Η ανομία οδηγεί στην εδραίωση της μαφίας

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010


Η πόλη, Newark στην πολιτεία του ΝJ των ΗΠΑ είναι ένα απέραντο υποβαθμισμένο και επικίνδυνο γκέτο! Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται μια περιοχή που είναι γνωστή με την ονομασία Ironbound που καλύπτει 4 τετραγωνικά μίλια. Εκεί βλέπει κανεις ζευγαράκια να κυκλοφορούν αμέριμνα τα βράδυα γύρω από εστιατόρια και καφέ που λειτουργούν με καλή πελατεία. Το φαινόμενο αυτό δεν οφείλεται στην αστυνόμευση, αλλά στην προστασία της περιοχής από την... Πορτογαλική μαφία!

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες που θέλουν την πολιτική ηγεσία του Υπ. Δημοσίας τάξεως να συνιστά την μείωση των συλλήψεων λαθρομεταναστών λόγω συμφόρησης των κρατητηρίων.

"Η Διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. με εμπιστευτικό σήμα της προς όλα τα Α.Τ. της χώρας συνιστά να αποφεύγονται οι συλλήψεις των αλλοδαπών κλεπτών γιατί… δεν υπάρχουν «θέσεις» στα κρατητήρια. Με εξαίρεση – σημειώνεται στο σήμα του Αρχηγείου – τους …Αφρικανούς, μόνον, λωποδύτες, επειδή, όπως λέει, αυτοί είναι λίγοι. Φυσικά και τους Ελληνες, επειδή είναι κι αυτοί ολιγάριθμοι. Η ίδια οδηγία ισχύει και για τα Δικαστήρια της χώρας, καθώς ο κορεσμός δεν ισχύει μόνον για τα κρατητήρια αλλά και για άπαντα τα σωφρονιστικά καταστήματα." Πηγή

Πέρα από την παράνοια των παραπάνω ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ συστάσεων, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι όπου επικρατεί ανομία αναπτύσσονται δίκτυα τα οποία αντικαθιστούν την αστυνόμευση και την απόδοση της δικαιοσύνης με βάση τον δικό τους "ηθικό κώδικα". Κατ αυτόν τον τρόπο αναπτύχθηκαν οι "οικογένειες" της μαφίας στην νότια Ιταλία, που είχαν ως πρωταρχικό στόχο την επιβολή ενός ιδιότυπου και αυτόνομου συστήματος δικαίου.

Καθώς η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει προ πολλού από τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ.*, η οποία αδυνατεί να ανταπεξέλθει, δημιουργούνται συνθήκες, ιδανικές για τοπικά δίκτυα που θα μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών. Επειδή όμως μακροπρόθεσμα μια τέτοια υπόθεση απαιτεί άτομα με κάποιες "εξειδικευμένες" ικανότητες, είναι επόμενο ότι με τις "υπηρεσίες" αυτές θα επέλθει και το ανάλογο "τίμημα".

(* Θα μπορούσα να παραθέσω αρκετά παραδείγματα από προσωπικές εμπειρίες δίχως να ανατρέξω στον Τύπο)

ΕΨ