Μαζικές παράνομες εγγραφές σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Από Το Βήμα

Παράνομες εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους πολιτών χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων αποκάλυψαν οι επιθεωρητές-ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης οι οποίοι έως και χθες διενεργούσαν ελέγχους έπειτα από σχετική εντολή του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση , γεγονός που δημιουργεί σοβαρό ζήτημα για την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας. Οι επιθεωρητές έλεγξαν δειγματοληπτικά περίπου 300 περιπτώσεις εγγραφών από τις περίπου 1.300 που εμφανίζονται στους καταλόγους του Δήμου Αθηναίων και διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

Το σχετικό πόρισμα που συνέταξαν αναμένεται να παραδοθεί στον κ. Ραγκούση πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο αποδείχθηκε ότι δεκάδες ευρωπαίοι πολίτες εγγράφηκαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους χωρίς να έχουν προσκομίσει τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια ή δελτία ταυτότητας), χωρίς να υποβάλουν τη σχετική δήλωση ταυτοπροσωπίας που απαιτείται από την υφιστάμενη νομοθεσία, χωρίς να προσέλθουν αυτοπροσώπως και, κυρίως, χωρίς να δηλώνουν την πραγματική διεύθυνση κατοικίας τους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για την εγγραφή πολιτών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, που αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα των υπηκόων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, έχουν «δηλωθεί» διευθύνσεις κατοικίας που είναι κατά κύριο λόγο στο Κουκάκι και στα Πετράλωνα.

Στην αυτοψία ωστόσο που έκαναν οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι σε αυτές τις διευθύνσεις κατοικούν έλληνες πολίτες, ενώ τα διαμερίσματα που βρίσκονται σ΄ αυτές ουδέποτε είχαν ενοικιαστεί σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Υποψίες πάντως γεννά και το γεγονός ότι οι παραπάνω διευθύνσεις είχαν δηλωθεί «μαζικά», γεγονός που καταδεικνύει ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι όχι απλώς δεν έκαναν έλεγχο στις υπεύθυνες δηλώσεις των αλλοδαπών, αλλά εσκεμμένα τους καταχωρούσαν σε αυτές τις περιοχές. Στο σχετικό πόρισμα παρά ταύτα δεν καταλογίζονται ευθύνες στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη ούτε και σε βάρος των αιρετών του Δήμου, αλλά ελέγχονται οι υπάλληλοι της αρμόδιας Διεύθυνσης για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους.

***

Σχόλιο ΕΨ: Είναι προφανές ότι τo ΠΑΣΟΚ και ηΝΔ τρώγονται μεταξύ τους για το ποιος θα καταφέρει να αποκομίσει τα οφέλη από την παράνομη ψήφο των λαθρομεταναστών!

ΛαθροΡαγκούσης εναντίον ΛαθροΚακλαμάνη!