Η Ελλάδα της ακρίβειας

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Με αφορμή τις πρόσφατες αλματώδεις αυξήσεις των τιμών, ο Θ. Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η Ελληνική αγορά λειτουργεί υπό πλήρη απελευθέρωση, δίχως ελεγκτικά όργανα, αγορονομίες, και ρυθμιστιούς μηχανισμούς. Ανέφερε λοιπόν ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα ώστε να επέλθει πτώση των τιμών.

Οι πρόσφατες αυξήσεις οφείλονται στο σκεπτικό της ενίσχυσης των τιμών εν όψη του αποπληθωρισμού που έπεται από την πολιτική και τους όρους που επιβάλλει το ΔΝΤ.Η ληστρική ακρίβεια που παρατηρείται στην ελληνική αγορά από την εποχή του ευρώ, οφείλεται σε αυτή ακριβώς την παραδοχή του Θ. Πάγκαλου που ερμηνεύει την απελευθέρωση της αγοράς ως παντελή απουσία ελεγκτικών μηχανισμών. Μέσα στην αδηφαγιά που έχει κυριεύσει την ελληνική κοινωνία, ο κοσμάκης έχει μάλλον ξεχάσει ότι ο σοσιαλισμός έχει τόση σχέση με την απελευθερωση της αγοράς, όση έχει ο Θ. Πάγκαλος με την έννοια της δίαιτας.

Και μιας και είναι καλοκαιράκι, να έχετε υπόψη ότι το αντηλιακό που αγοράζετε στην Ελλάδα για 20 ευρώ, πουλιέται στην Γερμανία για 10 ευρώ, και στην Πορτογαλία για 13! Αν "καείτε" φέτος το καλοκαίρι, ξέρετε ποιον "προοδευτικό" σοσια-ληστή να ευχαριστήσετε!

ΕΨ

Read more...

Ανεξέλεγκτο το λαθρεμπόριο έξω από την Ακαδημία Αθηνών!

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010Μέρα μεσημέρι, μπροστά στα μάτια όλων, και με τις ευλογίες του κράτους, του ΠΑΣΟΚ και του Δήμου Αθηναίων! Να είναι καλά οι προδότες απατεώνες πολιτικοί που μας κυβερνούν.

Το βίντεο από τον DIONYSUSheIIas

Read more...

Απολύθηκε ο Διευθυντής του Αβέρωφ

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010
Απολύθηκε, με απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» Αντιπλοίαρχος Ε. Γαβαλάς, μετά το σάλο που προκλήθηκε από το γαμήλιο πάρτι που διοργανώθηκε στο ιστορικό θωρηκτό.

Οπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ «με απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου απολύθηκε ο μόνιμος εξ εφέδρων Αρχιπλοίαρχος Ε. ΓΑΒΑΛΑΣ ΠΝ που ασκούσε από το 2008 τα καθήκοντα του Διευθυντή Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

Ναυτεμπορική

Σύμφωνα με το ΓΕΝ η αίτηση που υπεβλήθη αφορούσε εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την καθέλκυση του καταδρομικού στις 12 Μαρτίου του 1910.


Νewsit.gr

Read more...

Πρωινές εκπομπές και τηλεοπτικές σαχλαμάρες στο καταδρομικό "Αβέρωφ"

Το βίντεο από το Υγρό ΠυρΤρίζουν τα κόκαλα του Κουντουριώτη!

Τώρα θα μας πει το ΓΕΝ ότι και ο "Πρωινός Καφές" ήταν μέρος του εορτασμού των Ποσειδωνίων με την Μενεγάκη στο ρόλο της "Αλίκης στο Ναυτικό"!

ΕΨ

Read more...

Μείωση του δημόσιου ελλείμματος 34% στο πεντάμηνο


"Στα 9,544 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους) την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2010 μειωμένο κατά 34,76% έναντι ελλείμματος 14,628 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος."

Πηγή Καθημερινή

Θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση το πόσο εύκολα μειώθηκε το έλλειμμα! 5 δις μείωση στο πενταμηνο μέσα σε ένα χρόνο είναι εντυπωσιακή για τα ελληνικά δεδομένα. Εκτός και αν τελικά η εκτίναξη του περυσινού ελλείμματος ήταν πλασματική αφού αφορούσε επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων, μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες και την χρηματοδότηση δημόσιων επενδύσεων που αθροίζονται σε 7 δις περίπου!

Υποθέτω ότι την μαύρη τρύπα των νοσοκομείων που αγγίζει τα 5,2 δις θα την αποπληρώσουν με το χρήμα από το ΔΝΤ-EE εκδίδοντας ομόλογα νοσοκομειακών χρεών. Όμως η μαύρη τρύπα συνεχίζει να καίει κρατικό χρήμα στα δημόσια νοσοκομεία την στιγμή που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους λαθρομετανάστες!

"Κατάθεση στη Βουλή ρύθμισης των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές αναλώσιμων υλικών αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Αφορά χρέη που αγγίζουν τα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μετρητοίς αναμένεται να καταβληθούν τα 240 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα θα αποπληρωθούν με τριετή ομόλογα Δημοσίου." (πηγή)


ΕΨ

Read more...

Glamour Party για πλουσιόπαιδα και μοντέλα επάνω στο θωρηκτό Αβέρωφ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ

(ΕΨ: Να σημειωθεί ότι το καταδρομικό Αβέρωφ θεωρείται εν ενεργεία! Στελεχώνεται με πλήρωμα και αξιωματικούς! Επιπλέον η βαριά Ιστορία του καταδρομικού θα έπρεπε να έχει καταστήσει απαγορευτική οποιαδήποτε ιδέα για κοινωνικές εκδηλώσεις τέτοιου τύπου! Κάποτε, εθνικοί ευεργέτες σαν τον Γεώργιο Αβέρωφ αγόραζαν πολεμικά πλοία για την Ελλάδα, εξασφαλίζοντας την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαιο και την Μακεδονία! Οι σημερινοί γελοίοι jet setters τα χρησιμοποιούν για να διασκεδάζουν με τα λεφτά του μπαμπάκα! Όσο για τον κυβερνήτη του Αβέρωφ Ευάγγελο Γαβαλά, συμβολίζει την απόλυτη παρακμή κάποιων αξιωματικών των ελληνικών ενόπλεων δυνάμεων!)


Glamouries , Xαϊλίκια και επίδειξη κοινωνικής καταξίωσης που χαρακτηρίζει την ματαιοδοξία των χλιδάτων έλαβαν χώρα επάνω στο θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» που μετατράπηκε σε κλάμπ πρός τιμήν του ζεύγους Λεό Πατίτσα και Μαριέττας Χρουσαλά.

Μετά τα πάρτι στο «Island» και τον «Αστέρα» σειρά για το ζεύγος είχε το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ», που παραχωρήθηκε τιμής ένεκεν από το Πολεμικό Ναυτικό στον εφοπλιστή και το οποίο...

...μετατράπηκε προς τέρψην του ζευγαριού από ιστορικό σύμβολο, σε κλαμπ για πλουσιόπαιδα και μοντέλα.

Επιβεβαιώνοντας ότι ορισμένοι , εκτός του οτι δεν σέβονται τίποτα , μπορούν να ξεφτιλίσουν αναπάσα στιγμή και ώρα , ότι γουστάρουν με το χλιδάτο όνομα και τις γνωριμίες τους.Κατόπιν ΕΟΡΤΗΣ.

Μετά το σάλο που ξέσπασε , εξηγήσεις από το διευθυντή του παροπλισμένου θωρηκτού Αβέρωφ ζήτησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης κατόπιν βέβαια εορτής.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού που παραχώρησε την άδεια για να γίνει η σχετική εκδήλωση πάνω στο πλοίο μουσείο ισχυρίζεται τώρα οτι θεωρούσε πως επρόκειτο για μια απλή δεξίωση στο πλαίσιο της έκθεσης Ποσειδώνια 2010.

Ασυδοσία δηλαδή και... ο γνωστός του γνωστού ήταν αρκετό για να μετατραπεί το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» σε πίστα χορού για πάρτη των γκλαμουράτων.


Στο πάρτι του ζεύγους Πατίτσα-Χρουσαλά κυριάρχησαν τα κόκτειλς , η άφθονη σαμπάνια, αλλά εκτός όλων των άλλων και οι... καρσιλαμάδες , ενώ έγινε και ειδική αναγγελία για την έλευση της πρώην τηλεπερσόνας Μαριέττας Χρουσαλά και νήν συζύγος του Λεό στη ναυτιλιακή εταιρία.

Το πλοίο-σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού έγινε κυριολεκτικά αγνώριστο προκειμένου να φιλοξενήσει το πάρτι της εταιρίας «Atlas Maritime» του νεαρού εφοπλιστή, στο περιθώριο των φετινών «Ποσειδωνίων». Μέχρι και πίστα έστησαν στο κατάστρωμα του θωρηκτού, προκειμένου να χορέψουν άνετα οι καλεσμένοι του Λεό Πατίτσα, που έχει αποκτήσει και το παρατσούκλι Θορν, γιατί θέλει να μοιάζει στον ομώνυμο ήρωα της σαπουνόπερας «Τόλμη και γοητεία».

Οταν άρχισε να νυχτώνει ένας προβολέας φώτισε σε άλλο πλοίο το σήμα της εταιρίας του Λεό , ο οποίος είχε φυσικά στο πλευρό του την σύζυγό του Μαριέττα Χρουσαλά.
Ο ίδιος έφτασε στο πάρτι μόνος του, με μια εντυπωσιακή λευκή Aston Martin και υποδέχθηκε ονόματα της ελληνικής ναυτιλίας, όπως τον Γιάννη Ξυλά, τον Νίκο Τσάκο και τον Θόδωρο Βενιάμη.

Σε όλους τους καλεσμένους προσφερόταν στο κατάστρωμα του θρυλικού θωρηκτού ένα Bellini σαν welcοme drink ενώ η σαμπάνια έρρεε άφθονη, όπως και άλλα οινοπνευματώδη ποτά. Οι γαστριμαργικές ανησυχίες των καλεσμένων ικανοποιήθηκαν με μια ποικιλία γεύσεων, στην οποία κυριαρχούσε το κρέας.

Έστησαν μάλιστα και αναλόγιο, ακριβώς κάτω από τα κανόνια του ιστορικού πλοίου, για να βγάλει λόγο ο Λεό Πατίτσας, η μητέρα του Μαριγώ Λαιμού-Πατίτσα και ο κυβερνήτης του «Αβέρωφ», αρχιπλοίαχος εν εφεδρεία Ευάγγελος Γαβαλάς υποκλήθηκε στο ζεύγος πιστεύοντας προφανώς οτι τέτοιου είδους δημόσιες σχέσεις-φιλίες με εφοπλιστές όλο και κάπου θα φανούν χρήσιμες.

Η πεθερά της Χρουσαλά ανακοίνωσε με καμάρι την έλευση της πρώην τηλεπερσόνας στην οικογένεια Πατίτσα αλλά και στην εταιρία του γιου της .

Η Ελληνική γλώσσα φαίνεται ήταν μάλιστα λίγο μπανάλ για το γκλαμουράτο κοκτείλ πάρτυ κι έτσι η ανακοίνωση έγινε για λόγους κύρους εις την Βρετανική γλώσσα.

Με grande εμφάνιση και εντυπωσιακά κοσμήματα, η Μαριγώ Λαιμού-Πατίτσα έσυρε πρώτη το χορό συνεπικουρούμενη από τον γιό, τη νύφη της και άλλους καλεσμένους, στην πίστα που είχε στηθεί στο κατάστρωμα του θωρηκτού, ενώ τα φωτορυθμικά φώτιζαν ολόκληρο το πλοίο ανεβάζοντας τους ρυθμούς της βραδιάς.

Γρήγορα όμως έφθασε η ώρα που οι καρσιλαμάδες, τα νησιώτικα και τα τσιφτετέλια αντικατέστησαν τους κομψούς ήχους τις lounge και jazz μουσική που ξεκίνησαν το πάρτυ.
Πέρα λοπόν απο την άκρως προκλητική αυτή ενέργεια εν μέσω των δυνών που καλείται να υποστεί σήμερα η Ελληνική κοινωνία , η δημοσίευση το θέματος απο την εφημερίδα "Πρώτο θέμα" είναι σημαντική διότι δείχνει αφενός την πλήρη αποσάθρωση του όλου συστήματος και αφετέρου την γενική διάλυση ενός ανύπαρκτου κράτους.

Όταν ο κάθε γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, κάνει πάρτι και καλεί τα φιλαράκια του να γλεντήσουν με μοντέλα και να μοστραριστούν πάνω στο θωρηκτό Αβέρωφ που έχει διαμορφωθεί με πίστα και ρομποτικά για να γουστάρουν χαιλίκια αυτό δείχνει ότι δεν έχει μείνει πλέον τίποτα όρθιο επάνω σε αυτόν τον τόπο.

Όλοι αυτοί συμπελαμβανομένου και του κυβερνήτη του «Αβέρωφ», αρχιπλοίαχου εν εφεδρεία Ευάγγελου Γαβαλά που πήραν μέρος σε αυτό το αίσχος, επίδειξης ισχύος , οχι μόνο δεν καταλαβαίνουν ότι καταπατούν την ιστορική μνήμη αυτού αυτού του τόπου , αλλά επιβεβαιώνουν και την πλήρη αποσάθρωση του όλου συστήματος σε ένα ανύπαρκτο κράτος που οι χαρούλες του κάθε εφοπλιστή μπορούν να ξεφτιλίσουν ανα πάσα στιγμή τα πάντα.

Read more...

Αφού δεν διώξαμε τον Γερμανό το 2006-08...

Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010


Η τραγική εμφάνιση της εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Ν. Κορέα έχει έναν και μόνο υπεύθυνο.

Τον Οτο Ρεχάγκελ!

Αντιμέτωπος με μια ομάδα Γ´ κατηγορίας όπως η Ν. Κορέα, ο Γερμανός παρέταξε την χειρότερη ενδεκάδα που θα μπορούσε να φανταστεί άνθρωπος. Δίχως τον Παπασταθόπουλο, τον Κυριάκο, και τον Νίνη. Με τον Σαλπιγγίδη έξω, με τον Πατσατζόγλου αλλαγή, και παίκτες σε λάθος θέσεις. Με τον Χαριστέα, τον Καραγκούνη και τον Σαμαρά να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, και με μια χαοτική άμυνα που μπάζει από παντού! Ο μόνος τρόπος ανάπτυξης της εθνικής ήταν οι μακρινές μπαλιές. Το ίδιο σκηνικό που είδαμε στο Ευρωπαικό του 2008.

Όσο για την παντελή έλλειψη φυσικής κατάστασης που παρουσιάζει γι ακόμη μια φορά η ομάδα, μάλλον θα φταίνε οι "διακοπές" στην Ελβετία. Διότι μόνο προετοιμασία για Μουντιάλ δεν ήταν το πρόγραμμα της εθνικής.

Ο πεισματάρης Γερμανός έχει ξεμωραθεί, και δυστυχώς πέρα από την εθνική ντροπή, καταστρέφει και τις καρριέρες των νέων ταλαντούχων Ελλήνων ποδοσφαιριστών απαξιώνοντας τους στον πάγκο να παρακολουθούν τα ρεζιλίκια, με πλήγμα για το ηθικό τους και το χαμένο ταλέντο τους!

Όλοι γνώριζαν ότι ο Ρεγχάγκελ έπρεπε να φύγει μετά την πανωλεθρία του 2008. Η απογοητευτική συνέχεια της ομάδας το επιβεβαιώνει.

Τώρα συν-Έλληνες σκύψτε κι άλλο το κεφάλι...

ΕΨ

Read more...

Η Αθήνα μέσα από τα μάτια ενός ξένου επισκέπτη

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010


Πρόσφατα ένας ξένος φίλος μου επισκέφθηκε την Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους και για τουρισμό. Εντυπωσιάστηκε από τα Μετέωρα, χαλάρωσε στο Πήλειο και ενθουσιάστηκε από την ανάβαση στον Όλυμπο.

Όλα ήταν υπέροχα - ακόμη και την συγκοινωνία με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ την βρήκε εξαιρετικά βολική! Μέχρι που περιηγήθηκε στην Αθήνα...

Για την Αθήνα μου είπε τα χειρότερα. Δεν αισθανόταν ασφαλής στο κέντρο παρότι διέμεινε στην Πλάκα. Τον είχα προειδοποίησα να μην απομακρυνθεί πέρα από την Ομόνοια αλλά εντέλει χάθηκε και ξαφνικά βρέθηκε στην "Καμπούλ και το Ισλάμαμπαντ", όπως μου είπε χαρακτηριστικά. Το πρώτο πράγμα που είπε για την Αθήνα όταν βρεθηκαμε μετά το ταξίδι του, ήταν να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν η ελληνική πρωτεύουσα να είναι γεμάτη Πακιστανούς, Αφγανούς και Μπαγκλαντεσιανούς. Τι να του πρωτοεξηγήσεις; Τόνισε ότι έχει ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαικές πόλεις αλλά τέτοια κατάσταση δεν είχε ξανασυναντήσει.

Μου είπε χαρακτηριστικά ότι δεν αισθανόταν ότι βρισκόταν στην Ελλάδα! Παντού υπήρχαν ξένα μαγαζιά, και τα ναρκωτικά πωλούνταν σε κοινή θέα σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από την Ομόνοια!

Με όσους εξ αυτών συνομίλησε του είπαν ότι βρίσκονται όλοι παράνομα στην Ελλάδα, και ακόμη και αν συλληφθούν, ουδείς απελαύνεται. Αντιθέτως λίγες ημέρες αργότερα, η ΕΛ.ΑΣ. τους αφήνει όλους ελεύθερους.

Στις 3 ημέρες που έμεινε στην Αθήνα, δύο φορές προσπάθησαν να τον ληστέψουν Ασιάτες μέσα στο Μετρό. Τον έναν δε από αυτούς τον έπιασε και σχεδόν τον παρέδωσε ο ίδιος στην Αστυνομία.

Έφυγε από την Αθήνα με την χειρότερη εντύπωση για την πόλη! Μια εντύπωση που χάλασε την όμορφη εικόνα που σχημάτισε από την περιήγηση του στην επαρχία.

Η αφήγηση γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή αν λάβουμε υπόψη ότι ο φίλος μου είναι ... Ινδός!

ΕΨ

Read more...

Μέτρα που δεν έχουν καμία σχέση με τα δημοσιονομικά επιβάλλει η κυβέρνηση

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010


Έρχεται η ώρα που οι προειδοποιήσεις των προηγούμενων μηνών λαμβάνουν σάρκα και οστά. Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας τις εντολές του ΔΝΤ καιτ ης Ε.Ε. δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την περιορισμό των δημοσιονομικών δαπανών και την άυξηση των εσόδων μέσα από την οικονομική ανάπτυξη και δραστηριότητα. Αντιθέτως, οι κυβέρνηση επιβάλλει μια σειρά μέτρων που σχετίζονται με την μείωση του κόστους παραγωγής στην αγορά.

Δεδομένου όμως ότι στην χώρα μας οι οικονομία βασίζεται κυρίως στην παροχή υπηρεσιών, ο κύριος στόχος των μειώσεων βρίσκεται στους μισθούς των εργαζομένων. Έτσι, το πάγωμα των αυξήσεων που προανείγγειλε η κυβέρνηση για τον ιδιωτικό τομέα, ακολουθούν και μια σειρά από νέα μέτρα στο ίδιο πλαίσιο που στοχεύουν στη διευκόλυνση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και την αντικατάσταση των εργαζομένων με μαθητευόμενους νέους που θα εργάζονται υπό ειδικό εργασιακό καθεστώς.

1 Τον επανακαθορισμό του ύψους και του τρόπου καταβολής της αποζημίωσης των απολυομένων (ιδιωτικός τομέας). Η μείωση του ποσού της αποζημίωσης λόγω απόλυσης υπολογίζεται ότι θα είναι 20%-40%, δεν θα ισχύει η σημερινή διάκριση μεταξύ εργατών και υπαλλήλων (οι τελευταίοι εισπράττουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις) και θα καταβάλλεται σε δόσεις (ο Α. Λοβέρδος έχει ανοικτά υποστηρίξει την πρόταση για καταβολή των αποζημιώσεων χωρίς καμία προκαταβολή και μέσα σε διάστημα έξι μηνών).

2 Την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Ηδη έχει καθοριστεί στο 4% από 2% για επιχειρήσεις με προσωπικό πάνω από 200 εργαζομένους και συζητείται να αλλάξει και η ισχύουσα διαδικασία της έγκρισης των απολύσεων.

3 Μέτρα αποτροπής των απολύσεων εργαζομένων μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται στο στάδιο πριν από τη συνταξιοδότηση.

4 Χαμηλότερες αμοιβές για ειδικούς όρους απασχόλησης για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας (το σχέδιο προβλέπει αμοιβή με το 80% του κατώτατου μισθού).

5 Ειδικούς, ευνοϊκούς για τις επιχειρήσεις, όρους απασχόλησης και ασφάλισης, κυρίως μέσω επιδοτήσεων του ΟΑΕΔ, των νέων - απασχολουμένων με συμβάσεις μαθητείας. 6 Τον επανακαθορισμό της ανώτατης διάρκειας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. 7 Την αλλαγή της διαδικασίας προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Ο ΟΜΕΔ θα μπορεί να παρεμβαίνει για να επιλύει διαφορές, εργατικές ή μισθολογικές, εφόσον το ζητήσουν από κοινού οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και οι εργοδότες (και όχι μόνο τα συνδικάτα).


Πηγή: Τα Νέα (διαβάστε την συνέχεια των μέτρων για το ασφαλιστικό)

Οι απολύσεις και η μείωση των εισοδημάτων θα επιφέρουν μείωση των κρατικών εσόδων από την άμεση φορολόγηση, κάτι που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε βαθύτερη δημοσιονομική κρίση.
Όλα αυτά τα μέτρα δεν έχουν καμία σχέση με την λύση του δημοσιονομικού ελλείματος που θα έπρεπε πρωτίστως να στοχεύσει στο ξεκαθάρισμα των επιχορηγήσεων συγκεκριμένων ασφαλιστικών ταμείων. Εκεί όπου δημιουργήθηκε η μαύρη τρύπα του 2009.

Αντιθέτως τα μέτρα αποτελούν μέρος του κλασσικό πρόγραμματος του ΔΝΤ, το οποίο έχει παρεμείνει ίδιο και απαράλλακτο παρά την κριτική που έχει δεχθεί από κορυφαίους οικονομολόγους όπως ο Joseph Stiglitz και τις καταστροφικές συνέπεις που είχε για την οικονομία πολλών αναπτυσσόμενων χωρών. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως κύριους άξονες την απελευθέρωση της αγοράς, την ιδιωτικοποίηση και τον υποπληθωρισμό.

ΕΨ

Read more...

Ένα βίντεο ντοκουμέντο της "ρητορικής" του Άκη Τσοχατζόπουλου

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Read more...

ΗΠΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!


Από Hellenic Revenge

Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των παράνομων μεταναστών η πρόταση της Διυπουργικής Επιτροπής είναι η δημιουργία Σώματος «ήπιας καταστολής», όπως περιγράφεται, στο ευρύτερο ιστορικό κέντρο σε συνεργασία με αλλοδαπούς ειδικά εκπαιδευμένους.

Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» παράγων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «στόχος είναι η μη χρησιμοποίηση των ΜΑΤ εναντίον των μεταναστών και η παρουσία μιας Αστυνομίας που θα μπορεί να συνεννοείται μαζί τους».

Την πρόσληψη αλλοδαπών σε συγκεκριμένα Αστυνομικά Τμήματα είχε προαναγγείλει από τον Νοέμβριο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο αυτό θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.


Σχόλιο ΕΨ:

H παρούσα κυβέρνηση δεν την βγάζει πέρα από τον Οκτώβριο! Όσα αντισυνταγματικά και παράνομα νομοθετήματα περάσει το ΠΑΣΟΚ, πολύ γρήγορα θα... τα πάρει ο διάολος!

Read more...

Τα κέρδη της Finansbank και η τροποποίηση του ονόματος της Εθνικής τραπέζης της Ελλάδος


Πριν λίγο καιρό είχαν προκύψει στην μπλογκόσφαιρα πληροφορίες συμφωνα με τις οποίες η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έχει ξεκινήσει να αφαιρεί το όρο της Ελλάδος από της ταμπέλες της. Η χρονική συγκυρία κατά την οποία λαμβάνουν χώρα όλα αυτά δεν είναι τυχαία.

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της Εθνικής οι εν Ελλάδι εργασίες της παρουσιάουν μεγάλες ζημείες, ενόψει της οικονομικής και πιστωτικής κρίσης που διέρχεται η ελληνική αγορά. Αντίθετα η τουρκική θυγατρική της Εθνικής Finansbank εμφάνησε τεράστια κέρδη, τα οποία αγγίζουν το 40% των εσόδων. Τα κέρδη της Finansbank βαπτίστηκαν ως σωτήρια από τα διάφορα δημοσιεύματα του κοινομικού τύπου.

Το γεγονός ότι η Τουρκική τράπεζα έχει αρχίσει να διαδραματίζει ένα τόσο σημαντικό ρόλο στην απόδοση της Εθνικής, ίσως να έχει αρχίσει να επιρρεάζει την στρατηγική της τράπεζας η οποία με στόχο την δυείσδηση στην Τουρκική αγορά θεωρεί σκόπιμο να αλλάξει το "προφίλ" της κατά τρόπο που δεν θα προβάλει την εθνική της ταυτότητα. Υποθέσεις βέβαια αλλά ένα και ένα κάνουν δύο...

ΕΨ

Read more...

Ο Συνήγορος του "λαθραίου" Πολίτη καταστρέφει την εθνολογική ταυτότητα των Ελλήνων


"Ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Παιδιού, το Τμήμα Εθνικού Δημοτολογίου του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζήτησε με έγγραφό του από τους ΟΤΑ όλης της χώρας να μην περιλαμβάνεται το στοιχείο «Χώρα Προέλευσης» κατά την εκτύπωση όλων των πιστοποιητικών του Εθνικού Δημοτολογίου.

Η ανεξάρτητη αρχή παρενέβη όταν πολίτης κατήγγειλε στο Συνήγορο ότι στο πιστοποιητικό που της χορηγήθηκε από το Δήμο για σχολική χρήση από το ανήλικο τέκνο της περιλαμβάνεται το στοιχείο «Χώρα Προέλευσης», παρότι το παιδί έχει την ελληνική ιθαγένεια (από πολιτογράφηση του γονέα).
" (πηγή)

Αυτά τα πρακτορίστικα μυάσματα που τα πληρώνουν μέσα από το χρέος τους οι Έλληνες πολίτες έχουν ως μοναδικό τους στόχο να δυαλύσουν μια και καλή το Ελληνικό Έθνος!

... μέσα από την στάχτη θα επέλθει η κάθαρση και η αναγέννηση του πεθαμένου και ξεπουλημένου αυτού έθνους!

ΕΨ

Read more...

Άδεια λόγια για το παρεμπόριο και στήριξη στον Προβόπουλο από τον ΛΑ.Ο.Σ.

Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Για ακόμη μια φορά ο Γ. Καρατζαφέρης φανερώνει τις πραγματικές του προθέσεις, υπεραμυνόμενος του διευθυντή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλου την στιγμή που αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του προσάπτουν σοβαρές ευθύνες για την εκτίναξη του Ελληνικού spread.Όσο για τα περι παρεμπορίου, πρόκειται για τα ίδια κούφια κοινοβουλευτικά λόγια που δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα στον δρόμο. Δυστυχώς, τα γεγονότα συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι όπως ο ΛΑ.Ο.Σ. εκμεταλεύτηκε το λαθρομεταναστευτικό και αργότερα το έθαψε, έτσι χρησιμοποιεί και το θέμα του παρεμπορίου. Όποιος κυκλοφορεί στην Αθήνα αλλά και στα προάστια τόσα χρόνια γνωρίζει ότι το πολιτικό κατεστημένο προστατεύει το παρεμπόριο.

Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε προ ημερών (2 Ιουνίου 2010) στην παραλία του Παλαίου Φαλήρου, και είναι αντιπροσωπευτική ολόκληρης της παραλίας όπου παρεπιπτόντως δεν πατάει Έλληνας πια!


Τα ίδια συμβαίνουν στην κεντρική αγορά της περιοχής όπως και σε άλλα προάστια, σταθμούς του μετρό κτλ.. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας περνούν μπροστά από τους παρεμπόρους λαθρομετανάστες δίχως να τους ενοχλήσουν. Όταν ερωτούνται οι δήμαρχοι των περιοχών αυτών δηλώνουν ότι κάνουν ότι μπορούν και ότι τους κυνηγούν συνεχώς. Κοροιδία σκέτη!

Φυσικά οι κινήσεις του ΛΑ.Ο.Σ. εντάσονται στα πλαίσια της στήριξης που θα παρέχει το κόμμα στον Ν. Κακλαμάνη για την δημαρχεία των Αθηνών. Θα πραγματοποιηθούν και κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού για τα μάτια του κόσμου μέχρι τις εκλογές. Στην πραγματικότητα τίποτα το ουσιαστικό δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

ΕΨ

Read more...

Η Τουρκική ναυτική παρουσία στην Γάζα και ο ενεργειακός ορίζοντας της ανατολικής Μεσογείου

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Όπως αναφέρθει σε κάποιες ιστοσελίδες (defencenet.gr) η Τουρκία στοχεύει να εντείνει την στρατιωτική της παρουσία ανοικτά της Γάζας με αφορμή την σφαγή επί του Τουρκικού εμπορικού πλοίου την περασμένη εβδομάδα.

Το τουρκικό πολεμικο ναυτικό διαθέτει σαφέστατη υπεροχή σε σχέση με το Π/N του Ισραήλ. Επιπλέον οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις μπορούν να υποστηριχθούν από αέρος μέσω της αεροπορικής βάσης στο Incirlik που βρίσκεται 600 χμ από την Γάζα.

Είναι σαφές ότι η Τουρκική εμπλοκή και στρατιωτική παρουσία στην Γάζα φοβίζει τους Ισραηλινούς διότι γνωρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να έχει και άλλες αιτίες πέραν των προαναφερθέντων.

Πρόσφατα ανακαλήφθηκαν δύο μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου ανοικτά της Γάζας. Σε περίπτωση που η Γάζα ανεξαρτητοποιηθεί τα κοιτάσματα θα επέλθουν στην οικονομική ζώνη του νέου κρατιδίου. Μέσω του εμπάργκο το Ισραήλ έχει δεσμεύσει την θαλάσσια ζώνη και τον αέρα της Γάζας εγγείροντας ζητήματα ασφαλείας. Όμως η ενεργειακή εξάρτηση του Ισραήλ είναι πολύ κρίσιμη. Πέραν της οικονομικής ενίσχυσης, ένας ναυτικός αποκλεισμός θα μπορούσε να θέσει την πολεμική μηχανή και την οικονομία του κράτους εκτός μάχης. Γι αυτό τον λόγο το Ισραήλ επιθυμεί να εξασφαλίσει ενεργειακή αυτονομία.


Σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης της Γάζας, η Τουρκία επιθυμεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και εκμετάλευση της ενεργιακής παραγωγής εντός της θαλάσσιας οικονομικής ζώνης (200 ν.μ. από τις ακτές) που θα περιέλθει στους Παλαιστίνιους. αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία δεκαετία, η Τουρκία εχει συντάξει ένα συντόνισμένο πρόγραμμα εκμετάλευσης των ενεργιακών της πόρων.

Οι πρόσφατες επιτυχίες στην έυρεση νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην οικονομική ζώνη της Γάζας έχουν εγγείρει το ενδιαφέρον για ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα για τις περιοχές νότια της Κύπρου, και ανοικτά του Λίβανου. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό οτι η Τουρκία αναζητεί λόγους να επεκτείνει την οικονομικής της σφαίρα στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκική ναυτική παρουσία στην περιοχή μόνο τυχαία δεν είναι. Εξάλλου παρόμοια είναι και η τακτική της Τουρκίας στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Θράκη.

Περισσότερες πληροφορίες για την ενεριγακή ανάπτυξη στην νοτιοανατολική Μεσόγειο μπρείτε να βρείτε στο άθρο Ρωσικής εταιρίας Neftegaz "Offshore oil treasures in eastern Mediterranean sea"

ΕΨ

Read more...

Παρότι καλοκαίρι, το νέο μουσείο της Ακροπόλεως παραμένει κλειστό τις Δευτέρες!

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Εχθές Δευτέρα 1 Ιουνίου επιχειρήσαμε με φίλους να επισκεφθούμε το καινούριο μουσείο της Ακροπόλεως. Εκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι παρότι ήταν η πρώτη ημέρα της καλοκαιρινής περιόδου το πολυδιαφημισμένο μουσείο είναι κλειστό τις Δευτέρες. Δυστυχώς δεν είμασταν οι μόνοι αφού στον λίγο χρόνο που παραμείναμε στον χώρο αρκετές ομάδες ξένων τουριστών διαπίστωναν ότι δεν θα μπορέσουν να επισκεφθούν ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου.

Πέρα από το γεγονός ότι το μουσείο θα έπρεπε να είναι ανοικτό 7 ημέρες την εβδομάδα κατά την τουριστική περίοδο, η σήμανση και μόνο αποτελεί εθνική ΝΤΡΟΠΗ!!!

Πιστοί στην αρνητική παράδοση που διέπει την λειτουργία κάθε δημόσιας υπηρεσίας, η μοναδική σήμανση σχετικά με τις ώρες και ημέρες επισκέψεως στο μουσείο ήταν μια σελίδα τυπωμένη με μικρα γράμματα και τοιχοκολλημένη με σελοτείπ αρκετά μέτρα μακριά από την είσοδο. Ειλικρινά μας πήρε 5 λεπτά να την εντοπίσουμε.Κάποιος είχε σχολιάσει με τον δικό του τρόπο το αίσχος του Υπουργείου Πολιτισμού!!!


Δοκιμάσαμε λοιπόν να επισκεφθούμε τον περιβάλλοντα χώρο της Ακροπόλεως, το θέατρο του Διονύσου κτλ. τα οποία ήταν... ανοικτά!!! Η είσοδος κοστίζει... 12 ευρώ! Περιττό να προσθέσω ότι προτιμήσαμε να "χαζέψουμε" τα κανάλια έξω από την "πολυδιαφημισμένη" οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου λίγο πιο πάνω, πάρα να δώσουμε 60 ευρώ!

Από την μια τα αίσχη με τους ναυτεργάτες να αποκλείουν χιλιάδες τουρίστες από το λιμάνι του Πειραιά! Από την άλλη οι παραπάνω γελοιότητες! Αναρωτιέται κανείς για πόσο ακόμη θα μας ανέχονται οι τουρίστες και θα μας σέβονται οι ξένοι;

ΕΨ

Read more...