Αντισταθείτε στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και τον αφανισμό του μικρομεσαίου

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010


Τα κλειστά επαγγέλματα χαρακτηρίζονται από περιορισμένο αριθμό κρατικών αδειών με υψηλό αντίτιμο αγοράς. Το σύστημα αυτό διασφάλιζει ότι το κόστος της εξαγοράς μεγάλου αριθμού αδειών είναι τέτοιο που καθιστά ασύμφορη την επικράτηση ενός μονοπωλιακού μεγαθήριου στην αγορά.

Οι κινήσεις του ΠΑΣΟΚ προς την πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων εξυπηρετεί ένα και μόνο στόχο. Την παράδοση των κλάδων αυτών σε ξένες πολυεθνικές.

Η αδικία σε όλο της το μεγαλείο!

Κάποτε για την αγορά μιας άδεια οδηγού φορτηγού απαιτούνταν πολλά χρήματα. Με την απελευθέρωση του επαγγέλματος τα χρήματα αυτά εξαϋλώνονται, αφού ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να εξασφαλίσει την ίδια άδεια δίχως το αντίτιμο του παρελθόντος. Επιπλέον η αύξηση των αδειών θα οδηγήσει μέσω της αύξησης του ανταγωνισμού σε μείωση των αποδοχών, καθιστώντας το επάγγελμα επικερδές μόνο για τις μεγάλες εταιρίες. Τέλος η απελευθέρωση ανοίγει τον δρόμο στον έλεγχο της αγοράς από ολιγάριθμες πολυεθνικές που με τα κεφάλαια που διαθέτουν μπορούν να σπρώξουν την αγορά κάτω από το περιθώριο κέρδους έως ότου να παραγκωνίσουν τους μικρομεσαίους. Έπειτα οι τιμές των υπηρεσιών τους θα ανέβουν κατακόρυφα πλήττοντας τον καταναλωτή.

H φιλοκυβερνητική προπαγάνδα στα μέσα μαζικής αποβλάκωσης καλά κρατεί.
Το έχουμε μάθει πια και αυτό το κόλπο. Κάθε φορά που οι γελοίοι δημοσιοκάφροι επιχειρούν να χτυπήσουν τον Έλληνα στο φιλότιμο κάνουν αναφορά στα αρνητικά δημοσιεύματα ξένων δημοσιογραφικών πρακτορείων. Λες και αυτά τα δημοσιεύματα δεν είναι μεθοδευμένα!

Ως σύγχρονός Καίσαρας, το ΠΑΣΟΚ και τα φερέφωνα ΜΜΕ που ελέγχει (χαρακτηριστική η περίπτωση του MEGA channel, των ΝΕΩΝ κτλ.) επιβάλλει τα σχέδια του θέτοντας τους κλάδους της αγοράς αντιμέτωπους τον ένα με τον άλλο μέσα στην αρένα της ελληνικής κοινωνίας! Τον παραγωγό με τον φορτηγατζή, τον καταναλωτή με τον ιδιοκτήτη του πρατήριου. Με βάση την στρατηγική κάθε μονοπωλιακού συστήματος, το ΠΑΣΟΚ χτυπά τον κάθε κλάδο μεμονωμένα, καθιστώντας τις αντιδράσεις διαδοχικές σε βάθος χρόνου. Στόχος όμως είναι η απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων. Αν πετύχει τον στόχο του σήμερα με τους οδηγούς των φορτηγών, αύριο θα έρθει η σειρά των συμβολαιογράφων, έπειτα των δικηγόρων, των οδοντιάτρων, των φαρμακοποιών κτλ..

Μείνετε βέβαιοι πως τα κίνητρα του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία σχέση με την εξυγίανση της οικονομίας. Δεν έχουν γνώμονα τον καταναλωτή, αλλά επιδιώκουν τον αφανισμό του μοντέλου της ατομικής επιχείρησης και την αντικατάστασή της από αλυσίδες και πολυεθνικές εταιρίες. Αυτών και μόνο αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η άθλια κυβέρνηση! Τα περι αυξήσως του ΑΕΠ μέσω της μείωσης των τιμών παροχής υπηρεσιών είναι παραμύθια της Χαλιμάς! Η απελευθέρωση δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης. Αντιθέτως, μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε μείωση των αποδοχών και της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων στους συγκεκριμένους κλάδους.

Με βάση το όραμα του ΠΑΣΟΚ:

Τον φαρμακοποιό της γειτονιάς θα τον "φάνε" οι κολοσσοί τύπου Rite aid με τα αποκλειστική γκάμα των generics προϊόντων τους. Οι μηχανικοί και οι δικηγόροι θα καταπλακωθούν από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες που μέχρι σήμερα παρέμεναν αποκλεισμένες από την ελληνική αγορά υπηρεσιών κτλ... Όλοι αυτοί θα βρεθούν στο μέλλον να εργάζονται ως χαμηλόμισθοι υπάλληλοι.

Αυτό ακριβώς συνέβει στο λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα με τα πολυκαταστήματα να αντικαθιστούν τα μικρά μαγαζιά. Ουδείς μπορεί εύκολα σήμερα να βρει παιχνιδάδικο στη γειτονιά του. Πρέπει να οδηγήσει μισή ώρα για να βρει το πλησιέστερο δαιδαλώδες Jumbo που θα του πουλήσει την κινέζικη παλιατζούρα!

Η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζεται απελευθέρωση! Αντιθέτως χρειάζεται καλύτερη ρύθμιση διότι η απελευθέρωση είναι αυτή που μας οδήγησε στην οικονομική κρίση!

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη κάποιοι που αντιστέκονται...

ΕΨ

Διαβάστε επίσης το κείμενο του antinews.