...

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010


Προς όλους τους φίλους που παρακολουθούν το ιστολόγιο και το κανάλι στο ΥΤ. Θα επιστρέψω στο διαδίκτυο από τα μέσα Σεπτεμβρίου! Να περνάτε όλοι καλά!

Read more...

Ξύλο στον φιλικό αγώνα μπάσκετ Ελλάδας-Σερβίας (βίντεο)

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν στις δηλώσεις του ο Κώστας Τσαρτσαρής για τα όσα συνέβησαν στο επεισοδιακό ματς της Εθνικής Ελλάδος με τη Σερβία για την τελευταία ημέρα του τουρνουά «Ακροπολις-Eurobank». Ο διεθνής φόργουορντ τόνισε «παιδιά που τρώνε ψωμί στην Ελλάδα, δημιουργούν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε όλα αυτά που συμβαίνουν».

Ο 30χρονος φόργουορντ αρχικά ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο που παρακολούθησε το ματς και στη συνέχεια τόνισε πως «υπάρχουν παιδιά που τρώνε ψωμί στη χώρα μας και συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα. Έρχονται στην Ελλάδα και δημιουργούνται προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε όλα αυτά. Κάποιοι άνθρωποι από ψηλά πρέπει να κοιτάξουν κάποια πράγματα. Υπάρχουν Έλληνες παίκτες με αρκετό ταλέντο και ορισμένοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να δίνουν τα λεφτά τους σε παιδιά που δεν αξίζουν». (πηγή)

Read more...

Πυροβολισμοί Αλβανών έξω από το σπίτι του Αριστοτέλη Γκούμα

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Από το Altermedia.info

Τρεις πυροβολισμούς έριξαν έξω από το σπίτι του 38χρονου Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε γιατί μιλούσε Ελληνικά, Αλβανοί που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, σήμερα το απόγευμα πριν από λίγο.

Στο σημείο έφτασαν άνδρες της αλβανικής αστυνομίας, οι οποίοι περισυνέλεξαν τους κάλυκες χωρίς να συλλάβουν κανένα.

Η κατάσταση στη Χιμάρα είναι τεταμένη ενώ πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του Αριστοτέλη Γκούμα.

Read more...

Γιατί απαιτείται μια σκληρή πολιτική έναντι της Τουρκίας


Στην Ελλάδα υπάρχει μια σημαντική μερίδα κυρίως νέων ανθρώπων που πιστεύουν ότι η Τουρκία ΔΕΝ συνιστά κίνδυνο για την Ελλάδα. Οι θέση αυτή δεν βασίζεται επάνω στα ιστορικοπολιτικά δεδομένα αλλά σε μια κοσμοθεωρία που ελάχιστα αντανακλά τα δρώμενα της πραγματικότητας. Η θεωρία αυτή έχει ως βασικό της άξονα προδευτικές αφηρημενες έννοιες όπως την φιλία των λαών, την ειρήνη και την παγκοσμιοποίηση.

Το γεγονός ότι μια πολιτική θέση έρχεται σε αντίθεση με τις πραγματικά γεωπολιτικά δεδομένα, υποδεικνυει ότι η συγκεκριμένη άποψη επι του θέματος αποτελεί προιόν προπαγάνδας και όχι λογικών συμπερασμάτων που πηγάζουν απο την γνώση των ιστορικών δεδομένων και των σημερινών γεωπολιτικών συνθηκών! Συνήθως, το κοινό χαρακτηριστικό όλων των νέων που την πρεσβεύουν είναι ότι έχουν φοιτήσει σε ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια! Εκεί, οι "προοδευτικοί" επιχειρηματικοί κύκλοι που κυβερνούν την Ελλάδα, έχουν εγκαταστήσει αριστερούς "στοχαστές" εκπαιδευτικούς με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας της ελληνικής πνευματικής "ελίτ". Αντιθέτως, η πλειονότητα των νέων που κάνουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό διατηρεί μια πιο εθνικοκεντρική άποψη επί του θέματος.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της Τουρκίας συγκεκριμένα, παρότι πολύπλοκο, υπάρχουν κάποιοι βασικοί λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα πρέπει να σκληρήνει την στάση της έναντι της Τουρκίας:

1. Η Τουρκική επιθετικότητα

Η Τουρκία εφαρμόζει μακροπρόθεσμα ένα συγκροτημένο σχέδιο επέκτασης εις βάρος της Ελλάδος. Επι αιώνες ο Ελληνισμός συρρικνώνεται και η Τουρκική και μουσουλμανική παρουσία στην περιοχή εξαπλώνεται. Η τάση αυτή συνεχίζεται αδιάκοπα με την εφαρμογή μιας πολιτικής που σε βάθος χρόνου στοχεύουν στην δημο. Κύπρος, Θράκη Αιγαίο, και λαθρομετανάστες συνθέτουν μια ξεκάθαρη εικόνα των Τουρκικών βλέψεων, με οργανωμένη δράση στο κοινωνικό και στρατιωτικό πεδίο. Εξάλλου η Τουρκική επιθετικότητα δεν στρέφεται μόνο κατά της Ελλάδος αλλά και προς άλλες κατευθύνσεις όπως την Βουλγαρία, την Αλβανία, την Βοσνία, το Ιράκ, την Κεντρική Ασία και την Μαύρη Θάλασσα.

2. Οι Τούρκοι δεν έχουν αλλάξει!


Είναι αδιαφημσβήτητο ιστορικό γεγονός ότι ο Τουρκικός λαός έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος, με σφαγές, λεηλασίες και εθνικές εκκαθαρίσεις μέγιστης κλίμακας. Από την καταστροφή της Χίου που συνεπήρε την Ευρώπη του 19 αιώνα, στην εθνοκάθαρση των Χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας και την Μικρασιατική καταστροφή - οι Τούρκοι συγκαταλέγονται στους λούς με το πιο βεβαρημένο ποινικό μητρώο ανά την υφήλιο.

Αυτός ο λαός, όχι μόνο δεν έχει επιδείξει μετάνια για τα εγκλήματα του παρελθόντος αλλά συνεχίζει να επιμένει σε μια σκληρή πολιτική άρνησης που συμπεριλαμβάνει διπλωματικό εκφοβισμό και ωμή βία εναντίον οποιουδήποτε κράτους που θα αναγνωρίσει μια από τις πολλές γεννοκτονίες που διέπραξαν οι Νεότουρκοι στις αρχές του 20ου αιώνα. Η συμπεριφορά αυτή καταστά σαφές ότι οι Τούρκοι όχι μόνο δεν έχουν άλλάξει προς το καλύτερο, αλλά αν τους δοθεί η ευκαιρία, θα επαναλάβουν τα ίδια εγκλήματα του παρελθόντος. Οι σφαγές αμάχων στην Κύπρο το 74´, οι θηριωδίες του Τουρκικού στρατού στο Κουρδιστάν (φώτο), και η δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολομού Σολομού το επιβεβαιώνουν.


3. Οι Τούρκοι δεν διαπραγματεύονται!


Οι Τούρκοι είναι ένας κατεξοχήν στρατιωτικός λαός. Η παραδοσιακή εικόνα που διατηρεί ο μέσος Τούρκος για τον ίδιο του τον λαό είναι αυτή του έφιππου επιδρομέα με το γιαταγάνι στο χέρι. Ο Τούρκος έχει αποδείξει επανηλλημένα ότι δεν σέβεται τους κανόνες που απαιτούνται για μια επί ίσοις όροις δίκαια διαπραγμάτευση. Η υπογραφή μιας συμφωνίας με την Τουρκία δεν αξίζει ούτε το χαρτί επάνω στην οποία είναι τυπωμένη. Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα: το πρωτόκολλο επανεισδοχής λαθρομεταναστών, η συμφωνία για εκεχειρία κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 74´, η συμφωνία για της υποθαλάσσιες έρευνες, η προστασία της Ελληνικής μειονότητας στην Κωσταντινούπολη και τόσες άλλες.

Έτσι λοιπόν το να διαπραγματεύεσαι με την Τουρκία είναι σαν να προσπαθείς να αμυνθείς με επιχειρήματα ενάντια σε μια πεινασμένη αγέλη λύκων! Όπως οι λύκοι, έτσι και οι Τούρκοι συμπεριφέρονται ευκαιριακά και θα αρπάξουν ότι μπορούν όταν τα δεδομένα στο έδαφος τους το επτιρέπουν, αδιαφορόντας πλήρως για διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες. Ο λύκος είναι το παραδοσιακό σύμβολο του Τουρκικού λαού!

Οι φαιδρή προσπάθεια κάποιων διεθνών τραπεζίτων να ντύσουν τους Τούρκους με τον ευρωπαικό μανδύα δεν μπορεί να αλλάξει την ταυτότητα του γείτονος λαού που, κατέχη παράνομα την Βόρεια Κύπρο και βρίσκεται σε διαρκή πολεμο με τον Κουρδικό πληθυσμό και εισβάλει κατα βούληση στο Βόρειο Ιράκ, τους ελληνικού αιθέρες και τις ελληνικές θάλασσες!

4. Η πλήρης αποτυχία της ενδοτικής και συμβιβαστικής πολιτικής!


Είναι γεγονός ότι όποτε η Ελλάδα τήρησε σκληρή και σοβαρή στάση έναντι της Τουρκίας, η έκβαση της διαμάχης ήταν θετική για την ελληνική πλευρά. Αντιθέτως τα αποτελέσματα οποιασδήποτε ενδοτικής πολιτικής απέβησαν οικτρά! Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα:

Το 1922 η Ελλάδα παρέδωσε στην Τουρκία την Ανατολική Θράκη ως ένδειξη καλής θελήσεως ώστε να μπορέσει να κλέισει το ανατολικό μέτωπο και επικεντρωθεί εξολοκλήρου στην Βουλγαρική απειλή! Η Τουρκία τότε δεν μπορούσε να απειλήσει την Ανατολική Θράκη διότι δεν διέθετε ναυτικό. Σήμερα οι Τούρκοι υπονομεύουν την Ελληνική κυριαρχία στην Δυτική Θράκη!

Η ενδοτική στάση του Καραμανλή στην συμφωνία Ζυρίχης-Λονδίνου που έδωσε νομική βάση στην τουρκική επεμβατική πολιτική και δυσανάλογη πολιτική δύναμη στην τουρκική μειονότητα, καλλιέργησε το πολιτικό σκηνικό της μετέπειτα τουρκικής εισβολής. Ακολούθησε η ενδοτική απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας που άφησε την Κύπρο απροστάτευτη, και τέλος η προδοσία της Κύπρου το 1974 από τους αρχηγούς των Επιτελείων του Ελληνικού στρατού απεδήχθει μοιραία για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η "επιτυχία" του Τουρκικού στρατού στην Κύπρο οδήγησε άμεσα στην αμφισβήτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και την ελληνική επιχυριαρχία στο Αιγαίο.

Εκεί τα πράγματα είναι εξίσου αποκαλυπτικά: Η προδοσία του Θ. Πάγκαλου και του Κ. Σημίτη στα Ίμια το 1996 ώθησε την Τουρκική πολιτική των γκρίζων ζωνών στα Δωδεκάνησσα. Η άρση του βέτο από την κυβέρνηση Σημίτη στην ενταξιακή πορεία της Τουρκία στην Ε.Ε. υπό την σκια του Casus Beli χάρισε την ευρωπαική επικύρωση στις Τουρκικές διεκδικήσεις. Υπουργός εξωτερικών την εποχή εκείνη, ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας και Γιώργος Παπανδρέου!

Αντίθετα, η σκληρή στάση του Ανδρέα Παπανδρέου στην κρίση του 1987 απέδωσε καρπούς για την Ελλάδα.

Το ευτύχημα για την Ελλάδα ήταν ότι η Τουρκία δεν ακολούθησε τις προτροπές τουΘ. Πάγκαλου που την καλούσε να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση των διεκδικήσεων της στο Αιγαίο. Μια κίνηση που αν είχε πραγματοποιηθεί πριν την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια θα είχε οδηγήσει στην ευθυγράμηση του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου με τον θάλάσσιο με αποτέλεσμα την απώλεια 4 ναυτικών μιλίων για την Ελλάδα στον αέρα. Κάτι που φυσικά ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν σε θέση να γνωρίζει! Παρομοίως, καταστροφική θα ήταν και η θετική στάση του Γιώργου Παναδρέου απέναντι σε μια συζήτηση και διαπραγμάτευση εφ όλης της ύλης με την Τουρκία.

Ο ενδοτισμός απέναντι στην Τουρκία έχει αποτύχει. Όμως οι κυβερνώντες συνεχίζουν εν γνώση τους την πολιτική αυτή. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει τον πραγματικό τους ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας! Με τις πράξεις τους όχι μόνο αντιτάσσονται στο κοινό λαικό αίσθημα έναντι της Τουρκίας, αλλά προπαθούν να επιβάλουν την αποδοχή της ενδοτικής πολιτικής τους μέσω ενός προγράμματος προπαγάνδας που εμπεριέχει δήθεν προοδευτικές αντιλήψεις, βγαλμένες από τα κιτάπια της Αριστεράς!

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους "προοδευτικούς" φίλους μου!

ΕΨ

Read more...

ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΧΙΜΑΡΑ ΓΙΓΑΝΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 14 ΑΥΓ 2010 (βίντεο)

Read more...

Οργανωμένη επίθεση Αφγανών στον Άγιο Παντελεήμονα υπό την νομική κάλυψη του κράτους

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 16.08.10

Μορφή χιονοστιβάδας καθημερινά οι καταγγελίες όλο και περισσότερων αστυνομικών που υπηρετούν στο Α.Τ. Ομονοίας, Ακροπόλεως, Κυψέλης και Αγίου Παντελεήμονα, ότι υψηλόβαθμοι από την ΓΑΔΑ, επισκέπτονται αυτά τα τμήματα και απευθύνονται στους κρατούμενους ρωτώντας με ζήλο και αγωνία αν έχουν καταπατηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Αυτές οι επισκέψεις γίνονται σε εβδομαδιαία βάση όπου αντί να επαινέσουν τον υπεράνθρωπο αγώνα που καταβάλλουν όλοι αυτοί οι αστυνομικοί των 4 τμημάτων, να ανταποκριθούν στην εφιαλτική εγκληματικότητα που μαστίζει τις γειτονιές της Αθήνας, τους ΕΦΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ στους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, προκαλώντας την οργή, για το άδικο άδειασμα, την αδιαφορία και την ύποπτη συμπεριφορά τόσο της ηγεσίας του Υπουργείου όσο και της αστυνομίας, καθώς και των εκπροσώπων της δικαιοσύνης που αφήνει τους συλληφθέντες ελεύθερους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, στις 1 τα ξημερώματα,30 Αφγανοί, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, από δύο διαφορετικές μεριές,επιτέθηκαν σε καφετέρια της περιοχής μας με κούτσουρα, δοκάρια και μαχαίρια, με αποτέλεσμα να σπάσουν τις τζαμαρίες της καφετέριας, αλλά ευτυχώς, οι ελάχιστοι παρευρισκόμενοι μόλις και μπόρεσαν να αποτρέψουν τον εμπρησμό του καταστήματος καθώς και τον τραυματισμό τους από τα μαχαίρια των Αφγανών.Το ίδιο βράδυ γίνανε 8 συλλήψεις Αφγανών, όμως χωρίς αποτέλεσμα αφού αφέθησαν ελεύθεροι, παρά την αναγνώριση τους από τουςθαμώνες της καφετέριας.

Αυτή η επίθεση ήταν αναμενόμενη,μετά την περιοδεία του Προέδρου τηςΑφγανικής κοινότητας, την προηγούμενη εβδομάδα, στους καταστηματάρχες και τους περιπτερούχους της περιοχής, όπου τους ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ (;)-ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ(;) ότι οι Αφγανοί οργανώνονται(;;;;;).

Αυτό το περιστατικό είναι το δεύτερο στη σειρά που προσβάλλει και προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων (ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ) μετά το συμβάν με τις 3 Αλβανίδες, παραμονή του εορτασμού του Αγ.Παντελεήμονα, που βάλανε να κατουρήσει το παιδάκι στα σκαλιά της εκκλησίας, την ώρα της πανηγυρικής λειτουργίας, μπροστά στον κόσμο που παρακολουθούσε την λειτουργία και που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας ελληνίδας γειτόνισσας.

Είναι πια εμφανές σε όλους ότι οι μηχανισμοί του παρακράτους συστηματικά και μεθοδευμένα πιέζουν στην κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και στην επιτάχυνση των εξελίξεων με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η μεθόδευση εφαρμόζεται σε όλα τα μέτωπα, από την απαξίωση των αστυνομικών στα Αστυνομικά Τμήματα με την αγωνία των αξιωματικών από την ΓΑΔΑ για την «υγεία» των εγκληματιών λαθρομεταναστών μέχρι και την στράτευση ΕΛΛΗΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ ΧΑΦΙΕ της περιοχής, που απειλεί και τρομοκρατεί τους κατοίκους.

Αυτόν τον Σεπτέμβρη έχουμε μπροστά μας εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο αλλά και τοπικά στην γειτονιά μας. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμώνουν την θέληση μας για ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΔΕΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ.

Από τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι τώρα, αυτή η περιοχή, αυτοί οι κάτοικοι,τα βάλανε με ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΜΕ Τους ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕ Τους ΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ, ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.

Οι εκλογές πλησιάζουν και είναι σίγουρο ότι το παρακράτος θα κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή, σκοπεύοντας να αποδυναμώσει την δυναμική νέων κομμάτων που μεγαλώνει και την οργή και αηδία των πολιτών που ξεχειλίζει ειδικά στον Δήμο της Αθήνας.

Όμως εμείς οι πολίτες του Αγίου Παντελεήμονα, της Ομόνοιας, της Πλατείας Βάθη, των Σεπολίων, του Κολωνού, του Αγίου Νικολάου, της Πλατείας Αμερικής, της Πλατείας Βικτορίας, της Πλατείας Αττικής, της Κυψέλης, των Πατησίων, του Βοτανικού ΞΈΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΟΥΜΕ .


ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, agiospanteleimonas@gmail.com

Read more...

Η κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα το αντάλλαγμα για την Παναγία Σουμελά

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Από το StrategyReport

Είναι γνωστό ότι η Άγκυρα δε παραχωρεί τίποτα, ποτέ και σε κανένα χωρίς ανταλλάγματα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η ιστορική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερά Μονή στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα μετά από 88 χρόνια έγινε με αντάλλαγμα την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.

Μιλώντας σε μέλη της Ένωσης Επιχειρηματιών MUSIAD στην πόλη Γκαζιαντέπ, ο Τayyip Erdogan είπε εμμέσως πλην σαφώς πως «αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό “πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα”, αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρη στα βήματα που έχουμε κάνει» δηλώνοντας με νόημα ότι αυτό που έχει σημασία είναι “να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά”. Άραγε ποιο αντάλλαγμα θα ζητήσουν για την επαναλειτουργία της Αγιας Σοφιας; Μήπως τη κατασκευή μιναρέ δίπλα από το Παρθενώνα, όπως το 17ο αιώνα;

Read more...

Άνθρακες για την κυβέρνηση η ψήφος των μεταναστών στις δημοτικές!

Από το Παρόν

Σε μεγάλο «φιάσκο» αναδεικνύεται η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και μαζί καταρρέει σαν... χάρτινος πύργος το όραμα του Γ. Παπανδρέου για ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα εξανεμίζονται και οι προσδοκίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς πίστευαν ότι οι αλλοδαποί θα έσπευδαν κατά χιλιάδες στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν τους υποψηφίους του... ευεργέτη τους. gatai Σύμφωνα με τα στοιχεία η ανταπόκριση είναι μηδαμινή κι ενώ στην κυβέρνηση εκτιμούσαν ότι περί τους 250.000 θα κατέθεταν αιτήσεις προκειμένου να εγγραφούν στους σχετικούς καταλόγους, ο τελικός αριθμός δεν θα υπερβεί τις 30.000! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι ανεξαιρέτως θα πάνε να ψηφίσουν.

Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους μόλις 2.000 αλλοδαποί και αναμένεται στις επόμενες 15 μέρες, που τελειώνει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών, να φτάσουν τους 2.200.

Σε μικρότερους δήμους οι αιτήσεις αντιπροσωπεύονται με διψήφιους αριθμούς και σε μεγαλύτερους, όπως το Αιγάλεω, με τριψήφιους!

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προέβλεπε πως οι αλλοδαποί, οι οποίοι θα είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν, θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα υπέρ του ΠΑΣΟΚ μια και η εκλογική του δύναμη έχει συρρικνωθεί απελπιστικά μετά τα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων μηνών. gelakguling

Πίστευαν λοιπόν οι... κυβερνητικοί παράγοντες πως οι αλλοδαποί θα έτρεχαν... σωρηδόν να ψηφίσουν μια και θα είχαν μεγαλύτερη κατοχύρωση έναντι των άλλων και θα ήταν πιο εύκολο να νομιμοποιηθούν. Ως ανταπόδοση δε, ή από υποχρέωση, θα ψήφιζαν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Όμως φαίνεται ότι λογάριαζαν... χωρίς τον ξενοδόχο. Οι μετανάστες έδειξαν απροθυμία που κανείς δεν είχε προβλέψει σ' αυτή την έκταση.

Το γεγονός ερμηνεύεται ως άρνηση ή αδυναμία των αλλοδαπών να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό ή να αισθανθούν μέλη του συστήματος.

Επίσης εκτιμάται ότι οι αλλοδαποί δεν έκαναν αιτήσεις διότι φοβούνται πως, ενώ μέχρι τώρα ήταν ανεξέλεγκτοι, με τη δημογραφική αποτύπωση θα είχαν πλέον υποχρεώσεις, έλεγχο του εισοδήματός τους, φόρους κ.λπ.

Ενδεικτικό της απροθυμίας των αλλοδαπών να «ενστερνιστούν» την... ευκαιρία που πίστευε η κυβέρνηση ότι τους πρόσφερε, είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των αιτήσεων που έκαναν οι αλλοδαποί για να ψηφίσουν, σε άλλους δήμους, αναλογικά είναι μικρότερος και από αυτόν της Αθήνας.

Έτσι στον Πειραιά έχουμε 350 αιτήσεις (σ.σ.: και είναι άγνωστο αν όλες γίνονται δεκτές) και στο Αιγάλεω έχουμε μόλις 160!

Οι αιτήσεις ανά εθνικότητα

Όσον αφορά τις αιτήσεις που έγιναν στην Αθήνα (1.559 μέχρι τέλος Ιουλίου και 2.000 μέχρι σήμερα) οι αλλοδαποί που τις υπέβαλαν προέρχονται: από το Μπαγκλαντές 540, από το Πακιστάν 259, από την Αλβανία 453, από την Αίγυπτο 47, από την Ινδία 71, από τη Ρωσία 2, από τη Νιγηρία 19, από τη Λιβύη 1, από τη Γεωργία 1, από τη Σιέρα Λεόνε 15, από το Μαρόκο 8, από το Ιράν 1, από το Ιράκ 1, από τις Φιλιππίνες 40, από τη Συρία 25, από την Ουκρανία 8, από την Ουγκάντα 2, από τη Μολδαβία 5, από τη Σρι Λάνκα 22, από την Γκάνα 10, από την Αιθιοπία 14, από την Ιορδανία 1, από την Γκάμπια 1, από την Αλγερία 5, από το Σουδάν 3, από τη Σενεγάλη 1, από τη Λιβύη 1 και από την Ιορδανία 2.

***

Σχόλιο ΕΨ: Και 30 χιλιάδες πολλοί είναι. Πάντως η "κομπίνα" δεν έγινε για της δημοτικές εκλογές αλλά για τις εθνικές. Το γεγονός ότι δεν έσπευσαν άμεσα 250000 να υποβάλλουν τα χαρτιά τους δεν σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου δεν θα δημιουρηθεί τεράστιο πολιτικό ζήτημα στην Ελλάδα από την ψήφο και την πολιτική παρουσία των λαθρομεταναστών.

Read more...

Βίντεο από την κηδεία του Αριστοτέλη Γκούμα

Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010

Read more...

ΚΥΠΡΟΣ: ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΟΧΙ !!!

Read more...

Οι Αλβανοί δολοφονούν και οι Έλληνες κοιμούνται τον ύπνο τον βαθύ

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

Ακόμη ένας Έλληνας, ο Αριστοτελής Γκούμας, ομογενής συμπατριώτης μας από την Χιμάρα, κείτεται νεκρός, άγρια δολοφονημένος από Αλβανούς. Τον 37χρονο Γκούμα παρέσυραν με αυτοκίνητο Αλβανοί καθώς επέβαινε την μηχανή του, μετά από λογομαχία με αφορμή το ότι μιλούσε την ελληνική γλώσσα! Λεπτομέρειες για τα γεγονότα εδώ και εδώ.

Πόσες τέτοιες δολοφονίες θα χρειαστούν οι Έλληνες της παρακμής για να συνειδητοποιήσουν πόσο υπάνθρωποι είναι αυτοί που κουβαλήθηκαν στην Ελλάδα ώστε να στηριχθεί η αρπαχτή που κάποιοι ονόμασαν οικονομική ανάπτυξη;

Μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τι θα συμβεί στην Ελλάδα σε 30 χρόνια όταν οι Αλβανοί εισβολείς θα υπερτερούν δημογραφικά των Ελλήνων μέσα στην ίδια την Ελλάδα...

Οι Αλβανοί κατανοούν μόνο μια γλώσσα! Περίτρανο παράδειγμα τα γεγονότα του 97´στην Κέρκυρα. Επειδή ίσως οι περισσότεροι τα έχουν ξεχάσει λόγω της αποχαύνωσης που έχουν επιβάλει την τελευταία δεκαετία τα πιόνια στα ΜΜΕ, διαβάστε τα παρακάτω άρθρα για να θυμηθείτε τον ακήρυχτο ελληνοαλβανικό πόλεμο του 97´.

Με καραμπίνες κατά Αλβανών εισβολέων


Οι ελληνοαλβανικές "ναυμαχίες" του 1997

Οι ξεπουλημένοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ/ΝΔ& Αριστεράς έχουν ήδη λάβει "θέσεις μάχης" υπέρ των εισβολέων. Αυτοί "δολοφόνησαν" τον Αριστοτέλη Γκούμα με την φιλοαλβανική πολιτική τους και την εγκατάλειψη της ελληνικής μειονότητας. Με τον ίδιο τρόπο οι προδότες εγκατέλειψαν τους Πόντιους, τους Έλληνες της Πόλης και τον Κυπριακό λαό.

Εμείς τι θα κάνουμε; Ως πότε θα συνεχίζουμε να τους αφήνουμε να ντροπιάζουν το βαρύ όνομα του λαού μας;

ΕΨ

Read more...

Η ανομία οδηγεί στην εδραίωση της μαφίας

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010


Η πόλη, Newark στην πολιτεία του ΝJ των ΗΠΑ είναι ένα απέραντο υποβαθμισμένο και επικίνδυνο γκέτο! Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται μια περιοχή που είναι γνωστή με την ονομασία Ironbound που καλύπτει 4 τετραγωνικά μίλια. Εκεί βλέπει κανεις ζευγαράκια να κυκλοφορούν αμέριμνα τα βράδυα γύρω από εστιατόρια και καφέ που λειτουργούν με καλή πελατεία. Το φαινόμενο αυτό δεν οφείλεται στην αστυνόμευση, αλλά στην προστασία της περιοχής από την... Πορτογαλική μαφία!

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες που θέλουν την πολιτική ηγεσία του Υπ. Δημοσίας τάξεως να συνιστά την μείωση των συλλήψεων λαθρομεταναστών λόγω συμφόρησης των κρατητηρίων.

"Η Διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. με εμπιστευτικό σήμα της προς όλα τα Α.Τ. της χώρας συνιστά να αποφεύγονται οι συλλήψεις των αλλοδαπών κλεπτών γιατί… δεν υπάρχουν «θέσεις» στα κρατητήρια. Με εξαίρεση – σημειώνεται στο σήμα του Αρχηγείου – τους …Αφρικανούς, μόνον, λωποδύτες, επειδή, όπως λέει, αυτοί είναι λίγοι. Φυσικά και τους Ελληνες, επειδή είναι κι αυτοί ολιγάριθμοι. Η ίδια οδηγία ισχύει και για τα Δικαστήρια της χώρας, καθώς ο κορεσμός δεν ισχύει μόνον για τα κρατητήρια αλλά και για άπαντα τα σωφρονιστικά καταστήματα." Πηγή

Πέρα από την παράνοια των παραπάνω ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ συστάσεων, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι όπου επικρατεί ανομία αναπτύσσονται δίκτυα τα οποία αντικαθιστούν την αστυνόμευση και την απόδοση της δικαιοσύνης με βάση τον δικό τους "ηθικό κώδικα". Κατ αυτόν τον τρόπο αναπτύχθηκαν οι "οικογένειες" της μαφίας στην νότια Ιταλία, που είχαν ως πρωταρχικό στόχο την επιβολή ενός ιδιότυπου και αυτόνομου συστήματος δικαίου.

Καθώς η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει προ πολλού από τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ.*, η οποία αδυνατεί να ανταπεξέλθει, δημιουργούνται συνθήκες, ιδανικές για τοπικά δίκτυα που θα μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών. Επειδή όμως μακροπρόθεσμα μια τέτοια υπόθεση απαιτεί άτομα με κάποιες "εξειδικευμένες" ικανότητες, είναι επόμενο ότι με τις "υπηρεσίες" αυτές θα επέλθει και το ανάλογο "τίμημα".

(* Θα μπορούσα να παραθέσω αρκετά παραδείγματα από προσωπικές εμπειρίες δίχως να ανατρέξω στον Τύπο)

ΕΨ

Read more...

Βίντεο από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Χρυσής Αυγής στην ΒέροιαΔυστυχώς, είναι οι μόνοι που διαμαρτυρήθηκαν για την ρατσιστική δολοφονική επίθεση των Αλβανών!

Read more...

Αγνοούνται 8,7 από τα 9,1 δις!

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010


Όχι όμως στην Ελλάδα! Αυτή η "μαύρη τρύπα" αφορά τις δαπάνες του Αμερικανικού Υπουργείου Αμύνης για την ανοικοδομηση του Ιρακ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ειδικοί ελεγκτές της αμερικανικής κυβέρνησης, δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα λογιστικά στοιχεία που να καταγράφουν πως ακριβώς ξοδεύτηκαν 8,7 δις από τα 9,1 δις δολ. που έλαβε το Υπουργείο για την συγκεκριμένη δραστηριότητα την περίοδο 2004-2007. Οι ελεγκτές αφήνουν μάλιστα σοβαρές υπόνοιες για κατάχρηση των χρημάτων μιας και οι οργανισμοί του υπουργείου δεν δημιούργησαν τους απαιτούμενους λογαριασμούς διαχείρησης των χρημάτων. Ειδικά για 2,6 δις δολ. εξ αυτών, το υπουργείο δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάποιο εγγραφο που να εξηγεί που και πως ξοδεύτηκαν!

Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να μας εκπλήσει διότι εξ αρχής ήταν γνωστό ότι η ειχβολή στο Ιρακ στήθηκε ί εκτός των άλλων ώστε να πριμοδοτούνται διάφορες αμερικανικές εταιρίες.

Και μετά διάφοροι Αμερικανοί, Γερμανοί και λοιποί μιλούν για την διαφθορά στην Ελλάδα λες και είναι κάτι το πρωτοφανές!

Δείτε και το διασκεδαστικό αλλά πάντα επίκαιρο και σχετικό SNL skit του αξέχαστου Phil Hartman.ΕΨ

Read more...

Ερωτηματικά για το αποθεματικό της ΑΣΠΙΣ λόγω πλασματικών υπεραξιών

Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου του Σαχινίδη, οδηγεί μεγάλο αριθμό ζημιωθέντων ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ στην αναζήτηση της αποζημίωσης μέσω της διαδικασίας της εκκαθάρισης. Είναι λοιπόν σημαντικό να διαπιστωθεί το πραγματικό ύψος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας και ιδιαίτερα του αποθεματικού.

Υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας για το αποθεματικό διότι ο Παύλος Ψωμιάδης φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει παράνομες διαδικασίες ώστε να παρουσιάζονται διογκωμένες οι πραγματικές αξίες του αποθεματικού της ASPIS και της CAPITAL.

Ενδεικτικά, μια υπόθεση η οποία παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφορά αγορές μεγάλων αριθμών ακινήτων στις οποίες ο Ψωμιάδης έπειθε τους πωλητές να καταγραφούν στα συμβόλαια τιμές πώλησης ακινήτων πολλαπλάσιες από τις πραγματικές.

Η αλλαζονία του επιχειρηματία ήταν τέτοια που δεν ενημέρωνε τα εμπλεκώμενα μεσιτικά γραφεία για τις αγοροπωλησίες και τα συμβόλαια υπεγράφονταν ερήμην τους. Η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό, όταν οι μεσίτες διαπίστωσαν της υπέρογκες τιμές πώλησης των ακινήτων και μύνησαν των Ψωμιάδη για την μη καταβολή των αντίστοιχων προμηθειών.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας εκ των δικηγόρων του Π. Ψωμιάδη, ο οποίος σήμερα αναλαμβάνει υποθέσεις ασφαλισμένων εις βάρος του!


ΕΨ

Read more...