και για την κρίση των Ιμίων το 1996! Αν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είχαν δράσει, η Ελλάδα θα είχε επιφέρει μια βαριά ήττα με τεράστιες απώλειες για το Τουρκικό ναυτικό και αεροπορία. Επιπλέον τα άρματα που διέθετε τότε η Τουρκία στον Έβρο ήταν παλαιάς τεχνολογίας και αποτελούσαν εύκολη λεία για τον ελληνικό στρατό. Αυτή την φορά όμως η προδοσία δεν επήλθε από την ηγεσία των Ενόπλεων Δυνάμεων που είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα και είχε δώσει ξεκάθαρους κανόνες εμπλοκής. Κανόνες που παρότι έχει υποκρυφθεί μέχρι σήμερα, τηρήθηκαν σε όσες περιπτώσεις δεν είχε τον χειρισμό η πολιτική ηγεσία της κυβερνήσεως Σημίτη.

Η προδοσία της πολιτικής ηγεσίας στέρησε από την Ελλάδα ακόμη μια δυνατότητα να σφραγίσει την κυριαρχία της στο Αιγαίο και να εξαλείψει την Τουρκική απειλή για δεκαετίες. Τότε οι προδότες επικαλέστηκαν τα θύματα και τις οικογένειες τους. Θα παραθέσω λοιπόν μια πρόσφατη προσωπική εμπειρία επί αυτού:


Πρόσφατα έτυχε να συζητήσω το θέμα της κρίσης των Ιμίων για πολλοστή φορά με συγγενικό μου πρόσωπο ο οποίος βρισκόταν την περίοδο εκείνη στην πρώτη γραμμή.

- Μια σύρραξη, ανέφερε, θα είχε οδηγήσει στην βύθιση τουλάχιστον 5 μεγάλων μονάδων επιφανείας και δεκάδων αποβατικών με ελάχιστες απώλειες για την Ελλάδα.

- Όμως το πιθανότερο είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση εσύ δεν θα βρισκόσουν εδώ σήμερα, αποκρίθηκα.

- Δίχως να διστάσει στιγμή γύρισε και μου είπε εμφατικά: Ναι αλλά η Ελλάδα θα είχε λύσει τα προβλήματα της με την Τουρκία για τα επόμενα 30-50 χρόνια και θα ήταν κυρίαρχη στο Αιγαίο. Το φαντάζεσαι; Ο μισός Τουρκικός στόλος στον πάτο του Αιγαίου. Η Τουρκία θα χρειαζόταν δεκαετίες για να μπορέσει και αναπληρώσει τις απώλειες και το γόητρο της. Σήμερα δεν θα μιλούσαμε για υφαλοκρηπίδες, γκρίζες ζώνες, λαθρομετανάστες και υπερπτήσεις. Σήμερα θα περπατούσαμε περήφανοι!

Κοίταξε μακριά σαν να ταξίδευε σε εκείνη την μελλοντική Ελλάδα...


Τούτη η πίστη σε αξίες που υπερβαίνουν την εύθραυστη ανθρώπινη ύπαρξη ορίζει την αθανασία των ηρώων! Τέτοιους ήρωες γεννά ακόμη η Ελλάδα. Το απέδειξαν στην Κύπρο το 74´! Το απέδειξαν το 87´ στην Σαμοθράκη και στα Ίμια το 96´!

Αυτούς τους ήρωες εξευτελίζει σήμερα η ίδια προδοτική ηγεσία της χώρας που απολαμβάνει και απομυζεί την Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη τα ιδανικά τους. Οι ήρωες πληρώνουν για τον ηρωισμό τους και οι προδότες ανταμείβονται για την προδοσία τους. Πως και με ποια πρότυπα μπορεί να πάει μπροστά αυτή η χώρα;

Ήρθε ο καιρός να προβληθεί επίσημα από το ελληνικό κράτος μια άλλη αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα των γεγονότων της Κύπρου: Οι ήρωες της Κύπρου στάθηκαν όρθιοι ως σύγχρονοι "300" απέναντι σε ολόκληρο το Τουρκικό κράτος και τους Νατοϊκούς εισβολείς!
Είναι χαρακτηριστικό ότι το έπος της Κύπρου απορρέει εξολοκλήρου από την προσωπική πρωτοβουλία των ανθρώπων της πρώτης γραμμής!

Ας αποτελούν για εμάς τους νεώτερους την πηγή έμπνευσης και το δείγμα ηρωισμού που με αγωνιώδες προσπάθειες επιδιώκουν οι θρασύδειλοι προδότες να μας αποκρύψουν. Αξίζει να διαβάσετε το συγκλονιστικό έπος του Ομήρου Φωτιάδη:

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Όπως επίσης αυτό.

ΕΨ

1 comments:

aldebaran 23 Ιουλίου 2010 - 12:44 μ.μ.  

Πολύ σωστά Ε-Ψ.Έτσι τούβλο-τούβλο χτίστηκαν τα τείχη της προδοσίας που μας κρατάν υπόδουλους σήμερα.