Ο Ερντογκάν είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την σημερινή δολοφονική πειρατεία του Ισραήλ

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010


Δίχως αμιφοβολία τα δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα διεθνή ύδατα της νοτιανατολικής Μεσογείου ευνοούν ποικιλοτρόπως τον Τούρκο πρόεδρο, που στο πρόσωπο του Ισραήλ βρίσκει τον συμβολικό εχθρό που

1) ενισχύει σημαντικά την θέση του στο εσωτερικό της Τουρκίας, έναντι στο στρατιωτικό κατεστημένο, στηρίζονας το μουσουλμανικό πατριωτικό αίσθημα.

2) αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο της Τουρκίας και του πρωθυπουργού της στον μουσουλμανικό κόσμο.

3) ανασυντάσει τον γεωπολιτικό ρόλο της Τουρκίας στο ενεργειακό παιχνίδι στο πλευρό της Ρωσίας και του Ιράν.

4) ανακόπτει την στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Ελλάδος και του Ισραήλ.

5) συμπαρασύρει ακόμη και τις ΗΠΑ στο παιχνίδι που χαράζει η Τουρκία στην περιοχή. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι και η Ουάσινγκτον αναζητεί τρόπους να τιμωρήσει το Ισραήλ για την απήθεια που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό στο ζήτημα του εποικισμού της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Με βάση τα παραπάνω κριτήρια, διόλου τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι το Τουρκικό εμπορικό πλοίο ηγείτο της νηοπομπής με αποτέλεσμα να αποτελέσει τον πρώτο στόχο της πειρατικής ενέργειας του Ισραηλινών ειδικών δυνάμεων. Η εμφάνιση της Τουρκικής σημαίας στο βίντεο της εφόδου είναι επίσης αξιοσημείωτη. Εκρεμμεί βέβαια το ερώτημα αν οι φερόμενες πληροφορίες του Ισραήλ για λαθρεμπόριο όπλων αφορούσαν το συγκεκριμένο πλοίο. Μια πρόφαση άκρως γελοία δεδομένου ότι η νηοπομπή θα ελέγχονταν από το Ισραήλ, και η εύρεση οπλισμού θα αποτελούσε δικαίωση για την πολιτική αποκλεισμού που ακολουθεί o ταραξίας ή "rogue state" της περιοχής!

Εύλογο είναι πάντως και το ερώτημα αν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να αναβαθμίζουν το παλαιό τους υλικό στο Ισραήλ; Η αναβάθμιση είναι μια ευαίσθητη πτυχή των τουρκικών εξοπλιστικών προγραμμάτων, και οι Ισραηλινές εταιρίες είχαν τα τελευταία χρόνια διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Μια πτυχή που ενδέχεται να αποτελεί επίσης πόλο έλξης της πιέσεως που ασκεί ο Ερντογκάν κατά της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας και των συμμάχων της στο εξωτερικό.

Το τραγικό περιστατικό εντάσσεται σε μια πολιτική πολεμική κατά του Ισραήλ που αναπτύσει ο Τούρκος πρωθυπουργός τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο τα δίκαια του Παλαιστινιακού λαού. Όποιος κατέχει λίγα πράγματα για τον τροπο με τον οποίο η Τουρκική ηγεσία χαράσει εξωτερική πολιτική, γνωρίζει ότι η πολιτική αυτή είναι το αποτέλεσμα εκτενών υπολογισμών.

ΕΨ

Read more...

Λίγη οικονομία και αρκετή... τρέλα!

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010Μια ανάλυση των οικονομικών δεδομένων του κράτους. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Read more...

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

Πέμπτη, 27 Μαΐου 201021% AΠΑΝΤΗΣΕ: NAI

17% ΑΠΑΝΤΗΣΕ: OXI

62% ΑΠΑΝΤΗΣΕ: عهد الأمن العالمي بواشنط

Συμπέρασμα ΕΨ: Πάντα θα υπάρχουν 17% μαλ%@^ς!

Read more...

Η τέχνη του "σερβιρίσματος" και η αποτυχία των επιχειρήσεων κατά των Σομαλών πειρατών

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010


Σε χθεσινές του δηλώσεις ο συντονιστής των επιχειρήσεων κατά των Σομαλών πειρατών, Υποναύρχος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού Peter Hudson, δήλωσε ότι η στρατηγική των ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα αναγκάζοντας τους πειρατές να εκτείνουν την ακτίνα δράσης τους μέχρι και 1000 ν.μ. από τις αφρικανικές ακτές!

Στην ουσία οι πειρατές έχουν πολλαπλασιάσει των αριθμό των εξορμήσεων και έχουν διευρύνει το πεδίο δράσεως τους! Αυτή την στιγμή τελούν υπό κατάληψη 8 πλοία με 160 ομήρους! Είναι λοιπόν άκρως γελοία η παραπάνω τοποθέτηση που επιχειρεί να παρουσιάση την παταγώδη αποτυχία της διεθνούς δύναμης σε επιτυχία!

Να σημειωθεί ότι η διεθνής δύναμη απαρτίζεται από υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία, έναντι πειρατών εξοπλισμένων με καλάσνικοφ, φορητές ρουκέτες, και ψαροκάικα.

Με δεδομένη την πλήρη διάσταση στην ισσοροποία δυνάμεων ο λόγος της αποτυχίας είναι απλός. Η διεθνής κοινότητα δεν είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τους πειρατές με δεδομένα πολεμικής σύρραξης αλλά επιλλέγει κριτήρια και διαδικασίες του κοινού ποινικού δικαίου.

(Οι πληροφορίες από το ΒBC)

ΕΨ

Read more...

Απαράδεκτη και προκλητικότατη η αφίσσα του Athens gay pride!

Προσωπικά, ούτε με απασχολούν, ούτε με ενοχλούν οι γκέι. Θεωρώ ότι η σεξουαλικότητα του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση. Το κίνημα των ομοφυλόφιλων συνηθίζει να χρησιμοποιεί την πρόκληση ως μέσον προώθησης της ατζέντας του.


Όμως, η παραπάνω προσβλητικότατη εικόνα είναι απράδεκτη! Υπάρχουν κάποια σύμβολα και κάποια όρια που θα πρέπει να σέβονται, και να μένουν μακριά από πολιτικές εξευτελισμού, και σεξουαλικές επιδιώξεις! Έτσι απλά!

Πέρα από αυτά, εγώ απλώς λυπάμαι αυτούς που θα την πληρώσουν άδικα για την μέγιστη ηλιθιότητα των διοργανωτών που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη εικόνα.

ΕΨ

Read more...

Οι επικίνδυνες γεωπολιτικές επιπτώσεις από την επέκταση της Τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στην Αλβανία

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Μόνιμη τουρκική ναυτική βάση στην πλάτη της Ελλάδας

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο περί εισόδου και προσωρινής παραμονής τουρκικής ναυτικής μονάδας. Την είδηση μετέδωσε αργά τη νύχτα της Δευτέρας το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή και αναμεταδόθηκε από το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα ο νόμος αφορά την ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού στόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη πριν δυο μήνες είχε ολοκληρωθεί μια νέα βάση υποβρυχίων στο Δυρράχιο με τουρκική χρηματοδότηση, ακριβώς για να επιχειρούν τουρκικά υποβρύχια.

Τότε μάλιστα η βάση είχε εγκαινιαστεί με διμερή άσκηση όπου είχε συμμετάσχει το υποβρύχιο Dolunay (209/1200).

Μετά την ψήφιση και του νόμου από το αλβανικό κοινοβούλιο, ουσιαστικά επισημοποιείται και τυπικά μια στρατηγική προσέγγιση που χρονολογείται τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας του '90.

Πηγή: DefenceNet.gr

***

Σχόλιο ΕΨ: Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη βάση έχει περισσότερο πολιτικό παρά επιχειρησιακό χαρακτήρα. Με την επέκταση της τουρκικής στρατιωτικής σφαίρας επιρροής στην Αλβανία, η Τουρκία επιτυγχάνει τρεις στόχους:

Πρώτον, αυξάνει την πολυμέτωπη στρατιωτική πίεση έναντι της Ελλάδος.
Δεύτερον, εντείνει την παρουσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Μεσόγειο.

Τρίτον και κυριότερον, οικειοποιείται τα συμφέροντα της Αλβανίας με τον ίδιο τρόπο που ακολούθησε στην περίπτωση των Τουρκοκυπρίων. Με την σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών η Τουρκία θα μπορεί να ασκεί πίεση στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδος, όχι μόνο μέσω του μουσουλμανικού στοιχείο στην Θράκη, αλλά και μέσω των Αλβανών εποίκων που αποκτούν πολιτικά δικαιώματα στην χώρα μας. Καθώς οι απαιτήσεις των Αλβανών στην Ελλάδα θα πληθαίνουν, η Τουρκία θα μπορεί να εγγυηθεί όχι μόνο την ασφάλεια της Αλβανίας αλλά και των Αλβανών πέραν των συνόρων του αλβανικού κράτους, σε περιοχές όπως το Κοσσυφοπέδιο αλλά και στην Ελλάδα. Σε μια ακραία περίπτωση, η Τουρκία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την δήθεν "καταπάτηση των δικαιωμάτων" των Αλβανών και λοιπών μουσουλμάνων ως πρόφαση ώστε να επέμβει στρατιωτικά έναντι της Ελλάδος, όπως έπραξαν οι ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και οι Τούρκοι στην Κύπρο.

Read more...

Οι νεκροί και το έγκλημα στο Αφγανιστάν ωχριούν μπροστά στην Ελλάδα του Χρυσοχοίδη

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

Από τον Eλεύθερο Κόσμο

Κάθε ημέρα και μία δολοφονία από μετανάστες


Πτώματα, πτώματα, πτώματα... Η Καμπούλ του «πετυχημένου» υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έχει γεμίσει από σωρούς δολοφονημένων. Πάνω από δέκα οι νεκροί, μέσα σε δύο μόλις ημέρες!

Έχουμε και λέμε: ένα πτώμα νέου άνδρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ άλλο ένα καμένο πτώμα άγνωστου ατόμου, βρέθηκε, αυτή τη φορά αγροτική έκταση στην περιοχή της Αγιάς, στο νομό Χανίων.

Νεκρός από μαχαιριές στο λαιμό, βρέθηκε 60χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Καισαριανή. Οι δράστες τον λήστεψαν και τον σκότωσαν.

Άγνωστοι δράστες, σκότωσαν 50χρονο εφοριακό και την ανατολικοευρωπαία ερωμένη του, στη μεζονέτα του πρώτου στην Κρήτη, στις Γούβες Ηρακλείου. Τα δύο θύματα είχαν βασανιστεί.

Νεκρός εντοπίστηκε 34χρονος Αλβανός, σε πεζόδρομο της Καρδίτσας. Είχε κακοποιηθεί βάναυσα. Δολοφονία αλλοδαπού στη Βούλα, βρέθηκε γαζωμένος από σφαίρες στην κυριολεξία.

Το πτώμα γυναίκας ηλικίας περίπου 60 ετών, βρέθηκε την Τρίτη το πρωί σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Αλκμήνης, στην περιοχή των Πετραλώνων.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα, καθώς, οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο (είχε κλαπεί στον Κολωνό) χτύπησαν και παράτησαν αιμόφυρτο στο δρόμο ένα 12χρονο αγόρι στη Ναύπακτο.

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη, δύο νεαροί αλλοδαποί, ως δράστες της δολοφονίας δύο ανδρών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν στο Χορτιάτη. Οι σοροί τους έφεραν τραύματα από πυροβόλα όπλα.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 73χρονου συμπατριώτη μας μέσα στο σπίτι του στο Βύρωνα. Δράστες δύο νεαροί Αλβανοί, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Τα υπόλοιπα...

Συμπλοκή αστυνομικών στην Κάτω Αχαΐα με τη συμμορία των Βούλγαρων με τα καλάσνικοφ, μετά από ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα της Βάρδας. Η καταδίωξη δεν έφερε αποτέλεσμα, καθώς οι δράστες διέφυγαν.

Δύο Γεωργιανοί κακοποιοί, οι οποίοι ευθύνονται για ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στο Κεφαλόβρυσο Μεσολογγίου.

Άγνωστος πυροβόλησε κατά γεμάτου λεωφορείου στην οδό Αχαρνών, την Τρίτη το βράδυ.

Αλλοδαποί επιτέθηκαν την Τρίτη το πρωί επί της συμβολής των οδών Αναξαγόρα και Γερανίου σε άνδρα για να τον ληστέψουν και τον τραυμάτισαν ελαφρά με μαχαίρι. Έναν 40χρονο αλλοδαπό συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί στο Αίγιο, για διάρρηξη σε καφετέρια.

Αλλοδαποί δουλέμποροι κρατούσαν ομήρους στα Πατήσια 28 μετανάστες, προσπαθώντας να τους πείσουν να δουλέψουν για αυτούς. Τους είχαν μάλιστα χτυπήσει άσχημα, με σφυριά και καρφιά. Η ΕΛΑΣ απελευθέρωσε τα θύματα, όπως έκανε και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις στον Κάλαμο, στο Μενίδι και στο Ρέντη.

Ληστείες από αλλοδαπούς την Τετάρτη, δύο σε Καλλιθέα και από μια σε Μοσχάτο και Φιλοθέη. Την προηγούμενη, ληστεία γυναίκας μέσα στο σπίτι της στου Ζωγράφου. Συνελήφθη 33χρονος Σουδανός, ο οποίος εισέβαλε μετά τα μεσάνυκτα της Τρίτης σε κατάστημα γυναικείων εσωρούχων στην Πάτρα!

Έχουμε και θέματα με πλαστά βιβλιάρια υγείας, που κάποιοι επιτήδειοι πλασάρουν σε αλλοδαπούς. Ένας κάτοχος ήδη έγινε τσακωτός στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά. Πήγε εκεί για να το «ανανεώσει»...

***

Σχόλιο ΕΨ: Και που είστε ακόμη...!

Read more...

Οι "πρωταγωνιστές" στην υπηρεσία της φιλοτουρκικής προπαγάνδαςΣτον απόηχο της προσέγγισης του Παπανδρέου με τον Ερντογκάν, ο λαμπρός αστέρας της τηλεοπτικής θολοκουλτούρας βάλθηκε πάλι να μας πείσει πόσο καλοί φίλοι μας είναι οι Τούρκοι. Μετέτρεψαν τζαμί σε μουσείο, ... μέχρι και στην "Χαρούλα" έδωσαν τραγούδι. Σπουδαία, πράγματα!

Εγώ προτείνω στον Θεοδωράντρακλα να μεταναστεύσει στην Τουρκία, μιας και αγαπά τόσο τους μουσουλμάνους και τους μετανάστες. Να δοκιμάσει να κάνει έστω και μια εκπομπή στην Τουρκική τηλεόραση! Αν τα καταφέρει, τότε τα ξαναλέμε!

ΕΨ

Read more...

Μεχρι που θα φτάσει αυτή η κοροιδία;

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010
"Τα «πρακτικά» συνάντησης αναρχικών στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου, λίγα 24ωρα μετά τον τραγικό θάνατο των τριών υπαλλήλων της Μarfin, στις 5 Μαΐου του 2010, αποτελούν τον οδηγό της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης! Μέσα στη «συνέλευση» ομάδα αντιεξουσιαστών κατονόμασε ως δράστες της φονικής επίθεσης αναρχικούς που συχνάζουν σε γνωστό στέκι των Εξαρχείων. Η αναφορά αυτή που καταγράφηκε από πληροφοριο- δότες της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε ρήξη και αποχώρηση των κατονομαζομένων. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι αυτή η αποκάλυψη στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού υπάρχει σχετικός έμμεσος επικριτικός σχολιασμός και στην τελευταία προκήρυξη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία αναφέρεται σε
«ρουφιάνους των αμφιθέατρων και των καφενείων». Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα από τις αναλύσεις καταγραφών των καμερών, από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και έχει ήδη προσδιοριστεί ο κύκλος των βασικών υπόπτων για τους οποίους όμως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Υψηλόβαθμα στελέχη επισημαίνουν ότι «έχουμε σειρά ενδείξεων ότι καθοδηγητικό ρόλο στην ομάδα που επιτέθηκε στη Μarfin είχαν άτομα που έχουν συσχετιστεί με τη δράση του “Επαναστατικού Αγώνα” και άλλων ενόπλων οργανώσεων». "

H συνέχεια στο "Bήμα"


Θεε μου, με τι σαχλαμάρες μας ταίζουν οι φυλλάδες! Καθόμαστε και ασχολούμαστε με το τι είπε ποιος από μια χούφτα αργόσχολων, επιδοτούμενων από το κράτος "αναρχικών", που πραγματοποιούν συνελεύσεις στα αμφιθέατρα των κρατικών πανεπιστημίων. Οποιοδήποτε σοβαρό κράτος θα τους είχε ξεπαστρέψει στο άψε σβήσε.

Εμείς όμως καθόμαστε και διαβάζουμε δήθεν άρθρα στις εφημερίδες για μια Αστυνομία που στέκεται ανίκανη να συλλέξει στοιχεία σε μια δολοφονική επίθεση που έλαβε χώρα μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια χιλιάδων αυτόπτων μαρτύρων!!! Παρά το γεγονός ότι οι δράστες είναι πασίγνωστοι, οι αυτόπτες μάρτυρες, στην κυριολεξία χιλιάδες. Για ακόμη μια φορά το σύστημα που κυβερνά την χώρα επιδεικνύει στον Έλληνα πολιτή πόσο πραγματικά αδύναμος και ανυπεράσπιστος έχει αφεθεί σε αυτό το μεταπολιτευτικό πελατειακό μπουρδέλο που κάποιοι ονομάζουν "δημοκρατικό" κράτος "δικαίου".

Στην ουσία όμως οι πιο γελοίοι της υποθέσεως είμαστε εμείς οι Έλληνες πολίτες που τόσα χρόνια καθόμαστε και ανεχόμεθα όχι μόνο αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις, αλλά και το γεγονός ότι κατόπιν εορτής μας κοροιδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Τα ίδια έπραξαν και πέρυσι με το ζήτημα του Ιντιμίντια όταν ο πρύτανης, η ΕΛ.ΑΣ. και συνεπώς το κράτος, γνωρίζουν τους διαχεριστές της ιστοσελίδας. Έτσι συνέβει και με τους νεκρούς του Κ. Μαρούσης το 1991.

Αν τους δράστες δεν τους λιντσάρουν οι ίδιοι οι πολίτες, η δικαιοσύνη δεν προκειται ποτέ να ανατείλει σε αυτό τον άμοιρο τόπο.

Τέλος, διερωτούμαι, αυτές οι ρημάδες οι έρευνες για τα μαμόθρεφτα που παριστάνουν τους πυρήνες της φωτιάς τι έχουν απογίνει; Μήπως αν δεν είχαν συλληφθεί κάποιοι ύποπτοι από την προηγούμενη κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές, να μην συλλαμβάνονταν ποτέ;

ΕΨ


Read more...

Μετά τον Καρατζαφέρη και το ΠΑΣΟΚ στρέφεται εναντίον της ανωνυμίας στα μπλογκς

Εντέλει, όπως όλα δείχνουν, η τοποθέτηση του Γ. Καρατζαφέρη εναντίον της ανωνυμίας στα μπλογκς αποτελεί τον πρόλογο της λήψης μέτρων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με στόχο τον περιορισμό της ανωνυμίας στο διαδίκτυο. Η πρόφαση που χρησιμοποίσε ο Πεταλωτής ήταν η ίδια με αυτή του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., επαναλαμβάνοντας τα περι δήθεν λασπολογίας. Βλέπετε ό,τι δεν αρέσει στα μεγαλολαμόγια του ΠΑΣΟΚ θεωρείται λάσπη. Τουλάχιστον η θεωρητικά πιο συντηριτική κυβέρνηση της ΝΔ ουδέποτε στράφηκε κατά της ελευθερίας στο διαδίκτυο, παρότι γράφτηκαν τα μύρια αρνητικά εναντίον της.

Δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής:

"Και φυσικά, όλοι όσοι λασπολογούν ακατάσχετα, εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία που τους προσφέρουν τα νέα μέσα επικοινωνίας, θα πάρουν την απάντησή τους.
ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, μας είπατε προηγουμένως ότι όσοι λασπολογούν ακατάσχετα, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, θα πάρουν σύντομα την απάντηση. Πώς;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, διαψεύδονται εκ των πραγμάτων. Γιατί το να λέει κάποιος και να ισχυρίζεται ανωνύμως όλες αυτές τις φήμες και τις απαράδεκτες ιστορίες που ξετυλίγονται κάποτε έχει και μια κατάληξη. Αυτή η κατάληξη, όταν διαψεύδεται εκ των πραγμάτων, είναι μια απάντηση προς όλους."
(πηγή)

Μολών λαβέ "χοντρέ λιγνέ". Μια τρύπα στο νερό μια χαρά θα την κάνετε! Αναμένουμε με ανυπομονεσία την "απάντηση"!

Μόνο που σε λίγο καιρό οι πολιτικοί θα είναι αυτοί που επιζητούν διακαώς την ανωνυμία για να γλιτώσουν την κρεμάλα...

ΕΨ

Read more...

Οι γεωπολιτικοί στόχοι της Τουρκίας (βιντεο)

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Μια από τις πιο σοβαρές τοποθετήσεις αναφορικά με τους μακροπρόθεσμους γεωπολιτικούς στόχους της Τουρκίας και τον τρόπο με τον οποίο τους επιδιώκει, από τον πρέσβη Θέμο Στοφορόπουλο και τον Νεοκλή Σαρρή, στην εκπομπή Αθέατος Κόσμος.Πληροφορίες και σχετικά με τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος, και την καταστροφική για τα Ελληνικά συμφέροντα συμφωνία μεταξύ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Τουρκούτ Οζάλ στο Νταβός το 1988.Σχετική με το θέμα είναι και η ανάλυση της στρατηγικής της διπλωματίας εν μέσω στρατιωτικής πίεσης με αποφυγή στρατιωτικής σύρραξης που ακολουθεί η Τουρκία από τον Γιαννη θεοδωράτο.Ο Γ. Θεοδωρόπουλος στο συμπέρασμα ότι με βάση τα Τουρκικά εξοπλιστικά προγράματα ο στόχος της Τουρκίας σε περίπτωση σύρραξης είναι η Κρήτη.Η Τουρκική στρατηγική είναι μακροπρόθεσμη και στοχεύει στην σταδιακή οικονομική εξασθένηση της Ελλάδος. Όταν η χώρα αποδυναμωθεί οι Τούρκοι θα έλθουν προσφέροντας "συνεργασία" και "βοήθεια" με αντάλλαγμα την επέκταση της Τουρκικής σφαίρας επιρροής.

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Spiegel, η Ελλάδα απορροφά το 13% της παραγωγής της Γερμανικής Αμυντικής βιομηχανίας και η Τουρκία το 15%! Η διαφορά βρίσκεται στο ότι η Ελλάδα αγοράζει καινούρια και ίσως πιο προηγημένα συστήματα, ενώ η Τουρκία αγοράζει και εκσυγχρονίζει τα παλαιότερα μεταχειρισμένα συστήματα.

Παρά ταύτα οι Ελληνικοί εξοπλισμοί είναι αναγκαίοι μεν αλλά είναι χρήσιμοι μόνο όταν υπάρχει μια σωστή πολιτική συμπαραγωγής και πρωτίστως μια ισχυρή διπλωματική στρατηγική απέναντι στην Τουρκική πίεση.

ΕΨ

Read more...

Ενας θρύλος έφυγε!

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Μια μορφή του metal "έφυγε" σήμερα από κοντά μας!

Ότι και να πω για τον Ronnie Dio θα είναι λίγο και περιττό. Θα παραθέσω μόνο μια προσωπική εμπειρία...

Η πρώτη φορά που είδα τον Dio ήταν πριν 15 χρόνια περίπου. Στο τέλος την συναυλίας ο Dio χαιρετούσε το κοινό και είχαν μαζευτεί ο ένας πάνω από τον άλλο καμιά 30αριά άτομα κάτω από την σκηνή. Τελείωσε με τις χειραψίες και άρχισε να αποχωρεί. Την στιγμή εκείνη ετρεξα πίσω από το συγκεντρωμένο πλήθος και φώναξα το όνομα του. O Dio, ο οποίος βρισκόταν ήδη εκτός σκηνής, γύρισε και με είδε να χοροπηδάω σαν τρελός πίσω από τον κόσμο που μόλις είχε αποχαιρετήσει. Επέστρεψε, άπλωσε το χέρι του επάνω από τους 30 που βρίσκοταν μπροστά μου, μου έσφιξε το χέρι και αποχώρησε!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

ΕΨ
Read more...

Ο Χρυσοχοίδης "έλυσε" το πρόβλημα της λαθρομεταναστέυσεως. Η Τουρκία θα δέχεται τουλάχιστον.... 1000 λαθραίους τον χρόνο!


Η ανακοίνωση του Υπ. Προ Πο σχετικά με το μνημονίο συνεργασίας μετάξυ Ελλάδος και Τουρκίας για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης αναφέρει ότι:

"

Τουλάχιστον 1000; Τώρα μάλιστα! Σωθήκαμε κύριε Χρυσοχοίδη. Κάθε χρόνο ο αριθμός τον λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται να εισέρχονται στην Ελλάδα υπερβαίνει τις 150 χιλιάδες. Η Τουρκία δέχθηκε 2206 λαθρομετανάστες πέρυσι ενώ οι συλληφθέντες λαθρέμποροι ανήλθαν στους 2211. Με άλλα λόγια, ο αριθμός που απεδέχθει η Τουρκία είναι αστείος και ανούσιος!

Στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής όμως είναι καταστροφικός! Με το συγκεκριμένο μνημόνιο ο Χρυσοχοίδης ακυρώνει το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής που υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου το οποίο αφορούσε όλους τους λαθρομετανάστες που εισέρχονται αποδεδειγμένα από την Τουρκία. Η άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει το πρωτόκολλο εγγυμονούσε τον κίνδυνο να παγώσει η διαδικασία ένταξης της στην Ε.Ε.. Με βάση το νέο μνημόνιο συνεργασίας ποθ θέτει όρια, αν η Τουρκία δεχθεί τουλάχιστον 1000 λαθρομετανάστες θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρωτοκολλο Παπανδρέου, δίχως να κινδυνεύει η ενταξιακή της πορεία στην Ε.Ε.

ΕΨ

Read more...

Ισοτσελίδα από χρυσάφι για την ελληνική βουλή


Από την Καθημερινή

www. ti-allo-tha-akousoume.gr
Tου Κωνσταντινου Ζουλα / zoulas#@kathimerini. gr

Μέσα στον ορυμαγδό των ειδήσεων, πέρασε μάλλον απαρατήρητη η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλ. Πετσάλνικος στην ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου για το κόστος της κατασκευή της ιστοσελίδας του Κοινοβουλίου (www. parliament. gr). Ο κ. Πετσάλνικος τον (και μας) πληροφόρησε ότι η ιστοσελίδα στοίχισε 1.011.318,89 ευρώ! Σωστά διαβάσατε: ένα εκατομμύριο έντεκα χιλιάδες ευρώ και κάτι ψιλά. Τον (και μας) ενημέρωσε, επίσης, ότι δόθηκαν επιπλέον 48.197,38 ευρώ «για την κατάρτιση χειριστών και διαχειριστών του έργου».

Από την απάντηση του κ. Πετσάλνικου γίνεται προφανές πως δεν έχει την παραμικρή ιδέα ότι αποκάλυψε ένα τεράστιο σκάνδαλο που έγινε επί των ημερών του κ. Δημ. Σιούφα και της κ. Αννας Μπενάκη. Ιδέα –θέλω να πιστεύω– ότι δεν είχαν και οι προκάτοχοί του (που μάλλον δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία) και ότι άλλοι έστησαν τη «δουλειά». Αλλά αν οι τρεις πρόεδροι της Βουλής είχαν επικοινωνήσει –όπως όφειλαν– με έναν, έστω, ιδιοκτήτη εταιρείας που κατασκευάζει ιστοσελίδες, θα τους είχε πληροφορήσει ότι το κόστος του site της Βουλής στην αγορά δεν τιμολογείται περισσότερο από 20.000 - 25.000 ευρώ! «Ενα εκατομμύριο δεν πρέπει να κοστίζει ούτε της ΝASA», μου είπε ένας εκ των ειδικών που απευθύνθηκα, προσθέτοντας πώς «στα 20 - 25 χιλιάρικα εξυπακούεται ότι συμπεριλαμβάνεται και η κατάρτιση των διαχειριστών κάθε ιστοσελίδας».

Eπικοινώνησα και με τον κ. Βελόπουλο διερευνώντας τη δική του αντίδραση στην απάντηση του κ. Πετσάλνικου. «Μα δεν ξέρετε πως συγκεκριμένες εταιρείες έκαναν πάρτι τα τελευταία χρόνια χρεώνοντας απίστευτα ποσά για την κατασκευή όχι μόνον του site της Βουλής, αλλά και των ιστοσελίδων των υπουργείων και των νομαρχιών;», μου είπε, ενημερώνοντάς με πως έχει ζητήσει με νέα παρέμβασή του το εξής αυτονόητο: να αναγράψει εδώ και τώρα κάθε δημόσιος φορέας στo site του πόσο κόστισε η κατασκευή τoυ και ποια εταιρεία το ανέλαβε».

Ο κ. Πετσάλνικος μας καθησύχασε, πάντως, ότι το 80% των χρημάτων της ιστοσελίδας της Βουλής προέρχονταν από κοινοτικούς πόρους και... μόνον το 20% από εθνικούς. Σκέφτομαι με τρόμο την τυχόν αναπαραγωγή της απάντησής του σε μια γερμανική εφημερίδα...

Read more...

Το επικοινωνιακό παιχνίδι της επίσκεψης Ερντογκάν

Σάββατο, 15 Μαΐου 2010


Τις τελευταίες ημέρες διάβασα πολλά σε εφημερίδες και blogs σχετικά με την επίσκεψη του Ερντογκάν και του επιτελείου του. Σενάρια για τον αφοπλισμό των ελληνικών μαχητικών, μείωση των εξοπλισμών, σχόλια για τις αρλούμπες του χοντρού αντιπροέδρου που πάντα μιλά λες και μαλώνει τον άπληστο και άμυαλο λαό, για διευκολύνσεις στην Θράκη, αοριστίες περί μνημονίων, τον έλεγχο του ελληνικού κράτους από την Τουρκία (λες και έμεινε κάτι να ελέγξουν μετά την Ε.Ε., το ΔΝΤ, και τις ΗΠΑ) κτλ..

Αυτό που δεν διάβασα είναι ότι η επίσκεψη του Ερντογκάν ήταν ΚΥΡΙΩΣ ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με στόχο να προωθήσει το προφίλ της Τουρκίας και του Ερντογκάν στην Ευρώπη και διεθνώς. Όσοι κατέχουν κάποια βασικά πράγματα γύρω από την Ιστορία της Τουρκίας θα γνωρίζουν ότι οι συμφωνίες με τους Τούρκους γράφονται και υπογράφονται στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Την ελληνοτουρκική φιλία του Βενιζέλου την πληρώσαμε ακριβά αλλά το μάθημα πάθημα δεν έγινε. Η επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών υπο τις ζεμπεκιές του Παπανδρέου/Τζεμ δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Η λίστα είναι μακρά.

Μέσα από τα χαμόγελα και τις 21 υπογραφές άνευ σημασίας, ο Γιώργος Παπανδρέου αναδεικνύει το προφίλ αυτού που οι Αμερικανοί επιδιώκουν να προωθήσουν ως "Islam light", ενισχύοντας παράλληλα την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Η χρονική στιγμή που επιλέχθει δεν είναι διόλου τυχαία, διότι τα μάτια της Ευρώπης και τους κόσμου είναι στραμμένα επάνω στην Ελλάδα και η επίσκεψη λαμβάνει πολύ μεγαλύτερη δημοσιότητα στην διεθνή σκηνή.

Η επίσκεψη Ερντογκάν όμως είχε και αποδέκτες στο εσωτερικό της Τουρκίας. Υπό την άπειλή του σχεδίου "Βαριοπούλα", ο Ερντογκάν καλλιεργεί την εικόνα της ελληνοτουρκικής φιλίας ώστε να ανατρέψει το σενάριο που βασιζόνταν στην πρόκληση ένοπλης σύρραξης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας από τους Τούρκους στρατιωτικούς, με στόχο την συσπείρωση του λαού γύρω απο τις ΤΕΔ και την συρρίκωνση της δημοτικότητας του Τούρκου πρωθυπουργού.

Από την άλλη όψη του νομίσματος, ο Γιώργος Παπανδρέου εισπράτει τα εύσημα για την διαλλάκτικότητα που επιδεικνύει, από ευρωπαικά και Αμερικανικά συμφέροντα που στοχεύουν στην δημιουργία ενός ενεργιακού κόμβου στην περιοχή.

Η ευημερία, ή τουλάχιστον η ψευδαίσθηση της ευημερίας είναι υψίστης σημασίας για τους επενδυτές που στοχεύουν στην κατασκευή ενός δικτύου αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διασχίζουν την Τουρκία και θα προμηθεύουν την Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων. Ουδείς επενδυτής θα επενδύσει χρήματα σε μια περιοχή όπου μαχητικά διασχίζουν τους αιθέρες οπλισμένα, και οι πιλότοι έχουν το χέρι στην σκανδάλη.

ΕΨRead more...

Γιώργος Καρατζαφέρης, γροθιά στο ελεύθερο διαδίκτυο

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Οι μήνες που θα ακολουθήσουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Την επιβίωση τους συστήματος καλείται να υπερασπίσε το νέο, “πατριωτικό“ μέλος της κοινοβουλετικής οικογένειας. Με εκλήσεις για αυτοσυγκράτηση, με καταδίκες εναντίον οποιουδήποτε ζητά δικαιοσύνη έναντι των απατεώνων της διακυβέρνησης, με αποστροφή προς κάθε δυναμική κινητοποίηση, με την ψήφιση της παράδοσης της χώρας στους διεθνείς τραπεζίτες, και με την τρομοκράτηση του λαού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέτρα του ΔΝΤ συμπεριλαμβάνονται και ρυθμίσεις που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τις περικοπές των δημοσίων δαπανών, όπως για παράδειγμα η άυξηση του ορίου απωλήσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας του Γιώργου Καρατζαφέρη εντάσσεται και η πρόσφατη επίθεση εναντίον της ανωνυμίας των μπλογκς. Με αφορμή την δράση κάποιων μπλογκ που είναι εμφανές ότι λειτουργούν προβοκατόρικα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προτείνει την απαγορεύση της ανώνυμης συγγραφής στα blogs. Πρακτικά, ένα τέτοιο νομοθέτημα αφορά όχι μονο το blogging αλλά γενικότερα την ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο.

Συνηθισμένος στο σύστημα που ρυθμίζει την λειτουργεία των ΜΜΕ, ο καναλάρχης και το παρασκήνιο που προφανώς τον στηρίζει, έχουν συνειδητοποιήσει ότι το διαδίκτυο είναι το μόνο βήμα δημόσιας έκφρασης που δεν ελέγχεται αποκλειστικά απο το σύστημα και το κεφάλαιο. Στο πρόσωπο των εκατοντάδων bloggers το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο διακρίνει μια τεράστια απειλή για τις δύσκολες ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Μήλο της έριδος η προστασία των πολιτικών

Ο πρόεδρος το ΛΑ.Ο.Σ. εκφράστηκε ανοικτά και συγκεκριμένα από το πόδιο της βουλής, κάνοντας λόγω για την ανάγκη προστασίας των πολιτικών και μόνο από τα μπλογκς – όχι κάποιας άλλης μερίδας πολιτών. Ας μην ξεχνούμε ότι μέχρι στιγμής οι πολιτικοί προστατεύονται από την βουλευτική ασυλία, την παραγραφή, και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Συνάμα το προφίλ τους στα Μέσα ενημέρωσης προστατέυεται από μια πελατειακή σχέση που διατηρούν με τους μεγαλομετόχους αυτών.

Όμως πολλά είναι τα blogs που ασκούν σκληρή και ουσίωδη κριτική για την πρόσφατη αλλαγή πλεύσης του ΛΑ.Ο.Σ., και τις πρόσφατεςς πολιτικές επιλογές του. Έτσι, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ο Καρατζαφέρης δεν προστατεύει μόνο το πολιτικό σύστημα αλλά επιχειρεί να καλύψει τις κινήσεις του δικού του κόμματος που συμπλέουν με το κατεστημένο. Διότι, όσο πιο κοντά συμπλέει ο ΛΑ.Ο.Σ. με το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο, τόσο απομακρύνεται από την αφθαρσία που τόσο καιρό απολάμβάνει.

Γιατί την ανωνυμία;

Η ανωνυμία του διαδικτύου έλυσε ένα τεράστιο πρόβλημα σε μια χώρα όπου πρότινως για να εκφραστούν κάποιες κάποιες ιδέες ανοικτά χρειάζονταν πολιτικοοικονομικές πλάτες και αστυνομική προστασία - αγαθά που απολαμβάνουν τρεις κατηγορίες πολιτών: οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Σήμερα, με βάση τον ελληνικό νόμο, η άρση του απορρήτου στο διαδίκτυο μπορεί να επέλθει μόνο αν επάρχει καταγγελία για κακουργηματική πράξη και όχι στην περίπτωση πλημμελήματος.

Υποσκάπτοντας λοιπόν την ανωνυμία στο διαδίκτυο, ο Καρατζαφέρης γνωρίζει ότι θα επέλθει η φίμώση της ελευθερίας έκφρασης. Ανα πάσα στιγμή το κεφάλαιο θα μπορεί να σύρει στα δικαστήρια απλούς πολίτες ανεξάρτητα από το αν θα υπάρχει βάσιμη παραβίαση νόμων. Επιπλέον, ο εκάστοτε blogger και η οικογένεια του θα κινδυνεύουν άμεσα από την δράση των παρακρατικών στοιχείων. Και στις δύο περιπτώσεις, οι απλοί πολίτες δεν χαίρουν της προστασίας που απολαμβάνουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι πολιτικοί. Αυτό το γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ο Γ. Καρατζαφέρης διότι ο Ά. Γεωργιάδης μεσολάβησε πέρυσι ώστε να διαγραφεί από το Athens Indymedia η ταυτότητα και τα προσωπικά στοιχεία μέλους της ΝΕΟΣ που ξυλοκοπήθηκε από αναρχικούς. Η οικογένεια του φοιτητή αναγκάστηκε να μετακομίσει φοβούμενη τα επακόλουθα. Παρόμοια ήταν η περίπτωση φίλης μπλογκερ που έπαψε να γράφει στο διαδίκτυο μετά από απειλές που δέχθηκε από αναρχικούς που σχετίζονται με την υπόθεση των Πυρίνων της Φωτιάς. Με βάση αυτό το σκεπτικό, ο Γ. Καρατζαφέρης αντιτάχθηκε στην ανάρτηση του ονόματος των ανδρών των ΜΑΤ στις στολές τους.

Οι προβοκάτορες

Τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται μια έντονη επίθεση χυδαίου περιεχομένου από συγκεκριμένα αυτοαποκαλούμενα "πατριωτικά" ιστολόγια εναντίον του ΛΑ.Ο.Σ. Οι αναρτήσεις σε αυτά τα ιστολόγια αλλά και το ύφος αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. Aν ήθελε καποιος να σκεφτεί λογικά και ύποπτα, και να συνδέσει την αλληλουχία των γεγονότων θα έφτανε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα μπλογκς λειτουργούν προβοκατορικά, επιδιώκοντας να στοχοποιήσουν όχι μόνο την Ελληνική bloggoσφαιρα αλλα συγκεκριμένα τα αξιόπιστα πατριωτικά ιστολόγια, δεδομένου ότι τα περισσότερα και πιο δημοφιλή ανεξάρτητα πολιτικά blogs ανήκουν στον πατριωτικό χώρο,

Ας πάρουμε λοιπόν για παράδειγμα την πορεία του Hellas-Orthodoxy. Στα μέσα του 2009, ο Άδωνις Γεωργιάδης άρχισε να προβάλει μετά μανίας το συγκεκριμένο ιστολόγιο από την τηλεόραση, μαζί με το "Σκεφτόμαστε Ελληνικά" του Αργύρη Σιδέρη, ο οποίος είναι στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ.. Είναι άξιο απορίας πως ανάμεσα σε τόσα αξιόλογα ιστολόγια πατριωτικού περιεχομένου, ο Γεωργιάδης επέλλεξε το συγκεκριμένο blog. Λίγους μήνες αργότερα, και απρόσμενα για τους περισσότερους αναγνωστες του, το HO γίνεται o μεγαλύτερος πολέμιος του Άδωνι Γεωργιάδη και του ΛΑ.Ο.Σ.. Η πρόφαση για την ξαφνική μεταστροφή ήταν η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, αλλά η στήριξη του ιστολογίου προς τον Αντώνη Σαμαρά μάλλον αποστροφή προκαλεί. Αντίθετα, το περιεχόμενο των αρνητικών αναρτήσεων σχετικά με τον ΛΑ.Ο.Σ. είναι επιεικά παιδαριώδες.

Αυτά τα παιδαριώδη δημοσιεύματα στο HO και άλλα συγγενεύοντα ιστολόγια είναι αυτά που θα χρησιμοποιήσει ως αφορμή ο Καρατζαφέρης για να στραφεί κατά της ανωνυμίας των blogs. Απλή σύμπτωση ή κάτι πιο μεθοδευμένο;

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε της τοποθετήσεως Καρατζαφέρη, ένας άλλος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. με εμπειρία στο επικοινωνιακό παιχνίδι, ο Κ. Βελόπουλος, προερχόμενος και αυτός απο τον χώρο της τηλεοράσεως, έκανε αναφορά σε δύο αγνώστους που περιστοίχιζαν το σπίτι του και κατά τα λεγόμενα του σκόπευαν να κάνουν κακό στο ίδιο και την οικογένεια του. Είναι άγνωστο αν υπάρχει αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για το επεισόδιο για το οποίο έχουν δοθεί ελάχιστα στοιχεία. Ο Βελόπουλος συνέδεσε το περιστατικό με αρνητικά δημοσιεύματα που έχουν αναρτηθεί εις βάρος του στο διαδίκτυο, δίχως βέβαια να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο δημοσίευμα. Επιπλέον, ο βουλευτής δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα κίνητρα και τις προθέσεις των υποτιθέμενων αγνώστων! Καταλλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ο Βελόπουλος επιχείρησε να εκμεταλευτεί το φερόμενο περιστατικό για να ενισχύσει την τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος του.

Εσκεμμένα ή μη, οι τακτικές αυτές θυμίζουν την μέθοδο με την οποία η ηγεσία των ΗΠΑ χρησιμποίησε την τρομοκρατική επίθεση της 9/11 για να περάσει το περίφημο Patriot Act.

Επωνυμία ίσον φίμωση

Πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατον να να επιβληθεί η επωνυμία στην bloggoσφαιρα διότι η λειτουργία της ρυθμίζεται από την Αμερικανική νομοθεσία, όπου η ανωνυμία προστατεύεται. Με δεδομένη την αδυναμία της Ελλάδος να επιβάλλει νόμους σε άλλα κράτη, αν η κυβέρνηση επιθυμεί να απαγορεύσει την ανωνυμία στα blogs θα πρέπει να εμποδίσει εξ ολοκλήρου την πρόσβαση στο domain του blogger από όλες τις ελληνικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Αυτό ισχύει στην Τουρκία όπου οι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στο youtube.com, στο Ιράν, την Κίνα κτλ..

Στην ουσία, αυτή είναι η πραγματική πρόταση του Γ. Καρατζαφέρη!

ΕΨ

(Βίντεο από την επίμαχη ομιλία)

Read more...

Καλωσήλθατε στην Οθωμανική επαρχία της Ελλάδος

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

(Η φωτογραφία από τον Στόχο)
Read more...

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, κυβέρνηση και Ευρωπαίοι


Τόσους μήνες η Ευρώπη αρνούταν να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα! Αμέσως μόλις η Ελλάδα κατέφυγε στο ΔΝΤ, η Ευρωπαική Ένωση συνέταξε το ταμείο ενισχύσεως του ευρώ ώστε να μπορεί να χορηγήσει χρήματα στις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης.

Ξαφνικά τα 500 δις ευρώ βρέθηκαν ως δια μαγείας.


Ακόμη, μέσα σε μια νύχτα η Ευρωπαική Κεντρική τράπεζα θωράκισε την αγορά των ευρωπαικών ομολόγων, καταργώντας το short selling με βάση την γαλλική πρωτοβουλία, και θεσπίζοντας την χρηματοδότηση των κρατικών ομολόγων μέσω της ΕΚΤ.

Είναι προφανές ότι οι εταίροι μας περίμεναν να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ πριν κινήσουν τις διαδικασίες! Χρησιμοποίησαν μάλιστα την περίπτωση της Ελλάδος ως κίνητρο για την θέσπιση των παραπάνω μέτρων.

Εντέλει, από εχθές, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έπαψαν να επαναλαμβάνουν την λέξη "Ελλάδα" ανά δεκάλεπτο. Mission accomplished!

ΕΨ

Read more...

Πανικόβλητος ο Καρατζαφέρης στρέφεται κατά των bloggers!

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Από το Strategy Geopolitics

Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος για το Γιώργο Καρατζαφέρη. Μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε λαύρος κατά της ανωνυμίας των bloggers και ζήτησε να μπει φραγμός στα blogs επειδή δεν προστατεύονται οι ...πολιτικοί!

Όλα αυτά μετά τη δυνατή γροθιά στο ...κατεστημένο, υπερψηφίζοντας την υποδούλωση της Χώρας στο ΔΝΤ, αρνούμενος να δεχθεί μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200 και προαναγγέλοντας "επεισόδια" στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί για την άφιξη Erdogan.

Τραγική ειρωνία ή μικροπολιτική σκοπιμότητα; Μέλη της νεολαίας του καλούν αύριο σε δήθεν ακομμάτιστη συγκέντρωση bloggers σε αίθουσα που νοικιάσανε στο Μοναστηράκι...***

Σχόλιο ΕΨ:
Η καλή ημέρα δεν φαίνεται πάντα από το πρωί...
... τις περισσότερες φορές φτάνει το σκοτάδι για να φανεί τι σόι ημέρα ήταν!

Read more...

Πως το ΠΑΣΟΚ καλύπτει το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ

Θέλετε να μάθετε πως καλύπτονται τα σκάνδαλα και οι μεγαλοκαρχαρίες του συστήματος.

Ιδού λοιπόν:

Ο επόπτης

Για να μπορέσουν να αποδοθούν στους δικαιούχους τα χρήματα από το αποθεματικό του ομίλου ΑΣΠΙΣ, πρέπει πρώτα να γίνει μια καταγραφή των οικονομικών της εταιρίας. Την εκκαθαριστική εποπτεία το κράτος την αναθέτει στον... πρώην δικηγόρο του Π. Ψωμιάδη και φίλο του αρμόδιου υφυπουργού Σαχινίδη, ο οποίος αφού χρειαστεί πάνω από ένα χρόνο για να βγάλει το πόρισμά του, θα αμοιφθεί με τουλάχιστον 5 εκ. ευρώ από το ... αποθεματικό! Μετα το πέρας αυτής της διαδικασίας είναι άγνωστο πότε θα αρχίσουν να αποζημιώνονται οι ζημιωθέντες, δεδομένης της κωλυσιεργείας των δικαστικών και δημοσιονομικών διαδικασιών.

Ο Εισαγγελέας

Το κράτος στέλνει μια υπόθεση κολοσσό σαν αυτή της ΑΣΠΙΣ στην Δικαιοσύνη. Μια υπόθεση της οποία ο όγκος απαιτεί ένα ολόκληρο επιτελείο από εισαγγελείς, γραμματείς και υπαλλήλους. Αντί αυτών, το κράτος αναθέτει την υπόθεση σε ... έναν και μόνο εισαγγελέα ο οποίος θα πρέπει να πάρει καταθέσεις από χιλιάδες μάρτυρες! Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να παρατεθούν σχετικά με αυτό το θέμα αλλά προς το παρόν το ας το αφήσουμε ως έχει...

Το νομοσχέδιο Σαχινίδη

Ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σαχινίδης θα φέρει νομοσχέδιο με το οποίο θα ακυρώση το προηγούμενο νόμο του Παπαθανασίου ο οποίος υποχρέωνε το κρατος να εγγυηθεί για τις ασφάλειες ζωής σε περίπτωση που Ασφαλιστική εταιρία διέκοπτε την λειτουργία για διάφορους λόγους. Άρα νομικά ο ασφαλισμένος δεν θα έχει απολύτως καμία κάλυψη από τον μελλοντικό νομο του ΠΑΣΟΚ.

Στην θέση του νόμου του Β. Παπαθανασίου, ο Σαχινίδης θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα καινούριο ταμείο στο οποίο θα συνεισφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες για να καλύψει τυχόν παρόμοιες περιπτώσεις κατάρρευσης ασφαλιστικών εταιριών. Οι ασφαλιστικές εταιρίες αντιστέκονται σφοδρά σε μια τέτοια ιδέα και δίχως συμφωνία το ταμείο δεν πρόκειται να δημιουργηθεί. Ακόμη όμως και αν επιτυγχανθεί μια τέτοια συμφωνία, τα θύματα της ΑΣΠΙΣ θα λάβουν το 30% των χρημάτων τους σε δόσεις του 10% τον χρόνο αρχίζοντας από το 2014.

Όσοι είχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν πληρούν τις προυποθέσεις για να ξεκινήσουν πρόγραμμα σε άλλη ασφαλιστική έχουν αφαιθεί επί ξύλου κρεμάμενοι. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου θα υπάρξει ανάληψη των συμβολαίων από τα κρατικά ταμεία... Το πότε παραμένει άγνωστο! Μέχρι τότε το κράτος αδιαφορεί παντελώς για την τύχη και τις ανάγκες όσων εξ αυτών χρειάζονται άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κωλυσιεργει εως ότου ανατραπεί ο νόμος Παπαθανασίου!

Στην ουσία το θέμα έχει ήδη θαφτεί, και η κυβέρνηση εμπαίζει τους ασφαλισμένους μπροστά στα μάτια τους.

Αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση οι ασφαλισμένοι έχουν στην διάθεση τους την λεγόμενη μέθοδο του "καρότου και του ξύλου". Μόνο που το "καρότο" το έχουν ήδη φάει οι "λαγοί" της υπόθεσης...

ΕΨ

Read more...

Mε δαπάνη του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του τζαμιού στο Βοτανικό!

Από το DefenceNet

Με το γκρέμισμα της περίφραξης και την καταστροφή ενός βενζινάδικου και ενός λιπαντηρίου του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησαν πριν δύο ώρες στον Βοτανικό οι εργασίες κατεδάφισης των εγκαταστάσεων του Κλάδου, προκειμένου να κτιστεί το ... τζαμί. Το εντυπωσιακό σε όλα αυτά είναι ότι οι προαναφερόμενες εργασίες, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου, γίνονται με δαπάνες του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίες δεν προβλέπονται από καμία συμφωνία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων!

Δηλαδή την ώρα που τα σκάφη επιφανείας του Π.Ν. λόγω οικονομικών περικοπών βρίσκονται δεμένα στους ναυστάθμους Σαλαμίνας ή Κρήτης (σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν ούτε λιπαντικά για την κίνησή τους), εν τούτοις διατίθενται κονδύλια για να κτιστεί στο τζαμί και μάλιστα σε εγκαταστάσεις του Π.Ν. Το δεύτερο που σημειώνεται είναι ότι η καταστροφή της περίφραξης ενώ στο εσωτερικό εξακολουθούν να υπάρχουν εγκαταστάσεις με φορητά όπλα, υπηρεσίες με απόρρητα έγγραφα κλπ, δημιουργεί μείζονα προβλήματα ασφάλειας και αποτελεί ακόμα μία ελληνική παραδοξότητα των ημερών.

Και βέβαια μόνο τυχαίο δεν είναι ότι παρά τα σεισμικά γεγονότα των ημερών η σκέψη των ιθυνόντων ήταν η έναρξη της κατασκευής του τζαμιού στο κέντρο της Αθήνας.

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Μαϊου που κυκλοφορεί υπάρχουν δύο τεκμηριωμένες αναλύσεις για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στον ελληνικό εθνικό κορμό των κύμα των λαθρομεταναστών και ειδικότερα αυτών που είναι μουσουλμανικής καταγωγής και εξακολουθούν να παραμένουν «ξένα στοιχεία» αποκρούοντας κάθε προσπάθεια αφομοίωσής του, όπως έχει συμβεί άλλωστε και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., όπως η Γερμανία, η Γαλλία κλπ.

Read more...

"Απολογητικού" χαρακτήρα επίσκεψη Ε.Βενιζέλου στην 114 ΠΜ - Αποκηρύσσουν προσπάθεια για νέα απεργία

Από το defencenet

Στον απόηχο της «λευκής» απεργίας των πιλότων και της «διακλαδικής διαδήλωσης» αξιωματικών κια υπαξιωματικών και προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα (συζητείται ομαδική αποχή από τα καθήκοντα των ένστολων στις 21 Μαϊου), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγγελος Βενιζέλος με την συνοδεία του Α/ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Ιωάννη Γιάγκου και του Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχου Βασίλη Κλόκοζα, επισκέφθηκε σήμερα την 114 Π.Μ. στην Τανάγρα. Απολογητικός στην ομιλία του σε ότι αφορά την παρορμητική δήλωσή του την ημέρα της απεργίας, επιθετικός στις προσπάθειες συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.

Γενικά στην ομιλία του προς τους πιλότους θέλησε να δώσει χαρακτήρα «νουθεσίας», αλλά φανέρωνε την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ίδιος και η κυβέρνηση μετά την απεργία και την διαδήλωση:

«Δεν θέλω να σας κρύψω ότι με στεναχώρησε πάρα πολύ το περιστατικό που συνέβη πριν από μερικές εβδομάδες , στις 26 Απριλίου, όταν ήμουν στο Λουξεμβούργο στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ και συζητήσαμε πολύ σοβαρά θέματα που μας αφορούν, που σας αφορούν, που αφορούν και τη δουλειά σας δηλαδή ευθέως, γιατί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας το διοικητικό συμβούλιο του οποίου συγκροτείται από του υπουργούς Άμυνας συνδέεται πάρα πολύ με θέματα πολεμικής αεροπορίας, εκπαίδευσης, υποδομών, ενιαίου στόλου μεταφορικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων.

Ενώ λοιπόν είχαμε αυτήν την ημερήσια διάταξη, την πολύ σημαντική, πληροφορήθηκα ότι υπήρξε αυτή η ομαδική δήλωση ψυχολογικής αδυναμίας για την εκτέλεση πτήσεων. Και αυτό πρέπει να σας πω ότι με προβλημάτισε ιδιαίτερα, γιατί αυτό, ανεξάρτητα από τα κίνητρα, (πιστεύω ότι τα κίνητρα ήταν αγαθά και απλά, χωρίς περαιτέρω σκέψεις), ήταν αποτέλεσμα μία οργάνωσης, μίας συνεννόησης, έστω και ανεπίσημης και άτυπης. Ενός σχεδιασμού. Και αυτό, όπως αντιλαμβάνεσθε, δημιουργεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις ΕΔ".

Στην συνέχεια επιτέθηκε στις προσπάθειες επαγγελματικής εκπροσώπησης που γίνονται, όπως ο ΣΥΣΜΕΔ με τα εξής λόγια: "Επίσης, με προβληματίζει πάρα πολύ το γεγονός ότι μέσω του διαδικτύου, αναπτύσσεται τώρα μία άλλου τύπου δραστηριότητα, ας την πούμε έτσι, συνδικαλιστική και στο χώρο των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υπάρχουν κύκλοι που παροτρύνουν τα στελέχη των ΕΔ σε μαζική αποχή στις 21 Μαΐου Υπάρχει σελίδα στο Facebook, όπου υποδύονται ορισμένοι – φαντάζομαι ότι δεν πρόκειται για πραγματικούς αξιωματικούς ή πραγματικούς υπαξιωματικούς- τα στελέχη των ΕΔ. Δεν πρέπει να αφήνουμε σε κανέναν να υποδύεται ότι είμαστε εμείς. Δεν έχετε ανάγκη ούτε από κομματική προστασία, ούτε από συνδικαλιστική προστασία, ούτε από αυτόκλητους συνηγόρους οι οποίοι μιλούν στο όνομά κάποιων δικών τους σκοπιμοτήτων».

Η κίνηση του υπουργού άργησε πολύ να γίνει. Θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί πολλά αν την είχε κάνει αυτή την επίσκεψη πριν από τρεις μήνες και είχε σταθεί δίπλα στο προσωπικό. Αναφορικά με το κάλεσμα σε "απεργία" στις 21 Μαίου, ο ΣΥΣΜΕΔ, αλλά και γενικά όλα τα στελέχη έχουν αποκηρύξει την προσπάθεια που εμφανίστηκε με μία σελίδα στο Facebook. Σε όλα αυτά κρίσιμο ρόλο θα παίξει και το αποτέλεσμα των συνομιλιών Γ.Παπανδρέου και Ρ.Τ.Ερντογάν στις 14 και 15 Μαίου στην Αθήνα. Ήδη οι πιλότοι, αλλά και γενικότερα οι αξιωματικοί και των τριών Κλάδων θεωρούν ότι υπονομεύεται σε πολιτικό επίπεδο το έργο ασφάλειας που καλούνται να επιτελέσουν και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχει οδηγήσει σε τόσο μεγάλο αριθμό παραιτήσεων. Περισσότεροι από 1000 αξιωματικοί έχουν παραιτηθεί από τις αρχές του χρόνου.

***

Σχόλιο ΕΨ: Με μια επίσκεψη δεν λύνεται τίποτα. Το καζάνι βράζει εδώ και πολλά χρόνια στις ΕΔ! Οι περικοπές ήταν η σταγόνα που ξεχύλησε το ποτήρι. Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια.

Τα τελευταία έτη οι ανώτατοι αξιωματικοί δρουν περισσότερο ως πολιτικοί παρά στρατιωτικοί, θέτοντας ως προτεραιότητα την καρριέρα τους και όχι το καθήκον προς το στράτευμα. Έτσι, μείζονως σημασίας αποφάσεις να λαμβάνονται με πολιτικά κριτήρια.

Παράλληλα, ειδικά την τελευταία δεκαετία, λαμβάνει χώρα μια μεθοδευμένη απαξιώση των στρατιωτικών από την πολιτική ηγεσία της χώρας. Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής τα στελέχη των ΕΔ έχουν σε μεγάλο βαθμό απωλέσει της εμπιστοσύνης τους προς την ηγεσία και έχουν απογοητευτεί σε μεγάλο βαθμό ως προς τα ιδεώδη των ΕΔ. Αφού τα ιδεώδη έχουν εκλείψει, πολλοί στρατιωτικοί, αναζητώντας νέα κίνητρα, έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν την υπηρεσία περισσότερο ως επάγγελμα. Πολλοί σκέπτονται ότι οι πολιτικοί κατέστρεψαν τις ΕΔ, αλλά τουλάχιστον βγάζουν ακόμη τα προς το ζην. Είναι λοιπόν επόμενο, οι τεράστιες περικοπές των απολαβών τους (30% τουλάχιστον σε άτομα που μετά από 15 χρόνια υπηρεσία βγάζουν 700 και 800 ευρώ τον μήνα!) να ξεσηκώνουν τόσες αντιδράσεις. Αν η πολιτική ηγεσία δεν είχε ισσοπεδώσει τα ιδεώδη τους, οι στρατιωτικοί θα είχαν συνεναίσει πολύ περισσότερο με τα νέα μέτρα.

Read more...

Τα «όχι» του '99 και 2006 θέλει να κάμψει ο Ερντογάν

Της Κύρας Αδάμ
Από την Ελευθεροτυπία

Η κυβέρνηση δείχνει να προσανατολίζεται σε διαδικασία Ανταλλαγής Αεροπορικών Δεδομένων (ADES) με την Τουρκία κατά τη συνάντηση των πρωθυπουργών Παπανδρέου και Ερντογάν, με στόχο να μειώσει τις αναχαιτίσεις των τουρκικων μαχητικων στο Αιγαίο και επομένως την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες που προκύπτουν από αυτές.Αυτή η διμερής ηλεκτρονική ανταλλαγή αεροπορικών δεδομένων δεν είναι άγνωστη διαδικασία τόσο στην Αγκυρα όσο και στην Αθήνα:

Το 1999, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η Τουρκία είχε ενημερώσει και το ΝΑΤΟ και την Αθήνα για την πρόθεσή της να καταθέτει το καθημερινό πρόγραμμα πτήσεων (DFS) των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Ο τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είχε αντιδράσει θετικά και μάλιστα είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι αυτή η ενέργεια της Τουρκίας με το DES αποτελεί πράξη καλής θέλησης της Αγκυρας.

Ωστόσο, το υπουργείο Αμύνης, ύστερα από ωριμότερη σκέψη, προφανώς, απέρριψε την προσφορά της Τουρκίας και εξακολούθησε να αναχαιτίζει τα τουρκικά μαχητικά, διότι έκρινε ότι με την κατάθεση, απλώς, του καθημερινού προγράμματος πτήσεων των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο θα παραχωρούν τα ελληνικά δικαιώματα και αρμοδιότητες στην Τουρκία.

Και η Ελλάδα

Η τωρινή πρόταση για ένα Σύστημα Ανταλλαγής Αεροπορικών Δεδομένων (ADES) στην ουσία αποτελεί αντιγραφή της πρότασης του 1999 για το DES με μια κεφαλαιώδη προσθήκη, αν η συμφωνία αυτή καταλήξει:

Δεν θα δίνει μόνον η Τουρκία στην Ελλάδα το πρόγραμμα πτήσεων των τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, αλλά το ίδιο θα κάνει και η Ελλάδα προς την Τουρκία για τις πτήσεις των ελληνικών στρατιωτικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.

Στην περίπτωση που συμφωνηθεί τώρα το ADES, τότε είναι μάλλον προφανές ότι στο βωμό της μείωσης των στρατιωτικών δαπανών παραχωρούνται επί της ουσίας ελληνικά δικαιώματα στην Τουρκία, που διατηρεί επιπλέον το δικαίωμα του αιφνιδιασμού:

**Τα τουρκικά αεροσκάφη δεν θα καταθέτουν στην Αθήνα τα προβλεπόμενα από τον ICAO σχέδια πτήσης τους στο Αιγαίο.

Με το σύστημα ADES (όπως και με το προηγούμενο, απορριφθέν από την Ελλάδα σύστημα DES του 1999) η Τουρκία δεν θα περιλαμβάνει και δεν θα αναφέρει το σημείο εισόδου και εξόδου των τουρκικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών. Με τη μη παροχή στην Ελλάδα των σημείων εισόδου και εξόδου στο FIR Αθηνών αυτομάτως καταργούνται οι αρμοδιότητες της Αθήνας για την παροχή εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που έχει παραχωρηθεί στην Ελλάδα από τον ICAO, με τη σύμφωνη γνώμη της Αγκυρας.

**Αν τα τουρκικά αεροσκάφη δεν καταθέτουν σχέδια πτήσης, σύμφωνα με τους κανόνες του ICAO, τότε δεν θα υποχρεούνται να αναφέρουν και τις συσκευές έρευνας και διάσωσης που φέρουν τα τουρκικά αεροσκάφη. Κατ' αυτό τον τρόπο όμως, η Αθήνα θα φαίνεται ότι απεμπολεί τις αρμοδιότητες για παροχή υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης στο FIR Αθηνών, που έχουν παραχωρηθεί από τον ICAO.

**Μια τυχόν αποδοχή και συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για το ADES εγείρει αυτομάτως θέμα εύρους του ελληνικού εναέριου χώρου των 10 ν.μ., με δεδομένο ότι η Τουρκία αναγνωρίζει σταθερά και στην πράξη μόνον τα 6 ν.μ.

Μια τυχόν διμερής ελληνοτουρκική συμφωνία χωρίς σαφέστατη και κατηγορηματική αναφορά (και αποδοχή από την Τουρκία) των 10 ν.μ. του ελληνικού εναέριου χώρου είναι σαφές ότι τορπιλίζει το ελληνικό κυριαρχικό δικαίωμα των 10 ν.μ.

**Σε μια τέτοια περίπτωση η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας καθίσταται θέμα ακόμη πιο περίπλοκο και ετεροβαρές υπέρ της Τουρκίας.

**Αν δεν αναφέρονται κατηγορηματικά τα 10 ν.μ., τότε η Ελλάδα περιέρχεται σε δυσχερή θέση αφού περιορίζεται σημαντικά ο χρόνος αντίδρασης των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.

**Μια τυχόν ελληνοτουρκική συμφωνία για το ADES φέρει σαφώς στο προσκήνιο το θέμα των γκρίζων ζωνών.

Εμπρακτη αμφισβήτηση

Αν δεν υπάρχει ρητή δέσμευση ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν θα παραβιάζουν την κυριαρχία όλων των ελληνικών νήσων, νησίδων και βραχονησίδων (συμπεριλαμβανομένων και των Ιμίων), τότε αποκτά υπόσταση η τουρκική θέση περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο και ενισχύεται η τουρκική έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικότητας νήσων του Αιγαίου.

**Μια ελληνοτουρκική συμφωνία ADES δεν θα επιτρέψει στην Αθήνα να αναχαιτίζει τα τουρκικά μαχητικά, διότι αυτά θα θεωρούνται εκ των προτέρων «φίλια» αεροσκάφη, αφήνοντας εκ των πραγμάτων στην Αγκυρα το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού σε περίπτωση σχεδιασμού ενέργειας που θα συνιστά απειλή.

Πρέπει να σημειωθεί ακόμα ότι το 2006 η Αγκυρα προσπάθησε να μετατρέψει την πρότασή της για το καθημερινό πρόγραμμα πτήσεων στο Αιγαίο σε σύστημα ADES, απαιτώντας δηλαδή από την Ελλάδα να υποβάλλει και εκείνη στην Τουρκία το ελληνικό πρόγραμμα ελληνικών πτήσεων στο Αιγαίο. Ομως η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. απέρριψε το τουρκικό αίτημα.

Τον Δεκέμβριο του 2010 το ελληνικό ΥΠΕΞ, όμως, αποδέχθηκε διάταξη του ICAO, σύμφωνα με την οποία τα τουρκικά αεροσκάφη μπορούν να πετούν στο Αιγαίο ανεξέλεγκτα, διότι «στο Αιγαίο επικρατούν ειδικές συνθήκες».

Σημειώνεται ακόμη ότι τα κίνητρα της δήθεν λευκής απεργίας των Ελλήνων πιλότων ήταν πρωτίστως τα εθνικά θέματα και όχι τα οικονομικά. Και τούτο, διότι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τελευταίως έχει δοθεί εντολή στους Ελληνες πιλότους να μην αναχαιτίζουν τα τουρκικά αεροσκάφη, αλλά να τα παρακολουθούν από μεγάλες αποστάσεις. *

Read more...

To ΠΑΣΟΚ τάζει θέσεις στους 600.000 λαθρομετανάστες

Από Politis-Gr

Προσοχή, δεν πρόκειται για ανέκδοτο έγραφε ο Γ. Φράγκος: Πακιστανός υπάλληλος του ελληνικού Δημοσίου!

Αν νομίζετε ότι σας περιπαίζω με ένα ακόμη κακόγουστο αστείο, σας ενημερώνω ότι βουλευτής της Β’ Αθηνών του ΠαΣοΚ, που έχει συγγενικούς δεσμούς με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, έχει τάξει σε υπηκόους της συγκεκριμένης τριτοκοσμικής χώρας που οσονούπω θα ελληνοποιηθούν, θέσεις εργατών καθαριότητας σε «πράσινους» δήμους της Αττικής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται κι άλλοι συνάδελφοί της αλλά και δήμαρχοι που ετοιμάζονται να αλιεύσουν ψήφους στα θολά νερά των οικονομικών μεταναστών.

Το βέβαιο είναι ότι το κυβερνών κόμμα δίνει τα ρέστα του προκειμένου να λάβει τη «μερίδα του λέοντος» από τους περίπου 600.000 αλλοδαπούς που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς του επί μακρού διαμένοντος ή έχουν συμπληρώσει πέντε συνεχή χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.

Δεκάδες χιλιάδες απ’ αυτούς που θα ψηφίσουν στις δημοτικές – περιφερειακές της 14ης Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, διαθέτουν πλαστά έγγραφα διαμονής, τα οποία αποτελούν πιστά αντίγραφα των 21.000 κενών δικαιολογητικών τύπου Α που έχουν κλαπεί την τελευταία πενταετία από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και απροσδιόριστο αριθμό βεβαιώσεις τύπου Β’ που ισχύουν μόνο για ένα μήνα.

Τα συγκεκριμένα «μαϊμού» δικαιολογητικά δεν μπορούν να εντοπισθούν σε αστυνομικό έλεγχο, ούτε ακόμη και από τα αστυνομικά τμήματα γιατί βασίζονται σε γνήσιες «φόρμες» ενώ έχουν σφραγισθεί με καθ’ όλα (φαινομενικά) νόμιμες -κλεμμένες κι αυτές- σφραγίδες των δήμων και των περιφερειών.

Μόνο με τη διασταύρωση του αύξοντα αριθμού από τις παραπάνω αρχές είναι δυνατή η εξεύρεση των παραποιημένων βεβαιώσεων παραμονής.
Η κυβέρνηση όμως, αν και γνωρίζει σε βάθος το θέμα, αποφεύγει για εύλογους λόγους να διατάξει έρευνα σε βάθος.

Παράλληλα, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη τους, αλλά κι όσων απέκτησαν με άλλα πλαστά πιστοποιητικά το καθεστώς του μακρού διαμένοντος, απαγορεύει, με εγκύκλιο Ραγκούση, στους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ’χουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία έχουν καταγραφεί οι νόμιμοι μετανάστες.

Αντιθέτως, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, έρχεται να επιβεβαιώσει την προσπάθεια του ΠαΣοΚ για αλλοίωση της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού . Στις επικείμενες τοπικές εκλογές δίνονται με διαδικασίες – εξπρές το δικαίωμα ψήφου στους υπηκόους τρίτων χωρών, όπως προβλέπει ο νόμος 3838/2010.

Η μοναδική προϋπόθεση είναι να δύναται να αποδείξουν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια μένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Για να μη μπορέσουν οι ΟΤΑ να ελέγξουν τα δικαιολογητικά, ο χρόνος εγγραφής των αλλογενών στους ειδικούς εκλογικού καταλόγους συμπυκνώθηκε σε λιγότερες από 35 εργάσιμες ημέρες!!

Η εγγραφή τους πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών διατηρεί το δικαίωμα να την επεκτείνει μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ολα αυτά τα παιχνίδια και κυρίως το παζάρεμα θέσεων, γίνονται ερήμην των Ελλήνων πολιτών που με την ελληνοποίηση των ανιθαγενών χάνουν κάθε δυνατότητα πρόσληψης σε συγκεκριμένες ειδικότητες του δημοσίου τομέα και της αυτοδιοίκησης.

Κι αυτό γιατί για τις περισσότερες θέσεις των κατηγοριών Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σημαντικότατο ρόλο παίζει η οικογενειακή κατάσταση.

Ετσι, οι αλλοδαποί που κατά κανόνα προέρχονται από πολυμελείς οικογένειες θα έχουν προβάδισμα έναντι των γηγενών, όπου πλέον σπανίζουν οι οικογένειες άνω των τεσσάρων ατόμων.

Δυστυχώς, τα αστεία τελείωσαν για τους εξ αίματος Ελληνες, αφού αν δεν αντιδράσουν θα πρέπει να συνηθίσουν να ζουν στο πολυχώρο που θα ονομάζεται: Ελλάς.

Read more...

Η διάλυση των Ενόπλεων Δυνάμεων

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο Ε. Βενιζέλος, οι Ένοπλες δυνάμεις δέχονται το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

Στις μεθοδευμένες κινήσεις του υπουργού εντάσσονται μεταξύ άλλων, η διάλυση των Στρατιωτικών σχολών, η αινιγματική διαταγή για αφαίρεση των διακριτικών σημάτων από τις στολές (!), οι περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, ειδικά των υπαξιωματικών και χαμηλόβαθμων στελεχών, η εισαγωγή αλλοεθνών στις σχολές αξιωματικών κτλ. κτλ.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα του ασφαλιστικού. Όσοι έχουν συμπληρώσει τις προυποθέσεις για συναταξιοδότηση, εγκαταλείπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να προλάβουν να συνταξιοδοτηθούν με βάση το παλαιό καθεστώς μισθών και συντάξεων.

Ενδεικτικά, τον τελευταίο μήνα, μόνο από τις Ειδικές δυνάμεις, αποχωρούν 37 ταγματάρχες! Έτσι, το στράτευμα θα αναγκαστεί να προάγει άμεσα στελέχη για να καλύψει τις κενές θέσεις. Τα κενά και οι αναδιατάξεις που θα προκαλέσουν τα νέα οικονομικά μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνδιασμό με την ευρεία αγανάκτιση, θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά. Ειδικά σε ώρες εσωτερικής και εξωτερικής κρίσης! Θα έλεγε κανείς, ότι η αποσύνθεση των ΕΔ είναι σχεδόν προσχεδιασμένη...

ΕΨ

Read more...

Εννέα βουλευτές του ΛΑΟΣ ήταν κατά των μέτρων και υποχρεώθηκαν να ψηφίσουν «ναι»

Από το AntinewsΠαρακολουθώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ τον Άδωνη του ΛΑΟΣ να ρωτάει τον Μαρκόπουλο της ΝΔ «αν η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ενέκρινε το ΟΧΙ πριν από την ψηφοφορία» του υποβάλουμε κι εμείς μια ερώτηση για να μάθει και να μην αντιγράφει τη Ντόρα:

Τι αποφάσισε η ΚΟ του ΛΑΟΣ στις 9 το πρωί στην Βουλή, όταν κλήθηκε να αποφασίσει για την στάση που θα κρατήσει στα μέτρα;

Μήπως το αποτέλεσμα ήταν 9 βουλευτές κατά των μέτρων και 6 υπέρ των μέτρων;

Τι έγινε στη συνέχεια και όταν η ΚΟ του ΛΑΟΣ πήγε στην Βουλή άλλαξε στάση και ακολούθησε τον κ. Καρατζαφέρη και την κ. Μπακογιάννη;

Μήπως πίεσαν αφόρητα τους διαφωνούντες (για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη) οι κ. Καρατζαφέρης, Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης;

Είναι τυχαίο ότι οι προαναφερθέντες αποτελούν και το όχημα επικοινωνίας με τη Ντόρα και την Αγία Οικογένεια;

Γιατί η Ντόρα ενώ περίμενε στο γραφείο του μπαμπά της εναγωνίως την απόφαση του Σαμαρά για την διαγραφή της σηκώθηκε και πήγε στην αίθουσα της Βουλής μόνο και μόνο για χειροκροτήσει τον Βορίδη; Μήπως για να στείλει κανένα σήμα;

Ποιοι από την ΚΟ του ΛΑΟΣ ήθελαν ΟΧΙ στα μέτρα

ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (τρεις ημέρες πριν είχε πει στον Alter «Όχι»)
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Read more...

Συγκέντρωση εκατοντάδων Ελλήνων για τις 4 αδικοχαμένες ψυχές

Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Από την Χρυσή Αυγή
Περισσότεροι απο 1000 Έλληνες, Εθνικιστές και πατριώτες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης και τίμησαν έμπρακτα τις τέσσερις αθώες ψυχές που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις μολότωφ του αναρχοκομμουνιστικού παρακράτους την περασμένη Τετάρτη.

Mε ένα κάλεσμα μόλις 2 ημερών που διαδόθηκε ως επί το πλείστον από ιστοσελίδες, εκατοντάδες συμπατριώτες μας χωρίς λάβαρα οργανώσεων ή φορέων, χωρίς πολιτικές διαφορές, παρά μόνο κρατώντας ελληνικές σημαίες και κεριά γέμισαν από νωρίς ασφυκτικά τον χώρο μπροστά από τον τόπο της τραγωδίας και στις δύο πλευρές της οδού Σταδίου. Μετά από μία σύντομη ομιλία των εκπροσώπων της Επιτροπή Εθνικής Μνήμης που εξέφρασαν την οργή όλων των παρευρισκομένων, άναψαν εκατοντάδες κεριά από τους συγκεντρωμένους πατριώτες ενώ στην πρώτη γραμμή φώτιζαν τέσσερις δάδες συμβολίζοντας τις τέσσερις ψυχές που τόσο άδικα χάθηκαν.Στη συνέχεια εκατονάδες στόματα έψαλαν γεμάτα συγκίνηση τον Εθνικό Ύμνο ενώ η ιαχή «ΑΘΑΝΑΤΟΙ» αντήχησε στους γύρω δρόμους δίνοντας τέλος στη σεμνή τελετή. Ακολούθησε δυναμική πορεία προς την Ομόνοια με συνθήματα όπως «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει» και «Αλήτες προδότες πολιτικοί» να δίνουν ιδιαίτερο παλμό και να αντηχούν απ’ άκρη σ’ άκρη στο κέντρο της Αθήνας.Κάμερες απ’ όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιογράφοι ήταν παρόντες. Τίποτα όμως από αυτά που έλαβαν χώρα το Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας δεν πρόκειται να δείτε στα κανάλια της διαπλοκής απλούστατα γιατί η διαμαρτυρία των «ακραίων» Εθνικιστών με τις ελληνικές σημαίες και τις δάδες σίγουρα δεν θα έκανε καλό στην εικόνα που θέλουν να περάσουν για εμάς… Σήμερα δόθηκε ένα μήνυμα σε παρακρατικούς δολοφόνους και σε όσους τους καλύπτουν: Οι Έλληνες στην Αντεπίθεση!


Read more...

Ποια Δικαιοσύνη; Τους 4 νεκρούς του 1991 ποιος τους δικαίωσε;

Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Αν περιμένει κανείς να αποδοθεί δικαιοσύνη για των θάνατο των τεσσάρων συμπολιτών μας, καλύτερα να ετοιμάζει τα... κουμπούρια.

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό την δίνει η Ιστορία! Δυστυχώς φαίνεται ότι η μνήμη του Ελληνικού λαού συμπάσχει μαζί με το υπόλοιπο σύστημα! Συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων. Το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας των εργαζομένων έχει επαναληφθεί στην συγχρονη μεταπολιτευτική Ιστορία! Η τραγική ειρωνία είναι ότι τα δεδομένα είναι σχεδόν ταυτόσημα!!!

Αντιγράφω από άρθρο στο ΒΗΜΑ που δημοσιεύτηκε προ δύο ετών:

Η δολοφονία του Τεμπονέρα έγινε σε περίοδο οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης, λόγω της δίκης του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το Σκάνδαλο Κοσκωτά, και ξεσήκωσε κύμα διαδηλώσεων, διαμαρτυριών και συγκρούσεω σε όλη την Ελλάδα. Η διαδήλωση που έγινε στην Αθήνα στις 9 Ιανουαρίου 1991 κατέληξε σε βίαιη αντιπαράθεση μικρών ομάδων με την αστυνομία. Από τα δακρυγόνα (από μολότοφ, κατά την εκδοχή της Αστυνομίας) άρχισε να καίγεται η πολυκατοικία που στο ισόγειό της στέγαζε το κατάστημα "Κ. Μαρούσης". Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν στα γραφεία που στεγάζονταν στους ορόφους της, με αποτέλεσμα τον θάνατο τους.


Όπως βλέπετε, η φυλλάδα υιοθετεί ως επίσημη εκδοχή αυτή των αναρχικών! Λες και τα δακρυγόνα είναι πιο ευλεκτα από τις ... μολοτοφ!!!

Όλοι θυμούνται τον Τεμπονέρα! Ουδείς θυμάται τους 4 νεκρούς από την φωτιά. Ουδείς θυμάται ότι για αυτούς τους νεκρούς, κανείς δεν δικάστηκε, κανείς δεν πήγε στην φυλακή!!!

Τι νομίζετε άραγε ότι θα συμβεί αυτή την φορά;

Στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, εμείς οι "υπόλοιποι" είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού!

ΕΨ

Read more...

Το Βίντεο της Τράπεζας κάηκε στην φωτιά, κι οι συλληφθέντες (κλασικά)αφέθησαν ελεύθεροι!

Από το Adena

Μάλλον φταίει η κακιά η ώρα για τις δολοφονίες.
Η αριστ. φωτό είναι από κάμερα των 70 ευρώ. Η μεσαία φωτό τηςESPRESSO, δίπλα από τα "παιδιά" δείχνει φωτογράφο με κάμερα των 700 ευρώ. Οι παρατεγμένοι μάγκες ψηλά στη Βουλή, διαθέτουν τηλεφακούς των 7.000 ευρώ, που μπορεί στα 7 χιλιόμετρα(περίπου) να καταγράψουν το "made in" που γράφει στη λαβή της βαριοπούλας.
'Όσο για το καταγραφικό Βίντεο της τράπεζας που κάηκε , είναι σαν να λέμε "ξεβιδώθηκε το Μαύρο Κουτί ενός αεροπλάνου κατά την ανώμαλη προσγείωση του".
Κανείς δεν είδε, δεν άκουσε, και δεν θέλει να δικάσει, κανέναν. Γι όλα σ΄αυτή την χώρα, φταίνε οι χορτάτοι μπάτσοι των 700 ευρώ, η η κακιά η ώρα (που γεννηθήκαμε στην Ελλάδα)!

Read more...

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΙΣ 4 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ

Από το Hellenic RevengeΕπιστρέφοντας από την αγρυπνία στο σημείο των 4 δολοφονημένων χθες αργά το βράδυ και περνώντας έξω από τη Νομική Σχολή διαπιστώσαμε ότι η aristeri πρωτοβουλία ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΤΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ. ΞΕΦΡΕΝΟ ΓΛΕΝΤΙ, ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 3 ΑΘΩΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΙΖΜΑ ΕΝΟΣ ΕΜΒΡΥΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ
ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;


Έτσι γιόρτασαν τους θανάτους των 4 εν ψυχρώ δολοφονημένων αθώων συμπολιτών μας τα τσιράκια του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΤΡΙΧΑ;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΠΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΙ.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΑΤΟ!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ!
ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΪΧ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!

Read more...

Ο Μακεδονικός αγώνας ήταν μια ιδιωτική πρωτοβουλία

Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος από την παρουσίαση του βιβλίου «Η Αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908» του Χρήστου Γούδη.Έτσι και σήμερα, ο αγώνας για την υπεράσπιση των εθνικών κεκτημένων και δικαίων εναποτίθεται στην πρωτοβουλία των πολιτών. Ιδιαίτερα στην εποχή μας, όπου η κυβέρνηση της Ελλάδος διαπράτει εσχάτη προδοσία σε όλα τα εθνικά ζητήματα!

ΕΨ

Read more...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ''ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ'' (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ...;)

Εγκύκλιο για τη συμμετοχή αλλοδαπών που διαμένουν ''νόμιμα'' στη χώρα μας καθώς των ομογενών στις προσεχείς δημοτικές εκλογές απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Στην εγκύκλιο με θέμα «Άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από τους ομογενείς και τους νομίμως διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης» γνωστοποιείται ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου, πώς θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και τι δικαιολογητικά απαιτούνται.

Όπως αναφέρεται, με τις διατάξεις του κεφαλαίου Β' του Ν.3838/2010 (ΦΕΚ Α΄49) θεσμοθετείται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι υπέρ ομογενών και ''νομίμως'' διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ επισημαίνει ότι «βασική παραδοχή του εν λόγω νομοθετήματος είναι ότι η πολιτική συμμετοχή των ομογενών και ''νομίμως'' διαμενόντων λαθρομεταναστών στις τοπικές εκλογές, αποτελεί την πλέον ενεργητική μορφή ένταξης, καθώς συντελεί καθοριστικά στην άρση των αποκλεισμών και της περιχαράκωσης».

Σημειώνεται ακόμη ότι «όπως είναι γνωστό, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών της νέας δημοτικής περιόδου, εκλογές που σηματοδοτούν μια νέα ιστορική απαρχή για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση της χώρας μας, καθώς με αυτές θα αναδειχθούν οι αρχές των νέων διευρυμένων Δήμων της χώρας που θα προκύψουν δια συνενώσεων κατ' εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης». Το γεγονός ότι οι κρίσιμες αυτές εκλογές θα διεξαχθούν με την για πρώτη φορά συμμετοχή των ''νομίμως'' και μακροχρονίως διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών τρίτων χωρών και ομογενών υπογραμμίζει τον ιστορικό τους χαρακτήρα».

Ενημερώνει επίσης ότι «για την επιτυχή πρώτη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου, θα ακολουθήσουν και άλλες, συμπληρωματικές εγκύκλιοι που θα εξειδικεύουν ακόμη περισσότερο θέματα και λεπτομέρειες του νόμου και των τεχνικών εφαρμογών υλοποίησης των ρυθμίσεών του, ενώ παράλληλα θα διοργανωθούν σεμινάρια προκειμένου να εκπαιδευτούν κατάλληλα και επαρκώς οι υπάλληλοι που θα χειρίζονται το αντικείμενο αυτό».

Τέλος, για τα ζητήματα που αφορούν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι (εκλογιμότητα-υποψηφιότητες-κωλύματα και ασυμβίβαστα) θα αποσταλούν οι σχετικές οδηγίες μετά την ψήφιση του θεσμικού πλαισίου του προγράμματος «Καλλικράτης», ώστε να ληφθούν υπόψη όλες οι τυχόν νεότερες σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και στις Περιφέρειες και Δήμους.


πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από τον Στόχο

Read more...

"Μπάτσοι" εν δράσει (6/5/09)
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ με χρήση χημικών πραγματοποιούν επιχείρηση "σκούπα" προς το πλήθος για να το συγκεντρώσουν σαν κοπάδι προβάτων για να καθαρίσει ο δρόμος για να περάσει λίγο αργότερα η κουστωδία με τα πολυτελή αυτοκίνητα των βουλευτών....

Πηγή : Τειρεσίας


ΕΨ: Που είστε τώρα κ. Χρυσοχοίδη να θέσετε αστυνομικούς σε διαθεσιμότητα. Τώρα που δεν πρόκειται για αριστερούς διαδηλωτές ή λαθρομετανάστες. Τώρα που πέφτει πραγματικό ξύλο, και όχι προιόν της φαντασίας σας. Τώρα που χριεάζεστε τα ΜΑΤ για να σώσουν το τομάρι σας. Τώρα κάνετε... "την πάπια"!

Read more...

ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙΣ; ΘΑΝΑΤΟΣ!

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010


Του Δημήτρη Φύσσα

Τα πράγματα είναι απλά. Οι σημερινοί νεκροί εκτελέστηκαν επειδή δεν απεργούσαν. Το επαναλαμβάνω: εκτελέστηκαν επειδή δεν απεργούσαν.

Τώρα διαβάστε παρακάτω, αν θέλετε.

Άκουσα τις δηλώσεις του Παφίλη (ΚΚΕ) και του Τσίπρα (ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ) στη Βουλή. Αστείες.

Τόσον καιρό το ΚΚΕ ασκούσε σωματική βία εναντίον όσων τολμούσαν να μη απεργούν. Για το κόμμα αυτό -που η διάλυση της ελληνικής οικονομίας είναι αυτοσκοπός προκειμένου να ξεσπάσει η Οκτωβριανή του επανάσταση- η απεργία δεν είναι δικαίωμα. Δεν είναι προσωπική απόφαση. Δεν είναι δυνατότητα. Είναι υποχρέωση. Και έτσι το ΚΚΕ / ΠΑΜΕ / σωματεία τους εμποδίζουν με σωματική βία όσους επιλέγουν να εργαστούν. Δεν τους πληρώνουν όμως τα μεροκάματα που κόβει ο εργοδότης (τα είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μου αυτά, για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, είχα αναφερθεί και σε συγκεκριμένους χώρους εργασίας). «Συνεπώς, απεργείτε υποχρεωτικά. Αν πάτε να δουλέψετε, θα σας δείρουμε.

Και το παράλληλο κράτος του ΚΚΕ αναλαμβάνει τα υπόλοιπα:

αργόσχολοι, υπάλληλοι του κόμματος, ανεπάγγελτοι, κομματικά στελέχη, ήδη απεργοί και κάποιοι ιδεολόγοι, που θεωρούν ότι ξέρουν το καλό του κάθε εργαζόμενου καλύτερα από τον ίδιο. Το ΚΚΕ έστρωνε το δρόμο. Τώρα που κάποιοι (αναρχοαυτόνομοι; αναρχικοί; αριστεριστές; παρακρατικοί;) περπάτησαν ένα βήμα ακόμα στον ίδιο δρόμο, τι βρήκε να πει ο Παφίλης; Λέξη για τους νεκρούς. Λέξη για τη μολότοφ. Λέξη για την ασφυξία στο χώρο εργασίας. Λέξη για τους πρότερους δικούς του τραμπουκισμούς. Μίλησε για προβοκάτσια εναντίον του ΚΚΕ. Κατάγγειλε και τα νέα οικονομικά μέτρα. Αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα της ειδικής -προ ημερήσιας διάταξης- συζήτησης. Το θέμα ήταν οι νεκροί.

Ο Τσίπρας πράγματι μίλησε για τους νεκρούς- εξέφρασε τη λύπη του. Όμως, λέξη για μολότοφ. Λέξη για το ποιοι τη ρίξανε. Ή μάλλον, η γνωστή καραμέλα: προβοκάτορες. Κατά τα άλλα, φρόντισε να καταδικάσει τη βία. «Τι κακή που είναι αυτή η βία. Και πόσο δεν έχει καμιά σχέση μ΄ αυτήν ο ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ. Και τι άσχημα κάνατε τότε που μας βρίζατε, το Δεκέμβρη. Ενώ εμείς είμαστε καλά παιδιά» κλπ κλπ. Και κατά τα άλλα, έβρισε το ΛΑΟΣ (γενικώς και αορίστως, όμως) και υπερασπίστηκε το ΚΚΕ από τους προβοκάτορες. Δηλαδή, και κατά τον Τσίπρα και κατά τον Παφίλη, το ΚΚΕ ήταν ο στόχος. Γι΄ αυτό σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι- και πολύ περισσότεροι βρίσκονται, μισοπνιγμένοι από τους καπνούς, στο νοσοκομείο.

Είναι αλήθεια πως ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Ροντούλης τόλμησαν να πουν τα πράγματα 100% με τ΄ όνομά τους. Τουλάχιστον όμως αυτοί δεν ισχυρίστηκαν ότι τα κόμματά τους ήταν ο στόχος των επεισοδίων και των γεγονότων. Τουλάχιστον ο πρωθυπουργός μίλησε για «δολοφονίες» (από ποιους και γιατί, βεβαίως, άγνωστο). Ενώ η λεγόμενη Αριστερά, έχοντας λερωμένη τη φωλιά της, προσπάθησε να αποκρύψει το τι έγινε, να γενικολογήσει, να στρέψει αλλού τη συζήτηση. Ακόμα κι ο τριπλός φόνος ήταν έργο προβοκατόρων, πού πάτησαν αυτοί οι κακοί προβοκάτορες που το κάνανε; Συμφωνώ ότι οι δολοφόνοι δεν ήταν μέλη του ΚΚΕ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να ρίχνουν μολότοφ συνεχώς (μόνο που τα μολότοφ ενίοτε σκοτώνουν).

Όμως, σε ποια παράδοση πάτησαν οι δολοφόνοι; Ποιοι είχανε καλύψει την υπέρμετρη βία του Δεκέμβρη (έστω κι αν, στο κάτω κάτω, είχε την αρχική αφορμή στην ανεγκέφαλη πράξη του Κορκονέα); Ποιοι δέρνουνε, σήμερα, οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί τους στα σωματεία; Ποιοι απαγορεύουν την εργασία σε μέρα απεργίας; Ποιοι καλλιεργούνε τη βία όπου τους παίρνει (αεροδρόμιο Κέρκυρας, Ακρόπολη, ζώνη Περάματος;) Οι ίδιοι αυτοί κάνανε σήμερα την πάπια για τους τρεις νεκρούς μη απεργούς. Δεν ξέρουνε τίποτα. «Προβοκάτσια», λένε. Φταίνε τα οικονομικά μέτρα, λένε. Η κυβέρνηση. Το ΔΝΤ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση. Λοιπόν, να τα πείτε στις οικογένειες των τριών τραπεζοϋπαλλήλων αυτά. Των τριών νεκρών μη απεργών.

Γιατί οι νεκροί αυτοί έτσι καταγράφονται: ως μη απεργοί. Δεν ήταν διαδηλωτές. Δεν είχαν πολιτική ταυτότητα. Δεν τους σκότωσε η αστυνομία. Δεν τους σκότωσε «το κράτος της Δεξιάς», του ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο. Τους σκότωσε βία αριστερής προέλευσης (όπως, κατά πάσα πιθανότητα, το Αφγανάκι την άλλη φορά στα Πατήσια, θυμόσαστε;) Τους σκότωσε η απόφασή τους να δουλέψουν. Τόλμησαν, μάλιστα, να δουλέψουν στη «Μαρφίν», του μεγαλοκαπιταλιστή Βγενόπουλου. Θέλετε να πήγαν στο γραφείο επειδή φοβόντουσαν για τη θέση τους, ενώ μέσα τους επιθυμούσαν ν΄ απεργήσουν; Να το δεχτώ. Αλλά η ουσία είναι ότι πήγαν. Εκεί κατέληξε η προσωπική τους απόφαση. Αυτοί ξέρανε καλύτερα τι θέλανε, τι τους συνέφερε στην προσωπική τους ζωή, όχι οι εργατοπατέρες και οι θιασώτες της υποχρεωτικής απεργίας. Όμως στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Ελλάδας, «το συμφέρον των πολλών» και οι όποιοι διερμηνευτές του είναι, πάντα, πάνω από τα άτομα. Συνεπώς η απεργία είναι υποχρέωση. Κι αφού αυτοί οι υπάλληλοι πήγαν στη δουλειά, έπρεπε να τιμωρηθούν. Και για κάποιους δεν αρκεί μόνο η τιμωρία με προπηλακισμούς, ύβρεις, διαγραφές από τα σωματεία, χλεύη και ξυλοδαρμό. Αυτά είναι ψιλά πράματα, τα κάνουν έτσι κι αλλιώς οι κνίτες- και από κοντά οι συριζαίοι.

Κάποιοι όμως πρέπει να τιμωρούνται κι αλλιώς. Παραδειγματικά. Γιατί στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Ελλάδας η προσωπική βούληση δε μετράει. Αφού η απεργία είναι επιβαλλόμενη υποχρέωση, η η ποινή για τη μη συμμόρφωση μπορεί να φτάσει μέχρι το θάνατο. Το Μάη του ΄36 σκοτώνανε τους απεργούς. Στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Ελλάδας σκοτώνουνε τους μη απεργούς. Για να δούμε τώρα, στην επόμενη απεργία ποιος θα τολμήσει να ξαναδουλέψει;

5 του Μάη του 2010, ώρα 9.20 μ.μ.

Υ.Γ. Τώρα που εγώ γράφω και σεις με διαβάζετε, οι ιατροδικαστές έχουν πιάσει δουλειά πάνω στα πτώματα τριών νέων ανθρώπων, ενώ ισάριθμες οικογένειες μένουν ενεές. Μήπως, αν το σκεφτούμε λίγο περισσότερο, πρέπει ν΄ αρχίσουμε ν΄ ακούμε μ΄ άλλο αφτί τις (δικαιολογητικές) αρλούμπες του κάθε Τσίπρα και του κάθε Παφίλη;

Read more...

Ξαφνικά τα παπαγαλάκια της παγκοσμιοποίησης ανεκάλυψαν τον "επικίνδυνο Αλβανικό εθνικισμό"

Γράφει ο Σταύρος Τζίμας στην Καθημερινή σε άρθρο με τίτλο "Επικίνδυνοι εθνικισμοί":

"Στη Χειμάρρα, όπου κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο, συνήλθε την περασμένη εβδομάδα μυστικά το «Μέτωπο για την Εθνική Ενωση», που εξέδωσε διακήρυξη υπέρ της ένωσης των Αλβανών της Βαλκανικής σε ένα κράτος. Παράλληλα, τούτες τις μέρες δεν υπάρχει βράχος και τοίχος στον αλβανικό Νότο που να μη φέρει συνθήματα όπως «Σ’ αγαπώ, Τσαμουριά» κ.ά., ενώ αποτέλεσμα της ατμόσφαιρας εθνικισμού θεωρείται και στα Τίρανα η ακύρωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο η ελληνοαλβανική συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών. Περιθωριακές καταστάσεις, συμπτωματικές μιας αναχρονιστικής βαλκανικής πραγματικότητας, θα πει κανείς. Λάθος. Ο αλβανικός αλυτρωτισμός δεν έχει πάψει να θεωρεί ότι τα ιστορικά του δίκαια δεν έχουν εκπληρωθεί. Αν θυμηθούμε τι προηγήθηκε της εξέγερσης στο Κόσοβο και την ΠΓΔΜ, μάλλον πρέπει να ανησυχούμε" (πηγή: Καθημερινή)

Καλέ ξύπνησε το αγόρι μας;


Όταν τα φωνάζουμε εμείς τόσα χρόνια που έχουν μπουκάρει εκατομμύρια Αλβανοί στην Ελλάδα, παπαγαλάκια σαν τον Σταύρο Τζίμα μας φωνάζουν ακραίους, φασίστες, αυγά του φιδιού, επικίνδυνους εθνικιστές και άλλες φαντασιοπληξίες της αριστεράς! Φαντασιοπληξίες τις οποίες τα τελευταία χρόνια τα παπαγαλάκια έχουν καταφέρει να διοχετεύσουν στην αντίληψη του Ελληνικού λαού.

Ξαφνικά όμως τώρα που μοιάζει να εξαυλώνεται η ευνομία και η σταθερότητα στην Ελλάδα τα εύπορα παπαγαλάκια και οι ακόμη πιο εύποροι πατρόνοι τους φαίνεται ότι αρχίζουν να ανησυχούν και αυτοί για ένα σενάριο που με βάση τα ιστορικά δρώμενα, είναι προδιεγραμμένο. Συνάμα, οι κλιμακούμενες απειλητικές κινήσεις της Τουρκίας και η εμφανέστατη πια συνεργασία μετάξυ Άγκυρας και Τιράνων μοιάζουν να φοβίζουν ακόμη και τους διεθνιστούληδες της Καθημερινής (...ενώ αποτέλεσμα της ατμόσφαιρας εθνικισμού θεωρείται και στα Τίρανα η ακύρωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο η ελληνοαλβανική συμφωνία για...) .

Και φτάνουμε στο ρητορικό ερώτημα το οποίο ο κ. Τζίμας δεν τολμά να θέσει! Δίχως αυτό όμως, το άρθρο του είναι ανούσιο!!!

Ποια θα πρέπει να είναι η αντιδράση της Ελλάδος απέναντι στον "επικίνδυνο εθνικισμό" των Αλβανών αγαπητέ κ. Τζίμα;

Μήπως η απόδοση της Ελληνικής ιθαγενείας στους Αλβανούς λαθρομετανάστες, που θα δημιουργήσει μια επίσημη Αλβανόφωνη (διότι δια της "φωνής" θα μας την φέρουν) μειονότητα; Άραγε με αυτή την τακτική, η Ελλάδα δεν ακολουθεί με μαθηματική ακρίβεια τα βήματα των "σ[β]λαβομακεδόνων" γειτόνων μας οπως εσύ τους απεκαλεσες, αλλά και των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο;

Αλλά φαντάζομαι ότι αν ο κ. Τζίμας επεκταθεί επί αυτού του θέματος, κινδυνεύει να αδράξει και εκείνος την ταμπέλα του "επικίνδυνου εθνικιστή" από τους καθόλα συμπαθείς συναδέλφους του!

ΕΨ


Read more...