Λαθροπροβοκάτσιες και προπαγάνδα στην πλατεία Αττικής

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010


Με τις νομαρχιακές εκλογές προ των πυλών οι μηχανισμοί προπαγάνδας του συστήματος έχουν τεθεί και πάλι σε λειτουργία στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πλ. Αττικής - τις περιοχές όπου η στήριξη σε συνδιασμούς που αντιτίθονται στην λαθροεισβολή έχει ανέβει κατακόρυφα.

Το παιχνίδι απλό και επαναλλαμβανόμενο: Αρχικά οπλισμένες ομάδες αλλοδαπών ή αναρχικών πραγματοποιούν επιθέσεις με στόχο να προκαλέσουν την αντίδραση των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής. Αφού προκληθεί επεισόδιο και αποσυρθούν οι προβοκάτορες, καταφτάνει η ΕΛ.ΑΣ. για να καλύψη την διαφυγή τους και να δώσει τροφή στους δημοσιογράφους ώστε να "καταγράψουν" την δήθεν "ρατσιστική" επίθεση. Για κάθε συμβάν, κατασκευάζονται άλλα δέκα δίνοντας την εντύπωση ενός διαχρονικού φαινομένου ρατσισμού! Οι παραποιημένες και πετσοκομμένες ειδήσεις αναρτώνται αρχικά στο ΤVXS του Κούλογλου (υπάρχει άραγε δημοσιογράφος πιο διαπλεκώμενος με την κρατική μηχανή από δαύτον;) και έπειτα αναδημοσιεύονται στα ΜΜΕ (τηλεοπτικά και εφημερίδες όπως η Ελευθεροτυπία και η Καθημερινή).

Τέσσερα τέτοια περιστατικά "κάρμπον" έχουν λάβει χώρα στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πλ. Αττικής μέσα στον τελευταίο μήνα. Είναι πασιφανές ότι οι υποκινητές έχουν την δυνατότητα να συντονίζουν το εγχείρημα σε πολλά επίπεδα ελέγχοντας τους λαθρομετανάστες, την Αστυνομία, την Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ με στόχο να σπιλώσουν τον αγώνα των κατοίκων και να ανακόψουν την άνοδο συγκεκριμένου εκλογικού συνδιασμού.

(Λεπτομέρειες για τα τελευταία γεγονότα και δείγματα της παραπληροφόρησης εδώ και εδώ)

Το ζήτημα απαιτεί προσοχή διότι πέρα από τις μεμονωμένες συλλήψεις η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης θα είναι να θέσει συλλογικά εκτός νόμου όσους πολιτικούς φορείς αντιστέκονται στην λαθροεισβολή.

ΕΨ