"Η Ελλάδα το μαύρο πρόβατο του Δυτικού κόσμου". Ειπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010


Προ ημερών στην Λισσαβώνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barak Obama δήλωσε:

«Η γενική εκτίμηση είναι ότι η καμπύλη της ανάπτυξης των ΗΠΑ κινείτο με ταχύτερο ρυθμό πριν ανακύψει το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Η ελληνική οικονομία ουσιαστικά «τορπίλισε» την προσπάθεια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας αφού έριξε το χρηματιστήριο και μπλόκαρε σημαντικές επενδύσεις λόγω αβεβαιότητας».


Μα τι λες βρε Προεδρε; Βρήκατε τόσο χώρο πια κι εσείς και οι Γερμαναράδες, στην μικρή καμπούρα της Ελλαδίτσας για να φορτώσετε όλες τις ευθύνες για την κατάρρευση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος;

Είναι κατανοητό βέβαια ότι η Ελλάδα αποτελεί το δείγμα από μια σειρά χωρών μελών της Ε.Ε. που φλερτάρουν με την χρεοκοπία όπως την Πορτογαλία, Ισπανία, Αγγλία, Ιρλανδία κτλ..

Όμως είναι αστείο να ισχυριζόμαστε ότι οι οικονομικές αναποδιές μιας χώρας με 300 δις ευρώ ΑΕΠ, και 300 δις δημόσιο έλλειμα, επιρρεάζουν ουσιαστικά τις χρηματιστηριακές αγορές μιας υπερδύναμης που έχει ξοδέψει άνω των 900 δις δολ. για να χρηματοδοτήσει τους δύο υπερπόντιους επιθετικούς πολέμους της τελευταίας δεκαετίας! Σε μελέτη του Joseph Stiglitz το συνολικό κόστος των πολέμων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 3 τρις δολ.! Το αστείο της υπόθεσης είναι πως οι πόλεμοι αυτοί πραγματοποιουνται με... δανεικά! Δανεικά που θα πρέπει να πληρώσουν οι Αμερικάνοι με επιτόκιο!

Αντι να μιλούμε λοιπόν για το πως οι σπατάλες των Αμερικανών έχουν επιρρεάσει την παγκόσμια οικονομία, διασκεδάζουμε με ανέκδοτα για το πόσο καλά κρύβονται οι ελέφαντες πίσω από τις παπαρούνες!

Αλλά με τον ΓΑΠ στο τιμόνι η Ελλαδίτσα γίνεται εύκολος στόχος!

ΕΨ