Το παραμύθι της Frontex

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010


Εντελώς "τυχαία", την Κυριακή των εκλογών δημοσιεύτηκε ως πρώτη είδηση η φερόμενη "πρώτη επιτυχια" των συνοριοφυλάκων της Frontex στον Έβρο για την πάταξη της λαθρομεταναστεύσεως. Να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη των ξένων συνοριοφυλάκων πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Γιώργου Παπανδρέου προς την Ε.Ε..

Τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι εντός των τριών πρώτων ημερών έχουν ήδη παρατηρηθεί μεώσεις των ροών λαθρομεταναστών στον Έβρο, της τάξεως του 25%! Κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν και αριθμούς - από 2700 σε 2100 λαθρομετανάστες για το δεκαήμερο - ενδεικτικά του ότι οι λαθροδιακινητές λαμβάνουν το "μήνυμα"!

Φυσικά πρόκειται για γελοία προπαγάνδα.

Από στατιστικής πλευράς τα στοιχεία δεν έχουν καμία σημασία. Δείγμα τριών ημερών και καμία ενδειξη των διακυμάνσεων που παρουσιάζουν οι λαθρομεταναστευτικές ροές. Κι όμως τα κανάλια και οι εφημερίδες που ασχολούνται επι καθημερινής βάσεως με δημοσκοπίσεις και στατιστικά δεδομένα, προωθούν την είδηση, δίχως συνείδηση της υποτίμησης της νοημοσύνης του αναγνώστη!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πρώτα, ο Μ. Χρυσοχοίδης έδωσε διαταγές με στόχο να περιορίσει την αποτελεσματικότητα και να πλήξει το ηθικό των Ελλήνων συνοριοφυλάκων, μετατρέποντας τους από δύναμη φύλαξης σε δύναμη υποδοχής!

(επιστολή προς το blog kostaxan)

"Η κυβέρνηση μας(;) αφαίρεσε την ελληνική σημαία από την στολή τους καθώς και τους απαγόρεψε να φέρουν γκλοπς και όπλα στους χώρους που διαμένουν οι λαθρομετανάστες διότι τους δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα.

Επίσης υποχρεώθηκαν οι συνοριοφύλακες να φέρουν στον ώμο αριθμό έτσι ώστε αν τολμήσει κάποιος να μιλήσει άσχημα σε κάποιον λαθρομετανάστη αυτός να μπορεί να πάρει τον αριθμό του και να τον καταγγείλει .


Επίσης εγκύκλιο του υπουργείου Προστασίας του (ξένου) Πολίτη που εχει αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες αναφέρει πως μετά από επανειλημμένα φαινόμενα υποτιμητικής συμπεριφοράς συνοριοφυλακων προς λαθρομετανάστες απαγορεύεται να τους μιλούν με φράσεις που μπορούν να δημιουργήσουν ανάλογα συναισθήματα….»»»

Όπως γνωρίζεται πλέον οι λαθρομετανάστες αναζητούν τους συνοριοφύλακες για να παραδοθούν, ενώ παλαιοτέρα προσπαθούσαν να ξεφύγουν και αυτό ,διότι τους δίνονται χαρτιά νομιμοποίησης μέσα σε λίγες μέρες από την μέρα της σύλληψης τους.

Κάθε μέρα από την αρχή της χρονιάς φεύγουν 4 με 5 λεωφορεία με λαθρομετανάστες τα οποία ναυλώνονται με χρήματα των λαθρομεταναστών, (που τα βρίσκουν άραγε;), με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα.

Πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία ενημερώνονται από “συναδέλφους” τους, που καταφθάνουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα ,πως με τα χαρτιά που τους δίνονται είναι πλέον νόμιμοι και επί λέξει τους αναφέρεται πως δεν μπορεί να τους πειράξει κανείς.


Με την μέθοδο αυτήν μεταφέρθηκαν νομιμότατα από την αρχή της χρονιάς 55.000 (πενήντα πέντε χιλιάδες ) λαθρομετανάστες από τον Έβρο στην Αθήνα και το έγκλημα συνεχίζεται.

Ένας απελπισμένος Έλληνας του Έβρου."

Πηγή

Από την παραπάνω επιστολή διαφαίνεται και η πραγματική φύση του προβλήματος στον Έβρο, που δεν είναι θέμα ΦΥΛΑΞΗΣ αλλά θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ των λαθρομεταναστών. Με άλλα λόγια, οι λαθραίοι συλλαμβάνονται! Το πρόβλημα είναι ότι με βάση την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ε.Ε., μετά την σύλληψη τους αφήνονται ελέυθεροι να εισχωρήσουν στα ενδότερα της χώρας. Παραδόξως, η συλληψή διευκολύνει την λαθρομετανάστευση διότι "νομιμοποιεί" την είσοδο και παρέχει στους λαθρομετανάστες υλική και επιχειρησιακή βοήθεια!

Συνεπώς δίχως την εφαρμογή μιας πολιτικής άμεσης επαναπροώθησης, η έλευση της Frontex όχι μόνο δεν θα αποτρέψει την λαθρομετανάστευση, αλλά θα την ΕΝΤΕΙΝΕΙ, παρέχοντας ακόμη περισσότερη επιχειρησιακή βοήθεια στους λαθρομετανάστες!!!

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ έφερε την Frontex στην Ελλάδα;
Μήπως, η ενίσχηση της παροχής βοήθειας προς τους λαθρομετανάστες; Μήπως η καταρρευση του ηθικού και η παραμμέριση των Έλλήνων συνοριοφυλάκων; Σίγουρα το μήνυμα που λαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι οι Έλληνες συνοριοφύλακες δεν είναι ικανοί να φυλλάξουν τα σύνορά τους, αλλά μέσα σε τρεις ημέρες οι ξένοι τα κατάφεραν!

Προς το παρόν δεν θα θέσω το θέμα της απώλεσης της επικυριαρχίας, διότι οι άνδρες της Frontex βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ελληνικών αρχών. Παρόλα αυτά, ουδείς ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον...

ΕΨ