Που εξαφανίστηκε η Αριστερά;

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Θυμάστε αγαπητοί επί κυβερνήσεως της ΝΔ, τι συνέβαινε στους δρόμους της πρωτεύουσας;

Σχεδόν καθημερινά το κέντρο της Αθήνας έκλεινε από τις πορείες, τι απεργίες, και τις καταλλήψεις. Οι αριστεροί πρωταγωνιστές και οι επαγγελματίες διαδηλωτές κομπάρσοι τους έβγαζαν με ιδρώτα το ψωμί τους στα πεζοδρόμια. Οι εκkολαπτόμενοι και επίδοξοι διάδοχοί τους καταλάμβαναν επί σειρά μηνών τα πανεπιστήμια, έχτιζαν με τούβλα πρυτάνεις στα γραφεία τους, και έπαιζαν κρυφτοκυνηγητό με τα ΜΑΤ στους περιβάλλοντες χώρους των "εκπαιδευτικών" μας ιδρυμάτων. Οι μολότοφ έπεφταν σύννεφο. Οι επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα, σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση.

Εκείνο τον όχι και τόσο παλαιό καλό καιρό, οι εταιρίες δημοσκοπίσεων αντάμοιβαν με 18αράκια τους προοδευτικούς αριστερούληδες για τους "κόπους" τους.

Αλήθεια, που πήγαν όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι; Μα, που στο καλό κρύβονται οι "υπερασπιστές και εργατοπατέρες του λαού", τώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα ισοπεδώνει όλα στο πέρασμά της. Που είναι ο Τσύριζα να κάνει πορεία στο πλευρό των φορτηγατζήδων; Ο αγών περιορίζεται σε 2-3 φράσεις ηθικής συμπαραστάσεως, και μέχρι εκεί.


Η σημερινή παντελή απουσία αυτών των δήθεν αγωνιστών του πεζοδρομίου, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι ο ρόλος τους περιορίζεται σε δεκανικι του ΠΑΣΟΚ και των διαπλεκώμενων κυκλωμάτων εξουσίας. Γι αυτό τον λόγο και επιλλεγμένοι "σύντροφοι" παίρνουν κάθε χρόνο μεταγραφή για την μεγάλη ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Οι βολεμένοι επαναστάτες τρέμουν την εποχή αυτή, μην τυχόν και γίνει καμία πραγματική επανάσταση, και βρεθούν και αυτοί στον "δρόμο".

ΕΨ