Ζήτω η φοροδιαφυγή! Το "όπλο" του Έλληνα απέναντι σε ένα διεφθαρμένο καθεστώς

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010


Περνώντας από την αγορά της γειτονιάς μου σήμερα είδα για πολλοστή φορά τους αφρικανούς και πακιστανούς να πωλούν τα cd και λοιπά "μαύρα" προιόντα τους. Την ίδια στιγμή πέρασαν από το σημείο 3 μηχανές της ομάδας Δέλτα με έξι επιβαίνοντες αστυνομικούς. Οι παράνομες δραστηριότητες των λαθρομεταναστών ποσώς τους ενδιαφέρουν. Οι πωλητές στέκονται στο ίδιο σημείο επί σειρά ετών. Οι φάτσες τους είναι γνωστές. Κι όμως, η τοπική αυτοδιοίκηση και το κράτος αποδέχονται την παράνομη και αφορολόγητη διακίνηση των προιόντων δίχως να έχουν ποτέ κινήσει τις διαδικασίες που θα άρμοζαν αν επρόκειτο για Έλληνες. Αυτά συμβαίνουν σε κάθε γωνιά της Αθήνας!

Φυσικά, η ανοχή του κράτους οφείλεται στην αντιμετώπιση του φαινομένου ως παρενέργεια του ανοίγματος των συνόρων που επέτρεψε την εισαγωγή φθηνού ανθρώπινου δυναμικού.

Μεχρι εκεί όλα καλά... αν δεχθούμε ότι στην Ελλάδα όλοι φοροδιαφεύγουν!

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται από την στιγμή που το κράτος κινεί εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής και εξαπολύει φοροεισπρακτική επιδρομή . Όταν όμως συνάμα το κράτος "χαιδεύει" τους λαθρομετανάστες λαθρεμπόρους, δεν νοείται καμία ηθική που να ωθεί τον Έλληνα να δεχθεί να πληρώνει φόρους!

Μέχρι να καθαρίσουν οι δρόμοι από την παρανομία, οι Έλληνες οφείλουν να φοροδιαφεύγουν με κάθε μέσον, και να αισθάνονται περήφανοι γι αυτό!

Εξάλλου, μεγάλο μέρος των φόρων τους καταλλήγουν σε μίζες πολιτικών, σε μισθούς αργόσχολων βολεμένων, τόκους τραπεζίτων, ή απλώς κλέβονται μέ όλη την σημασία της λέξεως! Η φοροδιαφυγή λοιπόν γίνεται το κυριότερο όπλο μείωσης της διαφθοράς, το μεγαλύτερο ποσοστό της οποίας, αφορά τις κρατικές δραστηριότητες και δαπάνες!

Read more...

Οταν η ηγεσία του Λιμενικού έκαιγε την Ελληνική σημαία!

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010


Με αφορμή την διάσταση που εχει πάρει το ζήτημα των συνθημάτων των ανδρών της Μονάδας Υποβριχίων Αποστολών θα πρέπει να υπένθυμίσουμε την προδοτική και ανθελληνική στάση της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος.

Λίγους μήνες μετά την κρίση των Ιμίων η ηγεσία του ΛΣ έδινε διαταγή στους άνδρες της Μ.Υ.Α. που είχαν μόλις επιστρέψει από τα Ίμια να καεί η Ελληνική σημαία και το στεφάνι που είχαν καταθέσει Ελληνοαμερικάνοι στο νησί!

Όταν αυτοί οι άνθρωποι δίνουν εντολές να καεί η σημαία της πατρίδος, τα λόγια περιττεύουν ως προς το φρόνημα τους! Υπάρχει δυστυχώς ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων αξιωματικών στα σώματα ασφαλείας και της ένοπλες δυνάμεις. Στις ημέρες μας, στα ανώτατα κλιμάκια οι ιθύνοντες άγονται περισσότερο ως πολιτικοί παρά στρατιωτικοί! Περιττό να θυμίσουμε ποιο κόμμα κυβερνούσε και τότε, και ποιοι πολιτικοί βρίσκονταν στην κυβέρνηση...

ΕΨ

Read more...

Ελληνική "σημαία" made in Albania έκαψαν οι Αλβανοι...Ούτε μια Ελληνική σημαία της προκοπής δεν μπόρεσαν να βρουν οι Τσάμηδες που ογράνωναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Μπουρελ της Αλβανίας με αφορμή τα συνθήματα των βατραχανθρώπων του Λιμενικού.

Πήραν ένα πανί, το έβαψαν με σπρέι και το έκαψαν. Φαντάζομαι ότι αυτή την στιγμή στην Μπουρελ κάποια Αλβανίδα ψάχνει το τραπεζομάντηλο της...

ΕΨ

Read more...

Η ΕΔΕ του Χρυσοχοίδη για την Μ.Υ.Α. επιχειρεί να εμπλέξει την Χρυσή Αυγή

http://www.divshare.com/download/10911206-e2b

Κατερίνα Ακριβοπούλου (από την εκπομπή του ΣΚΑΙ "Κεντρικό Μαγκαζίνο") :

"γιατί δεν είναι δυνατόν να φύγουν 36 άτομα για το σπίτι τους;"

Οι δημοσιογραφίσκοι σε αυτή την χώρα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Από πότε μια άσχετη με μικρόφωνο μπορεί να εκφέρει την απολυταρχική της άποψη για τα εσωτερικά και το προσωπικό των επίλεκτων σωμάτων ασφαλείας;

Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικάντιδες τύπου Χρυσοχοίδη! Βέβαια παρόμοια περιστατικό είχε συμβεί και επί θητείας της ΝΔ. Τότε είχαν εκδιωχθεί από τους Καταδρομείς δυο υπαξιωματικοί για ένα δήθεν συμβάν με τους λαθρομετανάστες που έλαβε χώρα στο Φαρμακονήσι το 2004. Όπως και σήμερα, έστι και τότε είχε εμπλακεί η Ελευθεροτυπία μέσω πολυάριθμων άρθρων του Σ. Μπαλάσκα. Εντέλει οι δύο άνδρες επέστρεψαν σοτυς Καταδρομείς μετά από αθωωτική απόφαση του στρατοδικείου! Τα δημοσιεύματα της "Ε" έκαναν λόγο ακόμη και για βίντεο που είχε καταγράψει τον δήθεν ξυλοδαρμό των λαθρομεταναστών, που απεδείχθει ότι απεικόνιζε χτύπημα χταποδιών που είχε ψαρέψει καταδρομέας!

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ, δίοτι το παρακράτος που κυβερνά παραμένει το ίδιο!

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο κόμμα, αναγνωρισμένο από το ΣτΕ! Όπως όλα τα κόμματα έχει μέλη και στελέχη! Τι θα έλεγαν οι αλήτες των ΜΜΕ αν σύμφωνα με την ΕΔΕ τα υπόλοιπα 34 μέλη της ομάδας από την Μ.Υ.Α. είναι μέλη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ;

Το δεν θα υπήρχε θέμα, ούτε καν είδηση.

Το γεγονός ότι η Χ.Α. έχει μέλη που αψήφισαν τις συνέπειες και έπραξαν με σθένος μια τόσο συμβολική κίνηση απέναντι στο πουλημένο πολιτικό κατεστημένο, μόνο φόρο τιμής αποδίδει στο κίνημα της!

ΕΨ

Read more...

Η πολυπολιτισμική κατάντια μας! Οδός ΜενάνδρουΣυγχαρητήρια στον συναγωνιστή για την πρωτοβουλία του να εκθέσει τα χάλια της Αθήνας!

Read more...

Όταν οι παπάδες ασκούν μεταναστευτική πολιτική: Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Εκκλησίας στον αφελληνισμό της Έλλάδος

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010Δύο από τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με την λαθρομετανάστευση είναι ο Άγιος Παντελεήμονας και η Πάτρα. Και στις δύο περιπτώσεις η πηγή του προβλήματος είναι η Εκκλησία, και συγκεκριμένα οι δήθεν αγαθοεργίες των ιερέων, που διασκορπούν βέβαια τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου. Η υποβάθμιση των περιοχων αυτών ξεκίνησε λόγω της πρωτοβουλίας των ιερέων να περιθαλψουν και να σιτίζουν λαθρομετανάστες. Ένα δείγμα του πως είχαν καταντήσει την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα οι ενέργειες του π. Προκόπιου στις φωτογραφίες που ακολουθούν.Και η πλατεία Αττικής

Ο κληρικός του Α. Παντελεήμονα αντιστάθηκε με κάθε μέσο στην απομάκρυνση και τον καθαρισμό της πλατείας, επιδιώκοντας την διαιώνηση της κατάλληψης της πλατείας από τους λαθρομετανάστες.

Ο π. Προκόπιος αντικαταστάθηκε στις αρχές του χρόνου από τον π. Μάξιμο Παπαγιάννη, ομογεννή από την Γερμανία που έχει ζήσει ελάχιστα στην Ελλάδα ως φοιτητής. Μόνο η επιλογή του συγκεκριμένου κληρικού λέει πολλά για τις προθέσεις της Εκκλησίας να εντείνει τις προκλησεις και την αντιπαράθεση με τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα. Ο ιερέας έγινε ευρύτερα γνωστός όταν στις 24 Φεβρουαρίου κλείδωσε την εκκλησία ώστε να διευκολύνει την αναίτια σύλληψη Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένου και του. εκδότη Σάββα Χατζηπαρασκευά.

Ο ιερέας έδωσε συνέντευξη στην "Καθημερινή" που εδώ και χρόνια προασπίζει τους λαθρομετανάστες στην περιοχή, με ψευδή και προκλητικά άρθρα. Στην συνέντευξη ο π. Μάξιμος αρνείται ότι υπήρξαν αντιδράσεις κατά του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στην λειτουργία της 26 Φεβ.. Όμως ξεχνά να προσθέσει ότι στην Άγιο Παντελεήμονα δεν πατάνε πια οι Έλληνες αλλά το ποίμνιο του αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από Ρώσους και Γεωργιανούς λαθρομετανάστες. Ενδεικτικά στην φετινή λειτουργία των Βαίων τα μεγάφωνα της εκκλησίας έψελναν στα ... Ρώσικα!!!

Όπως καταλαβαίνετε η εκκλησία του Άγιου Παντελεήμονα δεν είναι πια Ελληνική! Και πως να είναι, όταν ολόκληρη η περιοχή έχει καταλληφθεί από λαθρομετανάστες, όταν εννέα στα δέκα μαγαζιά ανήκουν σε αλλοδαπούς και το 80% των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία της περιοχής είναι αλλοδαπά!


Το οργανωμένο σχέδιοΟ αφελληνισμός της Ελλάδος έχει μεθοδευθεί σε όλα τα διοικητικά, συνδικαλιστικά και θεσμικά επίπεδα. Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν αποτελεί εξαίρεση! Όλα όσα που βιώνουν οι Έλληνες κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα είναι μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου στο συμμετέχει ενεργά και η Εκκλησία της Ελλάδος! Ένα σχέδιο που επικαλύφθηκε από το δήθεν πατριωτικό και λαοπρόβλητo από τα ΜΜΕ προσωπείο του αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, την στιγμή που παρασκηνιακά συνέπρατε στον εποικισμό της Ελλάδος!

Όσοι αμφιβάλετε αρκεί να διαβάστε το παρόν κείμενο μέχρι τέλους για να μάθετε την αλήθεια για τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και την Εκκλησία της Ελλάδος.

Παραθέτω αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου τῆς Εἰδικῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς Μεταναστῶν, Προσφύγων καί Παλιννοστούντων, Ἀρχιμανδρίτου Τιμοθέου Ἄνθη στο πλαίσιο του "4ου Ἐτήσιου Διεθνές Συνεδρίου γιά τήν Μετανάστευση" ξενοδοχείο HILTON στις 28.1.2008.

«Πῶς ἡ Πολιτεία καί ἡ Κοινωνία τῶν Πολιτῶν μποροῦν νά συνεργαστοῦν ἐπιτυχῶς γιά τήν ἔνταξη τῶν Μεταναστῶν.»

"Ξένος τέλος στήν Παλαιά Διαθήκη εἶναι ὁ πολιτογραφηθείς ἀλλοδαπός. Ἔτσι ὁμιλοῦμε γιά παροίκους ἤ προσηλύτους ἤ παρεπίδημους, οἱ ὁποῖοι μέσα στό Ἰσραηλιτικό Κράτος ἀπολάμβαναν ἰσονομία καί σχετική ἰσοπολιτεία. [ΕΨ: για όσους δεν πιάνουν το νόημα... αναφέρεται στην απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση στους λαθρομετανάστες]

Ἡ προοδευτική καί ἡ σύμφωνα μέ κανόνες ἀφομοίωση τῶν ξένων συμβάλλει πολύ στήν διάσπαση τοῦ φυλετικοῦ κύκλου φυλετισμοῦ,"


....2. Ἡ Συμβολή τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος στήν ἔνταξη τῶν Μεταναστῶν.

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ἔχει προβεῖ στίς ἑξῆς ἐνέργειες γιά νά βοηθήσει ποιμαντικά στήν ἔνταξη τῶν Μεταναστῶν στίς κοινωνίες μας:
Α. «Τό 1978 συστήθηκε τό Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων Μεταναστῶν (ΚΣΠΜ), ὡς ὑπηρεσία τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. Οἱ ἱδρυτές τοῦ ΚΣΠΜ, ἐμπνεόμενοι ἀπό ἕνα σύνολο ἀξιῶν, μέ κύρια αὐτή τοῦ σεβασμοῦ τοῦ ἀνθρώπινου προσώπου, ἵδρυσαν μιά ὑπηρεσία μέ στόχο τήν παροχή ὑποστηρικτικῶν ὑπηρεσιῶν στούς παλιννοστούντες μετανάστες ἀπό τήν Γερμανία,... Ὅταν λοιπόν, στίς ἀρχές τῆς δεκαετίας τοῦ 1990, ἄρχισε νά διογκώνεται ἡ εἰσροή ἀλλοδαπῶν με-ταναστῶν πρός τήν Ἑλλάδα, τό ΚΣΠΜ ἐπέκτεινε τήν προσφορά τῶν ὑπηρεσιῶν του πρός τούς ἀλλοδαπούς μετανάστες και πρόσφυγες.

Μάλιστα, γιά τήν ἀποτελεσματικότερη διαχείριση τῶν ὑποθέσεών τους, ἱδρύθηκε τό 1994 καί ἕνα ἰδιαίτερο γραφεῖο, τό Οἰκουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων (ERP),
μέ στόχο τήν διευκόλυνση τῆς «ἐνσωμάτωσης», σύμφωνα μέ τήν τότε ὁρολογία, τῶν μεταναστῶν στήν ἑλληνική κοινωνία. ... προχωρήσαμε στήν παροχή ἐξατομικευμένων ὑπηρεσιῶν συμβουλευτικῆς καί στήριξης.

Ἀνάμεσα στίς ὑπηρεσίες πού προσφέρθηκαν ἤ προσφέρονται, τό μεγαλύτερο μέρος τῶν ὁποίων ἐντάσσεται στό πλαίσιο ἐφαρμογῆς Εὐρωπαϊκῶν Προγραμμάτων, συγκαταλέγονται οἱ ἑξῆς:


1 Ἡ λειτουργία ξενώνων γιά πρόσφυγες καί γιά ἀλλοδαπές γυναῖκες πού βρίσκονται σέ κίνδυνο,

2 Ἡ διεξαγωγή μαθημάτων ἐκμάθησης τῆς ἑλληνικῆς γλώσσης,

3Ἡ ψυχοκοινωνική στήριξη, ἡ παροχή πληροφόρησης γιά τή διαδικασία πιστοποίησης τῶν πτυχίων τῶν ἀλλοδαπῶν καί ὁ προσανατολισμός σχετικά μέ ἐπιμορφωτικά σεμινάρια καί προγράμματα κατάρτισης,


4
Ἡ νομική συμβουλευτική πρός τούς μετανάστες πού ἐνδιαφέρονται νά ὑπαχθοῦν στή διαδικασία νομιμοποίησης ἤ πού ἀντιμετωπίζουν δυσκολίες στό νά παραμείνουν σέ αὐτή,

5
Ἡ νομική ὑποστήριξη τῶν αἰτούντων ἄσυλο προκειμένου νά προωθηθεῖ τό αἴτημά τους,

6
Ἡ νομική ὑπεράσπιση σέ περιπτώσεις παραβιάσεων τῶν ἐργασιακῶν δικαιωμάτων τῶν ἀλλοδαπῶν.

Ἐπίσης τό κέντρο προβαίνει στήν ἄσκηση συνηγορίας ἐνώπιον τῶν Ἀρχῶν πρός ὑπεράσπιση καί κατοχύρωση τῶν θεμελιωδῶν δικαιωμάτων τῶν προσφύγων καί μεταναστῶν καθώς καί στήν ὑποβολή προτάσεων πολιτικῆς πού ἔχουν στόχο τή διαμόρφωση τῶν ὅρων ἐκείνων πού, ἀφενός, θά δημιουργήσουν στούς μετανάστες τό αἴσθημα ὅτι ἀποτελοῦν ἀναπόσπαστο τμῆμα τῆς κοινωνίας καί, ἀφετέρου, θά τούς καταστήσουν ἰσότιμα μέλη της.

Ἐπειδή, ὅμως, ἡ κοινωνική ἔνταξη τῶν μεταναστῶν.... ἀφορᾶ ἄμεσα καί τήν κοινωνία στό σύνολό της, κινηθήκαμε πρός τήν κατεύθυνση τῆς δημιουργίας κλίματος ἀποδοχῆς καί σεβασμοῦ τοῦ διαφορετικοῦ μέ τήν πραγματοποίηση δράσεων εὐαισθητοποίησης τῆς κοινῆς γνώμης πάνω σέ θέματα μετανάστευσης. Προχωρήσαμε λοιπόν στήν παραγωγή εἰδικῶν ἐντύπων, ἡμίωρου ντοκιμαντέρ και CD-Rom, στήν ἀρθρογραφία σέ τοπικές ἀλλά καί εὐρείας κυκλοφορίας ἐφημερίδες καθώς καί στή διοργάνωση ραδιοφωνικῶν ἐκπομπῶν, ἡμερίδων καί διαπολιτισμικῶν ἐκδηλώσεων.

Β. Τό Νοέμβριο τοῦ 2006 συνεστήθη μετά ἀπό πρόταση τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κυροῦ Χριστοδούλου καί ἔγκριση τῆς Ἱερᾶς Συνόδου ἡ Εἰδική Συνοδική Επιτροπή Μεταναστῶν, Προσφύγων και Παλιννοστούντων , (Κανονισμός ὑπ’ ἀριθμ. 172/2006, ΦΕΚ. 255/23.11.2006, ΦΕΚ. 268/19.12.2006) μέ σκοπό νά μελετᾶ καί νά προγραμματίζει ποιμαντικές πρακτικές γιά τήν καλή ἔνταξη τῶν Μεταναστῶν. Ἀποτελεῖται ἀπό Καθηγητές Πανεπιστημίου καί Νομικούς μέ ἐμπειρία στά μεταναστευτικά θέματα.

Οἱ πρωτοβουλίες καί οἱ δραστηριότητες τῆς Εἰδικῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς συνοψίζονται στίς παρακάτω ἐνέργειες:


1. Στήριξη τῆς διοργάνωσης τῆς συνεδρίασης τῆς Ἐκτελεστικῆς Ἐπιτροπῆς τῆς
Churches’ Commission for Migrants in Europe (C.C.M.E.) στήν Ἀθήνα 8 καί 9 Μαρτίου 2007 ἡ ὁποία ἔγινε στό Διορθόδοξο Κέντρο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. Ἐκτός τῶν συνεδριῶν πραγματοποιήθηκε συνάντηση τῶν μελῶν τῆς Ἐκτελεστικῆς Ἐπιτροπῆς τῆς C.C.M.E. μέ τόν Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν Χριστόδουλο προκειμένου νά συζητηθοῦν ζητήματα πού ἀφοροῦν στό μεταναστευτικό φαινόμενο στήν Ἑλλάδα καί τήν Εὐρώπη.

2. Διόρισε Συμβούλους κατά τήν 1η Συνεδρία τῆς Εἰδ. Σ. Ἐπιτροπῆς καί σύμφωνα μέ τό ἄρθρο

3, ἐδαφ. Ε΄ τοῦ Κανονισμοῦ Λειτουργίας τῆς Ἐπιτροπῆς τήν κ. Εὐθαλία Παππᾶ, ὑπεύθυνη τοῦ Οἰκουμενικοῦ Προγράμματος Προσφύγων, καί τόν κ.
Ἀχμέτ Μοαβία, πρόεδρο τοῦ Ἑλληνικοῦ Φόρουμ Μεταναστευτικῶν Κοινοτήτων, γιά ὑποβοήθηση τῶν ἐργασιῶν της. Ἡ ἀνωτέρω πρόταση ἔγινε δεκτή ἀπό τήν Ἱερά Σύνοδο (ἀριθ. πρωτ. 405/355/13.2.2007).

3.
Ὑπέβαλε σχολιασμό καί προτάσεις στό ὑπό ἔκδοση Προεδρικό Διάταγμα: «Ὑποδοχή αἰτούντων διεθνή προστασία, διαδικασία ἐξέτασης, προϋποθέσεις ἀναγνώρισης, ἀνάκλησης τοῦ καθεστῶτος διεθνοῦς προστασίας καί ἀπέλαση. Δικαιώματα - Ὑποχρεώσεις. Οἰκογενειακή ἐπανένωση προσφύγων» πρός τό Ὑπουργεῖο Δημόσιας Τάξης προκειμένου νά ληφθοῦν ὑπόψη καί οἱ θέσεις τῆς Ἐκκλησίας. Τό κείμενο αὐτό διαβιβάστηκε στήν Ἱερά Σύνοδο (ἀριθμ. πρωτ. 28/17.4.2007), ἡ ὁποία καί ἀποφάσισε τήν ἀποστολή του στό Ὑπουργεῖο Δημόσιας Τάξης (ἀριθμ. πρωτ. 1028/975/26.4.2007). Τό κείμενο τοῦ σχολιασμοῦ εἶναι ἀναρτημένο στήν ἱστοσελίδα τῆς Ἐπιτροπῆς.

4. Ἀσχολήθηκε μέ τόν
Νόμο «Εἰδικές ρυθμίσεις θεμάτων μεταναστευτικῆς πολιτικῆς καί λοιπῶν ζητημάτων ἁρμοδιότητας τοῦ Ὑπουργείου Ἐσωτερικῶν, Δημόσιας Διοίκησης καί Ἀποκέντρωσης», ἀφοῦ ἄκουσε τήν εἰσήγηση τοῦ κ. Μοαβία Ἀχμέτ, προέδρου τοῦ Φόρουμ Μεταναστευτικῶν Κοινοτήτων καί Συμβούλου τῆς Εἰδ. Συν. Ἐπιτροπῆς Μεταναστῶν, Προσφύγων καί Παλιννοστούντων, προσπαθῶντας νά ἀνεύρει λύσεις σέ κάποιες δυσκολίες ὡς πρός τήν ἐφαρμογή τοῦ Νόμου.

5.
Ἔκανε δεκτές προκαταρτικές σκέψεις γιά τήν κοινωνική ἔνταξη τῶν Μεταναστῶν, σέ ἐνοριακό ἐπίπεδο, τοῦ Καθηγητή κ. Πέτρου Σταθόπουλου, μέλους τῆς Ἐπιτροπῆς ὁ ὁποῖος πρότεινε τίς κάτωθι ἐνέργειες:

- Τή διοργάνωση σέ ἐνοριακό ἐπίπεδο δράσεων δημιουργικῆς ἀπασχόλησης καί
μαθημάτων ἐνισχυτικῆς διδασκαλίας τά ὁποῖα θά ἀπευθύνονται σέ παιδιά μεταναστῶν,

- Τήν ἐνθάρρυνση τῆς
δραστηριοποίησης ἐνοριτῶν σέ χώρους ὅπου φιλοξενοῦνται προσωρινά πρόσφυγες,

- Τήν ἀνάληψη εἰδικοῦ τύπου δράσεων πού νά προωθοῦν τίς ἀρχές τῆς κοινωνικῆς ἑταιρικῆς εὐθύνης καί τῆς διαχείρισης τῆς πολυμορφίας, σέ ἐπιχειρηματίες ἐνορίτες πού ἀπασχολοῦν στίς ἐπιχειρήσεις τους μετανάστες, ὥστε μέ τόν τρόπο αὐτό
νά προωθηθεῖ ὁ σεβασμός τῶν ἐργασιακῶν δικαιωμάτων τῶν ἀλλοδαπῶν,

- Τή δικτύωση τῶν ἐνοριῶν μέ τίς ὀργανώσεις καί τίς κοινότητες τῶν μεταναστῶν,


-
Τήν συνηγορεία τῆς Ἐκκλησίας ὑπέρ τῶν μεταναστῶν ἐνώπιον τῶν ἀρχῶν,

- Τή διεξαγωγή ἔρευνας μέ ἀντικείμενο τήν καταγραφή καλῶν πρακτικῶν πού ἐφαρμόζονται σέ ἐνοριακό ἐπίπεδο καί
στοχεύουν στή ὑποστήριξη τῶν μεταναστῶν.

6. Ἡ Ἐπιτροπή ἐπίσης πραγματοποίησε πρόγραμμα συναντήσεων χριστιανῶν ὀρθοδόξων καί μουσουλμάνων μεταναστῶν, πιλοτικά σέ τρεῖς ἐνορίες τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν, τόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Νικολάου ὁδοῦ Ἀχαρνῶν (28/11/2007), τόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου περιοχῆς Ἀκαδημίας Πλάτωνος (4/12/2007) καί τόν Ἱερό Ναό Ἁγίας Μαρίνης περιοχῆς Θησείου (19/12/2007) ἐπειδή στίς περιοχές αὐτές ὑπάρχει αὐξημένος ἀριθμός μουσουλμάνων μεταναστῶν ἀλλά καί διάφορα τζαμιά, τά ὁποῖα λειτουργοῦν, γιά νά ἐξυπηρετοῦν τίς θρησκευτικές τους ἀνάγκες.
Στήν τρίτη αὐτή συνάντηση ἦταν παρών καί ὁ ἀξιότιμος Ἀρχηγός τῆς Ἀξιωματικῆς Ἀντιπολιτεύσεως κ. Γεώργιος Παπανδρέου. Στίς συναντήσεις αὐτές ἐπιχειρήθηκε

α) ἡ ἐνημέρωση τῶν ὀρθοδόξων κληρικῶν περί τοῦ μουσουλμανικοῦ στοιχείου πού διαβιώνει στά ὅρια αὐτῶν τῶν ἐνοριῶν καί ἡ σημασία πού ἔχει ἡ γνωριμία καί ἡ ἐπαφή τῶν κληρικῶν μέ τούς ἰμάμηδες καί τούς μουσουλμάνους μετανάστες ,

β) ἡ ἐνημέρωση τῶν ἐνοριτῶν γιά διακρίσεις πού ὑφίστανται οἱ μουσουλμάνοι μετανάστες πού διαβιοῦν στήν περιοχή τῶν ἐνοριῶν, καί ἡ προσπάθεια γιά τήν κοινωνική τους ἔνταξη καί ἡ διευκόλυνση πού πρέπει νά τούς παρέχεται στίς διάφορες ἀνάγκες τους καί

γ) ἡ καταγραφή διαφόρων προβλημάτων κατ' αὐτή τήν συνύπαρξη καθώς καί ὁ τρόπος ἐπιλύσεων αὐτῶν. Στίς 18 Δεκεμβρίου ἐ.ἔ. πραγματοποιήθηκε Ἡμερίδα στό Πνευματικό Κέντρο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Περιστερίου, στό Περιστέρι, γιά νά ἐνημερωθοῦν οἱ Ἱερεῖς-Ἐφημέριοι τοῦ Λεκανοπεδίου τῆς Ἀττικῆς γιά τά ἀποτελέσματα τῶν τριῶν συναντήσεων ὥστε νά βοηθηθοῦν στό ἔργο τῶν Ἐνοριῶν τους γιά τήν ποιμαντική ἔνταξης τῶν Μεταναστῶν.


7. Προωθήθηκε σέ ὅλες τίς Μητροπόλεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἡ σκέψη γιά τήν δημιουργία Γραφείων Ποιμαντικῆς Μεταναστῶν.

8. Ὁρίστηκε
μέ εἰσήγηση τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιεπισκόπου Χριστοδούλου καί ἔγκριση τῆς Ἱερᾶς Συνόδου ὁ ἑορτασμός τῆς «Ἡμέρας τοῦ Μετανάστη» τήν 26η Δεκεμβρίου ἑκάστου ἔτους, ἡμέρα τῆς φυγῆς τοῦ Κυρίου στήν Αἴγυπτο γιά νά σωθεῖ ἀπό τήν μανία τοῦ Ἡρώδη. Ὁ ἑορτασμός αὐτός ἔγινε τά ἔτη 2005 καί 2006 μέ τέλεση θείας λειτουργίας γιά τούς ὀρθοδόξους μετανάστες, παράθεση γεύματος ἀπό τήν Ἐκκλησία σέ μέλη μεταναστευτικῶν κοινοτήτων, καλλιτεχνικό πρόγραμμα ἑτοιμασμένο ἀπό τούς μετανάστες καθώς καί σειρά ὁμιλιῶν γιά τό θέμα αὐτό.

Γ. Ἐπίσης ὁ Μ.Κ.Ο. τῆς Ἐκκλησίας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ἐκτός τῆς ὑλικῆς προσφορᾶς στούς Μετανάστες πραγματοποιεῖ μαθή-ματα ἐκμαθήσεως τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας καί τοῦ πολιτισμοῦ γιά 400 καί πλέον πρόσωπα.

Δ. Ἡ Ἱερά Ἀρχιεπισκοπή Ἀθηνῶν πραγματοποίησε τό Β΄ Ἱερατικό Συνέδριο της στίς 13 καί 14 Μαΐου 2003 ἀφιερωμένο στήν «Ποιμαντική τῶν οἰκονομικῶν μεταναστῶν» καί μέ σκοπό τήν ἐνημέρωση καί τόν προβληματισμό τῶν Ἐφημερίων της στό θέμα αὐτό.


Ε. Τά Φιλόπτωχα Ταμεῖα τῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων, μέ τά σισσίτια, τήν προσφορά χρημάτων, ρουχισμοῦ, φαρμάκων, τροφῶν καί λοιπῶν ἀναγκῶν πρώτης ἀνάγκης καί κυρίως μέ τήν ἀγάπη καί τήν στήριξή τους πρός αὐτούς.


ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αλληλεγγύη συμμετέχει στην αναπτυξιακή συμπραξη Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. των προγραμμάτων EQUAL του υπουργείου Εσωτερικών και της E.E.. Παράλληλα χρηματοδοτείται και απο τα σχετικά προγράματα του υπουργείου απασχόλησης. Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν και χρηματοδοτούν την "κοινωνική ένταξη" των λαθρομεταναστών προώθηση του πολυπολιτισμού!

Δυστυχώς αγαπητοί, η Εκκλησία της Ελλάδος πρωταγωνιστεί στον αφελληνισμό της Έλλάδος!

Καλή Ανάσταση!

ΕΨ

Read more...

Ασύμφορο για την Ελλάδα το ΔΝΤ;

Εντέλει οι Ευρωπαίοι ηγέτες επέλλεξαν να την παροχή δανείων προς την Ελλάδα μέσω του ΔΝΤ. Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων των 30 περίπου δις που θα προσφερθούν στην χώρα μας, θα προέρχεται από τα υπάρχοντα αποθεματικά ευρωπαικών χωρών. Αυτή η λύση δεν θα πρέπει να προκαλεί εκπληξη μιας και τον τελευταίο χρόνο τα αποθεματικά των ευρωπαικών χωρών προς του ΔΝΤ αυξήθηκαν κατα 125 δις ευρώ, ως μέρος της συνολικής ενίσχυσης του ταμείου κατα 500 δις δολ. από την G20!

Το γεγονός ότι Θα δανειστούμε από τις καταθέσεις ευρωπαικών χωρών στο ΔΝΤ, παρά από τις ίδιες της ευρωπαικές κεντρικές τράπεζες έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Το επιτόκιο δανεισμού θα κυμανθεί κοντά στο 4%, 2% χαμηλότερα από το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων. Όμως υπάρχει και μια ακόμη πτυχή της επιλογής του ΔΝΤ που δεν έχει συζητηθεί.

Το ΔΝΤ αποτελεί έναν οργανισμό στήριξης του συστήματος του δολλαρίου. Το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών στο ΔΝΤ είναι σε δολλάρια. Με δεδομένη την θεαματική άνοδο που σημειώνει το δολλάριο τους τελευταίους μήνες, η αξία του δολλαρίου ενδέχεται να ξεπερνά κατά πολύ τα σημερινά επίπεδα.

Αν λοιπόν δανειστούμε σήμερα από το ΔΝΤ σε δολλάρια, πέρα από τον τόκο, θα πρέπει να πληρώσουμε την ενδεχόμενη διαφορά του δολλαρίου στο μέλλον. Επιπλέον, το ίδιο το δάνειο ενισχύει την αξία του δολλαρίου διότι ο τόκος προσθέτει 4% επί του ποσού στην ζήτηση του δολλαρίου. Η επιρροή αυτή δεν είναι μικρή μιας και πολλές άλλες χώρες πέρα από την Ελλάδα όπως η Ουγγαρία ($25 δις) , η Ουκρανία ($16,5) το Τατζιγκιστάν ($116 δις), δανείζονται θηριώδη ποσά από το ΔΝΤ.

Φυσικά, όλα αυτά είναι ανεξάρτητα από τα σκληρά μέτρα που πρόκειται να επιβάλει το ΔΝΤ. Μια λύση που επιτρέπει στην Ε.Ε. να πιέσει την Ελλάδα έμμεσα, δίχως να εισπράτει το μένος των Ελλήνων πολιτών.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η βοήθεια μέσω ΔΝΤ αποτελεί αρχικά εγγύηση ώστε να μπορεί η Ελλάδα να δανειστεί στην αγορά ομολόγων με χαμηλότερα επιτόκια.

ΕΨ

Read more...

Ο Επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης ζητά την κατάργηση του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010Ο ναύαρχος Αντ. Αντωνιάδης, γνωστός για τις "προοδευτικές" του απόψεις, δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να εορτάζεται το ΟΧΙ της 28η Οκτωβρίου, ούτε να γίνεται το "νταβαντούρι" με τον στόλο στην Θεσσαλονίκη για να μην καίμε επιπλεόν... καύσιμα. Πρότεινε δε ότι θα είναι καλύτερα να εορτάζει η Ελλάδα μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη την "D-day", την ημέρα που αποβιβάστηκαν οι Σύμμαχοι στην Νορμανδία!

Φυσικά το σκεπτικό του ναυάρχου επιδιώκει να καταργηθεί ο εορτασμος της 28ης Οκτωβρίου ώστε να εξαφανίστει από την εθνική μνήμη η συμβολή του Ιωάννη Μεταξά στο έπος του 1940! Επιπλέον, ο Αντωνιάδης στοχεύει στην απεθνικοποιήση του εορτασμού, τιμώντας όχι τους αγώνες του Ελληνικού λαού, αλλά έναν ευρωπαικό θεσμό!

Φυσικά, όλα αυτά στην τηλεσυχνότητα του ΣΚΑΙ!

ΕΨ

Read more...

Τα αίσχη της Ελληνικής Αστυνομίας! Απαγόρεψε σε Έλληνες να δουν την παρέλαση!

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010...και η υπομονή έχει τα όρια της.

Ευτυχώς που εχθές απεδείχθει ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνδρες που τιμούν την στολή που φορούν! Οι υπόλοιποι είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι που την φορούν για τον μισθουλάκο!

ΕΨ

Read more...

Ξέσπασμα του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην ραδιοφωνική εκπομπή τουΓρηγόρη, τα "αληταριά" έχουν για στενούς φίλους τους εργοδότες σου...

Read more...

Πέντε παραβιάσεις του ΕΕΧ σήμερα - Απαγορεύθηκε στα μαχητικά της Π.Α. να πλησιάσουν!

Από το defencenet.gr

Την 26 Mαρτίου, τα ραντάρ της ΠΑ εντόπισαν 2 σχηματισμoύς αποτελούμενους από 18 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας του FIR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Ο χώρος που εκδηλώθηκε η δραστηριότητα των τουρκικών μαχητικών καθώς το πόσα από αυτά ήταν οπλισμένα δεν έγιναν γνωστά.

Η πρώτη οκτάδα ήταν αυτή που παραβίασε το πρωί τον εναέριο χώρο δυτικά της Λέσβου.

Ανακριβώς αναφέρεται στο site του υπουργείου ότι τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν. Στα ελληνικά αεροσκάφη απαγορεύθηκε να πλησιάσουν τα τουρκικά μαχητικά, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της Π.Α. στο defencenet.gr

Read more...

Σε λαική διαδήλωση μετατράπηκε η φετινή παρέλαση

Κάποιοι δεν φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομα τους!!!
ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ των Ο.Υ.Κ. (αν και πιθανώς να πρόκειται για βατραχανθρώπους του Λ.Σ.)!To κείμενο από το Έγερσις

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Μια παρέλαση που δεν θύμιζε σε τίποτα αυτές των προηγούμενων ετών ήταν η σημερινή. Εκατοντάδες οργισμένοι πολίτες που για πρώτη φορά δεν είδαν να παρελαύνουν τεθωρακισμένα και σχηματισμούς της πολεμικής Αεροπορίας να πετούν πάνω από την πόλη των Αθηνών ξέσπασαν και φώναζαν συνθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης εναντίων των πολιτικάντηδων. Η χούντα του ΠΑΣΟΚ περιφρούρησε με εκατοντάδες αστυνομικές δυνάμεις την διάρκειας σχεδόν μισής ώρας παρέλαση, τρομοκρατώντας και διώχνοντας τους πολίτες για να μην ενοχλούνται οι πολιτικάντηδες από τη παρουσία τους.

Οι "Ανένταχτοι Πατριώτες" αφού πρώτα εκδιώχθηκαν από το αρχικό σημείο συγκέντρωσής τους, μετακινήθηκαν σε άλλο σημείο, μοίρασαν εκατοντάδες ελληνικές σημαίες και φυλλάδια στον κόσμο και έδωσαν διαφορετικό χρώμα στη πασοκικής εμπνεύσεως παρέλαση φωνάζοντας συνθήματα όπως "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΚΑΙ "ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ" . Οι συγκεντρωμένοι πολίτες ακολούθησαν ενώ πολλά πεζοπόρα τμήματα του Στρατού φώναξαν κι αυτά συνθήματα όπως το "ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ" ενώ τραγούδησαν το απαγορευμένο πλέον "Μακεδονία ξακουστή" με όλους τους συγκεντρωμένους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα τραγουδώντας μαζί τους και σίγουρα τους πολιτικάντηδες να τρέμουν ολόκληροι βλέποντας τις αντιδράσεις του λαού που δεν θα σταματήσουν εδώ.

Read more...

Ποιος ήταν ο ρόλος του Νίκου Παπανδρέου στο Αμπου Ντάμπι;

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Από τον Πολίτη

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ κόστισε στους Ελληνες φορολογουμένους η αεροπορική -αυθημερόν- μετακίνηση με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Ντουμπάι των υπουργών Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και Οικονομίας Λούκας Κατσέλη, στο οποίο μετείχε και ο αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου.

Το παραδέχθηκε ο ίδιος ο υπουργός Χάρης Παμπούκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ., Πάνος Καμμένος.

Με δήλωσή του στον «Ε.Τ.», ο κ. Καμμένος θέτει νέα ερωτήματα και καταγγέλλει: «Την ώρα που καλείται ο Ελληνας εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο μικρομεσαίος επαγγελματίας να συνεισφέρει σε καιρό εθνικής λιτότητας από το υστέρημά του, την ώρα που πολλές ελληνικές οικογένειες στερούνται τα βασικά για να περάσουν τις άγιες μέρες του Πάσχα, η κυβέρνηση, που εξήγγειλε το μέτρο και την περικοπή 50.000 κρατικών αυτοκινήτων, ενώ τα περιόρισε κατά ….88 αυτοκίνητα, σήμερα παραδέχεται δημόσια ότι πλέον, στην πατρίδα μας, τα κυβερνητικά στελέχη και οι σύμβουλοί τους, αλλά και κληρονομικώ δικαίω η “βασιλική οικογένεια του πρωθυπουργού” της χώρας θα ταξιδεύει ανά την υφήλιο με το προεδρικό ιδιωτικό τζετ “εμπραέρ” και μάλιστα θα συμμετέχει στις συναντήσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους αρχηγούς κρατών».

Ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει στην απάντηση ότι η παρουσία του Νίκου Παπανδρέου κρίθηκε ….σκόπιμη για την ακρόαση των δύο από την Αυτού Εξοχότητα, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή στην αποστολή δεν επιβάρυνε σε τίποτα τα κρατικά έξοδα.

«Οπως ο κ. Παμπούκης αναφέρει, η παρουσία του Ελληνα “πρίγκιπα” Νίκου Παπανδρέου κρίθηκε σκόπιμη και μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα την αναπτυξιακή συνεργασία των δύο κρατών και την υλοποίηση των επόμενων σταδίων επωφελών για την Ελλάδα και την ελληνική επιχειρηματικότητα», δηλώνει ο Πάνος Καμμένος και συνεχίζει:

«Μία από τις τεράστιες επιτυχίες της κυβερνητικής και “πριγκιπικής” αποστολής ήταν και η αύξηση της παραγγελίας κατά δύο υποβρύχια, τα οποία θα κοστίσουν στον ελληνικό λαό 1,5 δισ. παραπάνω από την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης γνωρίζει πολύ καλά το θέμα διότι ως δικηγόρος ήταν ομόδικος των Γερμανών όταν αυτά αγοράστηκαν από την ΕΤΒΑ αντί 2 δισ.

Κατά διαβολική σύμπτωση, οι Γερμανοί εξασφάλισαν άλλα τρία δισεκατομμύρια από την πληρωμή που έκανε ο ΟΣΕ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όχι πριν από τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων, αλλά ακριβώς μετά από αυτή…».

Οπως δηλώνει ο βουλευτής, «γεννιούνται πλέον τεράστια ερωτήματα για το κατά πόσον η “πριγκιπική” και κυβερνητική αποστολή εξασφάλισε τη μη καταβολή ή ανάληψη υποχρέωσης από την αγοράστρια εταιρία της καταβολής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αντισταθμιστικών ωφελημάτων και οφειλών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά προς τους δημόσιους οργανισμούς και την πώληση ιδιοκτησίας του ελληνικού λαού εγκαταστάσεων που ήταν μέρος των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τη HDV».

Προσθέτει ακόμη ότι «το αεροσκάφος των οκτώ επιβατών πλήρωσε για handling στη Δαμασκό 5 φορές περισσότερα από ό,τι πληρώνει ένα Μπόινγκ 737 150 επιβατών.

Read more...

Χρόνια πολλά!

Read more...

1988 : "Βλαβερή διέλευση" στην Κριμαία

Από το Εν Κρυπτώ

Παρακολουθήστε τι συνέβη το μακρυνό 1988 όταν το αμερικανικό καταδρομικό USS Yorktown (CG 48) 9.600 τόνων επιχείρησε να μιμηθεί τις τουρκικές περατζάδες, μερικά μίλια έξω από τις ακτές της -σοβιετικής- Κριμαίας.

Χαρακτηριστική είναι η αντιδράση των χαρωπών Αμερικανών ναυτών, όταν ο καπετάνιος της σοβιετικής φρεγάτας Βezzaventy 3.500 τόνων (FFG 811) αποφασίζει να τους δείξει το γιατί είναι πολύ κακή ιδέα να κάνεις τέτοιου είδους "διέλευσεις" σε νερά κυρίαρχου κράτους..Το αμερικανικό σκάφος τελικά αποχώρησε.Και ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Richard L. Armitage, μετά το περιστατικό, επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους λέγοντας πως "η ρωσική αντίδραση δεν ήταν απαραίτητη απο επιχειρησιακή άποψη"..Aυτη ήταν και η τελευταία φορά που αμερικανικό σκάφος επιχείρησε κάτι ανάλογο, μέχρι και το τέλος του Ψυχρού πολέμου.***

ΕΨ:
Στις 29 Φεβρουαρίου του 1996 η Κ/Φ Πολεμιστής συγκρούστηκε με Τουρκική ακταιωρό καθώς πραγματοποιούσε ελιγμό ώστε να εξαναγκάσει το τουρκικό σκάφος να αποχωρήσει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα πέριξ των Ιμίων.

Το γεγονός αρχικά συγκαλήφθηκε από την πολιτική ηγεσία παρότι τα πληρώματα και οι "επιβαίνοντες" σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια και παρολίγο να υπάρξει σύρραξη. Έπειτα από ερώτηση του Ι. Βαρβιτσιώτη. ο υπ. Ε. Αμύνης Γ. Αρσένης αναγκάστηκε να το αποκαλύψει ως ασήμαντο γεγονός που οφείλετο σε λάθος χειρισμό του Τούρκου κυβερνήτη. (Περισσότερα εδώ)

Πληροφορίες θέλουν τον έμπειρο Έλληνα κυβερνήτη που έπραξε το καθήκον του να "παροπλίζεται" σε θέση "γράφειου"...

Read more...

Άνω-κάτω στο ΛΑΟΣ και εχθροπραξίες!- Θέλει να κάνει κουμάντο ο Άδωνις

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Από την Ελεύθερη Ώρα

Η συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης Γιάννη Κουριαννίδη στην παρουσίαση βιβλίου του Κώστα Πλεύρη την περασμένη Κυριακή το πρωί, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, εκνεύρισε κάποιους στο ΛΑΟΣ. Η απόπειρα του γραμματέα του κόμματος και βουλευτή Άδωνι Γεωργιάδη να αποτρέψει τον κ. Κουριαννίδη από τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, έπεσε στο κενό, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος δεν είναι από αυτούς που βαράνε προσοχές ή καταλαβαίνουν από νουθεσίες. Πήγε λοιπόν στην παρουσίαση και μίλησε, αγνοώντας τα όσα διέρρεαν κάποιοι για «διαγραφή» του.

Τα θέλουν όλα

Σημειωτέον ότι στο ΛΑΟΣ θέλουν την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Ο υιός Πλεύρης, ο Θάνος, είναι βουλευτής του κόμματος, το οποίο εκμεταλλεύεται το όνομά του... για να αλιεύει ψήφους από την εθνικιστική Δεξιά. Όμως, το κόμμα βγάζει ταξιδιωτικές οδηγίες για να μην πηγαίνουν τα στελέχη του στις ομιλίες του πατέρα του, Κώστα Πλεύρη. Λογικό είναι ο Θάνος να αισθάνεται προσβεβλημένος με τη συμπεριφορά του Άδωνι και του αρχηγού. Όπως και ο Μάκης Βορίδης, οι σχέσεις του οποίου με τον Άδωνι έχουν περάσει από μύρια κύματα και μπορεί να διαφώνησε με την επιλογή του συναγωνιστή του Γιάννη Κουριαννίδη (σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του Άδωνι Γεωργιάδη), όμως δεν βλέπει με καλό μάτι τις μεθοδεύσεις και δεν θα συνεργαστεί στην καρατόμηση του πρώην συνεργάτη του. Σημειώνουμε εδώ ότι ο Γιάννης Κουριαννίδης προέρχεται από το Ελληνικό Μέτωπο του Μάκη Βορίδη και το 2002 μάλιστα, ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε... (η συνέχεια στην Ελεύθερη Ώρα)

***

ΕΨ:
Εγώ δεν θα πω ότι δεν υπάρχει μια λογική στην τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για την σύνδεση του κόμματος με βιβλία που έχουν να κάνουν με την δικτατορία. Γίνεται επίσης μια διάκριση με βάση το περιεχόμενο και όχι τον συγγραφεα. Όμως για ποιο "δημοκρατικό" σύστημα μιλάμε; Το σύστημα στο οποίο ο ΛΑ.Ο.Σ. διαφαίνεται να προσπαθεί να διεισδήσει, απέχει κατά πολύ από την Δημοκρατία! Αλήθεια, ο αγαπητός Μαυρουδής Βορίδης δηλώνει ακόμη "εθνικιστής";

Τέλος αναρωτιέμαι κατά πόσο το ανέλυσαν καλά το ζήτημα; Αν ο Άδωνις δεν το είχε κάνει θέμα, ουδείς θα ασχολείτο με το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι κινήσεις του Άδωνι κίνησαν το ζήτημα. Από την άλλη ίσως να εκκινήθει εσκεμμένα η πειθαρχική διαδικασία για επικοινωνιακούς λόγους αλλά και προς παραδειγματισμό.

Read more...

ΔΝΤ ερχόμαστε...

"Μείναμε με το πιστόλι στο χέρι..."
Από το Φιλοτιμία

Μια φωτογραφία ισοδυναμεί με πολλά και αποτυχημένα ταξίδια, με χίλιες λέξεις και ένα πιστόλι. Σε τηλεγράφημά του αργά απόψε, από τις Βρυξέλλες, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι η Γαλλία ενέδωσε στις γερμανικές πιέσεις και οι 16 χώρες της ευρωζώνης βρίσκονται κοντά σε επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα παραχωρεί τον "κεντρικό" ρόλο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τον δανεισμό της Ελλάδος. Το πλήρες κείμενο του κειμένου για την "εγκατάλειψη"της χώρας μας στα χέρια ή καλύτερα στα νύχια του Δ.Ν.Τ. στην αγγλική γλώσσα έχει ως ακολούθως.

Euro deal for IMF to aid Greece at hand
BRUSSELS (AFP) - Europe moved within striking distance late on Tuesday of a deal to allow debt-laden Greece to send for IMF aid, with leaders due to announce an agreement within 36 hours.

Η συνέχεια εδώ

Read more...

Ρήξη και ανατροπή, ή προσέγγιση και συγκυβέρνηση;

Δήλωση του Γιάννη Κουριαννίδη στον Ελεύθερο Κόσμο σχετικά με τις πληροφορίες περί αιτήματος διαγραφής του από τον Άδωνι Γεωργιάδη:

«Αναφορικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με επικείμενη... διαγραφή μου από τον ΛΑΟΣ (!), θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στερούνται πάσης αληθείας, αφού, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχω στα χέρια μου κανένα έγγραφο του κόμματος που να με εγκαλεί για κάποια παρατυπία μου, και φυσικά είναι εντελώς ανυπόστατη, αν όχι ύποπτη, και η εμπλοκή του ονόματος του εκδότη του «Ελευθέρου Κόσμου» στην υπόθεση, ο οποίος ούτε καν μέλος στο κόμμα μας είναι και επομένως πολύ περισσότερο αναρμόδιος για να μου γνωστοποιήσει την υποτιθέμενη... διαγραφή μου! Η παρουσία μου και συμμετοχή μου στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Κώστα Πλεύρη στη Θεσσαλονίκη, πράγματι έγινε παρά τη σχετική απαγόρευση του Άδωνι Γεωργιάδη, που υποτίθεται ότι μου μετέφερε κομματική εντολή, κάτι για το οποίο όμως δεν είχα την παραμικρή ένδειξη. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι η όποια φημολογία αναπτύσσεται βλάπτει σοβαρά το κόμμα μας και πρέπει να μην υιοθετείται άκριτα.»

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι επιβεβαιώνεται η εντολή απαγόρευσης που δόθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Μια εντολή που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά στοιχείων που συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι όντως υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια του Γ. Καρατζαφέρη να απομακρύνει το "σκληροπυρινικό" πατριωτικό σκέλος, από το προφιλ του κόμματος.

Η ύποπτη αποχή των στελεχών του ΛΑΟΣ από οποιαδήποτε μορφή κινητοποιήσεως ενάντια στο νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες. Τα ψέμματα του Άδωνι Γεωργιάδη, και οι φθηνές δικαιολογίες που προέβαλλε για να καλύψει την υπαναχώρηση στο θέμα της διεξαγωγής ενός συλλαλητηρίου. Τέλος, η σταδιακή προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ.

Είναι σίγουρο πια ότι ο Γ. Καρατζαφέρης δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την προβολή που απολαμβάνει το κόμμα του από τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης. Επιπλεόν ένα πολιτικό λίφτινγκ θα του επιτρέψει να προσσεγγίσει περισσότερους ψηφοφόρους στοχεύοντας στην νοοτροπία που διέπει τον μέσο Έλληνα μπροστά στην κάλπη.

Ο Γ. Καρατζαφέρης γνωρίζει καλά ότι με το ποιόν των κομμάτων που βρίσκονται εντός του κοινοβουλίου, ουσιαστικές κοινοβουλευτικές πολιτικές επιλογές που να εκφράζουν τον πατριωτικό χώρο δεν υπάρχουν. Όπως απέδειξαν και οι κινητοποιήσεις, οι "σκληροπυρινικοί" εκπροσωπούν μικρό αριθμό ψηφοφόρων και οι διαρροές λόγω αντιδράσεων θα είναι μικρές. Το ίδιο δηλαδή που συμβαίνει με τους ψηφοφόρους των μεγάλων κομμάτων, οι οποίοι παρότι γκρινιάζουν για όλα και για όλους, συνεχίζουν να ψηφίζουν τους ίδιους ανθρώπους.

Δυστυχώς όλα είναι θέμα αριθμών. Η μέχρι τώρα πορεία του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και η γνώση των εγχώριων πολιτκών μηχανισμών επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να λάβουν χώρα η "Pήξη και η Aνατροπή"! Έτσι ο Γ. Καρατζαφέρης στοχεύει κυρίως στην απόσπαση των ποσοστών αυτών που θα οδηγήσουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Γι αυτό τον λόγο μέσα στα πλαίσια μιας ήπιας "εποικοδομητικής" κριτικής που ασκεί, χτίζει "γέφυρες" με τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Αντιθέτως, οι κινητοποιήσεις και οι "αγριάδες" δεν χτίζουν αλλά καίνε "γέφυρες"...

ΕΨ

Read more...

Ο ενδοτισμός και η συγκάληψη προσβάλλουν το αξιόμαχο της Ελλάδας και οδηγούν σε κλιμάκωση


"«Προβληματισμός» λέει, υπάρχει στα ανώτατα κλιμάκια του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς των Τούρκων στη θάλασσα και στον αέρα. Κατά το πιο πρόσφατο επεισόδιο, με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά να παρενοχλούν επικίνδυνα ελληνικό ελικόπτερο και να πετούν επιθετικά πάνω από κατοικημένο νησί (Φαρμακονήσι) με πολιτικό στόχο την τρομοκράτηση των κατοίκων, ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος διασύνδεσε την επικίνδυνη αυτή πρακτική με τα τεκταινόμενα στην Τουρκία. Και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται την «εξαγωγή» της σύγκρουσης μεταξύ του τουρκικού στρατού, δηλαδή των κεμαλιστών και ισλαμιστών στο Αιγαίο και στην Ελλάδα."

Η πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια του άρθρου του Μάριου Ευρυβιάδη "Καταναγκασμός στο Αιγαίο και Κύπρο" επικρίνει την λανθασμένη εκτίμηση του Ε. Βενιζέλου που προβάλει την Τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο ως μέρος της εγχώριας κόντρας μεταξύ Κεμαλιστών και Ισλαμιστών στην Τουρκία. Ο συγγραφέας διαιρωτάται αν όντως η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος τρέφει μια τόσο λανθρασμένη εκτίμηση.

Η αλήθεια είναι ότι εμπειροι πολιτικοί όπως ο Ε. Βενιζέλος γνωρίζουν ότι η Τουρκική επιθετικότητα αποτελεί μέρος ενός μακροχρόνιου Τουρκικού σχεδίου με στόχο εδαφικές διεκδικίσεις, και όχι μια επικοινωνιακή προβοκάτσια για εσωτερική κατανάλωση. Όμως μια τέτοια δήλωση από τον Έλληνα υπουργό δεν θα συμβάδιζε με τις εντολές των συμμάχων για πρωτοβουλίες καλής γειτνίασης. Επιπλέον το υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιχειρεί να δώσει μια νότα χαμηλών τόνων στις προκλήσεις πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγει την κλιμάκωση. Γι αυτό το λόγο με δεύτερη ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ διέψευσε την προ 12ώρου ανακοίνωση που εξέδωσε κια με την οποία αναφέρε αρχικά ότι η Τουρκική κορβέτα εξέπεμψε σήμα στο εμπορικό πλοίο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ για την πραγματοποίηση νηοψίας ενώ βρισκόταν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η πάγαια τακτική των Τούρκων είναι απλή: Κάθε φορά που η Ελλάδα αντιμετωπίζει κρίση, πιέζουν ώστε να δοκιμάσουν την ετοιμότητα και τις αντιδράσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Τα τελευταία 15 χρόνια η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος εμφανίζεται πάντα ενδοτική. Σήμερα που η Ελλάδα έχει μπει στο στόχαστρο τη Ευρώπης και των διεθνών αγορών είναι ακόμ μια κατάλληλη στιγμή για του Τούρκους να οξύνουν τις επιθετικές δραστηριότητες τους που έχουν ως στόχο την διχοτόμηση του Αιγαίου. Την ίδια τακτική ακολουθούν οι Τούρκοι με στο Βόρειο Ιράκ, όπου διατειρούν Τουρκόφωνη μειονότητα, και από την εποχή που οι ΗΠΑ περιόρισαν την εθνική κυριαρχία του Ιράκ στο βόρειο τμήμα, οι Τούρκοι εισβάλλουν στρατιωτικά. Ο στόχος είναι και σε αυτή την περίπτωση τα πετρέλαια της περιοχής.

Ο στόχος αυτός επιβάλει ότι όσο η Ελλάδα δεν αντιδρά, οι Τουρκικές προκλήσεις θα συνεχίζονται και θα εντείνονται. Κατ αυτό τον τρόπο η τακτική της αποκλιμάκωσης που επιδιώκει η Ελλάδα οδηγεί στην κλιμάκωση, διότι εντέλει η μόνη λύση που θα απομένει στο συρτάρι θα είναι η πολεμική σύρραξη.

Οι αντιδράσεις δεν χρειάζεται να είναι κατ ανάγκη στρατιωτικές. Η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει πολιτικά αντίμετρα, μπλοκάροντας την ευρωπαική ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Όμως κάτι τέτοιο θα δυσσαρεστούσε τους οικονομικούς κύκλους που ελέγχουν την Ευρωπαική Επιτροπή και έχουν επενδύσει μεγάλα κεφάλαια στην Τουρκία.

Όμως το κυριότερο σημείο σε αυτό το ζήτημα είναι ότι οι Τουρκικές παρενοχλήσεις και οι παραβιάσεις αποτελούν ένα συντεταγμένο ψυχολογικό πόλεμο. Το ηθικο ενός λαού αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας. Βάσει αυτής της αρχής, το ηθικο και το αξιόμαχο του Έλληνα βάλεται κάθε φορά που οι πολιτικοί μας ενδίδουν στις Τουρκικές πιέσεις. Τούτο είναι κάτι που οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι προκλήσεις αυτές πραγματοποιούνται τις ημέρες του εορτασμού της εθνικής μας ανεξαρτησίας! Μια χρονιά που μάλιστα η εορτή δεν θα πραγματοποιηθεί από της Ελληνικές διπλματικές αποστολές στο εξωτερικό για εξοικονομιση πόρων.

Η υποβάθμιση και η συγκάληψη μπορεί μεν να στοχεύουν στον ευησυχασμό της ελληνικής κοινής γνώμης αλλά μακροπρόθεσμα υπονομεύουν το αξιόμαχο του λαού μας.

ΕΨ

Read more...

Μας κυβερνούν παπαγαλάκια!

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010Η ανάγνωση είναι μάθημα που διδάσκεται μέχρι και την τρίτη τάξη του Δημοτικού!

Το αποκορύφωμα βρίσκεται στο 3 λεπτό όπου η υπουργός (!) Τζάκρη μας εξιστορει ότι το 1994 το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ενάντια το πελατειακό πολιτικό κατεστημένο [...του ΠΑΣΟΚ!]. Γελάει ο Ανδρέας μες το μνήμα!

Ενδεικτικά, η Ολυμπιακή είχε 7.000 εργαζόμενους το 1981, και 23.000 το 1989!

ΕΨ

Read more...

H είσοδος στην ευρωζώνη και η χρεοκοπία

"Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη καθώς το ευρώ σταθεροποίησε την χώρα νομισματικά και βοήθησε στην ανάπτυξη, ενώ αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης είπε ότι αν η Ελλάδα δεν ήταν στην ευρωζώνη αυτά τα μέτρα θα τα ζητούσε το ΔΝΤ που δεν θα ζητούσε κάτι παραπάνω." (πηγή)

Το 2001 η χώρα μας ωθήθηκε από την τότε κυβέρνηση του φιλογερμανού Κώστα Σιμήτη στην νομισματική ένωση, διχως να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συζήτηση για το ποιες θα ήταν οι συνέπειες για την Ελληνική οικονομία. Η ενταξη προωθήθηκε όπως όλα τα άλλα μειζοντος σημασίας ζητήματα: το ευρωσύνταγμα, η συνθήκη της Λισσαβώνας, το Δουβλίνο ΙΙ, οι ταυτότητες, η αλλαγή πολιτικής στα ελληνοτουρκικά και η στήριξη του σχεδίου Ανναν.

Το θέμα είναι οσο επίκαιρο όσο ποτέ και ίσως θα πρέπει σημέρα να γίνει επιτέλους μια υπεύθυνη και συλλογική αποτίμηση της συμμετοχής της Ελλάδος στην Ευρωζώνη. Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά θα προσπαθήσω να θέσω τουλάχιστον κάποια θέματα προς συζήτηση.

Καταρχήν, το ευρώ χαρακτηρίστηκε ως μανα εξ ουρανού από ολοκληρο το φάσμα της ενημέρωσης στην Ελλάδα. Ακόμη και σήμερα οι Ελληνες αρθρογράφοι συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι μια πιθανή έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα.

Στον ξένο οικονομικό Τύπο διαμορφώνεται μια διαφορετική εικόνα.

Από την μακροοικονομική όψη, η χρήση ενός ενιαίου νομίσματος από οικονομίες με διαφορετικά μεγέθη, ταχύτητες, και δυνατότητες είναι παντελώς παράλλογη. Μια αδύναμη οικονομία μειονεκτεί όταν υποχρεούται να χρησιμοποιεί ένα ισχυρό νόμισμα. Για τον λόγο αυτό κάποιοι οικονομολόγοι προτείνουν την δημιουργία ενός δεύτερου πιο αδύναμου ευρωπαικού νομίσματος που εξυπηρετεί τις πιο αδύναμες ευρωπαικές οικονομίες. Τα πράγματα χειροτερεύουν όμως όταν το αδύναμο κράτος δεν μπορεί να ελέγξει τα αποθεματικά του και αδυνατεί να υποτιμήσει το νόμισμα του. Επιπλέον η απελευθέρωση του εμπορίου εκθέτει την εγχωρια παραγωγή και διευρύνει το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο και την διαρρροή κεφαλαίων.

Ενας από τους αναγγελθέντες στόχους της Ευρωπαική Κεντρικής τράπεζας ήταν η εξισορρόπηση των τιμών ανά την ευρωζώνη. Όμως ειδικά στις "PIGS"(Portugal, Ireland, Greece, Spain) όπως συνηθίζουν να μας αποκαλούν, οι τιμές διογκώθηκαν και ο στόχος απέτυχε εν μια νυκτί! Όπως ήταν λογικό το ισχυρό νόμισμα θα ενίσχυε την αύξηση των εισαγωγών, και οι ανομομρφία των ανατιμήσεων θα αύξανε τα κέρδη των ευρωπαικών εταιριών που εξάγουν στην χώρα μας. 43% των Γερμανικών εξαγωγών αφορά τις χώρες τις Ε.Ε.

Γιατί η κυβέρνηση Σιμήτη επέλλεξε αυτή την παράλλογη οδό; Ήταν ποτέ δυνατόν η Ελλάδα να μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά δίπλα στην Γερμανία,την Γαλλία και την Ιταλία;


Η απάντηση κρύβεται στην δυνατότητα δανειοδότησεως της χώρας με χαμηλό επιτόκιο. Ενδεικτικά στο διάστημα 2000-2010 η Ελλάδα δανείστηκε από την European Investment bank 12,675,404,116 ευρώ! (πηγή: EIB)

Οι επενδύσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να εμφανίζει θεαματική ανάπτυξη της τάξεως του 4% την στιγμή που ο ρυθμός στην υπόλοιπη ευροζώνη περιοριζόταν στο 1%!

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 οι οικονομολόγοι της Ε.Ε. έκαναν λόγο για το Ελληνικό θαύμα την στιγμή που γνώριζαν ότι κάποια στιμγή θα ερχόταν η ώρα της... αλήθειας! Το

Το πιο φλέγον ερώτημα είναι όμως, τι χρηματοδοτήθηκε με όλα αυτά τα δισεκατομμύρια;

Κυρίως, η κατασκευή των Μετρο, της Εγνατίας οδού, τα ολυμπιακά έργα, του "Ελευθέριος Βενιζέλος", και δάνεια προς τις τράπεζες, αλλά και για οικοδομικές δραστηριότητες. Μέχρι και για το μέγαρο μουσικής δανειστήκαμε 150 εκ.. Άμεσα επωφελούμενες ήταν ξένες κατασκευαστικές καθώς και ελληνικές εταιρίες όπως η Ακτώρ του ομίλου Μπόμπολα.


Οι δραστηριότητες αυτές εκτόξευσαν την ανάπτυξη αλλά επιβάρυναν επιπλέον τα δημοσιονομικά της χώρας. Στην ίδια κατάσταση θα βρίσκονται σε λίγα χρόνια και άλλες μικρές χώρες που δανείζονται, έστω και με μικρό επιτόκιο, ώστε να αναπτυχθούν ταχύτερα από τις πραγματικές τους δυνατότες. Ο κανόνας αυτός ισχύει ακόμη και για την ίδια την Γερμανική πρωτεύουσα που βρίσκεται υπερχρεωμένη με 20 δις ευρώ λόγω της ξέφρενης κατασκευής υποδομών και κακοδιαχείρησης. Η στρατηγική αυτή όμως συμφέρει κάποιους επιχειρηματκούς και τραπεζικούς κύκλους και γι αυτό ακολουθείται.

Mε την είσοδο στην ευρωζώνη, η κυβέρνηση Σιμήτη κέρδιζε χρόνο πριν από την επικείμενη χρεοκοπία.
Ο στόχος ήταν να εκτοξευθεί με φθηνά δανεικά η ανάπτυξη σε τέτοιο βαθμό, που η αύξηση του δημοσίου χρέους να παρέμενει στασιμη ως ποσοστό του εθνικού προιόντος.

Μήπως όμως θα είμασταν σε καλύτερη μοίρα σήμερα αν στα τέλη της δεκαετίας του 90, αντί της εισόδου στην ευρωζώνη, ο στόχος της κυβέρνησης Σιμήτη είχε επικεντρωθεί στην δημοσιονομική εξυγίανση; Διότι στο μεσοδιάστημα το χρέος διπλασιάστηκε, κυρίως λόγω των προγεννέστερων ανοιγμάτων και υπεξαιρέσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και διότι τα έσοδα του κράτους δεν αυξήθηκαν αναλόγως με την άνοδο του εγχώριου εθνικού προιόντος το οποίο μέσα σε δέκα χρόνια διπλασιάστηκε από τα 140 δις ευρώ του 2000. Όμως ένα σύστημα που είναι βασισμένο στο χρέος, δεν αντιμετωπίζει αρνητικά την ελεγχόμενη διόγκωση του εφόσον κερδίζει από αυτήν. Το Γερμανικό χρέος είναι 1,3 τρις ευρώ αλλά αποτελεί μόνο το 64% του ΑΕΠ.

Το πιθανότερο είναι ότι εντός των ημερών η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ, παράλληλα με μια ευρωπαική επιτήρηση και βοήθεια μέσω της παροχής εγγυήσεων. Εξού και το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ.

Όμως το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι το κράτος σπαταλά με την νοοτροπία της "Γερμανίας", δίχως να έχει την αντίστοιχη οικονομική ισχύ.

Ο Γ. Παπανδρέου επιβάλλει σκληρά μέτρα στο όνομα της σωτηρίας της χώρας. Θα συμβεί όμως ότι συνέβει και με την περίοδο λίτότητας της δεκαετίας του 90. Θα γίνουν τα απαραίτητα ώστε να ξεπληρώσουμε κάποιους από τους δανειστές μας και να βγούμε από την μάυρη λίστα. Όμως με δεδομένο ότι το παρόν σύστημα είναι κερδοφόρο για ισχυρά επιχειρηματικά και τραπεζικά κέντρα, ουδείς θα τολμήσει να το αλλάξει ουσιαστικά!

Εντέλει, σήμερα ίσως να είμασταν σε καλύτερη μοίρα αν είχαμε ακολουθήσει τον Ηρακλή στον στενό δρόμο που πλαταίνει αργότερα, παρά τον πλατύ δρόμο του ευρώ που σήμερα στενεύει ασφυκτικά.

ΕΨ

Read more...

Εικόνες από την βομβιστική επίθεση κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Από το Greek Alert
"Ότι και να κάνει το παρακράτος οι σημαίες θα μένουν ψηλά"

Ότι και να κάνει το παρακράτος
οι σημαίες θα μένουν ψηλά

Η τρύπα από την μεγάλης ισχύος βόμβα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τον 4ο όροφο
και αυτό που βλέπετε είναι..ο πέμπτος!

Εδώ κάποτε υπήρχαν 2 ασανσέρ
Περισσότερα εδώ

Read more...

Στο "Ελλαδιστάν" εξοπλίζουμε την ...κατάντια μας.!

Από politicsonline (ανευρέθη στο μπογκ του Γιαννιώτη)

Γράφει ο Μαγια...

Eίμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και συνεχίζουμε ακάθεκτοι να αγοράζουμε υποβρύχια, μαχητικά, τανκς, πυραύλους, δηλαδή, ό, τι έχουν ανάγκη να πουλήσουν οι σύμμαχοί μας;
Είμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας και κατέχουμε την πρώτη, ναι, την πρώτη θέση από όλες τις χώρες της Ευρώπης αλλά και της Κεντρικής Ασίας σε εισαγωγές συμβατικών όπλων;
Είμαστε σε περίοδο φορολογικής επιδρομής και δημοσιονομικής ασφυξίας κυρ-Βενιζέλε, και αποφασίζετε να παραλάβουμε, τελικά, από τους γερμανούς το υποβρύχιο που …γέρνει, το αποκαλούμενο "φέρετρο" ( αλήθεια τι θα το κάνουμε;…) και ταυτόχρονα παραγγέλλετε άλλα δυο υποβρύχια, αξίας 1 δισ. ευρώ;
Μάλιστα, η πρώτη δόση για τα νέα υποβρύχια δεν θα είναι 200 εκ. ευρώ, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, αλλά 300 εκ. ευρώ, μετά από πιέσεις των γερμανών κατασκευαστών!…
Σκεφθείτε, να μας συμπεριφερόταν καλύτερα η γερμανική κυβέρνηση τι άλλο θα …παίρναμε.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, που συζητήθηκε το θέμα, ο κυρ-Βενιζέλος, φώναξε απευθυνόμενος στον αντιδρώντα προκάτοχό του Ε. Μεϊμαράκη:
"Φταίω εγώ που σου φέρθηκα καλά και δεν άνοιξα τους φακέλους…"; Για να του απαντήσει ο Μεϊμαράκης: "Αν με πιάσεις κάπου, κάνε εξεταστική επιτροπή".
Καταλάβατε πως παίζεται το παιχνίδι στο …ελλαδιστάν;

Ουδεμία σχέση με αυτό που θα έπαιζαν οι πολιτικοί μας, εάν διαχειρίζονταν τον οικογενειακό τους προυπολογισμό…

***

ΕΨ: Όντως τέτοιες πολιτικές δεν πείθουν την στιγμή που κατατέθηκαν σκληρά μέτρα και νεο φορολογικό νομοσχέδιο. Ειδικά όταν πρόκειται για ελλατωματικό εξοπλισμό γίνεται προφανές ποιων τα συμφεροντα εξυπηρετεί και εξυπηρετούσε ανέκαθεν η κατευθυνόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα διαπλεκώμενα ΜΜΕ!

Είναι επίσης προφανής ο βαθμός στον οποίο ενδιαφέρονται πραγματικά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας για τον περιορισμό του ελλείματος και την διάσωση της Ελληνικής οικονομίας. Γεγονός λοιπόν ότι στην ατζέντα των "πράσινων" πολιτικών τα συμφέροντα της ThyssenKrupp που προασπίζει η Γερμανική κυβέρνηση προέχουν των εθνικών συμφερόντων.


Read more...

Θ. Πάγκαλος..."από το μισό ελληνικό λαό πρέπει να αφαιρεθεί η ιθαγένεια"

Μην εξάπτεστε βρε παιδιά... είναι φυσικό ο άνθρωπος να πιστεύει ότι μόνο οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αξίζουν να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια και ας ήλθαν και από τον Άρη.

Φυσικά για λόγους ευνόητους και πρακτικούς!

Εξάλλου επί σειρά δεκαετιών στην Ελλάδα, η κομματική ταυτότητα είναι πιο ισχυρή από την εθνική! Πρώτα ΠΑΣΟΚοι και μετά Έλληνες. Το αποδεικνύει και ο 30κονταετής "βιασμός" τους κράτους από το ΠΑΣΟΚ και τον περίγυρο του. Αλλά και εκτός της πολιτικής... πόσοι και πόσοι ανεγκέφαλοι δεν αγαπούν έναν αθλητικό σύλλογο παραπάνω από την πατρίδα τους...

Σε αυτή την αδιαφορία του λαού προς το έθνος οφείλεται και το γεγονός ότι άχρηστοι άνθρωποι σαν τον Θ. Πάγκαλο έχουν καταφέρει να έχουν τόσο σημαντική και μακρόχρονη παρουσία στην εξουσία.

ΕΨ

Read more...

Βομβα σε κτήριο που στρεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής ΑυγήςΠερίεργα πράγματα...

Προκαλεί εντύπωση και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζουν κάποιοι δημοσιογράφοι την είδηση...

Read more...

Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα για όλους τους Αλβανούς! ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Η Κυβέρνηση θα βοηθήσει να καταργηθεί η «βίζα»

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010• Χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει ούτε μία (!) έμπρακτη απόδειξη ότι οι γείτονές μας Αλβανοί σέβονται την υπογραφή τους, κάτω από τις κατά καιρούς διακρατικές ελληνοαλβανικές συμφωνίες που έγιναν, ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης που επισκέφτηκε τα Τίρανα, όχι απλά δεν έλαβε υπόψη του τα παραπάνω, αλλά αντίθετα σε δηλώσεις του εξύμνησε την Αλβανία, πλέκοντας το εγκώμιο του ομολόγου του υπουργού και της αλβανικής αστυνομίας.

Μάλιστα δήλωσε ότι θα βοηθήσει ώστε οι γείτονές μας να έρχονται πλέον στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζονται «βίζα», μίλησε για τον πρόσφατο νόμο απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε χιλιάδες Αλβανούς, τους οποίους όπως είπε θεωρεί «γέφυρα» φιλίας και συνεργασίας των δυο λαών, δίνοντας και πολλά άλλα «εύσημα» στην αλβανική κυβέρνηση.
Αντίθετα ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν ανέφερε ούτε μια λέξη για την ελληνική μειονότητα, η οποία ακόμη στερείται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσον αφορά τα σχολεία, τις περιουσίες, τις θρησκευτικές ελευθερίες κ.α.

H συνέχεια στο Ινφογνώμων και την Ναυτεμπορική

ΕΨ: Κάθε ημέρα που περνά, επιβεβαιώνεται η έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας αυτών που επιλλέγουμε για να μας κυβερνούν. Είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζει κάποιος πότε ο υπουργός παραλληρεί, πότε λαικίζει, και πότε... έ, δεν κάνει και τίποτα άλλο! Πάντως η άρση της βίζας θα έλθει ούτως ή άλλως μέσα από την διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. Κάτι που θαλύσει και το ζήτημα της πολιτιγράφησης ώστε να μην υπάρχει λόγος να πολιτογραφούνται Αλβανοί στην Ελλάδα! Πάντως οι πολιτογραφήσεις των Αλβανών άρχισαν ήδη!Read more...

Η κατά τους εταίρους μας "ευρωπαική" Τουρκία δείχνει τον "δρόμο"...

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Την ίδια στιγμή που οι έλληνες πολιτικοί ξεπουλούν την ελληνική ιθαγένεια, τυγχάνει να σπονσοράρουν στην Ευρώπη μια Τουρκία με εντελώς αντίθετη αντίληψη επί του θέματος:

«Στη χώρα μας ζουν σήμερα 170.000 Αρμένιοι. Μόνο οι 70.000 από αυτούς είναι τούρκοι πολίτες, αλλά ανεχόμαστε τους υπόλοιπους 100.000. Εάν χρειαστεί, ίσως να πρέπει να πω σ΄αυτούς τους 100.000 να γυρίσουν στην πατρίδα τους, γιατί δεν είναι πολίτες της χώρας μου. Δεν είμαι υποχρεωμένος να τους κρατήσω», δήλωσε ο Ερνογάν σε συνέντευξή του χθες στην τουρκόφωνη υπηρεσία του BBC, στο Λονδίνο.
(πηγή)

Αν η Τουρκία επιβραβεύεται από την Ευρωπαική Ένωση με βάση αυτές τις αντιλήψεις, γιατί η Ελλάδα υποχρεούται να γίνει η "χωματερή" της ηπείρου; Γιατί η Ελλάδα εγκλωβίζεται σε μια ενδοτική πολιτικη την στιγμή που η Τουρκία αρνείται με τον γνωστό bravado τρόπο της να αναγνωρίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε ο εθνάρχης της, και απειλεί ανοιχτά Αμερικανούς και Ευρωπαίους! Ειδικά όταν δεσμεύεται να αντιδράσει ακολουθώντας την ίδια στρατηγική για την οποία κατηγορείται, φανερώνοντας ότι λίγα έχουν αλλάξει στον Τούρκικο "ψυχισμό" τα τελευταία 100 χρόνια!

Που είναι άραγε τώρα οι φιλότουρκοι ευρωβουλευτές και επίτροποι να επιπλήξουν την Τουρκία; Μόνο στην Ελλάδα ρίχνουν "σφαλιάρες" διότι την Ελλάδα την κυβερνούν ανδρείκελα!

Οποιος διαννοηθεί να κρυφτεί πίσω από την δικαiολογία ότι σήμερα η Ελλάδα είναι αδύναμη ελέω της οικονομικής κρίσης, ας θυμηθεί που βρισκόταν η Τουρκική οικονομία πριν 15 χρόνια! Παρά ταύτα, η Τουρκία κατόρθωσε να αποσπάσει την οικονομική βοήθεια και την Ευρωπαική πρόσκληση δίχως να διασυρθεί διεθνώς!

ΕΨ

Read more...

Συγνώμη... κλείσαμε για σήμερα! Για ελέγχους... ελάτε αύριο!

Απόσπασμα από περιγραφή της επιχείρησης σκούπας του Υπ. ΠΡΟΠΟ, γνωστό για την ευαισθησία που επιδεικνύει προς τους λαθρομετανάστες.

"Εγινε προσπάθεια να ελεγχθούν συνολικά έξι πολυκατοικίες στις οδούς Σοφοκλέους, Σαρρή, Σατωβριάνδου και Κουμουνδούρου. Τελικά εκκενώθηκαν οι τέσσερις, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, οι ένοικοι των κτιρίων στις οδούς Κουμουνδούρου και Σατωβριάνδου είχαν ενημερωθεί για την πρωτοβουλία των Αρχών και είχαν προλάβει να ασφαλίσουν τις πόρτες εμποδίζοντας την είσοδο στους αστυνομικούς και στα συνεργεία καθαρισμού."

Η χθεσινή επιχείρηση έγινε με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ φέρεται να υπήρξε και σχετική εισαγγελική εντολή.

(πηγή)


Τόσο μεγάλη είναι φαίνεται η ευαισθησία του υπουργού και του τσοντομοντέλου που πληρώνει με δικά μας λεφτουδάκια για να παριστάνει την σύμβουλο, που η δικαιοδοσία της ΕΛ.ΑΣ. σταματά εκεί που αρχίζει μια ... "κλειδωμένη" πόρτα!

Το έμαθαν λοιπόν και αυτό το κόλπο οι λαθραίοι! Πρώτα ήταν το σκίσμο της εξωλέμβιου. Τώρα ένα απλό λουκετάκι...

Όσο για τους υπόλοιπους, μάλλον θα τους περάσουν από την νέα υπηρεσία για νομιμοποίηση! Αρχισε φαίνεται να "μαζεύει" τους νέους ψηφοφόρους της η κυβέρνηση!

"Σε διώροφο κτίριο επί της οδού Σοφοκλέους 55 βρέθηκαν να διαμένουν περισσότεροι από 70 Σουδανοί, ενώ στο νούμερο 38 του ίδιου δρόμου βρέθηκαν 5 μόλις αλλοδαποί, καθώς οι υπόλοιποι είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν τον χώρο."

Για να είμαστε καλόπιστοι δεν θα υποθέσουμε ότι οι "ένοικοι" των δύο πολυκατοικιών ενημερώθηκαν για την επιχείρηση μέσα από το ιδιο το ... υπουργείο!

"Καθαρισμός και απολύμανση έγινε και στο κτίριο της οδού Σαρρή, δίχως όμως οι Αρχές να προχωρήσουν σε σφράγισή του."

Ε, τι αλλο να προσθέσουμε...

ΕΨ

Read more...

Το ιδεολογικό προσωπείο της Ελληνικής Τρομοκρατίας

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει διαμορφώσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την ελληνική τρομοκρατία, πίσω από τους συλληφθέντες της 17Ν βρίσκονται κάποιοι ασύλληπτοι εγκέφαλοι. Ένα χρόνο μετά την σύλληψη του εκτελεστικού σκέλους της 17Ν, εμαφανίστηκε ο "Επαναστατικός Αγώνας"! Η τεχνογνωσία που απαιτεί η δράση αυτών των ατομών καταστεί την ύπαρξη στρατολόγων/εκπαιδευτών σχεδόν βέβαιη. Η αντιτρομοκρατική πιστεύει ότι οι ίδιοι εγκέφαλοι στρατολόγησαν καινούριους εκτελεστές για να αντικαταστήσουν τους συλληφθέντες τρομοκράτες. Αυτή την φορά βρήκαν πρόσφορο έδαφος στις τάξεις των Αναρχικών.

Oι αλλαγές στον επιχειρησιακό τομέα επέφεραν αναγκαστικά αλλαγή στο ιδεολογικό προφίλ της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, η 17Ν εξέφραζε Μαρξιστικές απόψεις. Αντίθετα, ο "Επαναστατικός Αγώνας" και το πιθανό παρακλάδι του η "Σέχτα Επαναστατών" προβάλλουν μια Αναρχική ιδεολογία. Βέβαια η συνεργασία της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ με τους Αναρχικούς είναι ευρέως γνωστή παρότι οι ακραίοι οπαδοί των δύο παρατάξεων εκφράζουν φαινομενικά διαφορετικές ιδεολογικές αντιλήψεις.

Οι διαφορές αυτές δεν έχουν σταθεί εμπόδιο στην οργάνωση και δράση των τρομοκρατικών ομάδων. Το φαινόμενο προσδίδει ότι η ιδεολογική ταυτότητα των δραστών δεν επιρρεάζει την δράση τους. Αντίθετα το ιδεολόγημα αλλάζει με βάση το ρεύμα των καιρών που εξυπηρετεί καλύτερα τον κοινό στόχο. Στόχο που πιθανώς εστιάζει στην αποσταθεροποίηση της Ελληνικής κοινωνιας και της οικονομίας.

Η αστραπιαία ιδεολογική μεταβολή των ανθρώπων που κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο υπογραμμίζει ότι η ιδεολογία αποτελεί ένα διάτρητο προσωπείο που φοριέται κατά περίσταση για να καλύπτει την αποκρουστική αλήθεια.

Ας αναλογιστούν λοιπόν τα νέα παιδιά που εκθεάζουν αυτούς τους ανθρώπους, πόσο ειλικρινά είναι τα δήθεν ιδεολογικά κίνητρα που συνοδεύουν την απανθρωπή δράση τους.

Αφορμή για αυτό το κείμενο στάθηκέ ένα πρόσφατο βίντεο που εξυμνεί ως ήρωα τον αναρχικό, τρομοκράτη και δολοφόνο, Λάμπρο Φούντα!

ΕΨ

Read more...

Το παραμύθι του Πολυπολιτισμού

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Δεδομένου ότι οι ορδές των τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών δεν αφομοιώνονται στο λεγόμενο "melting pot" της δεκαετίας του 1980, η βιομηχανία της παγκοσμιοποίησης εφεύρε μια καινούρια θεωρεία: Τον πολυπολιτισμο! Την συνύπαρξη δηλαδή πολλών πολιτισμών στον ίδιο χώρο.

Μια βόλτα στο δυτικό κέντρο της Αθήνας αρκεί για να κατανοήσει κανείς ότι η θεωρεία του πολυπολιτισμού που έχει διαδοθεί ευρύτατα στον δυτικό κόσμο για οικονομικούς λόγους είναι ένα διάτρητο παραμύθι.

Αν ίσχυε το παραμύθι, τότε θα περίμενε κανείς ότι θα υπήρχαν ακόμη κάποια στοιχεία που να θυμίζουν ότι οι περιοχές βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ελλάδος. Αυτό που συμβαίνει όμως είναι ότι οι εισαγόμενοι “πολιτισμοί “ απλά εκτοπίζουν τον ελληνικό. Η ένταξη του φαινομένου ενισχύεται από το γεγονός ότι οι εισαγόμενοι πολιτισμοί έχουν ιδιαίτερα απόλυτα και επιθετικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα οι απόλυτες αντιλήψεις και ο θρησκευτικός επεκτατισμός των μουσουλμάνων, αλλά και οι ακραία ανταγωνιστικότητα των Ασιατών οι οποίοι εργάζονται 14 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα.

Μπροστά σε αυτά τα επιθετικά στοιχεία, η ελληνική αλλά κυρίως η ευρωπαική Αρχή, αντί να επενδύει σε προγράμματα προσαρτήσεως των νέων λαθροεποίκων στην υπάρχουσα κουλτούρα, ήθη και κοινωνικά δεδομένα, επιδιώκει να ελαστικοποιήσει, και αποδομήσει τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της ήδη προοδευτικής ελληνικής κοινωνίας ώστε να δεχθεί ανέπαφο το νέο εργατικό δυναμικό. Αυτή η τακτική προσδίδει ότι πίσω από την στρατηγική μεταναστεύσεων κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα που ενδιαφέρονται για το άμεσο κέρδος και όχι την κοινωνική συνοχή!

ΕΨ

Read more...

Δώρο η "άρση της βίζας", αλλά για ποιους;

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Πριν λίγες ημέρες ο Γ. Παπανδρέου απέσπασε την δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα για την άρση της τουριστικής βίζας που μέχρι σήμερα ίσχυε για τους Έλληνες πολιτές. Η άρση είχε εφαρμοστεί εδώ και πολλά χρόνια για άλλες Ευρωπαικές χώρες αλλά παρότι υπήρξαν πολλές υποσχέσεις στο παρελθόν το καθεστώς τις βίζας συνέχισε να ισχύει για τη χώρα μας. Μέσω του μέτρου ελέγχονταν όσοι εισέρχονται στις ΗΠΑ, ώστε να αποτρέπεται η παράνομη μετανάστευση.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το μέτρο θα ενισχύσει τον τουρισμό εξ Ελλάδος στις ΗΠΑ και φυσικά την αγορά δολλαρίων από τις ελληνικές τράπεζες. Το κόστος τις βίζας υπέρβαινε τα 100 ευρώ, και η διαδικασία διαρκούσε τουλάχιστον μιαμιση ημέρα. Με το σημερινό χαμηλο κόστος ενός υπερατλαντικού ταξιδιού η βίζα κόστιζε σχεδόν 20% του εισιτηρίου στην Ανατολική ακτή. Επιπλέον οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν επιτέλους ότι οι Έλληνες ακολουθούν μόνο νόμιμες διαδικασίες μετανάστευσεως.

Όμως η χρονική συγκυρία επί τις οποίας επήλθε η περίφημη άρση μπορεί να μην είναι και τόσο τυχαία.

Ανεκαθεν οι περισσότεροι Άλβανοι είχαν ως όνειρο τους να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ. Φυσικά όπως πάντα... παράνομα! ΄Ομως οι βίζες προς του Αλβανούς υπηκόους ήταν ελάχιστες. Δεδομένου ότι η άρση της βίζας για την Αλβανία θα ήταν εντελώς παράλογη, οι ΗΠΑ ίσως να ανταμείβουν τον εκλεκτό του βαλκανικό λαό έμμεσα. Μέσω της απόδοσης της Ελληνική ιθαγένειας στους εν Ελλάδι νομιμοποιηθέντες Αλβανούς, οι ΗΠΑ αυτομάτως άρουν την τουριστική βίζα για σημαντικό αριθμό Αλβανών οι οποίοι έχουν κατά κάποιο τρόπο περάσει μια, έσω και χαώδη, διαδικασία διαλογής στην Ελλάδα.

Φυσικά το γεγονός ότι πρόκειται μόνο για τουριστική βίζα δεν πρόκειται να σταματήσει τους επίδοξους λαθρομετανάστες να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την "γη της επαγγελίας".

Ο χρονικός συσχετισμός των δυο γεγονότων μπορεί ίσως να είναι άτοπος, αλλά ... βγάζει μάτι!

ΕΨ

Read more...

Μαύρη Τετάρτη της προδοσίας! Πέφτουν και οι μάσκες του Καρατζαφέρη!

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

ΕΨ: Από την σημερινή συνεδρίαση των "προδοτών" του κυνοβουλίου! Βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
(Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης): Κύριε Πρόεδρε λυπούμαι που διακόπτω τη διαδικασία. Δεν συνηθίζω, όπως ξέρετε, να παρεμβαίνω ασκόπως. Μόλις όμως προσήλθα στη Βουλή από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, υπό τας κραυγής «προδότες, πουλημένοι» και ενώ ερρίπτοντο επί του αυτοκινήτου μου διάφορα αντικείμενα.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας στην είσοδο ακριβώς της Βουλής μιας ομάδας περίπου διακοσίων ατόμων, οι οποίοι φέρουν τις ελληνικές σημαίες και προφανώς αντιτίθενται στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. Προφανώς αντιτίθεται στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, γιατί δεν βλέπω ποιοι άλλοι είναι «προδότες». Δεν νομίζω ότι αυτοί που είναι υπέρ του νομοσχεδίου θεωρούν αυτούς που αντιτίθενται στην ψήφιση του νομοσχεδίου προδότες.

Εν πάση περιπτώσει, δεν θα χρησιμοποιούσαν αυτή τη λέξη.

Θέλω να σας παρακαλέσω να διαβιβάσετε το γεγονός αυτό εις τον Πρόεδρο της Βουλής και να μας ενημερώσετε και εμάς και τα μέλη της Κυβερνήσεως, εάν θα λειτουργήσει η Βουλή και κάτω από ποιες συνθήκες.

Εγώ από την πλευρά μου, θα έρθω αμέσως σε επαφή με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον οποίο θα παρακαλέσω να πάρει τα ενδεδειγμένα μέτρα. Είναι απαράδεκτο και είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί από τη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου, ορισμένοι των οποίων τις απόψεις σεβόμαστε, να δημιουργούν μία κατάσταση στράτευσης στους δρόμους της πόλης και μπροστά στο Κοινοβούλιο, ανθρώπων που επιτίθενται εναντίον των Βουλευτών με κραυγές «αίσχος και προδότες».
Αυτά τα πράγματα είχαν να γίνουν πολλά χρόνια στους δρόμους της Αθήνας και θέλω να παρακαλέσω και τους συναδέλφους που ανήκουν εις την παράταξη αυτών που αμφισβητούν και καταψηφίζουν αυτό το νομοσχέδιο –πράγμα που είναι απόλυτο δικαίωμά τους- να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη δημιουργία τέτοιου κλίματος φανατισμού.
Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Άκουσα με εξαιρετική προσοχή την αγωνία του αξιοτίμου Αντιπροέδρου της Βουλής. Τη συμμερίζομαι και εγώ, κύριε Αντιπρόεδρε. Βέβαια αυτό που μου προξενεί εντύπωση είναι πώς όταν γίνονται πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από αυτήν των εκατόν πενήντα ανθρώπων -πολλούς είπατε διακόσιους- η αστυνομία μπορεί και τους απωθεί στο κάτω μέρος της πλατείας, ενώ τώρα τους έχει στην είσοδο της Βουλής. Παρακαλώ, προσέξτε γιατί το λέω.

Είναι ακριβώς για να υπάρξει αυτή η αντίδραση.


Και βεβαίως, καταδικάζουμε τον οποιονδήποτε λέει «αλήτες, προδότες» τους πολιτικούς. Δεν χωράει καμία αμφιβολία, αλλά ψάξτε καλά στα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών να βρείτε κάποιους από αυτούς. Και να μην συγχέουμε όλοι μας τον καταπονημένο πολίτη του Αγίου Παντελεήμονος, με αυτούς, οι οποίοι είναι απ’ έξω και βωμολοχούν εναντίον των πολιτικών και των Βουλευτών.


Όμως -επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά- ότι μου κάνει εντύπωση. Όταν μαζεύονται οι αναρχικοί, όταν μαζεύονται οι αντιεξουσιαστές, πώς μπορεί η αστυνομία και τους αποκλείει στο κάτω μέρος της πλατείας και αυτά τα φυντάνια, τα άφησαν να φτάσουν στην είσοδο του προαυλίου. Αυτό το καταθέτω για να ξέρουμε όλοι, τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από την πλάτη μας εις βάρος της Δημοκρατίας.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού)

πηγή: Πρακτικά της Βουλής

Read more...