Το πρόγραμμα Κόκκαλη, αρωγός της παγκοσμιοποίησης στα Βαλκάνια

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Ένα από τα τεράστια προβλήματα που τυρρανούν την Ελλάδα είναι τα φοβικά σύνδρομα που επικρατούν στον δημόσιο λόγο! Ο δημόσιος λόγος διέπεται από αοριστία και αερολογία. Όταν κάτι πάει στραβά, πλήθος φωνών διαμαρτύρεται μεν, αλλά πάντα αόριστα, ή έστω με υπονούμενα.

Έτσι και εμείς, όταν κάνουμε λόγο για την παγκοσμιοποίηση και τις συνέπειες της, συνήθως καταλλήγουμε να μιλούμε για κάποια αόρατα χέρια που κινούν τα νήματα πίσω από την παγκόσμια σκηνή. Όμως εντέλει αυτοί που κινούν τα νήματα φαίνεται βρίσκονται πιο κοντά στο φως της δημοσιότητας από ότι φανταζόμαστε!

Λαμπρό παράδειγμα, ο Σωκράτης Κόκκαλης!

Από το 1997 ο κ. Κόκκαλης έχει ιδρύσει και χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα πολιτικών επιστημών στο Harvard Kennedy School. Οι λόγοι που ωθούν μια εταιρία τεχνολογίας στην χρηματοδοτηση προγράμματα πολιτικών επιστημών και όχι προγραμμάτων τεχνολογίας χαίρουν ιδιαίτερης σημασίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της Δημοκρατίας και της θεσμικής μεταρρύθμισης της Ανατολικής και Νοτιανατολικής Ευρώπης. Σας θυμίζει κάτι; Μήπως το ίδρυμα του κ. George Soros;

O ίδιος ο Κόκκαλης περιγράφει το πρόγραμμα ως εξής:

"Την τελευταία δεκαετία έχουμε δει ραγδαίες αλλαγές στην διεθνή σκηνή. Οι αλλαγές αυτές δημιούργησαν τεράστιες προκλήσεις για τις χώρες της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής-Κεντρικής Ευρώπης. Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις μια σειρά από μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να καθοδηγηθούν και να εφαρμόστουν από ατόμα με υψηλή ειδίκευση που θα αναλάβουν την πρωτοβουλία, το ταλέντο, την ακεραιότητα και την επιμονή για την εξυπηρέτηση των στόχων αυτών.

Με την εμπειρία του Kennedy School, μπορούμε να εμποτίσουμε την επόμενη γενιά των ηγετών με έντονες οικονομικές, πολιτικές και ηθικές δεξιότητες. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους τεράστιους πόρους της Σχολής για την προώθηση της έρευνας και τη δημιουργία δικτύων για την ειρήνη, με στόχο την προώθηση της διαρκούς σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή.

Η Ελλάδα, ως η παλαιότερη και ισχυρότερη δημοκρατία της περιοχής, έχει έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ανοιχτών και δημοκρατικών κοινωνιών."

Η ταύτιση με την ορολογία και τους στόχους του ιδρύματος Σόρος μάλλον δεν είναι συμπτωματική!

Οι δραστηριότητες του προγράμματος Κόκκαλη περιλαμβάνουν υποτροφίες σε μαθητές και πολιτικούς από όλες της χώρες της Βαλκανικής, καθώς και της Τουρκίας. Μέχρι σήμερα ο αριθμός των υπότροφων ξεπερνά τους 250!


Ποιες είναι όμως οι
έντονες οικονομικές, πολιτικές και ηθικές δεξιότητες που λαμβάνουν οι υπότροφοι του προγράμματος Κόκκαλη;
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι πολλοί απόφοιτοι του προγράμματος έχουν όλοι τοποθετηθεί σε καίριες θέσεις και συντέλεσαν στην προάσπιση των αμερικανικών συμφερόντων στα Βαλκάνια!

Για παράδειγμα:

Από την Σερβία, η Ana S. Trbovich, από το 2002-2006, υπηρέτησε ως βοηθός υπουργός διεθνούς οικονομίας της Σερβίας, επικεφαλής της διαδικασίας προσχώρησης στην ΕΕ της Σερβίας και στη συνέχεια, των προγραμμάτων άμεσων ξένων επενδύσεων. Η Trbovich εργάστηκε για την υλοποίηση των Ειρηνευτικών Συμφώνων Ντέιτον στη Δημοκρατία της Σέρπσκα, το 1997, και είναι η συγγραφέας του "Η Νομική Γεωγραφία της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας" (Oxford University Press, 2008). Αυτήν την περίοδο, είναι αναπληρώτρια καθηγητής και διευθυντής του Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Δημόσιας Διοίκησης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Οικονομικών και Διοίκησης (FEFA), της Σερβίας. Επιπλέον, εργάζεται ως διευθύντρια των προγραμμάτων της USAID για την προώθηση της ανατγωνιστικότητας στη Σερβία.

Παρόμοιο είναι το βιογραφικό της Katarina Veljovic, η οποία τέλεσε πρώην υπουργός οικονομικών της Σερβίας.

Από τους Έλληνες, ο Γιώργος Σαραβέλος είναι σήμερα ο αντιπρόεδρος του τμήματος στρατηγικής των επενδύσεων FOREX της Deutsche Bank, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί για το ΔΝΤ.

Ο Αθανάσιος Κοντογιώργης, ήταν πρόεδρος του Greek-European Youth association (οργανισμός του Συμβουλίου της Ευρώπης), και τοπικός συντονιστής του ΠΑΣΟΚ.

Ένα ακόμη στέλεχος της νεολαίος του ΠΑΣΟΚ και υπότροφος του προγράμματος Κόκκαλη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, είναι σήμερα διευθυντής του Ινστιτούτου Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας που ιδρύθηκε το 2005. Οι "καινοτόμες" απόψεις του για το πως μπορούμε να κάνουμε την κριση "ευκαιρία" στο παρακάτω βίντεο αντιπαραβάλονται με τα σκληρά μέτρα που επιβάλει το ΠΑΣΟΚ υπό την καθοδήγηση της Τρόικας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι η εισαγωγή της ομιλίας ξεκινα με μια άνευ όρων παραδοση στην επέλασης της παγκοσμιοποίησης, συνδέοντας ΑΜΕΣΑ τον Καλλικράτη με αυτήν- κάτι που ουδείς αλλός παράγοντας της κυβέρνησης έχει αποδεχθεί έως σημερα!!!


Kyriakos Pierrakakis - TEDxAthens 2010
Hochgeladen von TEDxAthens. - Nachrichtenvideos top aktuell.

Η συγκλιση των απόψεων του κ. Περριακάκη, με την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, τους στόχους της παγκοσμιοποιήσεως, και φυσικά τα συμφέροντα ανθρώπων σαν τον κ. Κόκκαλη είναι εμφανής...

Η προώθηση οικονομική "απελευθέρωσης" (σε κλειστά επαγγέλματα, εργασιακές συμβάσεις κτλ κτλ.), η "κοινωνία πολιτών", η ανάγκη για την συμβολή των "think tanks" και η χρήση φράσεων κλισέ όπως η προτροπή σην εστίαση των λύσεων και όχι των προβλημάτων, είναι χαρακτηριστικά των μεταρρυθμιστικών τάσεων που προωθούνται από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποήσης στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν μπορούμε βέβαια να μην σχολιάσουμε το εμφανές γεγονός ότι οι παραπάνω θέσεις συμβαδίζουν με τους έμμεσους στόχους του προγράμματος Κόκκαλη που δεν είναι άλλοι από την στελέχωση των καίριων θέσεων εξουσίας με "τεχνοκράτες" που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ευεργέτη τους. Δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε αν το λειτουργικό με τις κουκίδες που θα λύσει το πρόβλημα της εγκληματικότητας, αποτελεί μια προσφορά της Intracom στην εξευτελιστική τιμή των λιγοστών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ; Η μήπως το motto της "έμφασης στις λύσεις και όχι στα προβλήματα", δεν συμβαδίζει με την προσπάθεια για συγκάληψη των σκανδάλων που έφεραν την Ελλάδα στην κρίση. Σκάνδαλα στα οποία πρωταγωνιστούν άνθρωποι σαν τον Σωκράτη Κόκκαλη και τους συνεταίρους του στην Siemens. Εξού και οι αναφορές αυτών των ανθρώπων στην διαφθορά εστιάζουν πάντα και μόνο στο φακελάκι, και ουδέποτε στην διαπλοκή της εξουσίας με τους οικονομικούς βαρώνους!

Κατ ουσίαν, προγράμματα σαν αυτά του Κόκκαλη και του George Soros στοχεύουν στην διάλυση του εθνικού και σοσιαλιστικού χαρακτήρα των οικονομιών της Ανατολικής Ευρώπης, ώστε να διευκολυνθεί η διείσδυση των ξένων πολυεθνικών εταιριών.

Ας μην ψάχνουμε λοιπόν στην διεθνή σκηνή, διότι προφανώς ανθρώπους του τύπου "George Soros" έχουμε και στην Ελλάδα.

ΕΨ