Είμαστε όλοι φορτηγατζήδες

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Από olympia.gr

Αύριο στις 12 το μεσημέρι, Πειραιώς 4 (Ομόνοια) – και πορεία στη βουλή.

Γιατί όταν τα Παντοπωλεία έκλειναν και οι Έλληνες πήγαιναν υπάλληλοι στις αλυσίδες των πολυεθνικών, τα οποία σταδιακά έφερναν “λευκό τυρί Δανίας” και σκόρδα Κίνας διαλύοντας τον Έλληνα παραγωγό, στέλνοντας τα υπερκέρδη πίσω στα “headquarters”, μείναμε “χαρούμενοι και σιωπηλοί”.

Γιατί τώρα, που τα εισερχόμενα containers από την Κίνα για όλη την Ευρώπη θα πολλαπλασιαστούν στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της συμφωνίας με την Cosco, κάποιοι θέλουν να ρημάξουν τους Έλληνες φορτηγατζήδες για να πάρουν τις χρυσοφόρες μετακινήσεις. Όπως άλλωστε στοχεύουν με τον ΟΣΕ.

ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΟΡΤΗΓΟ ΟΤΑΝ “ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ”; Ή μήπως θα εμφανιστούν κάποια κονσόρτσιουμ με ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΤΗΓΑ για να χτυπήσουν τις δουλειές διαλύοντας τους ιδιώτες;

Και όλοι αυτοί οι μαϊντανοί των καναλιών που βαφτίζουν “μαφία” όσους έχουν 5 άδειες στο όνομα τους μετά από 30 χρόνια δουλειάς, ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ 50 ΑΔΕΙΕΣ; Με έδρες στο εξωτερικό όπου θα μεταφέρουν και τα υπερκέρδη τους;

Η εξέγερση στην Αργεντινή ξεκίνησε από τους φορτηγατζήδες.

****

ΕΨ: Εδώ και μια εβδομάδα άκουγα με αηδία τα φερέφωνα του δελτίου ειδήσεων του MEGA και των λοιπόν μέσων μαζικής προπαγάνδας να ρίχνουν τόνους λάσπης στο κίνημα των φορτηγατζήδων. Πριν ακόμη ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις τα παπαγαλάκια έκαναν λόγο για αγανακτισμένη αγορά, αγανακτισμένους πολιτες κτλ.. Η αντίδραση των ΜΜΕ είναι ενδεικτική της αγωνίας που έχει καταλλάβει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το μεγάλο πλήγμα που μπορεί να επιφέρι μια μαζική αντίδραση του κλάδου στο κατεστημένο.

Την στιγμή αυτή το κίνημα των φορτηγατζήδων αποτελεί την μοναδική μορφή ουσιαστικής αντίστασης στις αλλαγές που επιφέρει το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ. Στηρίξτε το με όποιο μέσον διαθέτετε, διότι μόνο με θυσίες σήμερα μπορούμε να αποτρέψουμε την καταστροφή του "αύριο"! Διότι "αύριο" θα είναι πολύ αργά!