ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Από την Ελληνική γροθιά


Συνεχίζεται η αγωνιστική κινητοποίηση των Ελλήνων φορτηγατζήδων. Παραμένουν έως και αυτή την ώρα έξω από το Ελληνικό(;) κοινοβούλιο, το οποίο φρουρούν οι δυνάμεις καταστολής της χουντικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Μέλη της Ελληνικής Γροθιάς βρίσκονται αυτήν την ώρα στο πλευρό τους. Στέλεχος του κινήματος μας πήρε μια μικρή συνέντευξη από τους παρευρισκόμενους αγωνιστές της οποίας τα κύρια σημεία μας μετέφερε πριν από λίγο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Καταρχάς, γιατί επιλέξατε να έχετε μαζί σας σημαίες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαστε Έλληνες και κάνουμε μεταφορές εμπορευμάτων που δίνουν ζωή στην Ελληνική οικονομία. Τι πιο φυσιολογικό, λοιπόν, από το να κρατάμε Ελληνικές Σημαίες. Αυτό το σύμβολο μας ενώνει όλους. Βαρεθήκαμε τα κομματικά σημαιάκια. Τους είδαμε τι κουμάσια είναι όλοι αυτοί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιός είναι κατά την γνώμη σας ο στόχος του υπό ψήφιση νόμου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στόχος είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας. Για να έχεις άδεια θα πρέπει να ανήκεις σε Ανώνυμη ή Ομόρρυθμη Εταιρεία. Τι σημαίνει αυτό ; Σημαίνει ότι δεν μπορείς να ορίζεις πλέον το τρόπο εργασίας σου. Θα τον ορίζουν οι πολυεθνικές που θα είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κυβερνητικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι με την απελευθέρωση του επαγγέλματος σας θα μειωθούν οι τιμές σε πολλές υπηρεσίες και αγαθά. Εσείς τι πιστεύετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κοίτα. Το επάγγελμα είναι ήδη απελευθερωμένο. Για αυτό και έχουμε διαφορετικά κόμιστρα.Όσο για την μείωση των τιμών; Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε. Οι τιμές θα πάνε στον ουρανό. Τα καρτέλ θα ελέγξουν την αγορά και τότε οι Έλληνες θα αισθανθούν στο πετσί τους τι σημαίνει ακρίβεια. Όταν οι παίκτες είναι πολλοί λειτουργεί η αγορά. Όταν γίνονται λίγοι και δυνατοί τότε...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάποιοι λένε ότι οι άδειες είναι λίγες με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται κλίμα ανταγωνισμού και την νύφη να την πληρώνει ο καταναλωτής. Τι λέτε για αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτά τα λένε τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, οι δημοσιογράφοι. Οι νομαρχιακές άδειες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες. Επομένως δεν υπάρχει θέμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όπως όλα φαίνονται ο νόμος θα ψηφισθεί. Από εκεί και πέρα τι θα κάνετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμείς δεν υποχωρούμε. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να πάρουν τον νόμο πίσω. Όπως γράφει και στο καπελάκι που φοράω: Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ. Ο Ρέπας νομίζει ότι έχει να κάνει με παιδάκια. Είναι πολύ γελασμένος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα θέλατε να δώσετε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναί. Μην ακούτε τα παπαγαλάκια. Ούτε μαφιόζοι είμαστε, ούτε τεμπέληδες. Τους μαφιόζους να τους ψάξουν μέσα στην βουλή.Τα φορτηγά μας είναι ο κόπος μιας ζωής. Δεν φταίμε εμείς για την ταλαιπωρία των συμπατριωτών μας. Φταίει η κυβέρνηση που με το έτσι θέλω μας αρπάζει την περιουσία μας. Σήμερα εμείς, αύριο κάποιοι άλλοι. Οπότε ο αγώνας μας είναι αγώνας όλων των Ελλήνων. Αυτό το τελευταίο να το ακούσουν ιδίως οι αστυνομικοί. Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμείς ευχαριστούμε.