Η αλήθεια για την πορεία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο (15/12/2010)

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010


Σήμερα ο πατέρας μου βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας για δουλειές. Για να φτάσει στον προορισμό του πέρασε μέσα από την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά και με διαδηλώσεις, μου περιέγραψε τι είδε. Καταρχήν η πορεία ήταν ογκώδης. Όταν η κεφαλή έφτανε στο Σύνταγμα, η ουρά βρισκόταν στην Ομόνοια. Δεύτερον και το πιο σημαντικό, η πορεία ήταν απολύτως φιλειρηνική!

Ξαφνικά, καθώς βρισκόταν σε γραφείο συνεργάτη του, ακούστηκαν εκρήξεις. Είδε λοιπόν την επίθεση έξω από το Υπ. Οικονομίας. Καθώς βγήκε να φύγει, η ατμόσφαιρα ήταν ήδη αποπνικτική από την φωτιά και τα δακρυγόνα. Κατάφερε να φτάσει στις Στήλες του Ολυμπίου Διός, όπου συνάντησε τον κόσμο που αποχωρούσε άρον άρον από την πορεία. Εκεί έπιασε συζήτηση και όλοι συμφωνούσαν στην ίδια περιγραφή των γεγονότων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κόσμου, η πορεία ήταν ειρηνική και όλα κυλούσαν ομαλά ώσπου ξαφνικα το πλήθος πνίχτηκε στα δακρυγόνα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Για τους περισσότερους παρευρισκόμενους δεν ήταν δυνατόν να δουν τι συνέβαινε μπροστά στην Βουλή και έξω από το King George.

Όπως καταλαβαίνετε, μπαχαλάκηδες και αστυνομία έπαιξαν καλά τον ρόλο τους σήμερα. Η πορεία διαλύθηκε πριν καταφέρει να φτάσει μπροστά στην Βουλή (συμπέρασμα των παρευρισκομένων), τέλος καλό, όλα καλά για την κυβέρνηση. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποθανάτισαν τις εικόνες βίας που αναζητούσαν, και ο περισσότερος κόσμος έμεινε με την ιδέα ότι διαδηλωτές τα έσπασαν και πάλι στο κέντρο!

Έτσι λειτουργεί η "δημοκρατία" στην εποχή που κυβερνούν τα media, οι μάσκες και τα δακρυγόνα!

ΕΨ