Φάπα στον Καλλικράτη!

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

...από την Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής, η οποία πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη από τις εξελίξης του "Καλλικράτη":

Προ μηνών, στελέχη της τοπικής αυτοδίοικησης προσκείμενα στην ΝΔ εκδήλωναν την ανησυχία τους για την αναδιάρθωση που προωθεί το ΠΑΣΟΚ ισχυριζόμενοι ότι ο σχεδιασμός των νέων Δήμων και περιφερειών ευνοεί εκλογικά το κυβερνών κόμμα.

Όμως συνάμα εξέφραζαν την ελπίδα ότι ο Καλλικράτης θα σκάσει στα χέρια της κυβέρνησης διότι θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις μέσα από τους τοπικούς φορείς του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί άυξηση και όχι μείωση των κονδυλίων στα πλάισια του νέου νόμου.

Εχθές τα γεγονότα δικαίωσαν αυτές τις εκτιμήσεις!

Η εισαγωγή του επί της αρχής απορριπτικού ψηφίσματος που εξέδωσει η ΤΕΚΔΝΑ σχετικά με τον Καλλικράτη γράφει τα εξής:"Απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποδοχή του νομοσχεδίου είναι:


1. Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ θα πρέπει να είναι πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των νέων δομών της Τ.Α. και όχι πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων (1 δις 800 εκατ. Ευρώ), όπως έχει εξαγγελθεί.

2. Να υπάρχει ρητή εξασφάλιση των πόρων για την υποστήριξη του επιχειρησιακού σχεδίου. Επ΄ αυτού παρατηρούμε ότι στο προσχέδιο υπήρχε διάταξη για το επιχειρησιακό σχέδιο που προέβλεπε έως 31\12\2010 να υπάρχει υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τη χρηματοδότηση και τη διάρθρωση του σχεδίου αυτού. Στο οριστικό νομοσχέδιο έχει αφαιρεθεί η διάταξη αυτή προκειμένου να μην υπάρχει δέσμευση για τους πόρους. Αντιθέτως προβλέπεται εξουσιοδοτική διάταξη.

Ζητούμε την κοστολόγηση των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων και την πρόβλεψη των αντίστοιχων πόρων μέσα στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στην Βουλή.

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΔΚΕ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΤΕΔΚΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΕΔΚΝΑ"

ΕΨ

Read more...

Λεφτά για τζαμί υπάρχουν!


ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ του τζαμιού στον Βοτανικό αποφάσισε χθες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την άμεση έναρξη των οικοδομικών εργασιών. Το τζαμί θα κατασκευαστεί σε έκταση που είχε παραχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό.

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, το ισλαμικό τέμενος θα έχει χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων και «θα ενταχθεί οργανικά σε έναν ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου».

«Το τζαμί που τελικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται, σε καμία περίπτωση, στις πραγματικές ανάγκες των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα. Εδώ ζούμε 750.000 μουσουλμάνοι και το τέμενος δεν χωράει ούτε το 1% αυτών που καθημερινά προσεύχονται», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, ο οποίος χαρακτηρίζει την απόφαση «ημίμετρο που μόνο αντιδράσεις από τους μουσουλμάνους μπορεί να προκαλέσει».

Η κατασκευή του τζαμιού θα χρηματοδοτηθεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ερώτημα ωστόσο παραμένει αν υπάρχουν ακόμη τα 15 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν εγκριθεί ήδη από το 2006 για την ανέγερσή του.

Πηγή: Tα Νεα

***

Σχόλιο ΕΨ: Εισέβαλαν λαθραία, Εποικίζουν την Ελλάδα, Τους φτιάχνει τζαμί ο "αβάπτιστος" από το υστέρημα του ελληνικού λαού την στιγμή που το δημόσιο ψάχνει απεγνωσμένα για χρήμα στην φάκα του ΔΝΤ...

...και τολμούν να ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ!
Φανταστείτε λοιπόν τι μας επιφυλλάσει το μέλλον !!!

Κατά τα άλλα, οι αλήτες του ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούν τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, αλλά εδώ και μήνες αγνοούν του 500 χιλιάδες Έλληνες και τις οικογένειες τους που εξαπάτησε ο πρασινοφρουρός Παύλος Ψωμιάδης με την πυραμίδα της ΑΣΠΙΣ.

Τζάμπα τζαμί λοιπόν για τους μουσουλμάνους! Ελεύθερο παρεμπόριο, αμία φορολογία στα μαγαζιά των αλλοδαπών κτλ.

Για τον Έλληνα: νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ στους έμμεσους φόρους, περικοπές και κατάργηση του 13ου αι 14ου μισθού στο δημόσιο, πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα, καταργηση διαιτησίας και αυξηση ορίου απολύσεων.

Έχουμε λοιπόν μια άτυπη εφαρμογή αυτού που στις ΗΠΑ ονομαζόταν Affirmative action! Της επιλεκτικής ευνοικής μεταχειρήσεως των "μειονοτήτων" έναντι των υπολοίπων.

Η κοροιδία σε όλο της το μεγαλείο!

Read more...

Σπ. Χατζάρας: Οι προδότες στο Γουδί!

Read more...

"Απαγορευμένη περιοχή" για τους πιλότους της Π.Α. το μισό Αιγαίο, σήμερα...

Από το DefenceNet.gr

Aπαγορεύθηκε με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, να πλησιάσουν σήμερα στην εναέρια περιοχή Σκύρου-Λέσβου-Αγίου Ευστρατίου-Ψαρών και μεταξύ Χίου-Λέσβου την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει «τουρκικής αρμοδιότητας περιοχή έρευνας και διάσωσης» (SEARCH AND RESCUE (SAR) EXERCISE ON 29-30 APR 10, IN THE TURKISH SAR AREAS BOUNDED...) και διεξάγει άσκηση!

Τα νησιά θα έμεναν και πάλι, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα μετά την απαγόρευση πτήσεων ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού λόγω της τουρκικής εορτής στις 23 Απριλίου, χωρίς την «ομπρέλα» της Πολεμικής Αεροπορίας, αν το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΑ δεν «σήκωναν» με δική τους πρωτοβουλία τέσσερα μαχητικά τα οποία περιπολούσαν γύρω από την περιοχή της τουρκικής άσκησης.

Το θέμα αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή 23/04 το defencenet.gr, δημοσιεύοντας την τουρκική ΝAVTEX. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα δεν αντιδρά στον χαρακτηρισμό TURKISH SAR AREAS BOUNDED (τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης που περιεχόταν στη ΝAVTEX που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή 23/04 η Άγκυρα. Και εν συνεχεία δώσαμε (η ΥΠΑ, κατόπιν εντολών άνωθεν) και ... έγκριση για την διενέργεια της άσκησης!

Σήμερα όλο το κεντρικό βόρειο και ανατολικό Αιγαίο από την Σκύρο μέχρι την Λέσβο και την Χίο ήταν «κλειδωμένο» από τις τουρκικές δυνάμεις χωρίς να έχουν δικαίωμα οι ελληνικές δυνάμεις να εισέλθουν σε αυτό το χώρο

Οι συντεταγμένες των δύο περιοχών είναι οι ακόλουθες:

AREA.I
39 04 N 024 55 E
39 04 N 025 30 E
38 44 N 025 30 E
38 44 N 024 55 E

AREA.II
38 55 N 026 00 E
38 51 N 026 20 E
38 43 N 026 12 E
38 44 N 025 53 E

Η τουρκική άσκηση συνεχίζεται και αύριο και οι εντολές στους Έλληνες πιλότους είναι σαφείς: «Μην πλησιάσετε»!

***
Σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων από την τουρκική Αεροπορία σήμερα στο Αιγαίο, κυρίως λόγω της άσκησης έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Είμαστε υποχρεωμένοι – ειδικά σήμερα- να σημειώσουμε το παντελώς ανακριβές της ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ αναφορικά με την δήθεν αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών, δεδομένου ότι τα μαχητικά της ΠΑ πήραν αυστηρές εντολές να μείνουν μακριά –όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και σε σχετική είδηση- από τη δεσμευμένη περιοχή εκ μέρους της Τουρκίας στο κεντρικό Αιγαίο!

Πιο συγκεκριμένα ένας σχηματισμός από 13 αεροσκάφη, και εφτά μεμονωμένα προχώρησαν σήμερα σε 8 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 9 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Από αυτά τα 4 έφεραν οπλισμό. Τα μαχητικά της τουρκικής Aεροπορίας αφού εκτέλεσαν χωρίς άλλο πρόβλημα το πτητικό τους πρόγραμμα στο κεντρικό Αιγαίο αποχώρησαν.

Τα μεμονωμένα αεροσκάφη και (ελικόπτερα) συμμετείχαν στην άσκηση SAR.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Δώρο της Ελλάδας προς την Τουρκία,το ελεύθερο των παραβιάσεων στις Τουρκικές εθνικές επετείους

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Από το defenceNet.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ανάγκασαν τους πιλότους της Π.Α. να "γιορτάσουν" τουρκικές εθνικές επετείους!

Mία φαινομενικά απίστευτη εξέλιξη είχαμε την περασμένη Παρασκευή όταν οι πιλοτοι της Π.Α. κλήθηκαν να "συμμετάσχουν" σε τουρκική εθνική εορτή, αφήνοντας ακάλυπτα επιχειρησιακά τα νησιά του Α.Αιγαίου! Γενικά, το κλίμα απόλυτης δυσαρέσκειας που εξακολουθεί να επικρατεί στις τάξεις των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, τόσο σε ότι αφορά τον τρόπο που η «λευκή» απεργία αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση και την επικοινωνιακή «γραμμή» που έδωσε στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να στραφούν κατά των πιλότων, επιβαρύνεται αφόρητα από τις εθνικά σκανδαλώδεις εντολές που δίνονται να μην αναχαιτίζονται τα τουρκικά αεροσκάφη μεταξύ 6 και 10 μιλίων!

Την περασμένη Παρασκευή 23 Απριλίου, δεν επιτράπηκε στους πιλότους των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών να επιχειρήσουν ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, λόγω εορτής στην Τουρκία! Αφήνοντας επιχειρησιακά εντελώς ακάλυπτο ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα! Ποια ήταν αυτή η εορτή ή καλύτερα οι εορτές, γιατί ήταν δύο, της Τουρκίας;

Η ίδρυση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης από τον Κεμάλ Ατατούρκ που καθιερώθηκε στις 23 [Απριλίου] του 1921, όταν τα ελληνικά στρατεύματα έδιναν τον υπέρ πάντων αγώνα για την διατήρηση των εστιών των Ελλήνων στην Μικρά Ασία! Στον εορτασμό αυτής της εορτής κλήθηκαν να «συμμετάσχουν» οι Έλληνες πιλότοι με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών!

Η δεύτερη εορτή ήταν η «γιορτή του παιδιού» (Cocuk Bayrami) η οποία είναι αφιερωμένη «στο μέλλον του τουρκικού Έθνους»!

Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr πιλότοι της Π.Α. «Δεν είμαστε διατειθειμένοι να δεχθούμε την απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Θα παραιτηθούμε αφού δεν μπορούμε να προβούμε σε παραβίαση των εντολών, αλλά δεν θα αφήσουμε τους Τούρκους να κάνουν ότι θέλουν στο ελληνικό Αιγαίο».

Ήδη έχουν γράψει τις παραιτήσεις τους τουλάχιστον δώδεκα αξιωματικοί πιλότοι και προτίθενται να τις καταθέσουν τις επόμενες ημέρες!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Μεγάλη επιτυχία των εργατοπατέρων του ΚΚΕ! Διώχνουν τα κρουαζεροπλοια από τον Πειραιά


"Την απόφαση για επικείμενη διακοπή των διαδρομών του κρουαζιερόπλοιου Zenith, με σημαία Μάλτας, στην Ελλάδα ανακοίνωσε, χθες, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο ΣΕΤΕ κάνει λόγο για απώλεια εσόδων 10 εκατ. ευρώ για την ελληνική οικονομία και δημιουργία 400 νέων ανέργων σε τουριστικά επαγγέλματα.

Προχθές, μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν τις εισόδους του λιμανιού του Πειραιά -αντιδρώντας στην επερχόμενη άρση του καμποτάζ στη κρουαζιέρα- γεγονός που απέτρεψε την επιβίβαση των Ισπανών τουριστών στο Zenith. Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν σε τρία ξενοδοχεία της Αθήνας πριν επιβιβασθούν, χθες, το πρωί στο κρουαζιερόπλοιο για να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους." Πηγή

Αφορμή για ακόμη ένα σαμποτάζ του ΚΚΕ κατά της ελληνικής οικονομίας αποτελούσε η απαίτηση προσλύψεως 107 επιπλέον Ελλήνων εργαζόμενων στους 1100 Έλληνες που απασχολεί η εταιρία (περισσότερα)! Οι εργατοπατέρες γνώριζαν πολύ καλά ποια έκβαση θα είχαν οι κινητοποιήσεις αφού η εταιρία είχε δώσει σαφή προειδοποίηση και η φυγή της είχε αποτραπεί την εσχάτη ώρα δύο φορές στο κοντινό παρελθόν.

Το ΚΚΕ συνεχίζει την παράδοση της υποκρισίας και της προδοσίας! Αλήθεια, πόσο ηλίθιος ή άσχετος πρέπει να είναι κάποιος για να ψηφίζει ένα τέτοιο κόμμα που επενδύει στην ολική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας με στόχο να επωφεληθεί από τις κοινωνικές αναταραχές που θα επακολουθήσουν; Πόσο μάλλον όταν συμμετέχει στις δράσεις του ΠΑΜΕ!

Δεν υπάρχουν άραγε δέκα σοβαροί άνθρωποι να επέμβουν και να μας απαλλάξουν από μια χούφτα εργατοπατέρων του ΚΚΕ; Τις προάλλες στον Πειραιά βρέθηκαν μόνο οι ξένοι τουρίστες που είαν αποκλειστεί εκτός του λιμανιού για να διαμαρτυρηθούν! Ας βγουν αυτοί που πλήττονται από τα δεκάδες σαμποτάζ του ΠΑΜΕ να ανοίξουν μερικά κεφάλια, διότι αλλιώς προκοπή
δεν θα δούμε !

Κλάφτηκε και ο Γιωργάκης και κάτι τρέχει στα γύφτικα! Αν πραγματικά ήθελε να λύσει το πρόβλημα, ο πρωθυπουργός θα έστελνε τα ΜΑΤ να καθαρίσουν, όπως το έκανε αναίτια στην Λάρισσα προ δύο εβδομάδων.

Αλλά αντί αυτού, το θέατρο συνεχίζεται...

Εν μέσω κροκο-δείλιων δακρύων ο πρωθυπουργός απεύθυνε τον λόγο στο ΚΚΕ:


«Σκεφτείτε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, αυτή την εποχή που θέλουμε τουρισμό, αυτή την εποχή που ζητάμε σε αυτό τον δυναμικό κλάδο να έρθουν ξένοι, για να στηρίξουν την οικονομία μας. Μιλάμε για ανάπτυξη. Τι εικόνα δώσαμε; Νομίζουν αυτοί, οι σε εισαγωγικά «επαναστάτες», ότι με τις πράξεις τους θα φύγουμε από την κηδεμονία, θα φύγουμε από την επιτήρηση; Μα θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στο να είναι πιο σκληρή η επιτήρηση, αν δεν έχουμε ανάπτυξη. Να το κατανοήσουν επιτέλους, πρέπει να βοηθήσουν την ανάπτυξη της χώρας».

ΕΨ


Read more...

Έρευνες σε σπίτια πατριωτών στα Χανιά

Σχόλιο ΕΨ: Έτσι μάλλον εξηγείται το προ μιας εβδομάδος ξαφνικό ενδιαφέρον του κ. Χαρδαβέλα για τα δήθεν αυγά του φιδίου, με ανυπόστατα ρεπορτάζ. Μήπως τυχαίνει κάθε προβοκάτσια του "πράσινου" κράτους να συντονίζεται με κύμα υποστηρικτικής προπαγάνδας στα ΜΜΕ και δράσεως παρακρατικών στοιχείων(αναρχικοί στην Λάρισα κτλ.)...; Η μήπως η φαντασία μου οργιάζει;

Και μια και το φέρνει η κουβέντα..., αυτοί οι αναρχοτρομοκράτες του Επαναστατικού Αγώνα, πως κατάφερναν να βγάζουν πλαστές πινακίδες με αριθμούς κυκλοφορίας που είχαν αποσυρθεί, και πλαστές ταυτότητες με στοιχεία ατόμων που είχαν δηλώσει απώλεια της ταυτότητας τους; Ποιος τους προμήθευε με αυτές τις πληροφορίες;

***

Από τον Ελεύθερο Κόσμο

Η τρίμηνη πολιτική προφυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου, σε αντιπαράσταση με τις αποφυλακίσεις και ολιγοήμερες κρατήσεις ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες, καταδεικνύει την άνιση μεταχείριση πολιτών ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Στα Χανιά τις περασμένες ημέρες, κάποιοι πατριώτες ένιωσαν κι αυτοί βαθιά μέσα στο πετσί τους, την παραληρηματική έκφανση του αριστερού καθεστωτισμού. Επικαλούμενος φανταστικές ανώνυμες καταγγελίες περί ναρκωτικών ή άλλων αδικημάτων του κοινού ποινικού δικαίου, ένας εισαγγελικός λειτουργός, άρτι αφιχθείς από την Αθήνα εισέβαλε σε σπίτια πατριωτών και διεξήγαγε ανενόχλητος έρευνες, οι οποίες μόνο για ναρκωτικά δεν ήταν.

Οι πληροφορίες που καταφθάνουν στον «ΕΚ» είναι ότι επιχειρείται με κάθε τρόπο η σύνδεση Ελλήνων πολιτών με το κάψιμο της συναγωγής τον περασμένο Ιανουάριο στα Χανιά, αφού η έρευνα μετά το περιστατικό είχε οδηγήσει στην σύλληψη... αλλοδαπών. Υπενθυμίζουμε απλά, ότι ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. είχε τότε αποστείλει επιστολή στην εφημερίδα «Wall Street Journal», απολογούμενος για την συναγωγή και παρουσιάζοντας την σύλληψη του εκδότη μας και άλλων 44 ατόμων στην Πανόρμου, ως εξιλέωση για την αναποτελεσματικότητά του στην φύλαξη των συναγωγών ανά την Ελλάδα.

Απ' ό,τι φαίνεται οι πιέσεις είναι μεγάλες και πρέπει να ανακαλυφθούν νέοι αποδιοπομπαίοι τράγοι...

Read more...

Έκκληση αλληλεγγύης για Συναγωνιστή

Από τον Ελεύθερο Κόσμο

Ακόμη και δύο μήνες μετά είναι εμφανή είναι τα σημάδια από τα δολοφονικά χτυπήματα που δέχτηκε ο 47χρονος βορειοηπειρώτης

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 συμμορία 60 περίπου αναρχικών με ορμητήριο την τοπική Ιατρική Σχολή φέροντας επιδεικτικά κουκούλες, κράνη, σιδηρολοστούς, μαχαίρια κ.λ.π. περιφερόταν ανενόχλητη στο κέντρο της Λάρισας με σκοπό να ματαιώσει εκδήλωση του «Πατριωτικού Συνδέσμου».

Μεταξύ άλλων επιχείρησαν να σπάσουν με σφυριά την προτομή Γρίβα-Διγενή στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος. Ο Συναγωνιστής Αργύρης Θωμάς διερχόμενος μόνος του από εκεί επιχείρησε να τους αποτρέψει φωνάζοντας. Περικυκλώθηκε από 35-40 άτομα και δέχθηκε δολοφονική επίθεση.

Υπέστη τραύματα από πέτρες σε όλο το σώμα, πλήγμα μαχαιριού στο δεξί χέρι, δύο εγκεφαλικά αιματώματα και κάταγμα στον αριστερό κρόταφο.

Η συμμορία ανενόχλητη από τις δυνάμεις Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. λίγο αργότερα σε παρακείμενο δρόμο τραυμάτισε επίσης το διερχόμενο στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. Γεωργούλα Ηλία (47 ετών οικοδόμο) με την ίδια μέθοδο και κατέφυγε στο «άσυλο».

Ο Αργύρης Γ. Θωμάς είναι οικοδόμος 47 ετών πατέρας 4 ανηλίκων παιδιών πρώην πολιτικός πρόσφυγας με καταγωγή από την Βόρειο Ήπειρο (αρχές του 1990) και γνωστός αγωνιστής εδώ κι είκοσι έτη στην Λάρισα, κατά το παρελθόν διετέλεσε μέλος του ΕΝΕΚ, μέλος του Πατριωτικού-Πανθεσσαλικού Συνδέσμου και στέλεχος του Ελληνικού Μετώπου.
Λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού, του απαγορεύεται κάθε είδος σωματικής εργασίας τώρα και προσεχώς.

Ακολουθεί πολυδάπανη νοσηλευτική αγωγή και χρήζει ιατρικής φροντίδος εκτός ασφαλιστικών ταμείων.

Μην έχοντας άλλα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα σήμερα δυσκολεύεται να συντηρήσει την οικογένειά του και να ανταπεξέλθει στα νοσήλεια.

Αντιμετωπίζει δε και το φάσμα της εξώσεως από την οικία του άμεσα.

Καθένας που θα διαβάσει το κείμενο αυτό ας κάνει ότι του υπαγορεύει η εθνική του συνείδηση τώρα.

Καταθέστε οποιοδήποτε ποσό στην Εθνική Τράπεζα
Λογαριασμός ενισχύσεως: 397 / 557159 - 66 ΑΡΓΥΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ ή τηλεφωνείστε στο 6944550198 τηλ. του ιδίου για κάθε είδους βοήθεια.

Το συμβάν είχε δημοσιευτεί - μεταξύ άλλων - και στον "ΕΚ" της 27/02/2010

Read more...

Για μια χούφτα ευρώ ο νομάρχης ζητά η Χίος να ανοίξει την αγκαλιά της στην Τουρκία...

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Από το DefenceNet.gr

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γεώργιο Α. Παπανδρέου απέστειλε ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, με την οποία επικαλούμενος "τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ζητά να εξεταστεί το θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες".

Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην πανεθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού. Ειδικά για τα ακριτικά νησιά μας, η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί σημαντική παράμετρο της συνολικής αναπτυξιακής προσπάθειας που καταβάλλεται από επιχειρήσεις και τοπικούς φορείς, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πολυδώρου.

Ένα τέτοιο μέτρο θα είχε ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τουριστικής κίνησης των νησιών μας δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νομάρχης.

Το νομάρχη Χίου δεν φαίνεται να τον απασχολεί κανένα πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Ούτε το γεγονός ότι μπορεί το νησί του να κατακλυστεί από μόνιμους Τούρκους κατοίκους. To μόνο που τον ενδιαφέρει είναι "η ανάπτυξη του τουρισμού" η οποία μπορεί κατ'αυτόν να προέλθει μόνο από την Τουρκία. Το γιατί οι πραγματικοί Τούρκοι τουρίστες θα προτιμήσουν την Χίο που οι τιμές είναι 50% ακριβότερες από την χώρα τους δεν μας το λέει.

Όλα αυτά για μια χούφτα ευρώ. Βέβαια, κάτι μας λέει ότι ο νομάρχης της Χίου δεν έχει ενεργήσει μόνο του. Κάποια κυβερνητικά κέντρα ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την κατάργηση της βίζας από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Άφεριμ!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Απάντηση των πιλότων της ΠΑ στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλου για την «λευκή» απεργία τους

Από το DefenceNet.gr

Οι πιλότοι της ΠΑ ως απάντηση στις χθεσινές έντονα αποδοκιμαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου για την "λευκή" απεργία που έκαναν, έστειλαν στο defencenet.gr την ακόλουθη επιστολή-μαρτυρία την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:

«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.

Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην
λατρεία μας... στην "δουλειά" μας.

Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση.

Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας.

Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....

Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του...

Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.

Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ...

Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»

Read more...

Λευκή απεργία στην Πολεμική Αεροπορία - Αντίσταση στο ΔΝΤ - Δήλωση Βενιζέλου (ανανέωση 2)

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Από το DefenceNet

Λευκή απεργία κήρυξαν από την Δευτέρα οι ιπτάμενοι στην Πολεμική Αεροπορία αντιδρώντας στην άδικη και δυσανάλογη κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους. Απέχουν από τις εκπαιδευτικές πτήσεις ως διαμαρτυρία ενώ πραγματοποιούν κανονικά τα ρέντινες και τις πτήσεις διακομιδών κλπ. Σύσκεψη αυτή την ώρα στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη (ο Ε.Βενιζέλος απουσιάζει εκτός Ελλάδος) με τον αρχηγό της Αεροπορίας Βασίλη Κλόκοζα. Οι πιλότοι που πρόκειται να πετάξουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δηλώνουν αδυναμία λόγω ασθένειας να πετάξουν την πτήση.

Βέβαια παραμένουν στους "προμαχώνες", δηλαδή ... στα readiness και φυσικά έτοιμοι για οποιαδήποτε επιχειρησιακή αποστολή.

Πρόκειται για το ύστατο μέσο διαμαρτυρίας τους, καθώς το υπουργείο Eθνικής Άμυνας μέχρι στιγμής δεν έχει βρει λύση για το πτητικό τους επίδομα, παρά το γεγονός ότι άλλα είχε υποσχεθεί με απόλυτο τρόπο σε δηλώσεις η πολιτική ηγεσία.

Το defencenet.gr όπως και η free press έκδοσή του είχε προειδοποιήσει για το τι θα συνέβαινε. Βέβαια εκεί μας οδηγεί η πολιτική ηγεσία - όχι του υπουργείου, αλλά η πολιτική ηγεσία της χώρας, η οποία βέβαια έχει τους "δικούς της" ανθρώπους στο υπουργείο. Η μεθόδευση προέρχεται καθαρά από το εξωτερικό, από το ΔΝΤ και τα γεωπολιτικά κέντρα που βρίσκονται από πίσω τους. Χθες σε άρθρο του καθηγητή του Θ.Κουλουμπή, του περιβόητου ΕΛΙΑΜΕΠ, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δηλωνόταν ευθέως ότι πρέπει να σταματήσουμε να εξοπλιζόμαστε ως χώρα!

Στόχος τους είναι η αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων του μοναδικού εμποδίου που έχουν τα κέντρα που κατευθύνουν τους εγχώριους πολιτικούς "αντιπροσώπους" τους σε μεθοδεύσεις κατά των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρώτα αφοπλίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και μετά "σπάνε το ηθικό" οδηγώντας τα στελέχη τους στην ανέχεια.Παρόμοιες κινητοποιήσεις - όχι σε τέτοια έκταση - είχαν κάνει και πριν τρία περίπου χρόνια οι πιλότοι (επί ηγεσίας Γ. Αυλωνίτη και ΑΤΑ Ι. Γιάγκου) όταν περικόπηκε μέρος του πτητικού τους επιδόματος. Πριν από μια περίπου δεκαετία μια ακόμα λευκή απεργία είχε κηρυχθεί για το πτητικό επίδομα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πιλότοι μεν πετούσαν ωστόσο δεν πήγαιναν στα ταμεία να παραλάβουν το πτητικό επίδομα το οποίο ήταν πολύ χαμηλό.

Μετά από εκείνη την διαμαρτυρία, έγινε μια αύξηση του πτητικού τους επιδόματος.
Πάντως, το ενδεχόμενο της λευκής απεργίας είχε συζητηθεί έντονα τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα στο ίντερνετ κυκλοφορούσαν σενάρια “επιστημονικής φαντασίας” που παρουσίαζαν μια εικόνα του τι θα μπορούσε να συμβεί εάν πραγμαικά οι πιλότοι έκαναν απεργία (κάτι που όμως απαγορεύεται από το Σύνταγμα).

Ένα από αυτά τα σενάρια, που δείχνει και το μέγεθος της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει, αλλά και την αγωνία τους να μεταφέρουν στον κόσμο την κατάστασή τους, είναι το ακόλουθο:

“Μια μέρα κηρύσσεται τρίωρη προειδοποιητική απεργία των πιλότων. Η κυβέρνηση παντελώς αμήχανη, ψέλλισε ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο στα παγκόσμια χρονικά κλπ. Τα Μ.Μ.Ε. παίρνοντας γραμμή άρχισαν να λοιδορούν τους πιλότους, στολίζοντάς τους με διάφορα κοσμητικά, όπως προδότες, επίορκους, άπληστους, ρετιρέ κλπ κλπ κλπ…

Ο κόσμος ξαφνιασμένος και επηρεασμένος από τα κανάλια, άρχισε να κατηγορεί τους προνομιούχους και πάμπλουτους πιλότους για απληστία και αγανακτισμένος τους καλούσε να ανακαλέσουν. Τα διεθνή μέσα εκτάκτως ανέφεραν την είδηση και γέλαγαν-όπως πάντα- με τα Ελληνικά τεκταινόμενα. Την επομένη και επί 3ωρο, κανείς πιλότος δεν πέταξε και η στάση των πάντων ήταν αρνητική.

Κανείς δεν έψαξε, ούτε ρώτησε το λόγο που συνέβαιναν αυτά και κανείς δεν τους υποστήριξε. Οι πιλότοι αγανακτισμένοι κηρύξαν απεργία διαρκείας. Τα τουρκικά αεροσκάφη αρχίζουν ν’ αλωνίζουν όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και πάνω από τις πόλεις των νησιών. Έντρομη η κυβέρνηση απειλεί με στρατοδικεία, αποτάξεις κλπ. Οι πιλότοι δηλώνουν «φοβία» και αρνούνται να πετάξουν. Οι Τούρκοι κάνουν πτήσεις πάνω απ’ την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όπου θέλουν, ενώ μέχρι και κάτι πανάρχαια αλβανικά αεροσκάφη, πετάνε για «πλάκα» πάνω από τα Γιάννενα.

Οι πιλότοι πραγματοποιούν συνέντευξη τύπου όπου εκθέτουν στον κόσμο τα 3 βασικά
αιτήματά τους:

1.Οι μισθοί τους είναι για αξιωματικούς από 5 έως 20 χρόνων υπηρεσίας 980 έως 1620 ευρώ, τη στιγμή που των υπαλλήλων (εναεριτών) της Δ.Ε.Η. (που έχουν δηλώσει έδρα τους άλλο τόπο από τον τόπο καταγωγής τους) είναι από 2000 έως 5500. Επίσης οι μισθοί των αεροσυνοδών είναι από 3000 και πάνω.
2. Ενώ εκτελούν 24ωρη υπηρεσία σε κατάσταση συναγερμού (τουλάχιστον 10 το μήνα) δεν αποζημιώνονται και δεν δικαιούνται ρεπό. Οι αντίστοιχοι της Δ.Ε.Η. αποζημιώνονται για τις καθημερινές (8ωρο όχι 24ωρο, 200 ευρώ) ενώ για τις αργίες 300. Φυσικά δικαιούνται ρεπό.
3.Η επικουρική τους σύνταξη είναι στο 5 έως 10 % της βασικής τους ( η βασική με 35 χρόνια υπηρεσίας φτάνει τα 1700 ευρώ) ενώ των αντιστοίχων της Δ.Ε.Η. φτάνει έως και το 60% σε μια σύνταξη ύψους ανω των 3000 ευρώ.

Έκπληκτοι όλοι άκουσαν τα αιτήματά τους και δεν πίστευαν στ΄ αυτιά τους. Νόμιζαν ότι οι μισθοί των πιλότων ήταν της τάξεως των 5 έως 6 χιλιάδων ευρώ. Νόμιζαν ότι όλες αυτές τις πτήσεις αναχαίτισης που πραγματοποιούσαν, τις εκτελούσαν ξεκούραστοι και καλά αμειβόμενοι. Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν ήξεραν γι αυτή τη κατάσταση.

Ο κόσμος πλέον άλλαξε τη στάση του γιατι τώρα πια γνώριζε. Η κυβέρνηση μετά τη κατακραυγή όλων για το θέμα, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα. Οι πιλότοι επέστρεψαν. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε αλλά η κατάσταση παρέμεινε η ίδια. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε γι αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί;”

Το ίδιο “γιατί” παραμένει ως αμείλικτο ερώτημα στην πραγματικότητα. Οι πιλότοι δεν πρόκειται φυσικά να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να πάψουν να πετούν για να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα-ας μην κάνουν όρεξη οι "στρατηγικοί σύμμαχοι", οι Τούρκοι, του ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα. Το γιατί κανένας δεν τους ρώτησε, παραμένει αναπάντητο. Μόνη τους λύση οι λευκές απεργίες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δεν επηρεάζουν την εθνική ασφάλεια και οι παραιτήσεις για όσους έχουν κατοχυρώσει συντάξιμα χρόνια. Και αναμένεται να είναι μαζικές αν δεν δοθεί λύση.

_________________________________________________________________________________

(Ανανέωση 14:45)

Απάντηση Ε. Βενιζέλου

«Αερομαχία» με τους πιλότους της ΠΑ ξεκίνησε η κυβέρνηση με την δήλωση του υπουργού εθνικής Άμυνας από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται για να μετάσχει στην Κοινή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δήλωση έχει ως εξής:

«Εκφράζω την βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού -κατ’ εντολήν του οποίου η Κυβέρνηση ασκεί την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το Σύνταγμα- για τη σημερινή μαζική δήλωση δήθεν ψυχολογικής αδυναμίας ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας να εκτελέσουν τα πτητικά τους καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις, επειδή ήθελαν με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της αυτοτελούς ευνοϊκής φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους, στο πλαίσιο της νέας συνολικής φορολογικής πολιτικής.

Αυτό έγινε παρ’ ό,τι έχω δημόσια δηλώσει κατ’ επανάληψη την πρόθεση της Κυβέρνησης –όχι μόνο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών- να αποκαταστήσει την εισοδηματική απώλεια των ιπταμένων χωρίς να κάμπτεται η γενική αρχή της ενιαίας φορολόγησης όλων των εισοδημάτων. Αυτό επαναλήφθηκε μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής, ως κοινή επιθυμία και θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Είναι, όμως, εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. Αυτό αδικεί τους Έλληνες πιλότους.

Είναι εξίσου αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται των μέσων πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και τη λαμπρή παράδοση του όπλου. Εκλαμβάνω το περιστατικό αυτό ως ένα ατυχές και στιγμιαίο σφάλμα εκτίμησης που δεν αντιπροσωπεύει τα στελέχη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πλήττει όμως την εικόνα τους, αλλά ευτυχώς όχι και την άμυνα της χώρας.

Φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι δεν είχαν προφανώς επίγνωση του ρόλου τους και της θέσης τους».

Είναι η κατανοητή η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Ε. Βενιζέλος καθώς είναι ο πρώτος υπουργός επί της ηγεσίας του οποίου συμβαίνει μαζική απεργία αξιωματικών των ΕΔ και ειδικά της ΠΑ. Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι οι ανακρίβειες ("ευνοϊκή μεταχείριση" δεν νοείται μία απλή φορολογική ρύθμιση σε επαγγελματίες που καθημερινά διακινδυνεύουν την ζωή τους) που περιέχονται σε αυτή τη δήλωση.

Εξάλλου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr ήδη ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας κατευθύνεται προς την «καρδιά» της εκπαίδευσης της ΠΑ την 117ΠΜ. Υπενθυμίζεται πως εκεί εκτός των δύο μοιρών 339 και 338Μ, εδρεύει και το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) όπως και το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) όπου εκεί εκτελείται ένα μεγάλο του γενικότερου εκπαιδευτικού προγράμματος της ΠΑ.

***


ΕΨ: Η πολιτική ηγεσία εκμεταλεύεται το γεγονός ότι τα στελέχη των Ενόπλεων Δυνάμεων δεν έχουν την δυνατότητα να προβούν σε κινητοποιήσεις, πορείες, απεργίες και άλλες συνδικαλιστικές δράσεις. Ετσί είναι πάντα οι πρώτοι που πέφτουν θύματα των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες. Την ίδια στιγμή βέβαια το ΠΑΣΟΚ χαρίζει δις ευρώ για ελλατωματικά υποβρύχια. Όπως περιγράφει το άρθρο, όταν το πτητικό επίδομα είχε μπει στο στόχαστρο του Γ. Παπαντωνίου πριν μια δεκαετία, οι πιλότοι αντέδρασαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και η πολιτική ηγεσία υπαναχώρησε άρον άρον! Η λευκή απεργία ήταν λοιπόν αναμενόμενη εδώ και μήνες. Ο Βενιζέλος γνωρίζε καλά τι θα επακολουθούσε τις αποφάσεως, και ας δηλώνει έκπληκτος με τις αντιδράσεις που ακολούθησαν.

Αντιθέτως, ο Υπουργός καί η παρέα του ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Το μέτρο του Υπουργείου στοχεύει ξεκάθαρα στην υπονόμευση του φρονήματος των πιλότων και γενικότερα των Ενόπλεων δυνάμεων διότι οι περικοπές δεν περιορίζονται μόνο στους μισθούς και τα επιδόματα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας. Για παράδειγμα, στον Στρατό Ξηράς και τις Ειδικές Δυνάμεις, οι περικοπές έχουν μειώσει τις συνολικές μηνιαίες απολαβές κατά 30%. Πολλοί είναι λοιπόν εκείνοι που σκέπτονται να ακολουθήσουν την ίδια τακτική που επιλλέγουν οι πιλότοι, με όποιες επιπτώσεις θα έχει αυτό στην ετοιμότητα των Ενόπλεων Δυνάμεων. Από την άλλη τα ΜΜΕ στέκονται έτοιμα να σπιλώσουν την εικόνα των στρατιωτικών όπως έπραξαν συστηματικά πριν από ένα χρόνο με την Ελληνική Αστυνομία.

Όσο για την "πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης" του κ. Βενιζέλου, ας αρχίσει από τα δικά του λαμόγια που τα έφαγαν χοντρά μέσα από το Υπ. Εθνικής Αμύνης. Ξέρει αυτός,... τους Καμπούρογλου, τους μιζαδόρους των Ερμής Ι, ΙΙ, κτλ...

Read more...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας από λαθρομετανάστες (βίντεο)Από Ανυπότακτος Έλληνας

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, δύο γειτονιές της Ομόνοιας έκλεισαν συμβολικά δρόμους της Αθήνας για να βροντοφωνάξουν το δικαίωμά τους στο να ζήσουν και εργαστούν με ασφάλεια σε ένα κράτος δικαίου.

Σας παρακαλώ δείτε το βίντεο έως το τέλος γιατί είναι ανάγκη όλοι μας να σταθούμε στο πλευρό τους και να τους βοηθήσουμε.

Read more...

ΠΑΣΟΚ: Πείνα εσείς, μάσα εμείς!

Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Την στιγμή που οι αποδοχές των χαμηλόμισθων δημόσιων υπαλλήλων έχουν κοπεί συνολικά έως και 30%, με επείγουσα εγκύκλιο, οι ΠΑΣΟΚοι προδότες που μας κυβερνούν αναιρούν τις δεσμεύσεις τους και αυξάνουν ως και διπλασιάζουν τους ήδη υπέρογκους μισθούς των ΔΣ, των Προέδρων και αντιπροέδρων των δημόσιων εταιριών, των βουλευτών και των δικαστών:

"... διαψεύδοντας η ίδια η κυβέρνηση τον εαυτό της, όταν ανακοινώνοντας την εισοδηματική πολιτική για το 2010 καθόριζε ότι ο μεγαλύτερος μισθός στον δημόσιο τομέα δεν θα υπερβαίνει (μεικτά) τις 5.981,40 ευρώ.

Και ιδού τώρα τα παράθυρα που ανοίγει ο υπουργός Οικονομικών με την ερμηνευτική εγκύκλιο που έστειλε με τον χαρακτηρισμό «ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ» σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου του:


«3. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3, με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού, επιτρέπεται υπέρβαση του ορίου που καθορίζεται στην παράγραφο 1 και μέχρι ποσοστού είκοσι τοις εκατό (20%), ανάλογα με τα ειδικά προσόντα ή τις ειδικές συνθήκες απασχόλησης, στον Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, στον Διοικητή και στον Πρόεδρο ΝΠΔΔ και μέχρι του διπλάσιου του ορίου της παρ. 1, στον Πρόεδρο ή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΝΠΙΔ».


Το επόμενο βήμα θα είναι να το εκμεταλλευτούν οι δικαστές και μάλιστα νόμιμα, σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή όπου το ...
"

Ολόκληρο το άρθρο στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής!

Read more...

Όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΜΜΕ, εταιρίες δημοσκοπήσεων και η επιχειρηματική ελίτ "μαγείρευαν" τον λαθρονόμο

Πίσω από το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης κρύβεται μια συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική. Στην διαμόρφωση της συμμετέχουν τα δύο μεγάλα κόμματα, τα ΜΜΕ, μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), αλλά και … εταιρίες δημοσκοπήσεων.

Ας λάβουμε υπόψη την ημερίδα “H Μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες” η οποία που οργανώθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2005 από την ΜΚΟ “Hellenic Leadership Institute“. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει ως στόχο την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στις γείτονες χώρες, με έμφαση στην επέκταση της ελληνικής τραπεζική παρουσίας στην Τουρκία, και την συνεργασία με τον Αραβικό κόσμο.

Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει μια τέτοια ΜΚΟ για την λαθρο-μετανάστευση, αποτελεί ακόμη μια ένδειξη για το πόσο καλά συνδέεται το φαινόμενο με την οικονομική πολιτική που χαράσσεται στην χώρα μας.

Η ταυτότητα των συμμετεχόντων και των διοργανωτών είναι αποκαλυπτική της διαπλοκής και του ρόλου που παίζουν οι διάφοροι θεσμοί στην χώρα.


Στην ημερίδα συμμετείχαν κορυφαίοι πολιτικοί από τα δύο μεγάλα κόμματα, κορυφαίοι δημοσιογράφοι, αλλά και διοικητικά στελέχη κορυφαίων εταιριών δημοσκοπήσεων.

Καταρχήν, ο πρόεδρος του Hellenic Leadership Institute Αντώνης Λιβάνιος είναι παράλληλα διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρίας δημοσκοπήσεων Alpha Metrics. Σύζυγος του A. Λιβάνιου είναι η δημοσιογράφος του STAR channel, Εμυ Λιβάνιου, η οποία συμμετείχε ως συντονίστρια στην ημερίδα. Στον συντονισμό συμμετείχε και ο συνάδελφος από το STAR, Εμίλιος Λιάτσος.

Ομιλητές δημοσιογράφοι:

Σταύρος Θεοδωράκης
Γιαννης Πρετεντέρης
Γιάννης Λοβέρδος


Ομιλητές εκ της τότε κυβερνήσεως της ΝΔ:

Γιώργος Βουλγαράκης, Υπ. Δημοσίας Τάξης
Παναγιώτης Σκανδαλάκης,
Υφυπ. Εξωτερικών
Θανάσης Νάκος,
Υφυπ. Εσωτερικών
Νίκος Αγγελόπουλος,
Υπ. Εργασίας
Μιχάλης Αγγελόπουλος,
Γ.Γ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Αλέξανδρος Ζαβός
, Πρόεδρος του Ινστ. Μεταναστευτικής πολιτικής (ΙΜΕΠΟ)

Από το ΠΑΣΟΚ ομιλητής ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Τέλος, ο Αντώνης Λιβανός παρουσίασε κοινή έρευνα της Alpha Metrics , του ΙΜΕΠΟ και του HL σχετικά με την επιφυλακτικότητα της ελληνικής κοινής γνώμης έναντι της μετανάστευσης.

Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν οι:

Θωμάς Γεράκης (διευθυντής της Kappa Research), Λεωνίδας Ευαγγελίδης (Γ.Γ. Υπ. Δημοσίας Τάξης), Θόδωρος Καραόγλου (βουλευτής ΝΔ), Ηλίας Καλλιόρας (βουλευτής ΝΔ), Χρήστος Ζώης (βουλευτής ΝΔ), Γιώργος Βλάχος (βουλευτής ΝΔ), Κατερίνα Παπακώστα (βουλευτής ΝΔ), Γιώργος Κουμουτσάκος (Υπ. Εξωτερικών), Αναστασία Ράπτη (βουλευτής ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτης Βούτος (Ινστιτούτο Εργασίας), Ελευθέριος Οικονόμου (εκπρόσωπος της Αστυνομίας).

Όσο για το περιεχόμενο της ημερίδας oι τίτλοι μιλούν από μόνοι τους : “H Μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες είναι οικονομικές! Οι προκλήσεις... πολιτικές!

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε την μετανάστευση και τα προβλήματα που επιφέρει στην δημόσια τάξη. Κάτι που ήταν φυσικά αποδεκτό εντός της κυβερνήσεως η οποία όμως αρνούταν να το παραδεχτεί επισήμως και ως γνωστόν μαγείρευε τα αστυνομικά δελτία για να αποκρύψει τους υψηλούς δείκτες εγκληματικότητας των αλλοδαπών.

Το δεύτερο μέρος είχε τίτλο:

"Μεταναστευτική πολιτική: Πρακτικές λύσεις και Πολιτικές προκλήσεις"! Φυσικά αφορούσε τον από κοινού σχεδιασμό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με τον εγχώριο επιχειρηματικό κόσμο, τα ΜΜΕ και τις εταιρίες δημοσκοπήσεων με στόχο την πολιτική και κοινωνική ένταξη των λαθρομεταναστών.

Ενδεικτικά, ο υφυπουργός Απασχόλησης Νίκος Αγγελόπουλος, είχε αναφερθεί σε εμφανή “έλλειψη ενημέρωσης “δεδομένου ότι οι μετανάστες, όπως είπε με έμφαση, “συμβάλλουν στην οικονομία και την παραγωγικότητα, ενώ σημείωσε ότι η συνεισφορά τους στην κοινωνική ασφάλιση είναι μεγάλη“.

O M. Χρυσοχοίδης είχε δηλώσει ότι «Ο μετανάστης πρέπει να αισθάνεται συμμέτοχος σε ένα κοινό στόχο» και σημείωσε ότι “για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε πολιτικές ένταξης των μεταναστών.“

“Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι η Ελλάδα απέχει πολύ από το να έχει μια σωστή μεταναστευτική πολιτική, αλλά σημείωσε ότι ο πρόσφατος νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση είναι ένα βήμα σημαντικό προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης είπε ότι για χρόνια η χώρα μας δεν είχε μια σωστή και ορθολογική μεταναστευτική πολιτική, με αποτέλεσμα την εγκατάσταση χιλιάδων οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα, υπεραμυνόμενος του νόμου του υπουργείου Εσωτερικών.“ (Πηγη)

Το νομοσχέδιο φυσικά αφορούσε την νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που πέρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος το 2005, καθώς και την τροποποίηση του κώδικα ιθαγένειας που επέτρεψε για πρώτη φορά σε αλλοδαπούς να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια στα 10 χρόνια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα.

Ο ρόλος των ΜΜΕ στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης ειδικά σε ότι αφορά το ζήτημα της προώθησης της λαθρομεταναστεύσεως είναι ευρύτερα γνωστός. Όμως τα τελευταία χρόνια ο θεσμός έχει χάσει την αξιοπιστία του. Γι αυτό δημιουργήθηκαν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων- ένας νέο όργανο μέσα από το οποίο έχει ανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία των ΜΜΕ. Στην ουσία όμως οι εταιρίες δημοσκοπήσεων ασκούν τεράστια επιρροή στην κοινή γνώμη και σε εναρμόνιση με τα ΜΜΕ αποτελούν συντελούν όσο κανένας άλλος παράγοντας στην διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα.

Την επιρροή αυτή μοιάζουν να την γνωρίζουν καλά οι ίδιες οι εταιρίες αλλά και ο πολιτικός κόσμος. Ενδεικτικά στις 14 Δεκ του 2002 το Hellenic Leadership είχε οργανώσει την ημερίδα:
“Δημοσκοπήσεις και ο ρόλος τους στην διαμόρφωση του πολιτικού και επιχειρηματικού προφίλ“, όπου συμμετείχε και ο Σάββας Τσιτουρίδης.

Στην περίπτωση του Α. Λιβάνιου, η νοητή γραμμή που χωρίζει τα ΜΜΕ από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, τις ΜΚΟ και τον επιχειρηματικό κόσμο έχει χαθεί. Αλλά και σε άλλες περιπτώσεις η διαπλοκή είναι βαθειά. Για παράδειγμα ηVPRC συμμετέχει ενεργά σε κυβερνητικά προγράμματα πολιτικοκοινωνικής ενσωμάτωσης των λαθρομεταναστών. Επιπλέον εκ των μεγαλύτερων πελατών της Public Issue είναι η Καθημερινή Α.Ε.., γνωστή ναυαρχίδα προώθησης του “πολυπολυτισμού“, στην ουσία εξισλαμισμού της Ελλάδος.

Δίχως αμφιβολία, η σημερινή απεθνοποίηση της πατρίδας μας έχει σχεδιαστεί εις βάθος και σε αυτή συμμετέχει ένα ευρύ φάσμα κορυφαίων παραγόντων της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Κύριος στόχος της στρατηγικής είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της εισαγωγής αλλοδαπού εργατικού δυναμικού που διακατέχεται από χαμηλές εργασιακές απαιτήσεις.

ΕΨ

Read more...

To μαύρο άσπρο ο πρωθυπουργός για το ΔΝΤ

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010Παπανδρέου: «Πήραμε δύσκολα μέτρα, που πολλές φορές πόνεσαν, αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας»

Με τα spread να έχουν τριπλασιαστεί, και τον πρωθυπουργό να δηλώνει προ εβδομάδων ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το πακέτο στήριξεις παρά μόνο ως εγγύηση ώστε να δανειστεί από την αγορά με χαμηλό επιτόκιο. Τρομερή αξιοπιστία.

Παπανδρέου: «Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες.»

Η απελευθέρωση απο τήν κηδεμονία της Εcofin μέσω της μεικτής κηδεμονίας της Ε.Ε. και του ΔΝΤ!

"Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με την αγορά να έχει προεξοφλήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης." (πηγή)

Να και το μεγάλο γλέντι!

ΕΨ

Read more...

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Από το Ιστολόγιο Ασφαλισμένων Ομίλου ΑΣΠΙΣ

(Παρακαλώ προωθήστε το!!!)

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 100% ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ (ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ) ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ.

ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΕ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΘΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ Ο
ΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΩ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ SMS.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!

Read more...

Λογοκρισία και κατευθυνόμενη ενημέρωση εκ της "κεφαλής" στην Ελευθεροτυπία

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Η Ελευθεροτυπία αποτελεί ένα κατευθυνόμενο μέσο ενημέρωσης που εδώ και δεκαετίες δεν εκπροσωπεί μόνο την άκρα αριστερά αλλά αποτελεί παράδειγμα των γεφυρωμάτων μεταξύ του εξτρεμισμού, της άκρας αριστεράς και της "σοσιαλιστικής" κυβερνήσεως. Τα χθεσινά γεγονότα καταδεικνύουν ότι η γραμμή της συμπαράστασεως της "Ε" προς τους ακροαριστερούς τρομοκράτες, χαράσεται από τους ιδιοκτήτες της.

O Θ. Τεγόπουλος μας πληροφορεί μάλιστα ότι με την λογοκρισία της ειδήσεως η εφημερίδα έστελνε ένα συγκεκριμένο πολιτικό μήνυμα. Υποστηρίζει ότι το μύνημα ήχησε πιο δυνατά από την ίδια την είδηση...!

Κατά τα άλλα η ενημέρωση είναι "αντικειμενική" και "αδέσμευτη" στην εφημερίδα!

ΕΨ

***
Η ανακοίνωση των συντακτών

Η «Ελευθεροτυπία» δεν δημοσίευσε χθες το γεγονός της εισβολής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα της Κυψέλης το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία -παρ' ότι δεν είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση- είναι η «γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα». Η μη δημοσίευση με απόφαση της ιδιοκτησίας και παρά τις διαφωνίες της διεύθυνσης, που είχε ως αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν οι αναγνώστες της εφημερίδας για τις πραγματικές διαστάσεις του γεγονότος, συνιστά λογοκρισία, που δεν συνάδει με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τις οποίες υπηρετούμε με συνέπεια οι συντάκτες τής «Ε». Κι αυτές τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τηρούμε και απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία διαχειρίζεται τις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα. Ενα γεγονός ή μια πληροφορία μπορεί όποιος θέλει να την κρίνει ή να την αμφισβητήσει. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να μην τη δημοσιεύσει και να την αποκρύψει από το αναγνωστικό κοινό.

Οι συντάκτες της «Ε» και της «Κ.Ε.»

***

To σχόλιο της Μάνιας Τεγοπούλου


Την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας δεν άφησε ασχολιάστη η Μάνια Τεγοπούλου…

«Η Αστυνομία διαχειρίζεται τις εξελίξεις; Οι συντάκτες έχουν δεοντολογία; Και αν ναι, ποια; Οταν μεθαύριο θα έρθει η πληροφόρηση μέσω MEGA ότι προσγειώθηκε ο πρώτος Αρειανός στον πλανήτη, ποιος συντάκτης της «Ε» θα την επωμισθεί;

Η Ιδιοκτήτρια»

***

Το άρθρο του Θανάση Τεγόπουλου:


Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ δεοντολογία είναι σαφής και γνωστή. Ολες οι ειδήσεις πρέπει να δημοσιεύονται. Τα σχόλια είναι ελεύθερα, αλλά τα συμβάντα είναι ανάγκη να γίνονται γνωστά. Πρόκειται για υποχρέωση προς τον αναγνώστη.

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στο χθεσινό της φύλλο δεν ανέφερε την είδηση ότι η αστυνομία απέκλεισε μια πολυκατοικία ερευνώντας για τον εξοπλισμό του «Επαναστατικού Αγώνα». Εξι άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί και προφυλακιστεί για συμμετοχή στην οργάνωση αυτή.

ΠΡΟΧΘΕΣ τη νύχτα τα κανάλια διέκοπταν τα προγράμματά τους και παρουσίαζαν έκτακτα δελτία για την αστυνομική έρευνα. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν είχε κάνει καμιάν επίσημη ανακοίνωση.

Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την πολυκατοικία όπου γίνονταν οι έρευνες. Ούτε καν να συνομιλήσουν με τους απομακρυνθέντες, για προληπτικούς λόγους, ενοίκους της. Το Μέγκα, μάλιστα, εικονογράφησε την εκπομπή του με γιάφκα αρχείου (που δεν είχε, φυσικά, καμιά σχέση με την ερευνώμενη).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ χθες είχαν πρωτοσέλιδη την είδηση, υιοθετώντας την. Η «Καθημερινή» τιτλοφορούσε: «Ανεκαλύφθη η κεντρική γιάφκα, πλήρης όπλων και εκρηκτικών», με υπότιτλο «Ανάμεσά τους το ρουκετοβόλο-ταυτότητα του "Επαναστατικού Αγώνα"». «Το Βήμα»: με υπότιτλο «Στην Ευελπίδων η κεντρική γιάφκα του "Επαναστατικού Αγώνα"» και τίτλο «Οπλα και ρουκέτες δίπλα στα δικαστήρια». «Τα Νέα»: «Αφόπλισαν τους τρομοκράτες». Το «Εθνος»: «Χτύπημα στην καρδιά της τρομοκρατίας». Ο «Ελεύθερος Τύπος»: «Γιάφκα του "Επαναστατικού Αγώνα" στην Κυψέλη». Η «Απογευματινή»: «Τίτλοι τέλους του "Επαναστατικού Αγώνα"». Και προσθέτει χαρακτηριστικά: Τα ευρήματα «δένουν» τις κατηγορίες για τους συλληφθέντες (που και πριν από αυτά έχουν προφυλακιστεί).

ΜΠΡΟΣΤΑ σ' αυτόν τον δημοσιογραφικό καταιγισμό, με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της αστυνομίας, η σιωπή της «Ελευθεροτυπίας», που τηρεί απαρέγκλιτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ήταν εκκωφαντική. Προκάλεσε έκπληξη. Αρνητική έκπληξη. «Απόκρυψη είδησης», «Αποπληροφόρηση», «Ελλειψη σεβασμού στον αναγνώστη». Κυρίαρχη η δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά και η παράδοση της «Ελευθεροτυπίας», που την τηρεί αυστηρά.

ΑΚΟΜΗ και οι συντάκτες μας διαμαρτυρήθηκαν. «Γιατί δεν είχαμε την είδηση;», έστω ένα μονόστηλο. Δεν έχει εμπιστοσύνη η εφημερίδα στους συντάκτες της να αξιολογούν τις πληροφορίες της αστυνομίας; Αφήνουμε κατά μέρος την κακόπιστη κριτική -όχι από συντάκτες, βεβαίως- που μας κατηγορεί για υποστήριξη της τρομοκρατίας (ενώ η «Ελευθεροτυπία» είναι πάντα εναντίον όλων των πράξεων βίας, απ' όπου και αν προέρχονται, αλλά υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, ιδίως στην προδικασία).

Η ΣΙΩΠΗ της εφημερίδας μας, στην περίπτωση αυτήν και μόνο, έστελνε ένα μήνυμα. Ούτε έλλειψη εμπιστοσύνης στους συντάκτες μας -αλίμονο!- οι οποίοι καλύτερα από άλλους ξέρουν να αξιολογούν τις πληροφορίες, ούτε έλλειψη σεβασμού στον αναγνώστη. Αντιθέτως. Δεν ήταν αποπληροφόρηση ή απόκρυψη μιας «είδησης», που ήταν ήδη και θα γινόταν ευρέως γνωστή. Αμυνα στην παραπληροφόρηση ήταν:

* Αμυνα, στην κατασκευή σεναρίων με ευθύνη της αστυνομίας, που κρυβόταν πίσω από SMS, τα οποία οδηγούν στη φυλακή ανθρώπους, χωρίς να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους.

* Αμυνα στην απαράδεκτη μεθόδευση της αστυνομίας, να χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ, για να δημιουργείται κλίμα καταδικαστικό, ώστε να θριαμβολογεί μετά, παραβιάζοντας, στην υπόθεση της τρομοκρατίας, το τεκμήριο αθωότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ΜΗ δημοσίευση της είδησης αυτής είχε πολιτικό σκοπό και κόστος. Με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, εντός και εκτός των τειχών, για αυτήν την απροσδόκητη παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από την «Ε», πέρασε ένα μήνυμα πιο σημαντικό από τη δημοσίευση. Κατ' εξαίρεση. Ο αναγνώστης θα κρίνει.

(Πηγή κειμένων : Ποντικοπαγίδα)

Read more...

Γιατί ...καταραμένε Παπαδόπουλε;

Σχόλιο του Κώστα στο Taxalia
Ανάρτηση από τον Γιαννιώτη

Καταραμένε Παπαδόπουλε.!
40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης, τόσο που κάθε μέρα μας βάζουν και ένα άρθρο για σένα μήπως και αναστηθείς, ή ακόμα χειρότερα μήπως κάποιος άλλος αρχίσει να σκέπτεται σαν και σένα και τους βάλει σε μπελάδες.
Κανείς πια δεν θυμάται ότι μας άφησες με άδεια κασόνια από όπλα να πολεμήσουμε τους τούρκους, και πήγες και πηρές, χωρίς ντροπή , Phantom f4, υποβρύχια, Corsair AMX30 και πυραυλακατους.!

Γιατί βρε άθλιε;

Κανείς δεν θυμάται ότι μου στέρησες την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο μου, που τόσο αγαπούσα, και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που μου έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να την κάνω σπίτι, με μόνο όρο να έχει την τουαλέτα μέσα.

Άθλιε
εγώ την αγαπούσα την καλυβούλα μου, και όταν βλέπω στον Sky σκηνές από την Αφρική, όλο κλαίω, γιατί μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια.

Δεν φτάνει αυτό γελοίε δικτάτορα,
αλλά νόμιζες ότι μπορούσες να μιμηθείς και τον Σόλωνα και εφάρμοσες και σεισάχθεια διαγράφοντας τα αγροτικά χρέη του μπαμπά μου. Βέβαια εσύ ποτέ δεν έμαθες ότι ο διευθυντής της Αγροτικής, κ. Δρακουμελ, έπαθε καρδιακό μετά αυτό, αλλά εγώ το έμαθα μετά όταν είδα το όνομα του στους νεκρούς του ...πολυτεχνείου.
Αλήθεια ρε Σάββα για πες μας πως γίνεται αυτό;
Σαν να μην έφταναν όλα, αυτά έστελνες και εκείνο τον ηλίθιο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους κινέζους με του βορειοβιετναμέζους και τους πουλούσες και το σιτάρι που έβγαζε ο μπαμπάς και δεν το έδινες στον δημοκράτη τον Λούλη να ζήσει και αυτός.

Τί κατάφερες άτιμε;

Τώρα όμως είμαι ευτυχισμένος και το δίνω σε δυο μόνο (δημοκρατικές) εταιρίες και ξεσκίζομαι στο φράγκο, τόσο, που κάθε Χριστούγεννα δίνω δωράκια στην εθνική.

Καταραμένε βλάκα με την κακία σου έμεινες.

Τόλμησες και πήρες και βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη, και το λέω για να δείξω στους νεώτερους ποσό αντιδημοκρατικός ήσουν και το θυμήθηκα το 2002, όταν ο μεγάλος Σημίτης έφτασε στον ίδιο πληθωρισμό με σένα που τόσο ύπουλα μας είχες φέρει.

Αχρείε Παπαδόπουλε,
αφού έφαγες, έφαγες, μας φλόμωσες στο ψέμα, στο τέλος είχες και το θράσος να μην αφήσεις και το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο,την στολή σου, στο κράτος, αφού σκάφτομαι να σε ξεθάψω και να την δώσω στον λαμπρό Πετσάλνικο υπέρ πατρίδας.

Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί έβγαλες τα πετρέλαια στον πρίνο;

Σίγουρα σκόπευες στην μόλυνση της ατμόσφαιρας μιας και ήσουν αμερικανοκίνητος.
Φυσικά και τα εργοστάσια που πρόσθεσες στην Πτολεμαΐδα και εκείνο που συμφώνησες και πλήρωσες στους φιλίππους με τους ρώσους για τον ίδιο λόγο τα έκανες, άθλιο υποκείμενο.

Τέλος σιχαμερέ φασίστα
αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα ευτυχισμένο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι πλούσιοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί, ενώ σήμερα έχουν και συντάξεις και μνημεία και μουσεία.
Νάνε καλά ο εθνάρχης μας και ο λαμπρός του ανιψιός.
Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του γιομ κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους ισραηλίτες και την βρήκες από τον θεό (τον ιδιωτικό τους θεό, ναι υπάρχει και τέτοιος!!).

Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από 47 χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον παλαβό τον γείτονα μου, που μου πρήζει τα αρχ..ια, να βγαίνει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21

Read more...

Το εμπόριο στα χέρια των αλλοδαπών

Από την Χρυσή Αυγή

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ!Στοιχεία “φωτιά” για τις επιχειρήσεις αλλοδαπών εκτός Ε.Ε. που “ξεφυτρώνουν” η μία πίσω από την άλλη στην Ελλάδα την ίδια στιγμή όπου οι Ελληνικές μαραζώνουν. Τα επίσημα νούμερα που σας παρουσιάζουμε μιλούν από μόνα τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που σας παρουσιάζουμε πάνω από 20.000 επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής από τους αλλοδαπούς χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν χιλιάδες και στην υπόλοιπη Ελλάδα!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ: Για το οικονομικό έτος 2009 3.038 από αυτές δεν έχουν υποβάλει καν δήλωση Φ.Ε.Φ.Π! Ενώ 12.982 από αυτές έχουν υποβάλει δήλωση με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΦΟΡΟ!

Αυτά τα στοιχεία βέβαια δεν αναφέρθηκαν ποτέ σε κανένα μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό αφού αποδεικνύουν περίτρανα το καλά οργανωμένο σχέδιο που ακολουθείται πιστά από τις Ελληνικές κυβερνήσεις να μοιραστεί η αγορά σε αλλοδαπούς επιχειρηματίες εκτός χωρών Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες να ευδοκιμήσουν στην Ελλάδα. Με τις γνωστές βέβαια συνέπειες στις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είναι καταδικασμένες να επιβιώνουν στην αιχμαλωσία του τραπεζικού συστήματος (μέσω δανείων) μέχρι να “ξεψυχήσουν” οριστικά και να κλείσουν καταχρεωμένες.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί πως οι αλλοδαποί επιχειρηματίες εκτός χωρών της Ε.Ε. , όχι μόνο δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες αλλά αρκετοί από αυτούς επιδοτούνται από πανίσχυρα εμπορικά λόμπι προκειμένου να στήσουν τις επιχειρήσεις τους και να προωθήσουν μέσω αυτών τις εξαγωγές των ασιατικών κρατών στην Ευρώπη. Όπως φαίνεται η «μεσαία τάξη» στην Ελλάδα σύντομα θα αποτελείται κυρίως από αλλοδαπούς. Οι Έλληνες τι;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΕΦΥΛΛΑΚΗΣ

Read more...

Οι κερδοσκόποι εκβιάζουν την Ελλάδα

Το Καρτέλ θύμωσε και απειλεί με μποϊκοτάζ στην αγορά ομολόγων!

Του Σπύρου Χατζάρα
Από το Δελτίο των 11

Το Δελτιο11 αποκάλυψε, το «κόλπο», με το σορτάρισμα των ελληνικών ομολόγων, και την επείγουσα εκπλήρωση του «προεκλογικού συμβολαίου» του ΠΑΣΟΚ, στις 22 Οκτωβρίου, 18 μέρες μετά τις εκλογές, με την οποία άρχισε το ρεσάλτο στα ελληνικά ομόλογα, και επέμενε στο θέμα αυτό επί δέκα ημέρες. Μετά το έμαθαν και στο ΕΒΕΑ, και τον «Ελεύθερο Τύπο».Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Η «πράσινη» διακυβέρνηση παρέλαβε τα spreads στις 150 μονάδες και στη συνέχεια τα εκτόξευσε στις 470 μονάδες, επιβαρύνοντας τους Ελληνες με δισεκατομμύρια ευρώ και οδηγώντας την Ελλάδα στο ΔΝΤ, για να πληρωθούν τα συμβόλαια CDS που πούλαγε η Goldman Sahs.

Χθες , η ΤτΕ παραδέχθηκε, ότι από τον Οκτώβριο είχε επιτρέψει στους παράγοντες της ΗΔΑΤ να ανακυκλώνουν αυτόματα, για χρονική περίοδο μέχρι και 10 ημερών, τις ανοικτές θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα.
Ανεπισήμως, από την ΤτΕ διαδίδουν ότι το τριήμερο (Τ+3) δεν καταργήθηκε ποτέ, αλλά ότι έκαναν «μια απλή τεχνική διευκόλυνση» (recycling), η οποία αποφασίσθηκε μετά από τις αρνητικές εκθέσεις αξιολόγησης των αρμοδίων ευρωπαϊκών οργάνων παρακολούθησης των διαδικασιών για την άρση των εμποδίων κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης και διακανονισμού σε διασυνοριακό επίπεδο (Giovannini Barriers), στις οποίες η ελληνική αγορά αξιολογείται ως ευρισκόμενη σε κατώτερο στάδιο εναρμόνισης από ό,τι οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Δηλαδή, πληρώσαμε δισεκατομμύρια ευρώ και φέραμε τη χώρα στο χείλος της πτώχευσης για να μη στεναχωρήσουμε τον… κ. Τζοβανίνι, εφαρμόζοντας ενδεχομένως τις «σοφίες» του λίγο αργότερα και όχι ακριβώς τη στιγμή που η ελληνική αγορά ομολόγων είχε γίνει στόχος του παγκόσμιου κερδοσκοπικού συστήματος, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο «διαμαρτυρόμενος» κ. Παπακωνσταντίνου , (της παρέας του Λονδίνου), ισχυρίσθηκε ότι αυτό δεν αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην κατακόρυφη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων από το φθινόπωρο, αλλά είπε ότι « είναι γεγονός ότι αυτή η απόφαση, που εξ αντικειμένου διευκολύνει τις στρατηγικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας, συμπίπτει χρονικά με τις άγριες κερδοσκοπικές επιθέσεις στα ομόλογα και την άνοδο των spread σε επίπεδα ρεκόρ».

Τους πιάσαμε στα πράσα και ομολόγησαν.

Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε, το «σήμα» που είχε στείλει, από τις 2 Νοεμβρίου η διεθνής πλατφόρμα εκκαθάρισης συναλλαγών σε ομόλογα «Euroclear» ,στους «σορτάκηδες», ότι μπορούν να στοιχηματίζουν εις βάρος των ελληνικών ομολόγων ανενόχλητοι και να φέρνουν τα ομόλογα που δεν είχαν σε δέκα ολόκληρες ημέρες ή και…ποτέ αν δεν τους έβγαινε (των ανθρώπων) το στοίχημα!

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση Διαπραγματευτών Πρωτογενούς Αγοράς Ομολόγων, στην οποία συμμετέχουν 22 μεγάλες διεθνείς τράπεζες, (European Primary Dealers Association), με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον ΟΔΔΗΧ, κατά την οποία η πρώτη θα υποβάλει πιεστικά την απαίτηση να ανακληθεί η απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος της Πέμπτης 8 Απριλίου, με την οποία υποχρεώνονται οι «σορτάκηδες» να παρουσιάζουν αυθημερόν τα ομόλογα που έχουν πουλήσει ανοιχτά, δανειζομένοι τα από τη διατραπεζική αγορά με υποχρεωτική δημοπρασία repos και πληρώνοντας το ανάλογο επιτίμιο.

Τα κορυφαία λαμόγια της «αγοράς» ,απειλούν με μποϊκοτάζ της ελληνικής αγοράς ομολόγων , αν δεν ανακληθει άμεσα η απόφαση της 8ης Απριλίου.

Read more...

Η σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ και της Τράπεζας της Ελλάδος με τους διεθνείς κερδοσκόπους

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Ο Σπύρος Χατζάρας εξηγεί πως η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τράπεζα της Ελλάδος άνοιξαν τις πόρτες στους κερδοσκόπους ώστε να "ασελγήσουν" εις βάρος των ελληνικών ομολόγων. Όπως δείχνουν τα πράγματα, το ΠΑΣΟΚ την επόμενη της εκλογής του χάραξε την πορεία προς το ΔΝΤ, ξεπληρώνοντας ταυτόχρονα και αυτούς που το έφεραν στην εξουσία.

ΠΑΣΟΚ! Το κόμμα που προστατεύει τους εμπόρους ναρκωτικών, τους κακοποιούς και τους απατεώνες!

Read more...

Ερήμην κάθε πολιτικής διαδικασίας

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

του Χρήστου Γιανναρά
(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε εδώ)

Επιπλέον, το πιθανότερο είναι να έχουν και τα κυβερνητικά στελέχη τα ίδια με τον μέσο πολίτη κενά πληροφόρησης. Μάλλον δεν πρόκειται ποτέ κανείς να μάθει τους λόγους που ανάγκασαν τον Κ. Καραμανλή, τον βραχύ, να παραιτηθεί έντρομος από κάθε απόπειρα αντίστασης στη φανερά επερχόμενη χρεοκοπία. Κανείς δεν θα μάθει ποτέ τις διεργασίες που οδήγησαν στη σκανδαλώδη ανατροπή κριτηρίων και αξιολογήσεων προκειμένου να εκλεγεί στην αρχηγία του κόμματός του ο σημερινός πρωθυπουργός. Ούτε τα υψηλότερα κυβερνητικά στελέχη δεν θα μάθουν ποτέ, από πού ανασύρθηκε ο παντελώς άγνωστος στον δημόσιο βίο Δημ. Δρούτσας για να του ανατεθεί ποιο; Το υπουργείο Εξωτερικών! Θα μείνει μάλλον για πάντα άγνωστο το γιατί, σε ώρες που η Ελλάδα παλεύει απεγνωσμένα να σωθεί με οποιοδήποτε τρόπο από την επίσημη κήρυξη πτώχευσης και στάσης πληρωμών, ο Δ. Δρούτσας συνάπτει «ιστορικής σημασίας συμφωνία» με την Τουρκία για την «εντατικοποίηση των διερευνητικών επαφών για το Αιγαίο», ενώ έχει παράλληλα επανενεργοποιηθεί, για επίσπευση «λύσης» του «Μακεδονικού», ο αυλοθεράπων του Πενταγώνου Μάθιου Νίμιτς.

Εχουμε οδυνηρά κενά πληροφόρησης για τις καίριες αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην κάθε πολιτικής διαδικασίας. Κρίνεται η επιβίωσή μας, ο ενδεχόμενος ή όχι ξεριζωμός και η προσφυγιά κάποιων από μας, αν θα έχουμε αύριο ψωμί και πολιτική ανεξαρτησία. Και παγιδευόμαστε από τα κρατικά δελτία ειδήσεων και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σε έναν πανικό που αφορά ίσως σε παραπλανητικό εντοπισμό της συμφοράς μας: Δεν είναι η οικονομική χρεοκοπία η κυρίως απειλή, η χρεοκοπία είναι (ίσως) η τεχνητή συνθήκη για να «τακτοποιηθούν» οι διακηρυγμένες ως πρωταρχικές επιδιώξεις των «συμμάχων» μας: Να κλείσει το Κυπριακό, να κλείσει το «Μακεδονικό», να μοιραστεί το Αιγαίο και η Θράκη.

Αυτό το «ίσως» είναι, ασφαλώς, προϊόν του πανικού μας, αλλά προϊόν με τετράγωνη λογική, όχι επιπόλαιο σκεύασμα «συνωμοσιολογίας». Η λογική λέει ότι με την Ελλάδα ξέγνοιαστη, έστω χάρη σε ψευδαισθήσεις σιγουριάς (μια και ανήκει στο «κλαμπ του ευρώ») τα συμφέροντα κάποιων «συμμάχων» της δεν προωθούνται. Με την Ελλάδα οικονομικά κατεστραμμένη και πανικόβλητη, όλα είναι δυνατά.

Γι’ αυτό, ακόμα και οι εναπομείναντες θαυμαστές του κορυφαίου ταλαντούχου αμοραλιστή τολμούν να παραγγέλνουν στον Δημ. Δρούτσα ότι: Ο Ανδρέας Παπανδρέου θα απέλυε πάραυτα τον υπουργό του των Εξωτερικών, αν διενοείτο να ξεκινήσει οποιεσδήποτε συνομιλίες με τους Τούρκους, χωρίς προηγουμένως να έχουν οι Τούρκοι 1) ανακαλέσει το casus belli, 2) ζητήσει συγγνώμη για την εν ψυχρώ εκτέλεση 1.450 Ελλήνων αιχμαλώτων στην Κύπρο, 3) δεχθεί την άρση των συνεπειών της «Μυστικής Πράξης 66»(;) όπως είχε συμφωνηθεί με τον Οζάλ. Και υπενθυμίζουν οι θαυμαστές του Ανδρέα την αποφασιστική συμβολή του Δημ. Δρούτσα στην κατάρτιση του Σχεδίου (πλεκτάνης) Ανάν, που για να το υποστηρίξει κανείς θα έπρεπε: ή να μην το έχει διαβάσει ή να το έχει διαβάσει και να μην το έχει καταλάβει ή να το υποστήριξε «εν διατεταγμένη υπηρεσία».

Οταν και από τους θιασώτες του παπανδρεϊσμού εγείρονται τέτοιας σαφήνειας αντιδράσεις, σημαίνει ότι η λογική του πανικού, έστω και μόνο με ενδείξεις, είναι ακαταμάχητη.

Read more...

Η ποινικοποίηση του πατριωτισμού

Όπως όλοι γνωρίζουν, στα πλαίσια της χθεσινής προγραμματισμένης συγκέντρωσης στην Λάρισα προς τιμή των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α.., τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον μελών του Πατριωτικού Συνδέσμου Λάρισας, της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπων συλλόγων εφέδρων. Έγιναν προσαγωγές 5 ατόμων μεταξύ των οποίων o Πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου Αστέριος Χάμος και ο Ηλίας Παναγιώταρος, εκ των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Σήμερα πέντε εθνικιστές και ένας...σκύλος (!), διώκονται με την κατηγορία της "στάσης"!!!

Τα γεγονότα προσδίδουν τα πραγματικά κίνητρα της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.. Πριν την έλευση των αστυνομικών όλα εξελίσσονταν ομαλά δίχως επεισόδια. Κατά την άφιξη τους, τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από την πατριωτική συγκέντρωση, και για ασήμαντη αφορμή έκαναν χρήση δακρυγόνων για να την διαλύσουν. Έπειτα ακολούθησαν την πορεία, την ακινητοποίησαν σε στενό και επιτέθηκαν απρόκλητα. Από την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άτομα.

Το αστυνομικό δελτίο αντέστρεψε τα γεγονότα αναφέροντας ότι τα μέλη του πατριωτικού συλλόγου "κατά την πραγματοποίηση πορείας σε κεντρικές οδούς της πόλης, επιτέθηκαν απρόκλητα κατά των Αστυνομικών Δυνάμεων, που εκτελούσαν υπηρεσία λήψης μέτρων στην εν λόγω συγκέντρωση".

Δίχως αμφιβολία, κύρια μέριμνα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. ήταν η δημιουργία βίαιων επεισοδίων προκειμένου να συλληφθούν τα οργανωτικά στελέχη της εκδηλώσεως.

Η συγκεκριμένη τακτική έχει δύο στόχους:

Βραχυπρόθεσμα, οι σύλληψεις εθνικιστών εξυπηρετούν επικοινωνιακούς σκοπούς αντισταθμίζοντας τις πρόσφατες συλλήψεις των αναρχικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα".

Μακροπρόθεσμα, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να περιορίσει τις μαζικές αντιδράσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν τα αντιλαϊκά και αντιεθνικά μέτρα που λαμβάνει. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις αποτελούν τον μοναδικό ουσιαστικό μοχλό πίεσης έναντι της κυβέρνησης. Στο στόχαστρο λοιπόν βρίσκεται ο "σκληρός" πατριωτικός και εθνικιστικός πυρήνας ο οποίος ενδέχεται να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Προς το παρόν, αν και με δυσκολία, το ΠΑΣΟΚ ελέγχει ακόμη τις επιτροπές και τα συνδικάτα των εργαζομένων. "Ελέγχει" επίσης μεγάλη μερίδα των "αντιεξουσιαστών" και της Αριστεράς που αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με την κυβέρνηση. Ακόμη, είναι προφανές ότι εξασφάλισε την αποχή του ΛΑ.Ο.Σ. από οποιαδήποτε οργανωμένη μορφή κινητοποιήσεως σε ανοικτό χώρο. Οι φιλήσυχοι ψηφοφόροι της ΝΔ ουδέποτε βγαίνουν στους δρόμους. Πέραν τούτου άνωθεν του κόμματος κρέμεται λαιμητόμος υπό μορφή εξεταστικών επιτροπών, αλλά και απροθυμία να αναλάβει την διαχείριση της κρίσεως.

Απομένουν λοιπόν οι εθνικιστές. Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγματεύσεων, ο Χρυσοχοϊδης έχει επιλέξει την οδό της βίαιης καταστολής, της φυλάκισης και της τελμάτωσης της ηγεσίας του χώρου σε ένα νομικό κυκεώνα, μέσω ψευδών κατηγοριών. Με την τακτική αυτή το ΠΑΣΟΚ, ποινικοποιεί εμπράκτως τον πατριωτισμό και τους εθνικιστές. Όπως είδαμε, από το στόχαστρο του Χρυσοχοϊδη και των ένστολων υποτακτικών του δεν διαφεύγουν ούτε τα κατοικίδια!

Τα χθεσινά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά καθώς εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο διώξεων και συλλήψεων που έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους μήνες. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται:

- τα επεισόδια στην ίδια πλατεία προ δύο μηνών όπου τραυματίσθηκαν 4 άτομα μετά από επίθεση αντιεξουσιαστών υπό την προστασία της ΕΛ.ΑΣ..

- η σύλληψη των "αυτόνομων εθνικιστών" στους Αμπελόκηπους και η φυλάκιση του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου,

- η προσαγωγή πατριωτών στον Άγιο Παντελεήμονα και η κράτηση του εκδότη Σάββα Χατζηπαρασκευά.

Με αυτή την τακτική οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αποξενώνουν τους Έλληνες που είχαν το θάρρος να την στηρίξουν και να σταθούν στο πλευρό της τις δύσκολες ώρες. Επιπλέον, πέρα από τις αρνητικές επιπτώσεις επί του ηθικού όσων αστυνομικών διατηρούν ακόμη γνήσιο πατριωτικό φρόνημα, το νέο προφίλ που καλλιεργεί ο Χρυσοχοϊδης αποστρέφει τα νέα ελληνόπουλα που ονειρεύονται να ενταχθούν στο Σώμα, ανοίγοντας τις πόρτες στην νέα γενιά των λαθραία εισαγώμενων ελληνοποιημένων.

ΕΨ

Read more...

Η αφετηρία της ελλειματικής οικονομικής πολιτικής που μας οδήγησε στο ΔΝΤ

Πώς φτάσαμε μέχρι εδώ;

Του Β. Παπαδόπουλου

Ως αρχισυντάκτης της οικονομικής εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» για περίπου 20 χρόνια, που σήμερα εκδίδει ο όμιλος Γιώργου Μπόμπολα, βίωσα από «πρώτο χέρι» την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι οικονομικοί συντάκτες και επομένως, πιστεύω, ότι έχουμε όλες εκείνες τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις για να εξηγήσουμε τα σημερινά οικονομικά προβλήματα και το πώς φτάσαμε ως εδώ.

Όταν ανέλαβε την Κυβέρνηση ο Ανδρέας Παπανδρέου και το «ΠΑΣΟΚ» το 1981 ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης ήταν 0,6%, ο μέσος ρυθμός πληθωρισμού 19,8%, η ανεργία 6,8%, το μέσο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης 0,8% , το δημόσιο χρέος 39,2%, ΑΕΠ κατά κεφαλή 81,8%, έμμεσοι φόροι 11,5% και φορολογικά έσοδα 16,4%. Την ίδια χρονική περίοδο η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας ήταν εικόνα απελπισίας και ελπίδας. Τα προβλήματα ήταν μεγάλα, το φωτοστέφανο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της «Νέας Δημοκρατίας» είχαν αφανιστεί και ο λαός είχε εναποθέσει τις ελπίδες του για καλύτερες μέρες και για «αλλαγή»στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Και πράγματι ο Ανδρέας υπήρξε ο νικητής των εκλογών με ένα 48% και με ένα «συμβόλαιο» που υπέγραψε για να ανακουφίσει τους μη προνομιούχους και να φέρει στην εξουσία το υπόλοιπο μισό του λαού που ήταν στο περιθώριο μετά τον πόλεμο και τα αιματηρά γεγονότα του 1946-49. Η επικράτηση του «ΠΑΣΟΚ» δεν ήταν μόνον μια νίκη ενός κόμματος. Η νίκη του «ΠΑΣΟΚ» ήταν ένα κοινωνικό φαινόμενο. Και, μάλιστα, όταν υπόσχονταν τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου τότε, γνώστης της οικονομικής κατάστασης, ως οικονομολόγος αλλά και ως πολιτικός, που είχε μέντορά του τον Francois Mitterrand, επιδίωξε αρχικώς να ακολουθήσει την πολιτική του Γάλλου προέδρου. Γι’αυτό στις προγραμματικές του δηλώσεις, που ανέγνωσε στη Βουλή τον Νοέμβριο, υποσχέθηκε να εφαρμόσει τρία βασικά μέτρα: την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) μισθών και ημερομισθίων ανά τετράμηνο, ίση με τον πληθωρισμό, την ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή της φορολογικής κλίμακας με αύξηση του κατώτατου αφορολόγητου ορίου και την σταδιακή αναπροσαρμογή των κατώτατων ορίων συντάξεων. Την πολιτική αυτή άλλωστε του είχαν προτείνει οι βασικοί συνεργάτες του, Απόστολος Λάζαρης, Γεράσιμος Αρσένης, Δημήτρης Κουλουριάνος και Μανώλης Δρεττάκης.

Η συγκρατημένη αυτή οικονομική πολιτική καθησύχασε το τότε οικονομικό και κοινωνικό κατεστημένο διότι οι υπερβολές του προεκλογικού αγώνα παρουσίαζαν τον Ανδρέα ως τον Aliente ο οποίος δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί στην εξουσία για πολύ. Έπεσαν όμως έξω. Λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά του 1981, ο τότε υπουργός εργασίας Απόστολος Κακλαμάνης, ανακοίνωσε από την τηλεόραση αύξηση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων μέχρι 60% και διπλασιασμό των κατώτατων συντάξεων του ΙΚΑ, του δημοσίου, του ΟΓΑ, του ΤΕΒΕ κλπ. και έγινε σεισμός!!!

Αιφνιδιαστικώς και χωρίς να το περιμένει κανείς από το κατεστημένο περνούσαμε σε μια βίαιη ανακατανομή του εισοδήματος υπέρ των μη προνομιούχων της χώρας. Για πρώτη φορά μετά τα κοινωνικά μέτρα της δικτατορίας τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας είδαν καλύτερες μέρες και ένοιωθαν πλέον ευχαριστημένα αφού ταυτοχρόνως είχαν μπει και σε όλα τα πόστα της πολιτικής – κοινωνικής ζωής. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αγνόησε τις περιορισμένες και ανεκτές αντοχές της οικονομίας, αγνόησε την ιδιότητα του οικονομολόγου και τους επιτελείς του και ικανοποίησε τα αιτήματα του λαού. Γιατί ταυτοχρόνως καθιέρωσε την πενθήμερη εργασία, την εργάσιμη εβδομάδα των 40 ωρών, την ετήσια άδεια των τεσσάρων εβδομάδων, την αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 100% τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τους μισθωτούς και την απαγόρευση των ομαδικών απολύσεων.

Καθώς τελείωνε η πρώτη κυβερνητική τετραετία του «ΠΑΣΟΚ» και ενώ ο λαός απολάμβανε τις παροχές ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Δημήτρης Χαλκιάς και της «Εθνικής» Στέλιος Παναγόπουλος βρίσκονταν στα όρια της απόγνωσης. Και αυτοί και εμείς που κάναμε οικονομικό ρεπορτάζ προβλέπαμε την επικείμενη χρεοκοπία αφού το έλλειμμα του προϋπολογισμού άγγιζε το 18% του ΑΕΠ, του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το 8% και ο πληθωρισμός το 20%.

Θυμάμαι σαν τώρα, όταν κάποιο βράδυ, το Μάρτιο του 1985, όταν ο καλός συνάδελφος Μιχάλης Μαντάς, που κάλυπτε τότε για την «Ημερησία» το οικονομικό ρεπορτάζ, μπήκε έντρομος στα γραφεία και μας είπε: «Παιδιά, πάμε για φούντο. Χρεοκοπήσαμε». Πράγματι, ο διευθυντής συναλλάγματος της Τράπεζας της Ελλάδας ενημέρωσε τον κ. Χαλκιά, ότι το συναλλαγματικό απόθεμα της χώρας έπεσε στα 263 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή, ποσό που μόλις κάλυπτε τις εισαγωγές για είκοσι μέρες.

Όταν ο Ανδρέας ενημερώθηκε για την κατάσταση αυτή υιοθέτησε την πρόταση του κ. Χαλκιά να δείξει ψυχραιμία και αξιοποιώντας τα credit lines της τράπεζας να συνάψει εξωτερικό δάνειο για τις άμεσες ανάγκες με μόνη όμως προϋπόθεση να αλλάξει πολιτική. Πράγματι, και έτσι έγινε αφού απέπεμψε τον Αρσένη από το υπουργείο, προκήρυξε εκλογές με νέο σύνθημα για «ακόμη καλύτερες μέρες». Ο Σημίτης που τον διαδέχθηκε εφάρμοσε ένα σκληρό σταθεροποιητικό πρόγραμμα, που του το υπέδειξε ο Ανδρέας σε συνεργασία μες την Τράπεζα της Ελλάδας και με δεύτερη υποτίμηση της δραχμής διέσωσε τελικά την οικονομία από την χρεοκοπία.

Έκτοτε η χώρα κινήθηκε και πάλι στον ίδιο ρυθμό της σπατάλης, των παροχών και της εξυπηρέτησης των συνδικαλιστών, της αδιαφάνειας και των σκανδάλων με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση Σημίτη να παραδώσει την εξουσία στον Καραμανλή με μέσο ρυθμό ανάπτυξης 4,5%, μέσο ρυθμό πληθωρισμού 3,4%, ανεργία 10,5%, μέσο έλλειμμα -4,6%, δημόσιο χρέος 100,9%, ΑΕΠ κατά κεφαλή 81,1%, έμμεσους φόρους 12,5% και φορολογικά έσοδα 21,5%.
Η Κυβέρνηση Καραμανλή, που ακολούθησε, συνέχισε τις σπατάλες και την αδιαφάνεια, δεν πήρε τα μέτρα που έπρεπε να πάρει εγκαίρως και σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου τρέχει και δεν φτάνει.

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα.

***

EΨ:
Ειδικά όταν τα τέκνα χρησιμοποιούν τους ίδιους λαικισμούς των γονέων για να αρπάξουν την εξουσία!

Read more...

Ημέρες και έργα του ΠΑΣΟΚ: Από την χρεοκοπία στο ΔΝΤ

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Εστάλη λοιπόν η περίφημη επιστολή της ελληνικής κυβερνήσεως στο ΔΝΤ. Ξαφνικά όλες οι μάρκες μοιάζουν να έχουν πέσει στα σωστά σημεία.

Κακά τα ψέματα, η πορεία προς το ΔΝΤ ήταν προδιεγραμμένη ήδη από την αρχή της δεκαετίας. Πέραν του προφανούς, το επιβεβαιώνουν και άνθρωποι που έχουν γνώση του πολιτικού παρασκήνιου. Την εποχή εκείνη όμως η κυβέρνηση Σημίτη χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες της Goldman Sachs ώστε να αποκρύψει μέρος του χρέους, και την ένταξη στην ευρωζώνη σε συνδιασμό με τους λαθρομετανάστες ώστε να ανεβάσει το ΑΕΠ.

Η ουσία όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια η Ε.Ε. αντιμετωπίζει πτώσης της ανταγωνιστικότητας λόγω του ισχυρού ευρώ.

Η διεύρυνση της Ε.Ε. στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έδωσε μια παράταση στο πρόβλημα. Φθηνά εργατικά χέρια κατέκλυσαν την εργασιακή αγορά, και εργοστάσια μετεγκαταστάθηκαν στην Ρουμανία την Βουλγαρία, την Ουγγαρία και την Πολωνία. Πλησιάζει όμως ο καιρός που αυτές οι χώρες θα ενταχθούν στην ευρωζώνη, και αν δεν αλλάξει κάτι θα μετεξελιχθούν από κέντρα παραγωγής σε κέντρα κατανάλωσης. Δύο από αυτές τις χώρες βρίσκονται ήδη υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ.

Διανύουμε λοιπόν μια μεταβατική περίοδο που στόχο έχει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε.. Εργαλείο αυτής της πολιτικής αποτελεί το ΔΝΤ.

Η ελεγχόμενη από τα ΜΜΕ εκλογή ενός “Αμερικανού“ προέδρου στην ηγεσία της κυβερνήσεως που θα αναλάμβανε να διαχειριστεί την παράδοση της Ελλάδος στο ΔΝΤ μοιάζει να ήταν προδικασμένη. Στην διαδικασία παράδοσης της εξουσίας συμμετείχε ενεργά η ΝΔ, η οποία υπό τον Σαμαρά συνεχίζει να είναι ανύπαρκτη.

Εξ αρχής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προέβη σε δηλώσεις περί απώλειας της εθνικής κυριαρχίας που σηματοδοτούσαν τον δρόμο προς το ΔΝΤ. Οι δηλώσεις αυτές προμήνυαν ότι η πόρτα της Ε.Ε. ήταν κλειστή πριν ακόμη αρχίσει τα ταξίδια του ο κ. Παπακωσταντίνου. Έτσι και έγινε. Με πρωτοβουλία της Γερμανίας, αλλά και περιορισμούς που δεν επιτρέπουν την παρέμβαση της ΕΚΤ, η Ευρώπη αρνήθηκε να προσφέρει βοήθεια δίχως την συμβολή του ΔΝΤ και η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που οδηγείται στην επιτήρηση.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ είχε “κλειδώσει“ πολύ πριν από την ελληνική κρίση. Πριν από 2 χρόνια μια σειρά από κράτη, με πρωταγωνιστές την Ε.Ε. ανέβασαν το κασέ του ΔΤΝ κατά $500 δις (εδώ). Τα χρήματα προορίζονταν για τις τριτοκοσμικές χώρες που θα αντιμετώπιζαν προβλήματα από την πιστωτική κρίση. Δεδομένου του μεταρυθμισιτικού ρόλου που διαδραματίζει το ΔΝΤ τις τελευταίες δεκαετίες, τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την στήριξη της πολιτικής και οικονομικής μεταρρύθμισης που επιδιώκουν να επιβάλλουν οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί. Το ΔΝΤ ήταν λοιπόν προ πολλού η λύση που επέλεξε η Ε.Ε. για να στηρίξει τις αδύναμες PIGS. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τον δρόμο της Ελλάδος θα ακολουθήσουν και άλλα κράτη της ευρωζώνης.

Εκ των δηλωμένων, ο κύριος στόχος του ΔΝΤ είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, μέσω της μείωσης των μισθών και συνεπώς του πληθωρισμού. Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί η εισαγωγή του αλλοδαπού φθηνού εργατικού δυναμικού εντάσσεται στα πλαίσια αυτού του σχεδίου. Εξού και τα σύνορα τα εξ ανατολάς άνοιξαν και τα σύνορα προς δυσμάς έκλεισαν πολύ πριν η “κρίση“ ανακοινωθεί επισήμως.

Οι συγκεκριμένοι στόχοι που θέτει το ΔΝΤ εντάσσονται στα πλαίσια των σχεδίων της Ε.Ε. που θέλει να προωθήσει την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς. Ο ογκώδης κρατικός μηχανισμός της Ελλάδος αποτελεί εμπόδιο στον δρόμο προς την ελεύθερη αγορά. Επιπλέον, με το παρόν σύστημα, το κράτος ελέγχει ακόμη τις πλουτοπαραγωγικές του πηγές, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας (ΔΕΗ, πετρέλαια, λιγνίτη). Μόνο μέσω του ΔΝΤ, μπορεί η Ε.Ε. να προωθήσει την συρρίκνωση του Δημοσίου τομέα, την μείωση των μισθών, και μια σειρά άλλων μεταρρυθμίσεων.

Μέσα τα πλαίσια της στήριξης της ανταγωνιστικότητας οι ισχυροί της Ε.Ε. επιδιώκουν να ρίξουν της αξία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο. Η εμπλοκή του ΔΝΤ είναι ιδανική διότι τα αποθεματικά του είναι στην πλειονότητα τους σε δολάρια. Η πτώση των μισθών και του πληθωρισμού είναι εξίσου σημαντική εφόσον για να συνεχιστεί η ανάπτυξη της οικονομίας της Ε.Ε. πρέπει να συγκρουστεί με την Κίνα.

Η εικόνα λοιπόν είναι ξεκάθαρη. Η σοσιαλο-ληστρική πολιτική του πατήρ Παπανδρέου μας οδήγησε στην χρεοκοπία, και ο υιός Παπανδρέου μας παρέδωσε στα χέρια του ΔΝΤ (μην ξεχνάτε ποιος στήριξε παρασκηνιακά τον Σημίτη για να συνεχίσει το έργο του πατρός). Το έργο ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, με μερικές διαφημίσεις της ΝΔ στα ενδιάμεσα. Η πορεία που διέγραψε το ΠΑΣΟΚ στην ελληνική οικονομία τα τελευταία 30 χρόνια μας οδήγησε στην πρώτα στην διάλυση της εγχώριας παραγωγής, στην παράδοση του χρηματοπιστωτικού ελέγχου στην ΕΚΤ ("σοσιαληστρισμός" και ευρώ), έπειτα στην δημιουργία μιας υπερκαταναλωτικής κοινωνίας (ευρώ), και τώρα στην δημιουργία μιας νέας εγρατικής τάξης που θα εξυπηρετεί το ξένο κεφάλαιο.

Όσο για το χρέος, είτε μέσω τόκων, είτε μέσω της διαφυγής των κεφαλαίων, αυτοί που μας έχουν δανείσει, έχουν πάρει πίσω τα χρήματα τους εις διπλούν.

ΕΨ

Read more...