Ερωτηματικά για το αποθεματικό της ΑΣΠΙΣ λόγω πλασματικών υπεραξιών

Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου του Σαχινίδη, οδηγεί μεγάλο αριθμό ζημιωθέντων ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ στην αναζήτηση της αποζημίωσης μέσω της διαδικασίας της εκκαθάρισης. Είναι λοιπόν σημαντικό να διαπιστωθεί το πραγματικό ύψος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας και ιδιαίτερα του αποθεματικού.

Υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας για το αποθεματικό διότι ο Παύλος Ψωμιάδης φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει παράνομες διαδικασίες ώστε να παρουσιάζονται διογκωμένες οι πραγματικές αξίες του αποθεματικού της ASPIS και της CAPITAL.

Ενδεικτικά, μια υπόθεση η οποία παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφορά αγορές μεγάλων αριθμών ακινήτων στις οποίες ο Ψωμιάδης έπειθε τους πωλητές να καταγραφούν στα συμβόλαια τιμές πώλησης ακινήτων πολλαπλάσιες από τις πραγματικές.

Η αλλαζονία του επιχειρηματία ήταν τέτοια που δεν ενημέρωνε τα εμπλεκώμενα μεσιτικά γραφεία για τις αγοροπωλησίες και τα συμβόλαια υπεγράφονταν ερήμην τους. Η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό, όταν οι μεσίτες διαπίστωσαν της υπέρογκες τιμές πώλησης των ακινήτων και μύνησαν των Ψωμιάδη για την μη καταβολή των αντίστοιχων προμηθειών.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας εκ των δικηγόρων του Π. Ψωμιάδη, ο οποίος σήμερα αναλαμβάνει υποθέσεις ασφαλισμένων εις βάρος του!


ΕΨ

2 comments:

Ανώνυμος 7 Αυγούστου 2010 - 12:49 π.μ.  

kaneis den ta leei ayta pia

Ελληνόψυχος 7 Αυγούστου 2010 - 1:30 π.μ.  

Δυστυχώς, πιστεύω ότι το θέμα ήταν θαμμένο εξ αρχής. Θα μπορούσα να αναφέρω και αλλα πολλά γύρω από το θέμα με λεπτομέριες και ονόματα αλλά εντέλει δεν βλέπω τον λόγο, όταν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι δεν έχουν φέρει τ´ απάνω κάτω!